Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο έμπειρος και η πρωτάρα... (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την δεύτερη πρόταση ίντερνετ με νίκες για Πανιώνιο και Νίμπουργκ και σχετικά άνετα θα έλεγα. Η Καρσίγιακά μας στέρησε το απόλυτο δηλαδή ακόμα ένα ταμείο ΟΠΑΠ και ένα ταμείο ίντερνετ της πρώτης πρότασης. Πήραμε φυσικά και την Φέχερβαρ που κέρδισε την Μπουντούσνοστ. Σήμερα πάμε με ευρωλίγκα παραδοσιακά όπως κάθε Πέμπτη. Θα πούμε για όλα τα παιχνίδια ένα προς ένα.

Ξεκίνημα από την Μοσχα όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Μία ΤΣΣΚΑ που δεν αρέσει όπως παίζει και έχασε δίκαια από την Ουλκέρ καθώς στα κρίσιμα σημεία έκανε λάθη που δεν έπρεπε και φυσικά ο Μεσίνα δεν είναι ο Μεσίνα της πρώτης φοράς όπου είχε δημιουργήσει ένα σύνολο ανίκητο και φυσικά σάρωσε τα τρόπαια. Αμφίβολος ο Χριάπα. Η Μπαρτσελόνα πλην του Όλεσον είναι κομπλέ και ανέβαζει στροφές άλλα η εντός έδρας ήττα από την Μάλαγα για την Ισπανία έφερε πάλι σκέψη και προβληματισμό. Θέμα πρόκρισης δεν τίθεται. Πλέον οι ομάδες κοιτάνε και το πλασάρισμα που θα έχουν στους 2 ομίλους του Τοπ 16. Στοιχηματικά το παιχνίδι είναι περισσότερο για το πρεστίζ. Δεύτερο συνεχόμενο εντός για την ΤΣΣΚΑ που μάλλον δεν χάνει πάλι άλλα με -4,5 δεν θέλω να μπλέξω κυρίως λόγω της ήττας της Μπαρτσελόνα από την Μάλαγα την Κυριακή. Δύσκολο η ΤΣΣΚΑ να κάνει 4 ήττες από Ουλκέρ και Μπαρτσελόνα (έχει ήδη τρεις) οπότε νίκη 1,45 και φτάνει. Σε καλή απόδοση το 2 ημίχρονο/ άσσο τελικό αξίζει το ρίσκο.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις φιλοξενεί την Εφές σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Την προηγούμενη αγωνιστική αμφότερες οι ομάδες θα είχαν καθαρίσει με την πρόκριση άλλα η Ζαλγκίρις αυτοκτόνησε με το Στρασβούργο και η Εφές αυτοκτόνησε (στο τετράγωνο) με την Μπάμπεργκ εντός. Οπότε καλούνται σήμερα να παίξουν εν μέρει την πρόκριση τους. Η Εφές είναι και σε δυσκολότερη θέση καθώς χάνει τις ισοβαθμίες με την Μπάμπεργκ ενώ έχει και την Ρεάλ τελευταία αγωνιστική όπου εκεί μόνο αν αδιαφορήσει η Ρεάλ έχει ελπίδες. Η Ζαλγκίρις θεωρητικά ακόμα και με ήττα αν βγάλει διπλό με την Μπάμπεργκ τελευταία αγωνιστική προκρίνεται (δύσκολο επίτευγμα πάντως) δεδομένου πάντα πως η Μιλάνο κέρδίζει αύριο εντός τους γερμανούς. Εν ολίγοις ματς τελικός σήμερα και οι δύο ομάδες είναι κομπλέ. Η Ζαλγκίρις είναι δυνατή εντός άλλα η Εφές πάντα σε κάτι τέτοια παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο ανταποκρίνεται σωστά. Υπάρχει γκρίνια για τον Μαχμούτι πάντως και ήδη φήμες κάνουν λόγω για Ίβκοβιτς άλλα όχι άμεσα. Συνεπώς διπλό εδώ με +1,5 για Εφές και  live.

Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται την Λαμποράλ. Ο Αστέρας παίζει για την φήμη του και η Λαμποράλ για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο ίσως και για την πρωτιά θεωρητικά. Εκτός ο Μίτροβιτς για τον Άστέρα. Εκτός ο Κοσιέρ για την Λαμποράλ, ο Νοτσιόνι ταξίδεψε στο Βελιγράδι άλλα δεν ξέρω αν είναι έτοιμος για να παίξει και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει. Δυνατή έδρα πάντα ο Αστέρας. Κακό μομέντουμ πάντως για τους γηπεδούχους καθώς η Λαμποράλ έχασε εντός από την Βαλένθια στην Ισπανία ενώ είχε χάσει και στην Βιτόρια από τον Αστέρα οπότε άσσο δυσκολεύομαι να παίξω άλλα και το διπλό με αυτή την αφερέγγυα Λαμποράλ δεν είναι ευκαιρία επειδή ο Αστέρας δεν καίγεται. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι. Απέχουμε.

Στο κεκλεισμένων ΣΕΦ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Σιένα. Την στάση μου για τον Ολυμπιακό δεν την αλλάζω. Τιμωρημένοι Πρίντεζης- Μπέγκιτς. Επιστρέφει ο Σίμονς. Κομπλέ η Σιένα που έχει το βαθμολογικό κίνητρο και είναι ανεβασμένη. Σας παραθέτω δύο σειρές από τις δηλώσεις του Μπαρτζώκα. «Αυτό το ματς και το επόμενο με τη Ζιελόνα Γκόρα, θα τα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας.». Συνεπώς πειράματα σε σχήματα ανάγκης και ίσως χρόνος συμμετοχής σε μη πρωτοκλασάτους παίχτες. Παρόλα αυτά όπως έχω δηλώσει στις προτάσεις δεν θα βάλω την ΣΙΕΝΑ με +9,5. Προσωπικά θα το παίξω όμως το διπλό με χάντικαπ. Κάντε ότι νομίζετε.

Ματσάρα και στη Ανδαλουσία με την Μάλαγα να υποδέχεται την Μπάγερν. Παιχνίδι που δεν πιάνεται από πουθενά και νίκη Μάλαγα 1,35- 1,40 δεν παίζω. Η Ουνικάχα έβγαλε διπλό με την Μπαρτσελόνα όπως είπαμε παραπάνω  και οι απουσίες τις (2) είναι μακροχρόνιες και δεν επηρεάζουν. Κομπλέ η Μπάγερν. Στην Βαυαρία εύκολη νίκη για Μπάγερν και είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο που δείχνει λίγο άσσο απλή νίκη. Κατά τα άλλα 4 σερί ήττες για Μπάγερν που έχασε από τον Ολυμπιακό ένα παιχνίδι που μπορούσε και να πάρει. Η τελευταία νίκη για την Ευρωλίγκα ήταν η εντός με την Μάλαγα! Θολό ματς! Θριλεράκι μάλλον με λίγο over 154,5 άλλα όχι φανατικά. Με χάντικαπ ίσως προς διπλό με +5,5 μια σκέψη. Προσέχουμε πάντως πως τελευταία αγωνιστική έχουμε Σιένα- Μάλαγα και Μπάγερν- Γαλατά οπότε ο χαμένος σήμερα δεν χάνεται και είναι σημαντικό αυτό κυρίως για αυτούς που θέλουν να φορτώσουν νίκη Μάλαγα.

Η Μακάμπι κάνει ότι θέλει με την Ρίτας και λογικά θα κυνηγήσει την πρωτιά πλέον. Απλά η Ρίτας «σχόλασε» τον Μπάουερμαν, εκτός και ο Κουκ άλλα κρατάμε πως όταν οι ομάδες είναι σε διαδικασία νέου προπονητή παίζουν καλύτερα από ότι πριν. Δεν θέλω να μπλέξω άλλα δεν παίζω  και άσσο Μακάμπι με -12,5.

Στην Πόλη η Ουλκέρ υποδέχεται την Παρτίζαν και σωστά είναι ξεκάθαρο φαβορί. Βάσει προγράμματος η Ουλκέρ δεν χάνει την πρώτη θέση και η Παρτίζαν δεν προκρίνεται εκτός αν έχουμε «μαγείες» πχ ήττα Ουλκέρ από κάποιον «μικρό» η νίκη Παρτίζαν με κάποιο «μεγαθήριο». Μακροχρόνιες οι απουσίες εκατέρωθεν ανάξιες λόγου πλέον. Η Ουλκέρ προέρχεται από ήττα με την Γαλατά την Δευτέρα για τα εγχώρια οπότε ένα μόνο ερώτημα χωράει να απαντηθεί και αναλόγως παίζει κάποιος. Θα ξεσπάσει για αυτή την ήττα ή ο Ομπράντοβιτς θα σεβαστεί την αγαπημένη του ομάδα και θα κερδίσει επαγγελματικά; Δεν ξέρω. Αν ήταν άλλος προπονητής λογικά ήταν άσσος το παιχνίδι. Τώρα απέχω.

Στο Κράσνονταρ η Κούμπαν φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό σε ένα πονηρό παιχνίδι. Εκτός Παππάς- Μασιούλις. Ανέτοιμοι Ούκιτς- Λάσμε άλλα παίζουν μάλλον κανονικά. Αμφίβολος ο Μπίκοφ για την Κούμπαν. Οι ρώσοι είχαν βγάλει διπλό στο θριλεράκι του ΟΑΚΑ και πάνε για την πρώτη θέση άλλα όπως σας έχω γράψει και στο παρελθόν δεν έχουν έδρα που τρομάζει. Σαφώς πολύ πιο έμπειρος ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα ψάξει ένα καλό πλασάρισμα χωρίς όμως αυτό να είναι και το νόημα της ζωής του. Δεν πείθει ο Παναθηναϊκός κακά τα ψέματα και η Κούμπαν έχει κάποιες καλές εκρήξεις στο παιχνίδι της. Θα πάω με το διπλό όμως γιατί δεν πιστεύω πως ξανά χάνει από την πρωτάρα Κούμπαν ο Παναθηναϊκός. Διπλό με +3,5 και φτάνει.

Σπουδαίο παιχνίδι στο Κίεβο με την  Μπουντιβέλνικ να είναι ρεαλιστικά αδιάφορη βαθμολογικά και την Ναντέρ να θέλει νίκη για να μην την νοιάζει τι θα κάνει η Παρτίζαν στα δικά της δύο τελευταία παιχνίδια. Άλλα βάσει προγράμματος ακόμα και ήττα της Ναντέρ σήμερα δεν την καταστρέφει. Απλά αν τώρα είναι με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση αν γίνει «μαγεία» από τον Ζοτς οι γάλλοι με ήττα σήμερα μένουν εκτός. Και εξηγώ. Η Ουλκέρ μπορεί αν θέλει να καθορίσει ποιος θα προκριθεί ανάμεσα σε Ναντέρ και Παρτίζαν. Χάνει σήμερα από Παρτίζαν και ας πούμε ότι χάνει και η Ναντέρ. Τελευταία αγωνιστική έχουμε Ναντέρ- Ουλκέρ! Κερδίζει η Ουλκέρ (άσχετα τι θα κάνει η Παρτίζαν με την ΤΣΣΚΑ) οπότε αυτομάτως λόγω ισοβαθμιών περνά η Παρτίζαν. Βέβαια το παιχνίδι της Παρτίζαν είναι σήμερα και αυτό της Ναντέρ αύριο οπότε αν έχουμε διπλό Παρτίζαν σήμερα πάμε αύριο με διπλό Ναντέρ σε καλό ποντάρισμα. Αν έχουμε νίκη Ουλκέρ, το αυριανό της Ναντέρ είναι προς το αδιάφορο άλλα όχι εντελώς καθώς όντως μπορεί εντός η Παρτίζαν να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ και να έχουμε πρόκριση στο νήμα! Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Ουλκέρ εδώ επομένως.

Η Γαλατά παρά τις απουσίες παίζει καλά και κέρδισε και την Ουλκέρ εντός όπως είπαμε. Τέταρτο συνεχόμενο εντός πάντως και η Ζιελόνα είναι πονηρή ομάδα και ακόμα με μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Συνεπώς για να μην το κουράζω εδώ νίκη Γαλατά 1,18 δεν αξίζει ούτε μισό ευρώ άλλα ούτε και χάντικαπ Ζιελόνα καθώς η Γαλατά έχει βρει ρυθμό και δεν την κοντράρω.

Την Ρεάλ την αφήνουμε. Σας έλεγα την Τρίτη πως το Στρασβούργο δεν περιμένει κάτι από το σημερινό παιχνίδι και θα αφοσιωθεί στο παιχνίδι με την Λιμόζ. Έτσι και έκανε. Δεν ακουμπάμε συνεπώς.

Στο Μιλάνο τέλος η τοπική ομάδα θέλει νίκη για να τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση καθώς ενδεχόμενη ήττα μπλέκει τα πράγματα άλλα και πάλι δεν καταστρέφει τους ιταλούς που πάνε στο Στρασβούργο τελευταία αγωνιστική σε ένα «βατό» παιχνίδι. Εκτός ο Σάμουελς για Μιλάνο, εντός ο Φορντ για την Μπάμπεργκ. Μία Μπάμπεργκ που έβγαλε σπουδαίο διπλό με την Εφές και ελπίζει βάσιμα πλέον άλλα αίσθηση μου είναι πως Μιλάνο και Εφές φτάνουν τις 5 νίκες και όλα θα παιχτούν τελευταία αγωνιστική στο Μπάμπεργκ- Ζαλγκίρις. Αυτό το σενάριο ακολουθώ γι’ αυτό και έβαλα διπλό Εφές και παραπάνω. Δυνατό το Μιλάνο εντός. Ομάδα έδρας και η Μπάμπεργκ. Επομένως νίκη Μιλάνο έχει νόημα άλλα είναι χαμηλή 1,30. Την βάζουμε κάπου πάντως. Από εκεί και πέρα οριακό το +7,5 της Μπάμπεργκ μιας και θα παλέψουν οι γερμανοί και είναι ανεβασμένοι οπότε δεν ακουμπάμε.


ΣΥΝΟΨΗ


ΤΣΣΚΑ  ΝΙΚΗ   1,45  (2ΗΜΙΧ/  1 ΤΕΛΙΚΟ  ΡΙΣΚΟ)

ΕΦΕΣ (+1,5)

ΜΠΑΓΕΡΝ (+5,5)   ΓΙΑ ΛΙΓΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+3,5)

ΝΑΝΤΕΡ (+3,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΜΩΣ ΟΥΛΚΕΡ- ΠΑΡΤΙΖΑΝ

ΜΙΛΑΝΟ  ΝΙΚΗ  1,30


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


053-311  ΤΣΣΚΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ     ΝΙΚΗ  ΤΣΣΚΑ  1,45

745. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΕΦΕΣ (+1,5)   2

753. ΚΟΥΜΠΑΝ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+3,5)   2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1 ΠΕΜΠΤΗΣ


ΤΣΣΚΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1  ΝΙΚΗ ΤΣΣΚΑ  1,45

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΕΦΕΣ  2  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΕΦΕΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΚΟΥΜΠΑΝ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   2  ΜΕ  3,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΜΙΛΑΝΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  1   ΝΙΚΗ ΜΙΛΑΝΟ   1,30

***Παρατάσεις βάζετε σε όποιο παιχνίδι πιστεύετε αμφίρροπο
**** Γενικά πάμε με σύνεση το σαββατοκύριακο που έρχεται έχει καλύτερα παιχνίδια



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου