Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρώτο αίμα... με πινελιά από Γαλλία (Μπάσκετ Σαββατοκύριακο)




Η Ούνιξ είναι η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της Ευρωλίγκα. Με επική ανατροπή πάλι κέρδισε και εύκολα στο τέλος την Βιλερμπάν. Ήταν η καλύτερη ομάδα βάσει ρόστερ και τα αποτελέσματα το επιβεβαίωσαν. Ευκαιρίες υπήρχαν και στο live τόσο με την Χάποελ όσο και χθες με την Βιλερμπάν. Όποιος πίστευε την Ούνιξ «έχωνε». Προσωπικά επέλεξα το +8,5 της Βιλερμπάν πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση. Έχασε με 9 πόντους όπως έχασε. Είπαμε θέλει και λίγο τύχη η ιστορία πάντα. Μας έσωσε το live απλά δεν έχω την δυνατότητα πάντα να είμαι stand by και να ενημερώνω για live. Είναι κάτι που προσπαθώ να βελτιώσω. Στο σούπερ καπ της Ισπανίας Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πέρασαν. Η Ρεάλ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Η Μπαρτσελόνα με υγιεινή προπόνηση. Σήμερα θα δούμε την Γαλλία κατά βάση. Απλά ξανατονίζω. Τώρα στην αρχή πάμε συγκρατημένα και προσεκτικά. Η σεζόν μόλις που ξεκινάει και πρέπει να δούμε πως συμπεριφέρονται οι ομάδες με τα καινούργια τους ρόστερ.


Πάμε στην Γαλλία.


Φέτος έχουμε 18 ομάδες αντί για 16. Τέσσερις νεοφώτιστες. Ρουέν, Μπουργκ, Ρεμς και Μπουλόν. Η Ρουέν έχει την εμπειρία καθώς ήταν στην πρώτη κατηγορία τα παλαιότερα χρόνια. Η Ρεμς μοιάζει η πιο αδύναμη άλλα ποντάρει στην έδρα. Όπως επίσης ποντάρουν στην έδρα και η Μπουλόν με την Μπουργκ και προσέχουμε πως οι δύο αυτές ομάδες έχουν έδρες τύπου «Ιβανόφειο». Δηλαδή κλουβί όπου ο κόσμος μπορεί να παίξει ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα με την εμψύχωση του, ειδικά όταν κρίνεται αυτός στο καλάθι. Κάπως έτσι ήταν και το γήπεδο της Ποϊτιερ όσοι την θυμάστε που χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο κατάφερνε να σώζεται τα προηγούμενα χρόνια απλά χάρη στο «κλουβί». Στην μάχη της κορυφής και φέτος χαμός. Οι γάλλοι έχουν πετύχει το τέλειο. Δηλαδή ανταγωνισμός 6-7 ομάδων για το πρωτάθλημα μέχρι τέλους με πολύ σασπένς και ανατροπές δεδομένων. Και φέτος λοιπόν έχουμε Λιμόζ, Νανσί, Λε Μαν, Παρί, Ναντέρ, Στρασβούργο, Βιλερμπάν να θέλουν πρωτάθλημα και μόνο ενώ είναι γρίφος η Γκραβελίν με την Σαλόν που δεν θυμίζουν παλαιότερες εποχές άλλα και η Σολέ που επίσης είναι ένα μυστήριο ακόμα και την περιμένουμε. Συνεπώς 10 ομάδες που δεν έχουν θεαματικές διαφορές μεταξύ τους και όλα μπορούν να συμβούν. Για αυτό λέμε πως είναι αντιστοιχηματικό πρωτάθλημα και «χτυπάμε» επιλεκτικά και όχι συστηματικά.


Πάμε στα ματς τώρα.


Θέμα διάθεσης της Λε Μαν το χάντικαπ με την Ρουέν. 10,5 διαδικτυακά, 2 πόντους κάτω από τον ΟΠΑΠ και δεν μπλέκουμε.


Κρατάω την νίκη της Μπουργκ στο 1,60. Τελικός παραμονής με το καλημέρα και αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη γιατί είναι παιχνίδι που πρέπει να χτυπήσουν. Η Μπουργκ έχει έδρα «κλουβί» και ποντάρει σε αυτή. Η Χαβρή επίσης σώζεται κάθε χρόνο αποκλειστικά και μόνο με την έδρα της.

Η Ναντέρ πήρε το σούπερ καπ με την Λιμόζ. Δεν είναι η Ναντέρ που μάθαμε στην Ευρωλίγκα πάντως. Έχει χαμηλότερο μπάτζετ άλλα ίσως αυτό είναι και καλό μιας και δεν θα έχει διπλό ταμπλό να την κουράζει. Με χάντικαπ +6,5 για Σαλόν πάντως δεν μπλέκουμε.


Η Παρί αν είναι σοβαρή κερδίζει την Ρεμς άλλα φοβάμαι μήπως αυτό το 1,55 αποδειχθεί τυράκι. Βάσει ρόστερ πάντως αν η Παρί παίξει καλό μπάσκετ κερδίζει επαναλαμβάνω. Απλά δεν μπλέκω προσωπικά.


Γρίφος η Σολέ όπως είπα και στον πρόλογο. Είναι καλό όνομα άλλα δεν ξέρω αν θα βρει την χημεία που έχασε πέρσι και ήταν κυριολεκτικά τραγική. Η Ντιζόν πέρσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη με σούπερ έδρα (την καλύτερη του πρωταθλήματος) άλλα έχασε 2 βασικότατους παίχτες και δεν αναπλήρωσε ισάξια. Οπότε απέχουμε και εδώ.


Την Κυριακή η Λιμόζ έχει -7,5. Μία Λιμόζ που έχει Ευρωλίγκα, είναι ενισχυμένη άλλα ξεκίνησε στραβά με ήττα στο σούπερ καπ από την Ναντέρ και υπάρχουν δύο σκέψεις πλέον. Ή ξεσπά και την πληρώνει η Νανσί (που είναι καλύτερη εντός) ή που έχει πρόβλημα «δεσίματος» στην αρχή και ψάχνεται ακόμα οπότε μέχρι και που χάνει. Απέχουμε.


Όπως απέχουμε και από το Μπουλόν- Γκραβελίν της Δευτέρας κυρίως λόγω Γκραβελίν που μέχρι πρόπερσι καθάρισε εύκολα τέτοια ματς άλλα πέρσι είχε κρίση διαρκείας, έκανε λίγες αλλαγές σε σχέση με πέρσι και δεν ξέρω πως θα παρουσιαστεί.


Στο γερμανικό σούπερ καπ καλύτερα είναι να ασχοληθούμε μόνο live. Διεξάγεται στην έδρα της Άλμπα στο ωραιότατο O2 Αρένα. Μονός αγώνας φυσικά με την Μπάγερν να έχει και φέτος το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας και ο Πέσιτς εμπιστεύεται σέρβους καθώς έφερε Σαβάνοβιτς και Στίματς. Από την άλλη όμως η Άλμπα εντός είναι πανίσχυρή. Ο Ομπράντοβιτς (όχι ο Ζοτς) κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει ενισχυθεί η ομάδα με Μπάνιτς και Ρένφροε και γενικά το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και επ ουδενί δεν είναι για φόρτωμα η απλή νίκη της Μπάγερν.


Στο σούπερ καπ Ισπανίας τέλος έχουμε την πρώτη αναμέτρηση των «αιωνίων» με χάντικαπ μόλις +1,5 για Μπαρτσελόνα. Γαλάξίας αστέρων στο παρκέ. Επίσης μπορούν να κερδίσουν αμφότερες οι ομάδες. Είναι καθαρά θέμα σε τι διάθεση θα βρεθούν τα μεγάλα αστέρια εκατέρωθεν. Η Μπαρτσελόνα πήρε τον πολύτιμο Ντόελμαν από την Βαλένθια, τον Πλέις από την Λαμποράλ και επίσης Σατοράνσκι και Τόμας. Ο Τόμας έπαιζε στην Ναντέρ και ήταν υπερπολύτιμός εδώ θα είναι ο αντικαταστάτης του Παπανικολάου. Ουσιαστικές μεταγραφές. Η Ρεάλ πήρε Νοτσιόνι από Λαμποράλ, έγινε πανίσχυρη στην ρακέτα και με Αγιόν ενώ και ο Ρίβερς είναι πολύ καλός άλλα και ο Μασιούλις. Προσωπικά θα κυνηγήσω ανατροπές εκατέρωθεν που βάσει απόδοσης με καλύπτουν και ότι γίνει. Στο live ότι χάντικαπ βρω πάνω από +7,5 είτε για Ρεάλ, είτε για Μπαρτσελόνα θα το αγοράσω.



Συνεπώς από Γαλλία μόνο νίκη Μπουργκ 1,60. 



Ανατροπές 1ΗΜΙΧ/2ΤΕΛ και 2ΗΜΙΧ/1ΤΕΛστο Ρεάλ- Μπαρτσελόνα και live.



Μόνο live στο γερμανικό σούπερ καπ. Δεν παίζω νίκη Μπάγερν στο 1,65. Δεν αξίζει.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου