Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Στην κόψη του ξυραφιού (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Εξαιρετικά μας πήγε το Eurocup χθες. Πέρασε εύκολα η Ρόμα που ήταν και το μοναδικό σοβαρό μας σημείο. Από εκεί και πέρα μέσα από τις αναλύσεις σας μίλησα και για τα χάντικαπ της Καντού και της Τσεντεβίτα. Σας μίλησα και για τις τρεις δελεαστικές νίκες των Καρσίγιακα- Μπάγερν- Τούροβ από τις οποίες πέρασε μόνο η Καρσίγιακα. Γράψαμε πως  ήταν εγκληματική η χημεία και στοίχημα πρώτης δημοτικού. Όταν πάμε δηλαδή αγνά και απονήρευτα να παίξουμε σημεία με μόνο γνώμονα το αυτονόητο. Παίζοντας στοίχημα με μόνο κριτήριο τα αυτονόητα και προφανή το σίγουρο είναι πως 9 στις 10 θα χάσεις. Εν πάση περιπτώσει είπαμε βάζουμε την τριάδα για την περιέργεια και μόνο, προφανώς ένα μικρό ποσό επειδή είμαστε «περίεργοι» και δεν έχουμε ησυχία. Λόγω συνθηκών νοκ άουτ. Άλλα η «ιστορία» επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά οπότε δικαίως την λαμβάνουμε και θα την λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπ’ όψιν στα σοβαρά και δυνατά μας μπετ.


Σήμερα παραδοσιακά θα έχουμε την Ευρωλίγκα όπου και θα δούμε ένα προς ένα όλα τα παιχνίδια.


Ξεκίνημα από το Νόβγκοροντ   όπου η Νίζνι υποδέχεται την Λαμποράλ.Ρεαλιστικά- βαθμολογικά είναι αδιάφορη η Νίζνι και ενδιαφερόμενη μόνο η Λαμποράλ άλλα όπως έχει συμβεί πολλάκις δεν υπάρχει αδιαφορία τελικά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κομπλέ οι ρώσοι και εκτός μόνο ο Χάνσμπρο για την Λαμποράλ. Στοιχηματικά η Νίζνι μπορεί να μην προλαβαίνει ρεαλιστικά την πρόκριση άλλα θα παλέψει για την νίκη όπως κάνει σε όλα της τα παιχνίδια. Σωστό το χάντικαπ καθώς είναι πλήρης πλέον και προέρχεται από συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, οπότε μάλλον θέλει να ανακόψει το αρνητικό αυτό σερί. Είχε δύσκολο πρόγραμμα αναμφίβολα. Η Λαμποράλ σίγουρα έχει στρώσει άλλα συνεχίζει να είναι περισσότερο φερέγγυα εντός έδρας παρά εκτός. Άσχετα αν έβγαλε διπλό με την Εφές και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.  Νίκη για την Λαμποράλ με +7 στο ματς του ά γύρου και σκεπτόμενοι αθώα θα πρέπει να πάμε με το +2,5 των ισπανών αφού έχουν το βαθμολογικό κίνητρο. Μέχρι και ευκαιρία μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος αυτό το χάντικαπ. Προσωπικά απέχω. Υπάρχει κακό μομέντουμ και μία Νίζνι που θα τα δώσει όλα από την αρχή ως το τέλος.


Στην Πόλη η Γαλατά υποδέχεται τον Αστέρα σε ένα ιδιαίτερο ματς γοήτρου καθώς καμία ομάδα δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. Και το παιχνίδι στοιχηματικά δεν με ελκύει  άλλα  και δεν διαφωνώ με  αυτούς που έχουν παίξει Αστέρα στο αρχικό 1,80 της νίκης του (πλέον στο 1,40). Με 6 ενεργούς παίχτες η Γαλατά κέρδισε την Ουλκέρ την Δευτέρα για την τούρκικη λίγκα. Σε ένα παιχνίδι που ήταν τεράστιο must win για αυτήν αν υπολογίσουμε και τα περσινά καθέκαστα. Όποιος έπαιζε Φενέρ στο πονηρό  -7,5 με λίγα λόγια σε εκείνο το ματς με την λογική των προβλημάτων της Γαλατά ήταν ολίγον τι «άμπαλος». Ή δεν το ακουμπούσες ή έπαιζες άσσο (άσσο έπαιξα εγώ και έχω το δελτίο διαθέσιμο προς επιβεβαίωση). Στο σημερινό ματς πάντως θα λείπει και ο Γκιουλέρ οπότε πάλι οι γνωστοί πέντε θα τραβήξουν το «κουπί». Που μπορεί επειδή έχει συσπειρωθεί η ομάδα να τους βγει, μπορεί και όχι όμως.  Ο Αστέρας κέρδισε την Μακάμπι εντός έδρας και ήδη σκέφτεται το final 4 στην αδριατική λίγκα. Θα παίξει για την νίκη λυσσασμένα πάντως τόσο για τους οπαδούς του όσο και για την εκδίκηση της ήττας μέσα στο Βελιγράδι. Λογικά κερδίζει ο Αστέρας άλλα 1,40 εμένα δεν με καλύπτει.


 Καλό παιχνίδι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Κομβικό παιχνίδι για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Η Μπαρτσελόνα θέλει και +3 καθώς είχε χάσει με 2π. στο Τελ Αβίβ (σε ένα παιχνίδι που έλεγχε για μεγάλο μέρος του). Εκτός ο Αμπρίνες για τους καταλανούς και εκτός ο Λαντσμπεργκ για τους εβραίους. Και πολύ περίεργο μομέντουμ καθώς η Μακάμπι έχασε δύο συνεχόμενα ματς στην Ευρωλίγκα από ομάδες που θεωρητικά έπρεπε να τις κερδίσει (Άμπα εντός και Αστέρα εκτός) και εκεί που αρχίζουμε από την προηγούμενη εβδομάδα να καλοβλέπουμε το διπλό έρχεται η ήττα της Μπαρτσελόνα από τα Γκραν και μας τα διαταράσσει όλα. Επομένως συγκεντρωμένη και η Μπαρτσελόνα ακόμα περισσότερο. Σε ένα ανοιχτό ματς και μεγάλο ντέρμπι όπου το +7,5 της Μακάμπι έχει ένα ενδιαφέρον που θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν είχε κερδίσει η Μπαρτσελόνα τα Γκραν. Διπλό με +7,5 επομένως άλλα συγκρατημένα.


Η Ρεάλ εντός κάνει  ότι θέλει με το χάντικαπ. Σπάνια ασχολούμαι με τέτοια χάντικαπ- τζόκερ ειδικά όταν έχω χοτ ομάδες τύπου Ρεάλ. Απλά θυμίζω πως η Άλμπα προ ημερών έχασε μεν με 10π. από την Μπαρτσελόνα άλλα στην παράταση, δείγμα πως είναι πάντα μία επικίνδυνη ομάδα. Εκτός ο ΜακΛιν για την Άλμπα. Κομπλέ η Ρεάλ.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Μεγάλο ματς στην Μόσχα και ας είναι σούπερ φαβορί η ΤΣΣΚΑ. Βαθμολογικά καίγονται  αμφότερες. Η Εφές περισσότερο γιατί απειλείται από την Λαμποράλ στο θέμα πρόκρισης. Η ΤΣΣΚΑ απλά θέλει να είναι στην πρώτη δυάδα.  Νίκη ΤΣΣΚΑ με +9 στην Πόλη σε ένα ματς που είχε πλασματική διαφορά που ελάχιστοι θυμούνται πως διαμορφώθηκε. Μέχρι το 39 ήταν ντέρμπι. Εκτός ο Κορκμάζ για την Εφές. Λογικά κομπλέ η ΤΣΣΚΑ μιας και επιστρέφει ο Μαρκοϊσβίλι άλλα και οι Κιριλένκο- Βορόντσεβιτς δεν έχουν κάτι σοβαρό εν τέλει. Παλικαρίσιο διπλό της ΤΣΣΚΑ στην Βιτόρια την ίδια ώρα που η Εφές έχανε στο μηδέν από την Μάλαγα ενώ ήδη είχε χάσει στις λεπτομέρειες και από την Λαμποράλ. Λογικά η Εφές θα το παλέψει ως το τέλος για το «θαύμα» και εγγύηση για αυτό είναι ο Ίβκοβιτς που στατιστικά όταν δίνεται μεγάλο αουτσάϊντερ  8 στις 10 πληρώνει στο χάντικαπ του. Δεν περιμένω διασυρμό της Εφές την δεδομένη χρονική στιγμή.


Ο Παναθηναϊκός πάει στο Κάουνας για την νίκη και λόγω των ηττών από Μακάμπι και Μπαρτσελόνα η νίκη του «φοριέται» πολύ ώρα με την ώρα και αυτό δεν είναι καλό. Πάντως αν χάσει καραδοκούν  η Άλμπα και η Ζαλγκίρις με όσες πιθανότητες τις αναλογούν στο θέμα τις πρόκρισης. Κομπλέ οι «πράσινοι» και μάλλον κομπλέ και η Ζαλγκίρις με αμφίβολο μόνο τον Γκουτάϊτις. Η οποία Ζαλγκίρις διασύρθηκε από την Λιέτουβος στο κλασικό λιθουανικό ντέρμπι ενώ νωρίτερα είχε χάσει από την Άλμπα και στο Βερολίνο. Συνεπώς θέλει την νίκη εξ’ ίσου με τον Παναθηναϊκό. Δυνατή έδρα πάντα που βοηθά την ομάδα τα μέγιστα. Στοιχηματικά νίκη 1,50 Παναθηναϊκού σε πολύ καλό δελτίο δεν βάζω. Σε ένα δελτίο που του δίνω λιγότερες πιθανότητες να βγει την βάζω, κυρίως γιατί είναι το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκου αν και δεν παίζει καλά η ομάδα τελευταία όπου έχει γίνει προβλέψιμη και μονότονη. Δεν θέλω να κρατήσω κάτι άλλο. Σωστό και το χάντικαπ +3,5 για την Ζαλγκίρις και πιθανή παράταση αν ο Παναθηναϊκός δεν πνίξει άμεσα με καλή άμυνα το τρίποντο των λιθουανών και πηγαίνουμε σε ματς θρίλερ ως το τέλος.


Ο ορισμός του no bet είναι το Μιλάνο- Μάλαγα. Κατ’ αρχήν στον ά γύρο είχαμε διπλό για την Μιλάνο. Και έχουμε πει πως η Μάλαγα τα δίνει όλα για το πρωτάθλημα φέτος άλλα μία η νίκη στο μηδέν με την Εφές και μία άλλη η ήττα την Κυριακή από την Μανρέσα με κακή εμφάνιση για το πρωτάθλημα μας έχουν μπερδέψει λίγο τα δεδομένα. Εκτός ο Βασιλειάδης και αμφίβολος ο Στέφενσον για τους ισπανούς. Κομπλέ οι ιταλοί. Που ξεκουράστηκαν το σαββατοκύριακο μιας και το Μιλάνο- Καντού αναβλήθηκε άλλα συνεχίζει να είναι μία ασταθής ομάδα ευρωπαϊκά που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Και μέσα σε όλα αυτά η Μιλάνο προέρχεται από ήττα πάλι εντός με τον Ολυμπιακό και η Μάλαγα έχει να παίξει την Κυριακή με την Βαλένθια στην Ισπανία! Δεν βγάζω άκρη. Όλα πιθανά.


Στο ΣΕΦ τέλος ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ουλκέρ. Κομπλέ οι τούρκοι και χωρίς Αγραβάνη- Παπαπέτρου οι πειραιώτες (απουσίες που δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο). Χοτ ο Ολυμπιακός που είχε κερδίσει και στην Πόλη με +6 στο τέλος και σε ένα ματς ντέρμπι. Χοτ και η Ουλκέρ στην Ευρωλίγκα όμως που μετρά καλό σερί και θέλει και αυτή (όπως ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ) να είναι στην προνομιούχο δυάδα. Ισχύουν όλα τα γνωστά για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή η δυνατή έδρα, η μαχητικότητα, η καλή χημεία, το μέταλλο κτλ. Απλά με μία τόσο επικίνδυνη Ουλκέρ (με διπλό +6 μέσα στην ΤΣΣΚΑ!!) και ερχόμενη από ήττα σοκ με την Γαλατά για την τουρκική λίγκα εγώ παίρνω το χάντικαπ της που το θεωρώ μία πολύ καλή επιλογή. Μέχρι και απλή νίκη Ουλκέρ βλέπω. Όπως και παράταση. Και επειδή έχω σετάρει το ματς αυτό με εκείνο του Παναθηναϊκού, αν νωρίτερα έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας, θα παίξω με περισσότερο κέφι την νίκη της Ουλκέρ.


Επομένως πάμε προσεκτικά με ΟΥΛΚΕΡ (+4,5) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ (+5,5)- ΕΦΕΣ (+10,5) και μετά ΜΑΚΑΜΠΙ (+7,5)


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΟΠΑΠ : ΕΦΕΣ (+10,5)- ΟΥΛΚΕΡ (+4,5)


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: ΟΥΛΚΕΡ (+5,5)


**ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΞΕΙ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΕ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΟΙΝΗ


734. ΤΣΣΚΑ- ΕΦΕΣ (+10,5)    2
737. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ (+4,5)    2



***ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου