Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ώρα τελικού (Μουντομπάσκετ 2014)




Πέρασε η νίκη της Σερβίας η οποία έπαιξε καλό μπάσκετ για ακόμα μία φορά και δικαιότατα βρίσκεται στον τελικό. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης πλέον. Ο Πο Γκασόλ με 2 παιχνίδια λιγότερα έχει 140 πόντους. Έπεται ο Τεόντοσιτς με 112 και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στον τελικό!!!


Πάμε να δούμε τα δύο τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης. Τον μικρό και μεγάλο τελικό.


Σήμερα είναι ο μικρός. Ανάμεσα σε Λιθουανία και Γαλλία με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο. Σημαντικό παιχνίδι καθώς υπάρχει μετάλλιο και δεν πρόκειται να αδιαφορήσουν οι ομάδες. Δεν ξέρω αν οι γάλλοι θα προσπαθήσουν με την άμυνα πάλι να κερδίσουν τους λιθουανούς. Το σίγουρο είναι πως έχουν καλύτερο ρόστερ άλλα περισσότερη κούραση μιας και οι λιθουανοί ξεκουράζονταν χθες την ίδια ώρα που οι γάλλοι έδιναν όλες τους τις δυνάμεις μπας και ανατρέψουν τα πράγματα με την Σερβία. Δεν κρατάω κάτι από σύνολο πόντων και ειδικά. Δεν ξέρω καν αν ο Μπατούμ έχει τα κουράγια και σήμερα να κάνει ένα τόσο παραγωγικό παιχνίδι για να τον βάλω πρώτο σκόρερ ή αν θα κυριαρχήσει ο Βαλανσιούνας στην ρακέτα ή ο Σειμπούτις από την περιφέρεια που αναμφίβολα παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Οπότε απέχω. Κρατάω μόνο νίκη Λιθουανίας σε ένα μονό αποδεκτό με μέτριο ποντάρισμα. Όσοι θέλετε ειδικά με καλύτερη απόδοση μπορείτε να ασχοληθείτε με την παράταση που πάντα είναι πιθανή σε τέτοια ντέρμπι άλλα και τις ανατροπές εκατέρωθεν δηλαδή 1ΗΜ/ 2 ΤΕΛ και 2ΗΜ/ 1 ΤΕΛ.


Πάμε και στον μεγάλο τελικό όπου οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Σερβία. Μεγάλη κουβέντα περί ιστορίας συνδεδεμένης με τον αθλητισμό όπου αν βάλουμε μέσα και τα πολιτικά γεγονότα με τον εμφύλιο και όλα όσα συνδέουν τις δύο χώρες έχουμε ένα ζευγάρι Δαυίδ με Γολιάθ και φυσικά προσωπικά είμαι με την Σερβία μέχρι …τελικής πτώσεως. Κανείς δεν ξέχασε άλλωστε τις «υπόγειες και σκοτεινές» εργασίες των αμερικάνων στον εμφύλιο πόλεμο, τους βομβαρδισμούς, το βρώμικο παιχνίδι με τον ΟΗΕ, τις συνεργασίες και τα τάματα με τους κοσοβάρους, ίσως λίγο τους σκοπιανούς και πάει λέγοντας. Εγκληματίες πολέμου ήταν μόνο ο Μιλόσεβιτς, ο Κάραζιτς και ο Μλάνιτς, ο εθνικιστής Τούτζμαν ήταν «Άγιος» και στην Κράϊνα δεν συνέβη το παραμικρό κακό από μέρους του  άλλα φυσικά και ο Κλίντον την έβγαλε στην «πούδρα» ως ο τιμητής της παγκόσμιας ειρήνης που δεν θέλει να κάνει πολέμους άλλα αναγκάζεται γιατί το επιτάσσει η παγκόσμια ειρήνη…. Κουραφέξαλα και φθηνές δικαιολογίες για χοντρά αμερικανάκια που τρώνε μπέργκερς και λένε «God bless America». Κάποια στιγμή θα τα πούμε και αυτά άλλα δεν είναι της παρούσης δυστυχώς.


Αγωνιστικά οι ΗΠΑ παίζουν μέχρι τώρα στο πρώτο ημίχρονο ένα κακής ποιότητας street ball με σκληρές άμυνας και πολλά τρίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο που καθαρίζουν και τα ματς σοβαρεύονται περισσότερο και 10 λεπτά αρκούν. Οι άμυνες τους είναι πολύ σκληρές όπως προείπα και αν έπρεπε στις 10 άμυνες να σφυριχτούν 9 φάουλ, επειδή είναι οι ΗΠΑ και υπάρχει η σχετική ανοχή σφυρίζονται τα 4. Αθλητική ομάδα πάντα με ταλέντο (δεν αμφισβητείται αυτό) άλλα θα έχει και την βοήθεια της από το τρίο αν η Σερβία αρνείται να παραδοθεί στις ορέξεις της πολυδιαφημιζόμενης USA TEAM.  Με χάντικαπ 20,5 στον ΟΠΑΠ είμαι με την Σερβία. Με 22,5 διαδικτυακά που το βρίσκω  εννοείται είμαι με την Σερβία και ανεβάζω λίγο παραπάνω το ποντάρισμα μου σε σχέση με τον ΟΠΑΠ. Τεχνική ανάλυση του ματς το τι μπορούμε να περιμένουμε δεν αξίζει να κάνω και να σας κουράζω. Ότι έκαναν οι ΗΠΑ με Σλοβενία και Λιθουανία θα προσπαθήσουν να κάνουν και με Σερβία γιατί αυτό είναι το παιχνίδι τους απλά. Βέβαια η ιστορία έδειξε πως η Σερβία δεν είναι Σλοβενία και Λιθουανία άλλα δεν ξεχνάμε πως είναι πιο κουρασμένη κατά μία μέρα από τις ΗΠΑ. Βέβαια Κυριακή είναι ο τελικός οπότε λογικά ξεκούραση θα υπάρχει. Από ειδικά παιχτών και πόντων δεν θα κρατήσω κάτι

.
Συνεπώς



ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ



ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ   1  ΝΙΚΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΗΠΑ- ΣΕΡΒΙΑ   2  ΜΕ 22,5π. ΥΠΕΡ ΣΕΡΒΙΑΣ (20,5 ΟΠΑΠ)



**ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ.

**** ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου