Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Απόδραση από την Χώρα των Βάσκων; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Η Ούνιξ χθες μας στέρησε το ταμείο. Έχασε δίκαια πάντως καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγική και απειλούσε μόνο με τρίποντα. Μεγάλη δικαίωση είχαμε για την Πιστόϊα που πανεύκολα κέρδισε την Τρέντο. Το είπα και το έγραψα. Τέτοιο μομέντουμ σπάνια χαλάει. Σήμερα θα δούμε την Ευρωλίγκα. Σε μία όχι και τόσο καλή αγωνιστική με πολλά φαβορί άλλα και παιχνίδια με πονηρό χάντικαπ. Πάμε συγκρατημένα επομένως και περιμένουμε.


Ξεκίνημα από την Πόλη όπου η Εφές φιλοξενεί την Νίζνι. Στον υπ’ αριθμόν τέταρτο μεταξύ τους αγώνα φέτος και μέχρι στιγμής έχουμε δύο διπλά στην πρώτη φάση και μία νίκη της Νίζνι στον πρώτο γύρο του Τοπ 16 με 109-90! Θυμάμαι ακόμα εκείνο το παιχνίδι. Το καλάθι οι ρώσοι δεν το έβλεπαν βαρέλι. Το έβλεπαν κάτι περισσότερο εύκολο για να σκοράρουν. Την νίκη σήμερα  την θέλουν αμφότερες οι ομάδες στην μάχη της πρόκρισης. Και η Εφές με τις τρεις συνεχόμενες ήττες της από ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα και Λαμποράλ έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες. Εκτός οι Κορκμάζ και Κρστιτς για την Εφές. Εκτός ο καλός Κίνσεϊ για την Νίζνι. Αγωνιστικά η Εφές δεν είναι και στα καλύτερα της. Έχασε εντός και από την Άνκαρα για το πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που ο «σοφός» εκνευρίστηκε υπερβολικά και με το δίκαιο του. Η Νίζνι μετά τις συνεχόμενες ήττες της (σε ένα δύσκολο πρόγραμμα) πλέον δείχνει να συνέρχεται και ήδη μετρά ένα μικρό σερί τριών νικών. Μαχητική ομάδα πάντα άλλα άπειρη φυσικά. Στοιχηματικά το χάντικαπ από +7,5 για Νίζνι πλέον στο +5,5. Και ανεβαίνει η νίκη της Εφές που την βρίσκουμε πλέον στο 1,42. Ξεκίνησε από 1,28. Το 1,42 το κρατάω. Πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουν οι τούρκοι. Με βολεύει και η ήττα από την Άνκαρα την Δευτέρα πάλι εντός έδρας. Στον ΟΠΑΠ δεν έχουμε νίκη, οπότε πάω με άσσο και -6,5.


Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται την Μπαρτσελόνα με τους σέρβους να είναι σε φόρμα άλλα να διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Η Μπαρτσελόνα θέλει την  νίκη για να παραμείνει εντός πρώτης  δυάδας χωρίς άγχος. Στην Βαρκελώνη είχαμε νίκη για την Μπαρτσελόνα με +15 εύκολα. Εκτός ο Λάζιτς για τον Αστέρα. Ερωτηματικό ο Αμπρίνες για την Μπαρτσελόνα που θα βρίσκεται στην αποστολή άλλα προσωπικά δεν πιστευω πως θα παίξει. Στοιχηματικά έχουμε ένα πονηρό χάντικαπ +6,5 για τον Αστέρα που λόγω έδρας και φόρμας έχει  λογική πάντως. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως και την Μακάμπι με +13 την κέρδισε στην έδρα του προ ημερών.  Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται εκτός έδρας ή για να το πω καλύτερα, δεν είναι τόσο καταιγιστική εκτός έδρας άλλα πάντα ουσιαστική το τελευταίο διάστημα επομένως δύσκολα την κοντράρεις.  Στο 1,40 η νίκη της είναι δελεαστική άλλα θα προτιμήσω να απέχω σεβόμενος το καλό μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται ο Αστέρας ο οποίος μπορεί και καθαρή νίκη σήμερα.


Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι υποδέχεται την Ζαλγκίρις και λογικά την κερδίζει και εύκολα. Όπως την είχε κερδίσει και στο Κάουνας (δύσκολα πάντως) με +7. Μία Μακάμπι που έκανε ήττες εκτός προγγράμματος με Άλμπα εντός! Και Αστέρα εκτός και πλέον η δεύτερη θέση ξεμακραίνει.  Προέρχεται από συντριβή με την Μπαρτσελόνα οπότε λογικά ξεσπά σήμερα αν όλα πάνε καλά. Η Ζαλγκίρις με την καλή της έδρας κέρδισε και τον Παναθηναϊκό και θεωρητικά είναι στο κόλπο της πρόκρισης άλλα στο σημερινό παιχνίδι δεν νομίζω να μπορέσει να πάρει κάτι. Φιλότιμη ομάδα άλλα ομάδα έδρας εν πολλοίς η οποία πετυχαίνει μία Μακάμπι που θέλει την νίκη απεγνωσμένα. Σωστό το χάντικαπ +10,5 για την Ζαλγκίρις. Αν το έδινε κάτω από 8,5 θα μιλούσαμε για μεγάλη ευκαιρία (τουλάχιστον πριν την έναρξη του ματς). Πάω με τον άσσο. Εκτιμώ πως η Μακάμπι θα ψάξει μία εμφατική νίκη μετά τα ανεπιτυχή τελευταία αποτελέσματα της στην Ευρωλίγκα. Εκτός Πνίνι και Λάντεσμπεργκ για τους εβραίους. Εκτός ο Γκουτάϊτις για την Ζαλγκίρις.


Με το παιχνίδι της Άλμπα με την Γαλατά δεν θέλω να ασχοληθώ. Το χάντικαπ της Γαλατά ανεβαίνει. Ξεκίνησε από +9,5 και πλέον το βρίσκουμε μέχρι +12,5. Γνωστά τα προβλήματα της Γαλατά που ενδιαφέρεται μόνο για την τουρκική λίγκα (κέρδισε και την Μπεσίκτας το Σάββατο)  πλέον. Εδώ απλά περιμένει να τελειώσει το μαρτύριο. Η Άλμπα έχει και αυτή τις απουσίες της (μακροχρόνιες) άλλα θέλει την νίκη καθώς ελπίζει στην τέταρτη θέση. Γι αυτό και το χάντικαπ ανεβαίνει καθώς όλοι μα όλοι παίζουν Άλμπα πολλά ή λίγα λεφτά δεδομένου της κατάστασης της Γαλατά. Που όλοι περιμένουν να κάνει «τουρισμό». Μπορεί και να κάνει. Ποιος ξέρει. Όσοι παίζετε Άλμπα καλή σας επιτυχία. Απλά η Άλμπα αρκείται και με νίκη ενός πόντου. Το αναφέρω απλά για όσους θέλουν να «φορτώνουν» τέτοια σημεία. Τίποτε άλλο. Δεν μου αρέσουν τα προβληματικά ματς γενικά και ας μοιάζουν ευκαιριάρες.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ σε ακόμα ένα περίεργο ματς. Η Μάλαγα τα δίνει όλα για το πρωτάθλημα (έχω κουραστεί να το γράφω) όπου και κέρδισε την Κυριακή την Βαλένθια σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Σήμερα θα κατέβει με καλές απουσίες, κυρίως για να τους έχει (όσους μπορέσει) ετοιμοπόλεμους στο δύσκολο παιχνίδι στην Τενερίφη. Εκτός οι Γκρέϊντζερ, Βασιλειάδης, Τόοουλσον και Στέφενσον. Στην ουσία η απουσία που απογείωσε το χάντικαπ της Μάλαγα από το +6,5 στο +9,5 είναι αυτή του Γκρέϊντζερ. Που είναι παίχτης κλειδί. Συνεπώς η ΤΣΣΚΑ (που έχει αμφίβολο τον Κιριλένκο) λογικά κέρδίζει την Μάλαγα (για τέταρτη φορά φέτος) απλά με -9,5 εγώ δεν θέλω να μπλέξω. Είδαμε και στην Βιτόρια πως ζορίστηκε πολύ. Και με την Εφές επίσης. Γενικά η ομάδα δεν «πετάει» στην Ευρωλίγκα τελευταία και δεν ξέρω κατά πόσο, έστω και με την ελλιπή Μάλαγα θα καλυφθεί αυτό το -9,5. Απέχουμε.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στη Πόλη η Ουλκέρ υποδέχεται την Μιλάνο στην τέταρτη μάχη τους φέτος. Τρεις νίκες για την Ουλκέρ ο απολογισμός ως τώρα. Εκτός ο Ζορίτς, αμφίβολος ο Σιπάχι για τους τούρκους και κομπλέ οι ιταλοί. Η Ουλκέρ που μετά το διπλό στο ΣΕΦ κέρδισε δύσκολα εντός έδρας στην παράταση την Μπουγιουκσεχίρ για την τουρκική λίγκα υποτιμώντας την αντίπαλο της και έχοντας πάντα στο μυαλό ως βασικό μεγάλο στόχο την Ευρωλίγκα. Πάντως αντικειμενικά παίζει καλύτερα εκτός έδρας τους τελευταίους μήνες οπότε εδώ το -10,5 που πρέπει να καλύψει είναι ένα θέμα. Η Μιλάνο πάντως δεν πολυπείθει, ελπίζει αμυδρά σε πρόκριση καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα άλλα αίσθηση μου είναι πως θα παλέψει στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το διπλό πάντως θα το έβαζα σε ένα μονό αποδεκτό μπετ περιέργειας περισσότερο παρά σε παρολί. Συνεπώς λίγο διπλό με +10,5 για Μιλάνο και τέλος.


Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ρεάλ σε ένα σπουδαίο παιχνίδι και μετά τις ήττες από Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις θέλει την νίκη και μόνο αν και για να τα λέμε όλα έχει εύκολο πρόγραμμα στην συνέχεια και αν είναι σοβαρός προκρίνεται και με ήττα σε αυτό το ματς. Κομπλέ οι ομάδες. Μόνο ο Ρίβερς είναι αμφίβολος για την Ρεάλ και δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμα. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός δεν πείθει. Αργή ομάδα, προβλέψιμη, τα ίδια έλεγα και σε προηγούμενο άρθρο μου γιατί αυτή είναι και η αλήθεια. Στο Καόυνας έχασε δίκαια και αν ως Παναθηναϊκός έχεις σε αυτό το παιχνίδι ως σημείο αναφοράς τον Παππά, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. Άλλα ο Διαμαντίδης έχει «σκάσει» πλέον και δεν αντέχει και γενικά ακόμα και οι λύσεις στην φροντ λάϊν είναι περιορισμένες και δεν φτάνουν. Και έχουμε χάντικαπ +4,5 μόνο απέναντι στην χοτ και υπερπλήρη  Ρεάλ που αν βρει ρυθμό «σκοτώνει» σε χρόνο μηδέν.  Στοιχηματικά αν είχα καλύτερες επιλογές θα έβαζα το +4,5 του Παναθηναϊκού (που το σωστό είναι +6,5 εδώ) σε ένα μονό αποδεκτό μπετ περιέργειας. Τώρα θα βάλω τον άσσο και στην τριάδα ΟΠΑΠ. Δεν επιλέγω το παιχνίδι με αγωνιστικά κριτήρια καθαρά. Το επιλέγω γιατί έτσι όπως μας δίνεται πιστεύω πως η νίκη της Ρεάλ ίσως αποδειχθεί τυράκι στο τέλος.


Στην Βιτόρια η Λαμποράλ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και αμφότερες οι ομάδες καίγονται για την νίκη. Η Λαμποράλ περισσότερο καθώς κυνηγά την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός λιγότερο καθώς κυνηγά απλά την προνομιούχο πρώτη δυάδα. Έχει προκριθεί ήδη. Πετγουέϊ, Σπανούλης, Τσαϊρέλης εκτός για τον Ολυμπιακό. Απών ο Χανσμπρο για την Λαμποράλ. Που είναι ομάδα έδρας και θέλει την νίκη μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Νίζνι και ΤΣΣΚΑ. Και στα δύο αυτά ματς αν ήταν λίγο πιο σοβαρή και τυχερή θα τα είχε κερδίσει. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Ουλκέρ ξέσπασε φυσιολογικά στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι όπου ο Σφαιρόπουλος δοκίμασε πράγματα ενώ άρεσε η ομάδα που έπαιξε με πάθος έχοντας διάρκεια. Εδώ πάντως θα έχει πολύ δύσκολο έργο το οποίο θα ήταν δύσκολο πάλι ακόμα και αν έπαιζε ο Σπανούλης. Τέταρτη μονομαχία για τις δύο ομάδες φέτος. Μίλησαν οι έδρες μέχρι στιγμής εύκολα ή δύσκολα. Στοιχηματικά σωστά δίνεται ελαφρύ φαβορί ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του από την Ουλκέρ. Που αν δεν είχε χάσει τότε, τώρα η νίκη της Λαμποράλ θα ήταν το σημείο της αγωνιστικής για μένα. Εν τέλει για να τα πολυλογώ δεν ξέρω εσείς πόσο ευκαιρία κρίνετε την νίκη του Ολυμπιακού. Εγώ με την απουσία του Σπανούλη και μέσα στην καλή έδρα της Λαμποράλ δεν μπλέκω με την αναμέτρηση.


Επομένως πάμε με ΕΦΕΣ ΝΙΚΗ 1,42 και ΕΦΕΣ (-5,5)- ΜΑΚΑΜΠΙ (-10,5), ΜΙΛΑΝΟ (+10,5)- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+4,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ


727. ΕΦΕΣ- ΝΙΖΝΙ (+6,5)    1
730. ΜΑΚΑΜΠΙ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+10,5)   1
744. (+4,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΡΕΑΛ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΕΦΕΣ- ΝΙΖΝΙ   1  ΝΙΚΗ ΕΦΕΣ   1,42

ΜΑΚΑΜΠΙ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1  ΜΕ  10,5Π. ΥΠΕΡ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου