Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σκληρό Πόκερ! (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Δεν τα κατάφερε χθες η Μπάγερν να μείνει κοντά στο σκορ ως το τέλος και διασύρθηκε. Δίκαια πάντως καθώς με την άμυνα της η Βαλένθια έκλεισε όλα τα επιθετικά ατού των γερμανών. Σας έγραφα χθες πως το Eurocup δεν αξίζει στοιχηματικά στα πρώτα αυτά παιχνίδια του, πάντως όσοι έπαιζαν φαβορί μόνο πρέπει να έκαναν πάρτι. Σε Eurocup να περάσουν σχεδόν όλα τα φαβορί αυτό είναι για φωτογραφία! Πλην του τραγικού Χ στο Λιέτουβος- Καρσίγιακα πέρασαν οι χαμηλές νίκες για Βαλένθια- Ούνιξ- Κούμπαν- Μπάνβιτ. Δύσκολα θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο πιστεύω στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Πέρασε και η Άλμπα που σας έγραφα πως εύκολα ή δύσκολα περνά ως σημείο. Δεν το κράτησα στην πρόταση όμως λόγω απόδοσης και μόνο μιας και είχε πέσει αρκετά από την αρχική της τιμή.


Σήμερα θα δούμε όπως κάθε Πέμπτη την Ευρωλίγκα. Που αυτή την φορά έχει αρκετά αμφίρροπα  ματς στα χάντικαπ οπότε θέλουν προσοχή τα φαβορί και πάλι. Θυμίζω πως έχουν ξεκαθαρίσει πάνω- κάτω οι ομάδες που θα προκριθούν στα νοκ- άουτ απλά ποτέ δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε μία ομάδα σε αυτό το επίπεδο με το σκεπτικό πως είναι αδιάφορη. Είναι ακόμα νωρίς για …αδιάφορους.


Ξεκίνημα από την Πόλη όπου η χοτ Ουλκέρ υποδέχεται την Νίζνι. Αμφίβολος ο Σιπάχι για την Ουλκέρ άλλα εκτός ο πολύς Παραχούσκι για την Νίζνι και αυτό είναι μέγα πρόβλημα στην φροντ λάϊν της ομάδας.  Και διπλό στο πρώτο ματς για την Ουλκέρ με +18. Μία Ουλκέρ που εκτός του χαμένου τελικού με την Εφές έχει πολλές συνεχόμενες νίκες και σίγουρα παίζει πλέον σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Κέρδισε εύκολα και την Καρσίγιακα για την τουρκική λίγκα σε ένα παιχνίδι που περίμενα προσωπικά να ζοριστεί αρκετά. Η Νίζνι από την άλλη με αυτό το παιχνίδι τελειώνει έναν γολγοθά από δύσκολα παιχνίδια τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στην vtb λίγκα όπου μέχρι στιγμής τα έχασε όλα και έχει ένα 0 στα 5 ωραιότατο. Πάντως είναι μαχητική ομάδα άλλα εδώ δεν βοηθά το μομέντουμ για να κοντράρουμε την Ουλκέρ. Που παίζει καλύτερα εκτός έδρας (οι τούρκοι) άλλα η απουσία του Παραχούσκι (όπως επίσημα μας δίνεται) είναι σημαντική, οπότε και απέχω από την αναμέτρηση. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να δοκιμάσω την περιέργεια μου στο +11,5 της Νίζνι άλλα αυτό είναι κάτι που επεξεργάζομαι ακόμα μέσα μου και αν εν τέλει καταλήξω να το παίξω θα είναι σε μονό αποδεκτό αυστηρά.


Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται την Μακάμπι και με αυτό το ματς ανοίγει η αυλαία από ένα σετ αγώνων ναι μεν αλλά! Μακάμπι- ΤΣΣΚΑ- Ολυμπιακός (1,55-1,40-1,55) είναι τρία ματς που φωνάζουν «παίξτε μας απλές νίκες φιλοξενούμενου» καθώς οι τιμές είναι άκρως δελεαστικές σε μία τριάδα  απλά η ιστορία έχει δείξει πως μία θα χαλάσει. Για να χαλάσει και το παρολί. Ποια θα είναι αυτή; Δεν ξέρω. Ή μάλλον κάτι έχω στο μυαλό μου άλλα θα το πούμε στον επίλογο. Στο Βελιγράδι λοιπόν ο Αστέρας παίζει με την Μακάμπι και το βαθμολογικό κίνητρο είναι με την Μακάμπι άλλα το ψυχολογικό με τον Αστέρα. Που μετρά μία νίκη στα έξι τελευταία του παιχνίδια και η ήττα στο τελευταίο από την Παρτίζαν για την Αδριατική λίγκα εύκολα, πόνεσε αφάνταστα. Νίκη Μακάμπι με +11 στο Τελ Αβίβ είχαμε ενώ ο Λάντεσμπεργκ θα είναι απών από τους εβραίους και ο Λάζιτς από τους σέρβους. Στοιχηματικά όπως προείπα είναι σπαζοκεφαλιά το παιχνίδι καθώς ναι μεν η Μακάμπι θέλει την νίκη στην μάχη για τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις του ομίλου άλλα ο Αστέρας εντός έδρας σίγουρα θα το παλέψει ως το τέλος και το χάντικαπ είναι δίκαιο και σωστό. Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε ήττα για την Μακάμπι. Δεν θέλω να μπλέξω παραπάνω με την αναμέτρηση.


Μία από τα ίδια και στο Λαμποράλ- ΤΣΣΚΑ με την Λαμποράλ να είναι φορμαρισμένη τελευταία και δείχνει να κυνηγά τις τελευταίες τις ελπίδες στην Ευρωλίγκα λυσσασμένα. Με +9 είχαν κερδίσει οι ρώσοι στο πρώτο ματς ενώ οι ομάδες λογικά θα παραταχθούν κομπλέ. Αξιόπιστη η Λαμποράλ πλέον εντός και με το διπλό στην Πόλη με την Εφές μπήκε για τα καλά στην υπόθεση πρόκριση που μάλλον θα παιχτεί ως το τέλος ανάμεσα σε Λαμποράλ και Εφές με τους τούρκους να έχουν την ισοβαθμία που ίσως αποδειχθεί κομβική. Αν δεν είχε χάσει η ΤΣΣΚΑ από την Ουλκέρ εντός έδρας το λέω με κάθε σοβαρότητα λόγου, το χάντικαπ της Λαμποράλ θα ήταν ένα από τα δύο δυνατά σημεία της αγωνιστικής για μένα. Τώρα ναι μεν σέβομαι τους ισπανούς εντός έδρας, άλλα και η ΤΣΣΚΑ δύσκολα να κάνει δύο κολλητές ήττες και αν υποθέσουμε πως κερδίζει, μετά δύσκολα να μπούμε στην συλλογιστική του +5,5 της Λαμποράλ αν καλυφθεί η όχι. Οι βάσκοι με το τρίποντο «αγκαζέ» μπορούν πολύ εύκολα ένα -3 να το κάνουν -7 κατά τους. Επομένως τίθεται το ερώτημα. Παίζουμε νίκη ΤΣΣΚΑ; Από τις τρεις που ανέφερα παραπάνω (Μακάμπι- ΤΣΣΚΑ- Ολυμπιακός) πιστεύω πως αυτή της ΤΣΣΚΑ είναι η πιο καλή για να περάσει. Άλλα δεν θα την έβαζα σε πάρα πολύ καλό δελτίο γιατί όπως προείπα σέβομαι την Λαμποράλ εντός έδρας όπου είναι ικανή για όλα.


Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και πάμε με τον άσσο στα χάντικαπ. Ξεκάθαρο στοιχηματικά το παιχνίδι και το σημείο το είχα και στην χθεσινή πρόταση. Λογικά κομπλέ οι ομάδες στην τέταρτη αυτή αναμέτρηση τους φέτος. Με την Μπαρτσελόνα να μετρά ένα 3-0 άλλα το παιχνίδι το προηγούμενο στο ΟΑΚΑ (εκείνο με την βόμβα!) δεν το χτύπησε ο Ιβάνοβιτς ως το τέλος και μας είχε «κουβαδιάσει» τότε αν και ήταν ψιλοαδιάφορη εκείνη η αναμέτρηση. Τώρα όλα όμως είναι διαφορετικά αρχής γενομένης από την βαθμολογία. Ο ηττημένος (αν είναι ο Παναθηναϊκός) αποχαιρετά τα σενάρια για την πρώτη δυάδα. Αν είναι η Μπαρτσελόνα με 4π. και πάνω τα αποχαιρετά αυτή. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ αξιόπιστος εντός έδρας και προέρχεται από ήττα στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι. Τι άλλο να ζητήσω για να παίξω άσσο απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που θα συνεχίζω να λέω πως δεν είναι στα καλύτερα της και με την Άλμπα ακόμα κατάφερε να το πάει στην παράταση για να κερδίσει τελικά!!! Άσσος με χάντικαπ.


Πάμε και στα αυριανά.


Κατ’ αρχήν δεν μπλέκω με το Γαλατά- Ρεάλ. Οι τούρκοι έχουν αποχωρήσεις λόγω οικονομικών (Αρόγιο- Μάριτς), υπάρχει ατμόσφαιρα για Έρτσεγκ και Μίκοβ και γενικά δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση για να ασχοληθούμε στοιχηματικά. Υπάρχει μία μερίδα παιχτών που ίσως θεωρήσει ευκαιρία το διπλό της Ρεάλ με χάντικαπ. Δεν λέω πως έχουν άδικο αν παίξουν Ρεάλ. Η λογική λέει πως πρέπει να κερδίσει χωρίς πρόβλημα. Απλά επειδή δεν είναι «χαζές» οι εταιρίες λογικά περιμένουν (όπως και εγώ) μια συσπειρωμένη Γαλατά να το παλεύει ως το τέλος(σενάριο που έχουμε ξαναδεί). Χωρίς να σημαίνει ότι και πάλι η Ρεάλ δεν μπορεί ως Ρεάλ μία καθαρή νίκη με 10-15 πόντους. Προσωπικά απέχω πάντως από τέτοια μπετ.


Στο Μιλάνο η ανεβασμένη Αρμάνι υποδέχεται τον έτσι κι αλλιώς φορμαρισμένο Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι μόνο για τον Ολυμπιακό. Κομπλέ οι ιταλοί, εκτός Πετγουέϊ και Τσαϊρέλης για τον Ολυμπιακό. Και νίκη +23 για τους πειραιώτες στο πρώτο ματς εύκολα με σούπερ άμυνα. Το Μιλάνο ρεαλιστικά δεν προλαβαίνει να προκριθεί εκτός αν δεν χάσει ξανά ως το τέλος άλλα μετά τον χαμένο τελικό του κυπέλλου με την Σάσσαρι μάλλον αφυπνίστηκε και άρεσε τόσο με την Νίζνι όσο και με την Ρετζιάνα. Θεωρητικά πάντα καλή έδρα αν και όχι τόσο σταθερή τελευταία όσο θα έπρεπε. Ο Ολυμπιακός θέλει την νίκη για να συνεχίσει να είναι πρώτος στον όμιλο και παρά τις απουσίες του με όπλο την άμυνα του μπορεί το διπλό. Απλά το 1,50-1,55 που έχει ως απόδοση η νίκη του μοιάζει περισσότερο με τυράκι παρά με ευκαιρία. Από τις τρεις νίκες που αναφέρω παραπάνω αυτή που φοβάμαι να σπάσει περισσότερο είναι του Ολυμπιακού. Χωρίς να σημαίνει πως αγωνιστικά καθαρά έχει τα φόντα να συμβεί. Θα ρισκάρω με τον άσσο στα χάντικαπ αν και το παιχνίδι είναι δύσκολο. Παίζω περισσότερο με την ψυχολογία του μπουκ να δώσει μία τέτοια απόδοση παρά με το αγωνιστικό κομμάτι που είναι πασιφανές πως ο Ολυμπιακός υπερτερεί.


Στην Ανδαλουσία τέλος η Μάλαγα υποδέχεται την Εφές. Κομπλέ οι τούρκοι. Εκτός ο Βασιλειάδης για την Μάλαγα άλλα αμφίβολος ο Σουάρεζ που αν δεν παίξει τελικά είναι μεγάλη υπόθεση. Και νίκη Εφές στην Πόλη με +4. Αγωνιστικά η Μάλαγα έχει καλή έδρα και καλή ομάδα άλλα έχει άλλους στόχους που τους δείχνει ξεκάθαρα και το έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό τώρα. Στην ουσία η Μάλαγα ζει στιγμές 05-06 τότε που με έναν καλό Σκαριόλο στον πάγκο πήρε το πρωτάθλημα Ισπανίας (το μοναδικό της ιστορίας της) και μπήκε για τα καλά στην ισπανική μπασκετική ελίτ. Λόγω Μάλαγα άλλωστε και ο Σκαριόλο έκανε καλό όνομα ως προπονητής (που πλέον δεν είναι, καλό όνομα εννοώ για μένα). Στην ουσία δηλαδή η Μάλαγα θα παίξει για την νίκη με την Εφές άλλα και να χάσει δεν θα κλάψει κιόλας. Νομίζω πιο σημαντικό είναι το εκτός με την Μανρέσα που έρχεται παρά αυτό με την Εφές για τον Πλάθα και το επιτελείο του. Στον αντίποδα η Εφές μετά την απρόσμενη ήττα με την Λαμποράλ εντός θέλει νίκη οπωσδήποτε οπότε και την παίρνει μάλλον. Θέλετε λόγω Ίβκοβιτς που στα θρίλερ- ματς είναι «καθηγητής», θέλετε λόγω βαθμολογικού κίνητρου, πιστεύω πως η Εφές κερδίζει σε ένα ομολογουμένως δύσκολο ματς και εδώ.


Επομένως βασικό σημείο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+2,5) ΚΑΙ ΝΙΚΗ 2.00+ και μετά ΕΦΕΣ ΝΙΚΗ 1,80 και (-1,5) ΟΠΑΠ- ΜΙΛΑΝΟ (+3,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


732. (+2,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1
737. (+1,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΕΦΕΣ   2


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1  ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2,00
ΜΑΛΑΓΑ- ΕΦΕΣ  2   ΝΙΚΗ ΕΦΕΣ   1,80



**ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου