Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ρεβάνς! (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)



Σε ρηχά νερά κινηθήκαμε το Σαββατοκύριακο με ένα μόνο ταμείο σε σύνολο τεσσάρων προτάσεων. Πράγμα καθόλου κολακευτικό για μας. Πλήρωσε μόνο η διαδικτυακή δυάδα με Μπρεμερχάβεν και Μανρέσα. Πέρασαν ακόμα ως σημεία τα Γκραν,  η Τρίερ και η Βαρέζε. Η πρόταση ΟΠΑΠ χάθηκε επειδή η Μπρεμερχάβεν είχε +9,5 και όχι +10,5!! Οι άλλες δύο διαδικτυακές προτάσεις χάθηκαν ελέω Άνκαρα και Καζέρτα.


Πρέπει το φετινό καλοκαίρι που δεν θα έχουμε σοβαρό στοίχημα για κάποιο διάστημα να σας γράψω μερικά άρθρα με γενικό τίτλο « Αναλύοντας τα χάντικαπ του Μπουκ». Βλέπω μετά λύπης μου από μία ελαχιστότατη μερίδα ανθρώπων πως αλλού βαρούν τα τύμπανα αλλού χορεύει η νύφη… Και το κακό είναι ότι αυτή η ανόητη στοιχηματική μειονότητα προσπαθεί να μας πείσει πως έχει βρει το «κλειδί» της επιτυχίας μόνο που το κλειδί μάλλον είναι «κίβδηλο» και δεν ξεκλειδώνει εν τέλει το θησαυροφυλάκιο του Μπουκ. Βλέπω ανθρωπίσκους να βάζουν σε κατηγορίες «Ντε Φάκτο» συγκεκριμένες ομάδες και σημεία ως «άχαστα» και «ευκαιριάρες» που επειδή έτυχε να περάσουν 2-3 φορές έγιναν αυτόματα Must Bet για αυτούς. Βλέπω πολλά που με θλίβουν και θα μιλήσουμε για αυτά εν καιρώ όταν θα είμαι έτοιμος. Προς το παρών πάμε να δούμε το Eurocup με μόνο δικό μας δόγμα πως «Μέχρι το τελευταίο ποντάρισμα θα μαθαίνουμε …»


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ υποδέχεται την Καντού και μάλλον περνά και σχετικά εύκολα. Νίκη με +6 στο πρώτο ματς για τους ρώσους που είναι καλύτερη ομάδα σίγουρα άλλα όχι τόσο σταθερή στην απόδοση της ακόμα ώστε να μπορούμε να την εμπιστευθούμε σε καλό δελτίο σε τέτοια χάντικαπ του 10,5. Η Καντού ξεκουράστηκε το σαββατοκύριακο καθώς το ματς με την Μιλάνο που είχε αναβλήθηκε. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο εκτός έδρας άλλα σίγουρα αν η Ούνιξ μπει νωθρά στην αναμέτρηση θα διεκδικήσει τις πιθανότητες τις. Στοιχηματικά δεν κρατάω κάτι. Μία γνώμη μόνο προς διπλό θα πήγαινα με +10,5.


Στην Μόσχα ρώσικος εμφύλιος με τις δύο ομάδες μάλλον να τα έχουν «μοιράσει» τελευταία τα αποτελέσματα τους  αν και αυτό είναι μία αίσθηση μου και μόνο. Την Κυριακή για την vtb είχαμε νίκη της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με +2 σε ένα παιχνίδι που πήρε παλικαρίσια με την άμυνα της. Νίκη Κίμκι με 2π. στο πρώτο του Eurocup. Και στοιχηματικά μπερδεμένο ματς αν και η Ζενίτ είναι περισσότερο ομάδα έδρας. Οπότε η Κίμκι μάλλον κερδίζει εδώ και αν λάβω σοβαρά τις δηλώσεις του Κουρτινάϊτις μετά το ματς της Κυριακής, μάλλον κερδίζει και εύκολα. Άλλα όπως είπα είναι μπερδεμένο ματς με τέτοιο μεγάλο χάντικαπ και καλύτερα να απέχουμε.


Στην Σμύρνη η Καρσίγιακα υποδέχεται την Λιέτουβος και ο νικητής απλά προκρίνεται καθώς το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο! Η Καρσίγιακα μοιάζει να είναι ελαφρώς ντεφορμέ. Και αν οι ήττες από την Ουλκέρ για κύπελλο και πρωτάθλημα ήταν αναμενόμενες αυτή από την Μπεσίκτας επιβεβαίωσε το ντεφορμάρισμα για μία ομάδα που ήταν χοτ μέχρι πρότινος με σπουδαία αποτελέσματα και σερί. Λογικά σήμερα κερδίζει έστω και μισό πόντο και προκρίνεται άλλα 1,40 σε παιχνίδι «φωτιά» δεν θέλω να το κρατήσω. Η Λιέτουβος έχει σούπερ ψυχολογία μετά τον θρίαμβο επί της Ζαλγκίρις στην λιθουανική λίγκα και έχει τα προσόντα για το «μπαμ» εκτός έδρας.


Στην Πολωνία η Τούροβ κινείται σε ρυθμούς Eurocup εδώ και μέρες. Γι αυτό άλλωστε έχασε και από την Άνβιλ στο πρωτάθλημα. Θέλει νίκη με +4. Με +3 έχουμε παράταση. Καλή έδρα και καλό υλικό σχετικά καθώς μιλάμε για μία ομάδα που έπαιζε Ευρωλίγκα πριν λίγο καιρό. Η Παρί έχασε από το Στρασβούργο εκτός έδρας αναμενόμενα άλλα γενικά είναι σε καλή κατάσταση και επικίνδυνη ομάδα. Ακόμα πάντως ανταποκρίνεται σαν κλασική γαλλική ομάδα, δηλαδή αναλόγως την μέρα που θα βλέπει το καλάθι σαν «βαρέλι» ή «καρφίτσα». Πολύ δύσκολο ματς και ας είναι φαβορί σωστό η Τούροβ.


Στην Ρώμη η τοπική ομάδα χρειάζεται νίκη με +17 απέναντι στην Μπάνβιτ και όσο μέτρια να είναι η Μπάνβιτ εκτός έδρας φέτος η Ρόμα ανεβαίνει τον δικό της «γολγοθά» που την φέρνει και στις τελευταίες θέσεις του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από συνεχόμενες ήττες. Εκτός ο ένας αμερικανός και απολυμένος ο άλλος που δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά το κύπελλο όπου και πήγε στην πατρίδα του για λίγες μέρες να «ξεκουραστεί». Στοιχματικά η Ρόμα φέτος παίζει καλύτερα εντός και η νίκη εδώ χρειάζεται περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους πιστεύω. Οπότε θα την επιδιώξει. Η Μπάνβιτ δεν είναι φερέγγυα φέτος και εφ’ όσον έχει το +16 υπέρ της σίγουρα δεν παίζω διπλό. Το +1,5 της Ρόμα είναι πονηρό χάντικαπ καθώς σκεπτόμενοι αγνά μάλλον θα έπρεπε να στραφούμε προς την Μπάνβιτ ως πιο «γεμάτη» ομάδα άλλα και με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ρόμα. Άλλα θα πάω με τον άσσο (κόντρα στην αριθμητική λογική) γιατί όπως προείπα η Ρόμα σε ένα μάλλον ελεύθερο παιχνίδι θα ψάξει την νίκη για λόγους ψυχολογίας εν’ όψει ιταλικής λίγκας. Άσσο επομένως άλλα συγκρατημένα.


 Καλό παιχνίδι στο Μόναχο με την Μπάγερν να φιλοξενεί την Βαλένθια. Οι γερμανοί θέλουν νίκη με +23, πράγμα δύσκολο άλλα όχι αδύνατο καθώς η ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς σαρωτικές εμφανίσεις. Άλλα η σοβαρή Βαλένθια, η πληγωμένη από την εντός έδρας ήττα με την Σαραγόσα δύσκολα θα διασυρθεί σήμερα. Λογικά η Μπάγερν κερδίζει, καλύπτει και το -5,5 και όποιος θέλει μπορεί να το βάλει σε ένα χαλαρό δελτίο Προσωπικά δεν με ελκύει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Τέλος στα Κανάρια νησιά η Γκραν υποδέχεται την Τσεντεβίτα έχοντας και το +8 από το πρώτο ματς. Και λογικά κερδίζει πάλι και περνά εύκολα αλλά με χαλάει η σπουδαία νίκη της Γκραν την Κυριακή επί της Μπαρτσελόνα πάλι εντός. Η ιστορία έχει δείξει (και το έχω πει πολλάκις) πως μετά από τέτοιες μεγάλες νίκες, οι ομάδες που δεν καίγονται για άμεσο αποτέλεσμα χαλαρώνουν. Δηλαδή δεν θα εκπλαγώ αν δω μία νίκη της Τσεντεβίτα με 1-2 πόντους για παράδειγμα.


Αυτά από το Eurocup όπου κρατάω μόνο την Ρόμα στο +1,5. Προσοχή τώρα. Έχουμε τρεις νίκες δελεαστικές με Καρσίγιακα- Τούροβ- Μπάγερν. Δηλαδή μία τριάδα περιέργειας περισσότερο, θα έπαιζα αν και είναι με εγκληματική χημεία. Στοίχημα πρώτης δημοτικού δηλαδή άλλα σε νοκ άουτ ματς μπορεί και να περάσει αυτή την φορά. Τίποτε άλλο.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


712. (+1,5) ΡΟΜΑ-ΜΠΑΝΒΙΤ    1
734. ΤΣΣΚΑ- ΕΦΕΣ (+10,5)   2
737. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ (+4,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΡΟΜΑ- ΜΠΑΝΒΙΤ  1  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΡΟΜΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ   2  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου