Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Που είναι το τυράκι; (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)



Τα ταμεία συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο και αυτό είναι καλό γιατί πλέον υπάρχει ένα καλό σερί που μας δίνει καλό μεροκάματο. Ταμείο ΟΠΑΠ λοιπόν με Κολοσσό- Μπιλμπάο – Βενέτσια. Ταμείο διαδικτύου και με την δυάδα Κολοσσός- Μπιλμπάο. Πέρασαν ακόμα σαν σημεία ο ΚΑΟΔ και η Μπρεμερχάβεν. Καλοφάγωτα και αυτά.


Σήμερα θα δούμε τα παιχνίδια του Eurocup άλλα και αυτό της Άλμπα με την Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα. Να πω εκ των προτέρων πως το πρόγραμμα στο Eurocup στα πρώτα αυτά παιχνίδια της φάσης των νοκ άουτ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα οπότε στις προτάσεις πάμε συγκρατημένα και αναμένουμε την αυριανή Ευρωλίγκα.


Ξεκίνημα από το Βίλνιους όπου η Λιέτουβος υποδέχεται την Καρσίγιακα. Μιλάμε για δύο ομάδες έδρας με την Λιέτουβος να είναι περισσότερο ομάδα έδρας πάντως και την Καρσίγιακα να είναι χοτ (αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με την Ουλκέρ σε πρωτάθλημα και κύπελλο). Πονηρό το +3,5 της Καρσίγιακα που μπορεί μέχρι και καθαρό διπλό άλλα και μια ήττα στην καλή έδρα της Λιέτουβος με 5π για παράδειγμα δεν θα στεναχωρήσει και πολύ καθώς στην Σμύρνη το γήπεδο θα «γέρνει»! Εν ολίγοις πολύ δύσκολο παιχνίδι στοιχηματικά και  δεν θέλω να το ακουμπήσω. Οι δύο απανωτές ήττες της Καρσίγιακα από την Ουλκέρ μου διατάραξαν την σειρά…


Επίσης δύσκολο παιχνίδι στοιχηματικά το Μπάνβιτ- Ρόμα. Οι τούρκοι δεν είναι σε καμία περίπτωση η περσινή σταθερή ομάδα και φυσικά δεν είναι καθόλου αξιόπιστη ακόμα και εντός που άλλοτε ήταν η μεγάλη της δύναμη. Γι αυτό το λόγο είχαμε και αλλαγή προπονητή. Έφυγε ο Λούκιτς και ήρθε ο Ερνάκ σε μία προσπάθεια να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στον σύλλογο. Δεύτερο σερί εντός. Στο προηγούμενο κέρδισε την Ουσάκ για το πρωτάθλημα. Στον αντίποδα η Ρόμα είναι μία αμαρτωλή περίπτωση φέτος. Κατ’ αρχήν θεωρητικά η ομάδα είναι καλύτερη εντός άλλα και η ήττα από την Πέζαρο εντός για την ιταλική λίγκα διέψευσε και αυτή την θεωρία. Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για μία ομάδα μέρας που στο Eurocup πάντως σε σχέση με το πρωτάθλημα τα πάει πολύ καλύτερα. Στοιχηματικά τώρα από την μία η Μπάνβιτ θα κοιτάξει να «καθαρίσει» από το πρώτο ματς με μία διαφορά 10-15 πόντων. Από την άλλη η αλλοπρόσαλλη Ρόμα μπορεί να το κάνει και ντέρμπι ή ακόμα και να κερδίσει άλλα και να χάσει έπειτα στην Ρώμη φυσιολογικά και απλά. Δεν κρατάω κάτι ούτε και εδώ. Απλά μια γνώμη προς διπλό με +9,5 για Ρόμα.


Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ υποδέχεται την Κούμπαν σε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι και πιθανό τυράκι εδώ η νίκη της Κούμπαν. Οι γερμανοί είναι σε καλή κατάσταση και πάντα με δυνατή έδρα γι ‘ αυτό και το χάντικαπ είναι στους 4,5-5,5 πόντους παρόλο που η Κούμπαν είναι εξαιρετική ομάδα φέτος έχοντας νικήσει 2 φόρες της ΤΣΣΚΑ, όντας αήττητη στο Eurocup ως τώρα και μετρά μόλις μία ήττα τους τελευταίους μήνες αυτή από την Κίνμκι εκτός έδρας προ ημερών για την vtb λίγκα. Η λογική επομένως λέει πως κερδίζει και την Μπάμπεργκ άλλα δεν μπορώ προσωπικά να κοντράρω την Μπάμπεργκ εντός έδρας. Απέχω και όπως είπα φοβάμαι μην αποδειχθεί τυράκι η απλή νίκη της Κούμπαν στο 1,45 περίπου.


Στο Ζάγκρεμπ η Τσεντεβίτα υποδέχεται τα Γκραν Κανάρια και το παιχνίδι δίνεται σχεδόν στα ίσια και σωστά δίνεται έτσι. Το μομέντουμ πάντως είναι με τους κροάτες που μετά από 3 συνεχόμενες ήττες (οι 2 στην Αδριατική Λίγκα) θέλουν την νίκη και για λόγους ψυχολογίας. Οι ισπανοί πάντως είναι ποιοτικότερη ομάδα και στην καλή τους μέρα κερδίσουν χωρίς πρόβλημα. Οι οποίοι επίσης μετρούν 2 σερί ήττες με Μπανταλόνα και Μάλαγα οπότε μιλάμε ξακάθαρα για ένα ανοιχτό παιχνίδι όπου μπορεί να κερδίσει ο καλύτερος βέβαια άλλα και ο πιο τυχερός. Απέχουμε.


Στην Ιταλία μεταφερόμαστε όπου η Καντού φιλοξενεί την Ούνιξ σε ένα παιχνίδι που σετάρεται με αυτό της Μπάμπεργκ. Και από την στιγμή που καθαρό σημείο δεν προκύπτει από το παιχνίδι της Μπάμπεργκ είναι λίγο δύσκολο να βγει από αυτό της Καντού, εκτός και αν περιμένουμε να δούμε πως τελειώνει το παιχνίδι της Μπάμπεργκ και να πράξουμε αναλόγως. Θέλω να πω δηλαδή πως εφ’ όσον βλέπω τυράκι την Κούμπαν αν εν τέλει περνά η Κούμπαν και με διπλό στα χάντικαπ αυτόματα αξίζει η κόντρα στην Ούνιξ με άσσο στο χάντικαπ ελπίζοντας πως η Καντού με την έδρα και τις καλές εμφανίσεις στο Eurocup θα το παλέψει ως το τέλος. Αγωνιστικά καθαρά πάντως είναι ανοιχτό παιχνίδι και εν πολλοίς εξαρτάται από τις διαθέσεις της Ούνιξ. Που στρώνει τελευταία άλλα φέτος είναι ασταθής ομάδα και δεν έχει σταθερότητα για να την εμπιστευθούμε.


Στην Βαλένθια τέλος η τοπική ομάδα υποδέχεται την Μπάγερν, ίσως στο πιο καλό παιχνίδι της ημέρας. Η Βαλένθια με την φυγή του Περάσοβιτς άρχισε να εκμεταλλεύεται την έδρα της περισσότερο και έχει κάνει κάποια καλά αποτελέσματα άλλα απέχει πολύ από την Βαλένθια που έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται να ρίχνει το βάρος στο πρωτάθλημα και προέρχεται από καλό διπλό με την Εστουντιάντες άλλα πάντα ως ισπανική ομάδα και μάλιστα εντός έδρας είναι σωστό φαβορί ακόμα και με την χοτ Μπάγερν. Στην οποία ανανέωσε ο Πέσιτς για ακόμα 2 χρόνια και η ομάδα έχει κοντά 2 μήνες που παίζει πολύ καλό μπάσκετ  με αρκετούς «περιπάτους» μάλιστα στα αποτελέσματα της. Μόνη ήττα αυτή από την Άλμπα στο Βερολίνο για το κύπελλο. Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε θρίλερ σήμερα, θρίλερ και στο Μόναχο. Ούτε αν κερδίσει η Μπάγερν με 1-2 πόντους και χάσει με 3-4 στο Μόναχο. Γενικά η Μπάγερν παίζει καλύτερα εκτός έδρας τελευταία επί συνόλου. Προς διπλό εδώ με +5,5 και είναι το μοναδικό σημείο που κρατάω από το Eurocup.


Πάμε και στην Ευρωλίγκα όπου έχουμε ένα παιχνίδι σήμερα. Η Άλμπα άνοιξε στο -1,5 στον ΟΠΑΠ. Και στο 1,75 η νίκη της περίπου. Σας είπα μέσω facebook χθες για τον άσσο της Άλμπα στον ΟΠΑΠ. Και από αργά το απόγευμα άρχισε η «κατηφόρα». Με -3,5 πλέον στον ΟΠΑΠ και στο 1,50 η νίκη της που όμως αυτό είναι και το σωστό και όχι οι αρχικές αποδόσεις. Ισόβαθμες οι ομάδες με 3 νίκες έκαστος ρεαλιστικά δεν προκρίνονται και βάσει προγράμματος άλλα λογικά η Άλμπα κερδίζει σήμερα καθώς μιλάμε για ομάδες έδρας και ειδικά η Ζαλγκίρις αν απομονώσω το διπλό με τον Αστέρα, εκτός έδρας είναι αδύναμη πολύ.  Η Άλμπα κάνει καλές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Έβγαλε διπλό μέσα στο Τελ Αβίβ, έχασε στην παράταση στην Βαρκελώνη και εφ’ όσον ήδη έχει χάσει στο Κάουνας το πρώτο ματς με 13 πόντους λογικά τώρα εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. Ως απόδοση πάντως δεν το βάζω σε πρόταση σήμερα. Στο live αν βρω την Άλμπα σε καλύτερη τιμή π.χ. από 1,90 και πάνω θα την αγοράσω.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΟΙΝΗ


715. ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΜΠΑΓΕΡΝ (+5,5)    2

732. (+2,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου