Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Φινάλε Ευρωλίγκα - Σχέσεις αγάπης (Μέρος Α΄)




Εξαιρετική η χθεσινή μέρα όπου αποφύγαμε όλες τις παγίδες και φυσικά χρυσοπληρωθήκαμε. Ταμείο η πρώτη πρόταση ίντερνετ με Ρίγα και Μπίσονς. Ταμείο η δεύτερη πρόταση ίντερνετ με Μαϊάμι και Σαραγόσα. Πέρασε και η σκέψη της Μπιλμπάο για όποιον έμπλεξε. Στον ΟΠΑΠ πήραμε Ρίγα και Μαϊάμι άλλα παρόλο που η Μπίσονς κάλυψε το -1,5 αυτό συνέβη στην παράταση. Παράταση ως γνωστόν ο ΟΠΑΠ δεν παίζει επομένως χάσαμε άδικα έτσι όπως φαίνεται τουλάχιστον εκ του αποτελέσματος. Καλοφάγωτα πάντως. Σήμερα έχουμε την τελευταία αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά εκεί.


Ξεκίνημα από το Βελιγράδι και τον πρώτο όμιλο όπου η Παρτίζαν υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ. Κατάμεστη η αρένα και φυσικά sold out εδώ και μέρες καθώς με νίκη οι σέρβοι περνούν στο Τοπ 16 σε μία χρονιά όπου ξεπούλησαν και ξεκίνησαν πάλι από το μηδέν. Με Τέπιτς η Παρτίζαν. Αμφίβολος πάλι ο Χριάπα για την ΤΣΣΚΑ. Μία ΤΣΣΚΑ που δεν είναι στα καλύτερα της καθώς στην vtb λίγκα έχασε στο ντέρμπι από την Κίμκι και μάλιστα εντός άλλα θέλει την νίκη καθώς υπερέχει στην ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα και αν υποθέσουμε πως κερδίζουν οι μεγάλοι (Μπαρτσελόνα- Ουλκέρ) τότε τερματίζει δεύτερη και πάει στον όμιλο με Ρεάλ- Μακάμπι- Γαλατά και όποιοι άλλοι προκύψουν. Αν χάσει πάει ως 3η στον όμιλο με Ολυμπιακό- Ουλκέρ (αν κερδίσει την Ναντέρ)  που μοιάζει να είναι πιο δύσκολος με μία πρώτη ματιά. Η Παρτίζαν με νίκη προκρίνεται. Άλλα προκρίνεται και με ήττα αρκεί η Ουλκέρ να κερδίσει την Ναντέρ κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό. Ένα τέταρτο αργότερα ξεκινά ο αγώνας της Ουλκέρ οπότε ο Ομπράντοβιτς θα ξέρει τι θα συμβαίνει στο Βελιγράδι. Προσωπικά το σέρβικο «λόμπι» δεν πιστεύω θα αφήσει έξω την Παρτίζαν. Εδώ έχασε η Ουλκέρ εντός (κάτι που επεσήμανα στο άρθρο μου τότε) για να δώσει πλεονέκτημα στην Παρτίζαν. Δεν θα κερδίσει την Ναντέρ αν βλέπει πως η Παρτίζαν χάνει εύκολα; Συνεπώς για μένα η Παρτίζαν περνά έτσι κι αλλιώς και στοιχηματικά αυτό το +5,5 που έχει είναι σωστό μιας και στην έδρα της και αδιάφορο να ήταν το παιχνίδι είναι σκληρή ομάδα και παίζει πολύ καλύτερα. Νίκη ΤΣΣΚΑ δεν παίζω. Επιλέγω το +5,5 της Παρτίζαν.


Καμία στοιχηματική αξία το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Οι καταλανοί διέλυσαν την Βαγιαδολίδ (+59) για την ισπανική λίγκα. Αν θέλουν διαλύουν και την Μπουντιβέλνικ. Κομπλέ η ομάδα. No bet.


Στην Γαλλία η Ναντέρ πάει για το θαύμα μιας και αυτοκτόνησε με την Μπουντιβέλνικ στην Ουκρανία και η αλήθεια είναι πως αν ήθελε να προκριθεί πολύ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε εκείνο το παιχνίδι που έχασε δίκαια και εύκολα. Τώρα ακόμα και αν η Ουλκέρ παίξει σαν να παίζει τελικό ευρωλίγκα κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα σε κανέναν. Εν τούτοις χαμηλό το χάντικαπ που αν χάνει η Παρτίζαν πιστεύω καλύπτεται και εύκολα από τον Ομπράντοβιτς. Μακροχρόνιες οι απουσίες εκατέρωθεν. Της Ναντέρ πιο σημαντικές άλλα πλέον δεν επηρεάζουν άμεσα. Δίκαια έχασε η Ναντέρ από την Ορτέζ για το πρωτάθλημα. Το μυαλό ήταν στο σημερινό παιχνίδι και λογικά οι γάλλοι θα τα δώσουν όλα και ότι βγει. Απλά επαναλαμβάνω πως +7,5 για Ναντέρ δεν είναι χάντικαπ- ευκαιρία οπότε ή no bet ή νίκη Ουλκέρ στο χαμηλό πάντως 1,30.


Στον δεύτερο όμιλο ξεκίνημα από την Πόλη όπου η Εφές φιλοξενεί την Ρεάλ και φυσικά η Εφές «καίγεται» και η Ρεάλ απλά πάει για το 10 στα 10! Εκτός ο Βασιλειάδης για την Εφές. Εκτός ο Κάρολ άλλα με Μπουρούση μάλλον η Ρεάλ. Η Εφές αν κερδίσει την Ρεάλ προκρίνεται. Περνάει πάντως και με ήττα αρκεί να κερδίσει η Ζαλγκίρις την Μπάμπεργκ. Δύσκολο σενάριο πάντως καθώς η Μπάμπεργκ με την Ζαλγκίρις παίζουν μία ώρα αργότερα και αν ξέρουν πως η Εφές έχει χάσει το κάνουν «φιλικό», κερδίζει η Μπάμπεργκ και προκρίνονται χέρι- χέρι (αν και έχω την ένσταση μου εδώ και πιστεύω πως η Ζαλγκίρις θα παίξει για την φήμη και την φανέλα της κανονικά το παιχνίδι). Αγωνιστικά τώρα καθαρά η Ρεάλ είναι 2 επίπεδα πάνω από την συγκεκριμένη Εφές. Μία Εφές που αυτοκτόνησε δύο φορές απανωτές πρώτα όταν της γύρισε εντός το παιχνίδι η Μπάμπεργκ και ύστερα όταν έχασε (δίκαια πάντως) στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις. Και άντε στο Κάουνας δεν ήταν αυτοκτονία. Το δέχομαι. Με την Μπάμπεργκ ήταν όμως και μόνη της ήρθε σε δύσκολη θέση πλέον ενώ μπορούσε να έχει καθαρίσει την πρόκριση. Τώρα να παίξω άσσο +5,5 Εφές επειδή «καίγεται»; Μόνο για την περίεργεια και για λίγα θα με απασχολούσε ένα τέτοιο στοίχημα. Εκτός αν η Ρεάλ αδιαφορήσει φανερά κυρίως λόγω του ντέρμπι που έρχεται με την Βαλένθια εκτός έδρας (και είναι crush test)  παρά επειδή θα «λυπηθεί» την Εφές. Εν ολίγοις άσσο με χάντικαπ εδώ άλλα σε μονό αποδεκτό και μόνο για την περιέργεια μας.


Το Στρασβούργο προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ με τον Αζινκά που έφυγε για το ΝΒΑ. Ο Κολέ είχε «χτίσει» σχεδόν την ομάδα πάνω του φέτος. Επηρεασμένοι όλοι έχασαν εύκολα από την Νανσί. Το Μιλάνο με νίκη είναι δεύτερο άλλα παίζει τελευταίο χρονικά σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια (μία μέρα μετά) οπότε κάνει ότι θέλει (αν χάσει η Εφές και με ήττα δεύτερο τερματίζει) και καλό είναι να μην μπλέξουμε για μένα. Έρχεται και το Καντού- Μιλάνο οπότε εκείνο είναι πιο σημαντικό παιχνίδι.


Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ υποδέχεται την Ζαλγκίρις και στοιχηματικά εφ’ όσον στο ημίχρονο θα ξέρουν τι έχει έρθει το Eφές- Ρεάλ αξίζει περισσότερο το live εδώ. Με Χάρις η Μπάμπεργκ (εκτός ο Φορντ). Κομπλέ η Ζαλγκίρις άλλα ελάχιστα απασχολούν αυτά πιστεύω. Τα είπα και παραπάνω. Με ήττα Εφές, η Μπάμπεργκ κερδίζει και περνάνε χέρι- χέρι. Εκτός αν η Ζαλγκίρις παίξει και για την Εφές, κερδίσει και περάσουν Εφές και Ζαλγκίρις. Με νίκη Εφές υπάρχει ενδιαφέρον πάντως και ως προς το χάντικαπ στοιχηματικά καθώς η Μπάμπεργκ θα θέλει νίκη με 11π. για να προκριθεί αυτή και να αφήσει έξω την αντίπαλο της. Γι’ αυτό σας είπα ότι καλύτερο το live στο ημίχρονο της αναμέτρησης όπου θα έχει λήξει και το Εφές- Ρεάλ. Τώρα για στοίχημα πριν την έναρξη των αγώνων μόνο νίκη Μπάμπεργκ στο 1,50 αξίζει με την λογική πως η Ρεάλ κάνει το χρέος της.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου