Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος το σερί! (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Μετά την Τρίτη και η Τετάρτη ήταν μία ωραία στοιχηματικά μέρα παρόλο που το Eurocup κρύβει πολλές παγίδες. Τις οποίες όμως έχουμε μάθει να αποφεύγουμε και έτσι δεν «τσιμπήσαμε» με την Βαλένθια λόγω χάρη που είχε χάσει στην Λιουμπλιάνα και έχασε εκ νέου και εντός από την Ολίμπια. Πληρώθηκαν λοιπόν οι παίζοντες στον ΟΠΑΠ με τριάδα ΟΥΝΙΞ, ΧΑΠΟΕΛ και ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ. Πέρασαν ακόμα και η Ακαντέμικ όπως και η νίκη της Σπαρτάκ εύκολα και στην ουσία χάθηκε η νίκη της Μπουντούσνοστ διαδικτυακά η οποία ηττήθηκε στην παράταση από την Νίζνι σε ένα θρίλερ ολκής. Εν πάσει περιπτώσει καλοφάγωτα  και επειδή χρόνος δεν υπάρχει για παραπάνω «φλυαρία» πάμε στα σημερινά και αυριανά παιχνίδια της Ευρωλίγκα.


Προσέχουμε πως εκτός λόγω τιμωρίας είναι ο Μενσά- Μπονσού της Γαλατά και οι Μπέγκιτς- Πρίντεζης του Ολυμπιακού γι’ αυτό και το +2,5 της Μάλαγα έγινε +1,5 ή +0,5 όπως και το +2,5 της Μπάγερν έγινε +0,5 και λογικά για μένα καθώς Μενσά- Μπονσού και Πρίντεζης είναι απώλειες πρώτης γραμμής.


Ξεκίνημα από την Ιταλία όπου η Σιένα υποδέχεται την Ζιελόνα Γκόρα. Ανεβασμένη η Σιένα που κέρδισε εύκολα εντός Μπάγερν και Πιστόϊα και με νίκη σήμερα μένει ζωηρά στο κόλπο της πρόκρισης καθώς Μπάγερν και Μάλαγα βρίσκονται σε απόσταση βολής. Λογικά θα επιδιώξει και το +9 για να έχει την ισοβαθμία με τους πολωνούς στο τέλος αν χρειαστεί. Η Ζιελόνα είναι μαχητική και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ήταν σε άνοδο άλλα εντός η Μάλαγα την προσγείωσε ανώμαλα και νομίζω ξέρουν και οι ίδιοι ότι δύσκολα θα προκριθούν σε αυτόν τον όμιλο καθώς η απειρία τους κοστίζει τελικά. Κομπλέ οι ομάδες και δίκαια είναι φαβορί η Σιένα άλλα το χάντικαπ είναι οριακό έστω και το -8,5 του ΟΠΑΠ πόσο δε το -10,5 διαδικτυακά που πρέπει να καλύψει η Σιένα. Οπότε νίκη Σιένα ναι, άλλα 1,10 δεν παίζω ποτέ των ποτών. Συνεπώς απέχουμε.


Στην Πόλη η Γαλατασαράϊ φιλοξενεί την Μάλαγα και όπως είπα και στο πρόλογο χωρίς Μενσά- Μπονσού λόγω τιμωρίας. Σταθερές οι υπόλοιπες μακροχρόνιες απουσίες για τους τούρκους. Εκτός ο Τόουλσον για την Μάλαγα που για μένα δεν επηρεάζει πολύ. Αγωνιστικά το παιχνίδι το θέλουν και οι δύο φυσικά. Η Γαλατά παίζει καλύτερα εντός, προέρχεται από εύκολη ήττα στο ΣΕΦ την ίδια ώρα που η Ουνικάχα έβγαζε διπλό ουσίας στην Πολωνία. Σε καλό μομέντουμ μοιάζουν να είναι και οι δύο ομάδες. Στα ίσια πλέον δίνεται η αναμέτρηση ενώ άνοιξε με +2,5 για Μάλαγα. Μπερδεμένο παιχνίδι με ελαφρύ προβάδισμά στην έδρα. Οπότε μιας και ανέβηκε η νίκη της Γαλατά πάμε με τον άσσο-απλή νίκη.

Στο Ισραήλ η Μακάμπι υποδέχεται την Κούμπαν σε ένα πονηρό παιχνίδι. Ντέρμπι πρωτιάς κατά μία έννοια καθώς η Μακάμπι είχε βγάλει διπλό στο Κράσνονταρ και εδώ με νίκη έχει την ισοβαθμία. Και οι δύο ομάδες θα προκριθούν πάντως. Αγωνιστικά η Μακάμπι προβληματίζει στα εγχώρια άλλα στην Ευρωλίγκα τα πάει περίφημα. Πέρασε και με διπλό από το Βελιγράδι με τον Αστέρα. Εκτός ο σέντερ Τζέϊμς. Άλλα και ο Σχορτσιανίτης δεν είναι στα καλύτερα του. Ίσως πρόβλημα στην ρακέτα επομένως. Γενικά υπάρχει ένα περίεργο κλίμα και γύρω από τον Μπλάτ άλλα όλα αυτά για μένα ισχύουν μόνο για το πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα η Μακάμπι παίζει καλά. Η Κούμπαν είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκα. Φορμαρισμένη και ουσιαστική. Εκτός μόνο ο Μπίκοφ. Στοιχηματικά τώρα. Έχουμε +6,5 για Κούμπαν προφανώς γιατί είχαμε ήττα της Μακάμπι από την Χάποελ την Δευτέρα και επειδή στο παιχνίδι του α΄ γύρου συνέβη περίπατος στο Κράσνονταρ. Δεν συμφωνώ. Η Κούμπαν είναι επικίνδυνη ομάδα και το ματς πάει παντού. Από ξέσπασμα Μακάμπι και νίκη με +10 λόγου χάρη μέχρι και ήττα όπου ίσως φέρει και εξελίξεις. Νίκη Μακάμπι 1,36 δεν ακουμπάω ποτέ. Γενικά προς αποφυγή εδώ.

Για το Μιλάνο- Ρεάλ δεν έχω να πω πολλά άλλα σημείο θα κρατήσω. Λογικό φαβορί το «τρένο» της Ρεάλ που δεν θα έχει Μπουρούση πάντως. Στις κλασσικές απουσίες της Μιλάνο προστέθηκε και αυτή του Σάμουελς. Γενικά ψιλοαδιάφορο ρεαλιστικά παιχνίδι ακόμα και για την Μιλάνο όπου στα δύο τελευταία με Μπάμπεργκ και Στρασβούργο μπορεί να επιτύχει την πρόκριση και δεν υπολογίζει κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Για μένα πάντως ο Μπάνκι με την άμυνα θα προσπαθήσει να προβληματίσει την Ρεάλ σε ένα καλό crush test όσο μπορεί να είναι και είμαι προς άσσο με +10,5 ΟΠΑΠ (ανέβηκε) ή +11,5 διαδικτυακά. Γνωρίζω τι εστί Ρεάλ αλλά κάτι μου λέει σήμερα πως νίκη παραπάνω από 10π. δεν θα κάνει. Το Βάζω και σε πρόταση το σημείο. Δεν έχω και καλύτερες λύσεις άλλωστε. Στα θετικά οι δύο κολλητές ήττες από Ζαλγκίρις και Ρόμα για την Μιλάνο.

Το Βελιγράδι στο πόδι. Άλλα για παιχνίδι γοήτρου και αποφυγής της τελευταίες θέσης στον όμιλο περισσότερο καθώς η Ναντέρ με +2 νίκες λογικά δεν χάνει την πρόκριση. 1,35-,1,40 η νίκη της Παρτίζαν που μάλλον θα προτιμηθεί αρκετά άλλα συνιστώ προσοχή. Οι σέρβοι δεν έχουν τον Βέστερμαν. Καυτή έδρα, λογικά και αθώα αν σκεφτούμε δεν πρέπει να χάσουν σήμερα. Το κακό είναι πως και οι ουκρανοί έρχονται αποφασισμένοι όμως. Ο Μπακάτσκις ξεκούρασε στο πρωτάθλημα Blake Ahearn, Artur Drozdov και Dainius Salenga και θέλει το διπλό καθώς ρεαλιστικά βάσει προγράμματος αν κάποιος μπορεί να απειλήσει την Ναντέρ είναι η Μπουντιβέλνικ και όχι η Παρτίζαν. Συνεπώς από την μία έχουμε την λογική σκέψη ότι εντός η Παρτίζαν δεν χάνει και είναι η ώρα της για νίκη. Από την άλλη έχουμε όμως το ρεαλιστικό βαθμολογικό κίνητρο για την Μπουντιβένικ οπότε περισσότερο αξίζει να ρισκάρουμε με το +5,5 του διπλού παρά να μπλέκουμε με χαμηλές νίκες σε ένα δύσκολο ματς.

Στο Μόναχο η Μπάγερν πλέον στα ίσια με τον Ολυμπιακό και είπαμε τον λόγο στην εισαγωγή μας. Την θέση μου για τον Ολυμπιακό την έχω ανακοινώσει. Θα την τηρήσω και δεν θα ακουμπήσω. Αν με ρωτάτε πάντως δεδομένων των απουσιών του Ολυμπιακού (η Μπάγερν είναι κομπλέ) και του γεγονότος ότι η Μπάγερν παίζει εντός για μένα ακόμα και με +0,5 η Μπάγερν είναι το καλύτερο σημείο από την ευρωλίγκα αυτό το διήμερο (έδρα- κομπλέ- βαθμολογικό κίνητρο-στατιστικό σπάσιμο αήττητο Ολυμπιακού- όλα δείχνουν άσσο). Πιστεύω πως το αήττητο του Ολυμπιακού τελειώνει σήμερα. Εγώ προσωπικά το σημείο θα το παίξω μονό καλά λεφτά άλλα όπως προείπα, επειδή έχουν χαθεί καλές προτάσεις από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν και επειδή είναι ο κακός μου δαίμονας δεν βάζω το σημείο σε καμία πρόταση. Ο καθένας ας πράξει ότι νομίζει.

Στην Γαλλία, το Στρασβούργο υποδέχεται την Ζαλγκίρις σε ένα επίσης κομβικό παιχνίδι άλλα για την Ζαλγκίρις μόνο καθώς οι γάλλοι παίζουν πλέον μόνο για την φανέλα και την φήμη τους. Σειρήνες για Αζινκά. Κομπλέ οι ομάδες καθώς οι απουσίες τις Ζαλγκίρις δεν επηρεάζουν. Το Στρασβούργο συνεχίζει στο Eurocup άλλα για το πρωτάθλημα καίγεται πιο πολύ εκεί όπου έβγαλε δύσκολο διπλό με την Χάβρη. Την ίδια ώρα η Ζαλγκίρις διασύρονταν  εκτός από την Πριενάϊ στην Λιθουανία δείγμα ποιος καίγεται σήμερα και ποιος όχι. Θέμα προτεραιοτήτων εν ολίγοις. Η λογική λέει διπλό νίκη Ζαλγκίρις 1,65. Το φοβάμαι λίγο άλλα επειδή θεωρώ πιο επικίνδυνα τα χαμηλότερα 1,35 για Μακάμπι και Παρτίζαν θα κρατήσω το σημείο. Διπλό με -1.5 στον ΟΠΑΠ.

Αύριο σούπερ παιχνίδι στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ να θέλει εκδίκηση για τον διασυρμό στην Πόλη. Βέβαια η Ουλκέρ έχασε στην Βαρκελώνη αμαχητί, θα χάσει εκ νέου εύκολα; Κομπλέ οι ομάδες πλην μακροχρόνιων, θέμα πρόκρισης δεν τίθεται, το πρεστίζ είναι μεγάλο και προσωπικά θα πάω μόνο με το 2 ημίχρονο/ άσσο τελικό σε σούπερ απόδοση  και ότι βγει.

Στην Πόλη η Εφές μπορεί να καλύψει και το χάντικαπ με την Μπάμπεργκ αρκεί να έχει διάρκεια και διάθεση. Γενικά πάντως δεν χάνει και ίσως θελήσει και εκδίκηση για την ήττα στην Γερμανία με τρίποντο τότε στο μηδέν! Προς άσσο με -10,5 για την περιέργεια.

Η Ναντέρ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Η Ναντέρ είχε κερδίσει στην Καταλονία στην έκπληξη μεγατόνων ενώ ρεαλιστικά υπολογίζει περισσότερο στο επόμενο εκτός έδρας στο Κίεβο με την Μπουντιβέλνικ για να κλειδώσει την πρόκριση παρά στο σημερινό. Και λογικά να το δούμε 2 στα 2 με την Μπαρτσελόνα να κάνει είναι too much. Οι μπλαουγκράνα με Ουλκέρ και Σαραγόσα έπαιξαν ως γνήσια Μπαρτσελόνα και κέρδισαν εύκολα. Σχεδόν κομπλέ η ομάδα και με Λόρμπεκ μέσα πλέον. Διπλό λογικά. 

Στην Βιτόρια η ανεβασμένη Λαμποράλ υποδέχεται την αποκλεισμένη Λιέτουβος και η λογική επίσης και εδώ λέει πως δεν χάνει. Έφυγε ο Καουκένας ενώ σταθερά εκτός είναι οι Κοσιέρ, Νοτσιόνι. Η ομάδα πάντως έχει βρει χημεία και αυτό είναι καλό. Στην Λιέτουβος ετοιμάζονται για το Eurocup. Μεσοβδόμαδα ο γιος του προέδρου αποκάλεσε κλόουν τον Μπάουερμαν και άτυχη την επιλογή της ομάδας ως head coach. Ομορφιές! Εκτός ο Κουκ μάλλον ντεμπουτάρει ο Ντόουντελ. Ξεκάθαρο φαβορί η Λαμποράλ άλλα πρώτον δεν θα καλυφθούν όλα τα χάντικαπ από τους μεγάλους και δεύτερον είναι πονηρό αυτό το 10,5 της Ρίτας ή καλύτερα πολύ αληθοφανές για άσσο και με προβληματίζει. Συνεπώς κοντράρω με διπλό και ότι βγει αφού βλέπω Εφές και Μπάρτσα να καλύπτουν τα δικά τους.

Τέλος στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τον Αστέρα και μάλλον τον κερδίζει άλλα δεν πείθει με τις εμφανίσεις του και χρειάστηκε επικό come back με την Ρίτας στο προηγούμενο εντός ενώ έχασε και στην Βιτόρια από την Λαμποράλ. Ο Αστέρας με νίκη 5 πόντων σήμερα αποκτά ανέλπιστο προβάδισμα πρόκρισης και σίγουρα έχει μεγάλο κίνητρο και αυτός. Το +9,5 είναι καλό χάντικαπ άλλα δεν ξεχνάμε πως ο καλός Παναθηναϊκός αν βρει ρυθμό και παίζει άμυνα το καλύπτει. Έξω ο Παππάς. Στον Αστέρα είναι εκτός ο Μίτροβιτς και σε ένα κομβικό παιχνίδι άποψη μου είναι πως οι σέρβοι θα το παλέψουν όσο αντέχουν. Προς διπλό με χάντικαπ είμαι άλλα προσεκτικά.


ΣΥΝΟΨΗ


ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   ΝΙΚΗ    1,85

ΜΙΛΑΝΟ (+10,5) ή (+11,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (+5,5)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  ΝΙΚΗ   1,65

ΤΣΣΚΑ-ΟΥΛΚΕΡ   2  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/  1 ΤΕΛΙΚΟ

ΕΦΕΣ (-10,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (-8,5)

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ (+11,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+9,5)   ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ 


052-311  ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΜΑΛΑΓΑ     ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ  1,72

744. (+10,5)  ΜΙΛΑΝΟ- ΡΕΑΛ   1

753. (+8,5) ΝΑΝΤΕΡ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΜΑΛΑΓΑ  1  ΝΙΚΗ  ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  2   ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΜΙΛΑΝΟ- ΡΕΑΛ  1  ΜΕ  11,5π. ΥΠΕΡ ΜΙΛΑΝΟ

ΝΑΝΤΕΡ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   2   ΝΙΚΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1,20 για κλείσιμο διπλασιασμού


**Πάμε συγκρατημένα
***Για τις παρατάσεις έχουμε πει πως βάζουμε λίγα στα αμφίρροπα πάντα


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου