Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μπλόκο στην Σμύρνη, Nέα και Παλιά (Αναλύσεις- Σύνοψη - Προτάσεις Eurocup)




Δεν κατάφερε χθες η Γκραβελίν να πετύχει νικηφόρο αποτέλεσμα, έχασε δίκαια. Κέρδισε η Μούρθια όπως το περίμενα, έστω και δύσκολα την Σεβίλλη. Είχαμε επίσης τις «ομορφιές» με Βόννη και Σαραγόσα που έχασαν αμφότερες από τις αδιάφορες Μονς και Ρόμα αντίστοιχα. Την Βόννη δεν την ακούμπησα γιατί μου φαινόταν αρκετά πονηρό. Ακούμπησα με επιφύλαξη την Σαραγόσα άλλα όπως έχουμε πει εδώ και καιρό γι’ αυτό πάντα πάμε μαζεμένα στο Eurocup. Αυτό είναι εν ολίγοις το Eurocup ως διοργάνωση. Πολλές παγίδες και «μαγείες» που χρειάζεται σλάλομ και σίγουρα οι μπουκ δεν είναι «χαζοί» όταν δίνουν τις δικές τους αποδόσεις. Αρκετές φορές έχουμε αποφύγει τις παγίδες και έχουμε επιλέξει τα σωστά σημεία. Χθες δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Σήμερα όμως υπάρχουν περισσότερες επιλογές και αισιοδοξία.

Θα σταθώ μόνο στα σημεία που κράτησα. Πιστεύω είναι πιο χρήσιμο ένα άρθρο τέτοιο τύπου από την ολοκληρωτική ανάλυση κάθε ματς που έφτιαχνα στα πρώτα άρθρα για το Eurocup της Τετάρτης.

Ξεκινάμε από την νίκη του Πανιωνίου. Και γενικά θα είμαι σύντομος σήμερα γιατί έμπλεξα με τράπεζες που μου στέρησαν πολύτιμο χρόνο. Ρεαλιστικά και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί καθώς Σπαρτάκ, Νεπτούνας και Μπίσονς είναι 2 νίκες πίσω από τον Πανιώνιο και 3 από την Μπεσίκτας. Η Μπεσίκτας έχει ήδη προκριθεί. Για το Πανιώνιο δεν ξέρω αν υπάρχει εξωπραγματικό σενάριο ισοβαθμιών που τον αποκλείει και δεν νομίζω να χρειαστεί βάσει προγράμματος. Συνεπώς πάμε σε μία ελληνοτουρκική μονομαχία με ενδιαφέρον για το γόητρο. Στην Πόλη ο Πανιώνιος έχασε εύκολα. Σήμερα πιστεύω παίρνει την εκδίκηση του. Άσσος στον ΟΠΑΠ και νίκη 1,58 στο διαδίκτυο.

Η Τσιμπόνα είναι δοσμένη χωρίς αγωνιστική λογική. Ανοίξτε τα στατιστικά από τον ΟΠΑΠ ή από όπου αλλού σας βολεύει και δείτε. Και όμως. Το παιχνίδι δίνεται στα ίσια!!! Πάω με τον άσσο σε μονό αποδεκτό σε μέτριο ποντάρισμα. Μου μοιάζει μεγάλο τυρί η Οστάνδη άλλα δεν θέλω το σημείο να το μπλέξω με άλλα. Αν χαθεί ας χαθεί μόνο αυτό. Άσσος Τσιμπόνα.

Λογικά η Νίμπουργκ που έχει το βαθμολογικό κίνητρο κερδίζει εντός την Καντού. Οι ιταλοί παίζουν καλύτερο μπάσκετ άλλα όταν είναι αδιάφοροι είναι και επικίνδυνοι. Συν τοις άλλοις έρχεται το Βαρέζε- Καντού (τοπικό ντέρμπι του βορρά με αντιπαλότητα) οπότε νομίζω το μυαλό είναι περισσότερο εκεί όλων στην ιταλική ομάδα. Νίκη Νίμπουργκ  1,60.

Η αδιάφορη Φέχερβαρ υποδέχεται την επίσης αδιάφορη Μπουντούσνοστ στην καλή της έδρα που στο παρελθόν μας πλήρωσε όποτε την εμπιστευθήκαμε. Τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά στο κόσμο τους για τους ούγγρους νομίζω ο άσσος είναι καλή περίπτωση από την στιγμή που οι μαυροβούνιοι είναι αδιάφοροι και ήδη ρίχνουν όλο το βάρος στην αδριατική λίγκα.

Στην Σμύρνη η Καρσίγιακα είναι πολύ δυνατή. Σωστό το χάντικαπ. Σωστά δίνεται ελαφρύ φαβορί έστω και αν η Κίμκι είναι πιο έμπειρη και ακριβή ομάδα. Κερδίζει η έδρα σήμερα για μένα. Καλό σημείο.

Και η Βιλερμπάν κερδίζει στον γαλλικό εμφύλιο άλλα 1,25 το βάζετε με δική σας ευθύνη. Εγώ θα το βάλω κάπου.

Τέλος βάσει μομέντουμ ίσως αξίζει ένα μπετ περιέργειας και η Ακαντέμικ με +2,5.

Σύνοψη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΝΙΚΗ   1,58
ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΝΙΚΗ  ΠΟΝΗΡΟ
ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ ΝΙΚΗ  1,60
ΦΕΧΕΡΒΑΡ (+1,5)  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ  ΝΙΚΗ  1,75
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ  ΝΙΚΗ  1,25
ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ (+2,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

720. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (+2,5)   1
725. ΦΕΧΕΡΒΑΡ- ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ (+0,5)    1
726. ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ- ΚΙΜΚΙ (+1,5)   1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1

ΦΕΧΕΡΒΑΡ- ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ    1  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΦΕΧΕΡΒΑΡ
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ- ΚΙΜΚΙ  1  ΝΙΚΗ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ   1,75

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ  1  ΝΙΚΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1,58
ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΚΑΝΤΟΥ   1  ΝΙΚΗ ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ   1,60



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου