Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Φινάλε στους ομίλους (Αναλύσεις - Προτάσεις Πέμπτης)




Δεν ήταν καλή η χθεσινή μέρα στην βασική μας πρόταση. Ήταν πάντως πολύ καλή στα μονά αποδεκτά μας που ακολουθούσαν την πρόταση. Συγκεκριμένα χάσαμε δίκαια Σερβία και Κροατία άλλα πήραμε Μεξικό- Ισπανία- Αργεντινή- Λιθουανία σε μονά αποδεκτά και χάσαμε μόνο τις Φιλιππίνες στο τέλος. 4 στα 5 με ένα ποσοστό 80% είναι ένα καλό ποσοστό. Οι Φιλιππίνες είναι και η πιο «άτυχη» ομάδα του τουρνουά καθώς πλην Ελλάδας τα άλλα τρία της παιχνίδια τα έχασε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες πληρώνοντας αδρά την απειρία της στο τέλος. Βεβιασμένες κινήσεις χωρίς καθαρή σκέψη, η χαρά του κάθε αντίπαλου δηλαδή που περιμένει 1-2 λάθη να κλέψει την νίκη!


Πάμε στα σημερινά όπου έχουμε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Μεγάλο ενδιαφέρον καθώς προκύπτουν οι κατατάξεις και μαθαίνουμε τους αντιπάλους στα νοκ άουτ. Σενάρια υπάρχουν πολλά απλά για να μην σας κουράζω θα παραθέσω τα γεγονότα στις αναλύσεις από την ρεαλιστική σκοπιά για να μην «φουσκώσει» το κεφάλι μας με άχρηστες πληροφορίες. Για παράδειγμα νίκη Ιράν επί της Γαλλίας σήμερα δίνει πρόκριση στο Ιράν και πετά έξω τους Γάλλους. Το θεωρώ πολύ δύσκολο πάντως και τέτοια ακραία σενάρια θα τα αποφύγω.


Ξεκίνημα από τον πρώτο όμιλο.


Η Ισπανία ακόμα και με ήττα είναι πρώτη. Αν έπαιζε σε άλλη χώρα αυτό το +18,5 της Σερβίας θα ήταν δώρο από τα λίγα μιας και οι Ισπανοί αδιαφορούν επιδεικτικά όταν δεν έχουν κίνητρο. Τώρα βέβαια κίνητρο είναι ο κόσμος που γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδο οπότε λογικό και το χάντικαπ και εμείς δεν μπλέκουμε με την αναμέτρηση. Η Σερβία μπορεί να κερδίσει μόνο αν το θέλει η Ισπανία. Με ήττα είναι τέταρτη οπότε προκρίνεται και ήδη σχεδιάζει το νοκ άουτ με Ελλάδα ή Αργεντινή λογικά.


Η Γαλλία αν χάσει από το Ιράν λογικά θα πρέπει να «πνιγεί» στην μεσόγειο επί τόπου. Χαμηλομένο το +14,5 επειδή μαθηματικά και το Ιράν είναι μέσα στην υπόθεση πρόκρισης και είναι μαχητικό. Απλά η καλή Γαλλία το καλύπτει. Και εδώ όμως δεν αξίζει να μπλέξουμε καθώς πολλά έχουμε δει από τους «αδύναμους» και στην Γαλλία αρκεί απλά νίκη με 1π.!


Αφήνουμε και την Βραζιλία που παίζει με την ασθενέστερη του ομίλου Αίγυπτο. Μπορεί να έχουμε συντήρηση από τον Μανιάνο. Αν δεν έχουμε η Βραζιλία το καλύπτει. Αν με ρωτάτε θα προτιμούσα το χάντικαπ της Αιγύπτου εδώ  που το βρίσκω διαδικτυακά μέχρι +28,5.


Πάμε στον δεύτερο όμιλο.


Καταρχήν το Σενεγάλη- Φιλιππίνες δίνεται στα ίσια και δίνεται σωστά μιας και η Σενεγάλη έχει θεωρητικά το βαθμολογικό κίνητρο άλλα οι Φιλιππίνες όλα τα ματς τα παίζουν μέχρι «θανάτου» και σίγουρα το κίνητρο μιας νίκης στο Μουντομπάσκετ είναι σαν τελικός για όλους στην ομάδα. Με ήττα η Σενεγάλη απλά πέφτει στην Ισπανία. Πριν ξεκινήσει η διοργάνωση επιτυχία θα ήταν η μία νίκη. Τώρα η ομάδα έχει ήδη προκριθεί οπότε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη στεναχώρια όσο φαίνεται από την απώλεια των βαθμών. Έτσι πιστεύω εγώ. Τώρα αγωνιστικά η Σενεγάλη έχει κερδίσει τον σεβασμό. Όπως και οι Φιλιππίνες άλλωστε όπως είπα και στο πρόλογο μιας και αν είχε εμπειρία τότε δύο νίκες θα τις είχε πιστεύω. Και με Αργεντινή και με Κροατία και με Πουέρτο Ρίκο ο κόουτς Ρέγιες ήταν πραγματικά για λύπηση, έτοιμος να "κλάψει" στα τελευταία δύο λεπτά του κάθε ματς. Τι παίζουμε τώρα. Προς Φιλιππίνες είμαι σε νίκη τους. 1,77 περίπου πληρώνει. Με καλύπτει.


Η Κροατία είναι χάλι μαύρο όπως άλλωστε και το Πουέρτο Ρίκο. Απλά ο μονόφθαλμος επικρατεί του τυφλού. Δεν μπλέκω με -8,5. Το Πουέρτο Ρίκο δεν μου αρέσει. Και τις Φιλιππίνες τις κέρδισε ελέω «βλακείας» των ασιατών. Η Κροατία έφαγε δύο περιποιημένα χαστούκια από Σενεγάλη και Ελλάδα. Αν δεν θέλει να αποκλειστεί και να γελά μαζί της όλη η Ευρώπη πρέπει να κερδίσει. 1,25 νίκη για τοκογλυφία λογικά περνά απλά προσωπικά δεν την βάζω κάπου. Με το χάντικαπ δεν θέλω να μπλέξω γιατί το μόνο καλό που έχει το Πουέρτο Ρίκο είναι πως κυνηγά το ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό ασχέτως διαφοράς.


Πάμε και στο παιχνίδι της Ελλάδας. Ο νικητής είναι και πρώτος στον όμιλο και αποφεύγει την Ισπανία στα προημιτελικά (πρώτα ο Θεός). Συνεπώς καλό κίνητρο. Η Ελλάδα παίζει πολύ καλά και μπράβο της. Ελκυστικό μπάσκετ με ωραίους συνδυασμούς και πλουραρισμό στην επίθεση. Η Αργεντινή έχασε από Κροατία, ζορίστηκε με τις Φιλιππίνες άλλα είναι πολύ δεμένη ομάδα και τεράστιο μπασκετικό μέγεθος τα τελευταία 15 χρόνια. Οπότε ανοιχτό ματς σε κάθε αποτέλεσμα. Το χάντικαπ της Αργεντινής +5,5 μου αρέσει πολύ περισσότερο σε σχέση με το -5,5 της Ελλάδας. Απλά δεν θέλω να ασχοληθώ  με την αναμέτρηση παρά μόνο στο live


Πάμε στον τρίτο όμιλο που είναι «φωτιά και λαύρα». Αφήνουμε τις ΗΠΑ. Πάμε στα άλλα δύο ματς.


Η Τουρκία γλίτωσε το τριπλό έμφραγμα με νίκη στην παράταση επί της Φινλανδίας. Με νίκη σήμερα επί της Δομινικανικής Δημοκρατίας περνά και ως δεύτερη παρακαλώ. Βέβαια υπάρχει σοβαρή περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στον όμιλο που διασταυρώνεται στα νοκ άουτ άλλα παίζει αργά και ίσως έχει την πολυτέλεια να διαλέξει και αντίπαλο. Εμείς που γράφουμε νωρίς το άρθρο δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα που θα ξέρει ο Αταμάν στις 10.30 οπότε ίσως λίγο νίκη Τουρκία να έπαιζα στο χαμηλό 1,50 άλλα και παλί επειδή η Τουρκία είναι non grata και ο Άγιος Δομίνικος επικίνδυνος και το απόδειξε λέω να αφήσω ήσυχη την αναμέτρηση.


Η Νέα Ζηλανδία έκανε το «μπαμ» χθες. Σας είχα γράψει για το τυράκι της Ουκρανίας. Δεν είχε στοιχηματική λογική αυτό το 1,52 της νίκης της. Ήταν σαν να μας «χάριζαν» λεφτα που ρεαλιστικά οι εταιρίες δεν χαρίζουν ούτε πυρετό, όχι λεφτά. Εν πάσει περιπτώσει έκανε μια βαρβάτη ήττα η Ουκρανία η οποία έχασε από Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία άλλα κέρδισε τον Δομίνικο και αυτό εν μέρει την σώζει! Η Φιλανδία θέλει νίκη. Και σήμερα πιστεύω πως μπορεί να την πάρει αν είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με χθες. Οι Tall Blacks έκαναν την νίκη που ήθελαν (δεν ήθελαν το μηδέν) οπότε πάλι θα παίξουν το γνωστό παιχνίδι τους απλά οι υποψιασμένοι Φινλανδοί που παίζουν πρώτοι βάσει ωραρίου από τον όμιλο οφείλουν να κερδίσουν και να περιμένουν τους υπόλοιπους τι θα φέρουν! Νίκη Φινλανδίας σήμερα την κρατάω στο 1,70.


Πάμε και στον τέταρτο όμιλο.


Το Μεξικό θέλει νίκη με 1π και είναι εντάξει. Δεν μπλέκουμε με το +12,5 της Κορέας που επίσης είναι χαμηλομένο επειδή μαθηματικά διεκδικεί πρόκριση.


Η Αυστραλία λογικά κερδίζει εύκολα ή δύσκολα την Αγκόλα. Και μάλλον προς δύσκολα καθώς οι αφρικανοί είναι μαχητές και πλην του παιχνιδιού με το Μεξικό όπου αγχώθηκαν και έχασαν πανηγυρικά σε όλα τα άλλα όπου ήταν μεγάλοο αουτσάϊντερ τα πήγαν καλά. Έτσι και εδώ σήμερα, σωστό το +11,5 διαδικτυακά που υπάρχει. Ελαφρώς είμαι με την Αγκόλα.


Πάμε και στο ντέρμπι του ομίλου. Με νίκη η Λιθουανία λογικά πάμε σε τριπλή ισοβαθμία. Εκεί θα παίζει ρόλο το εύρος της νίκης της Λιθουανίας. Η Σλοβενία με εντυπωσιάζει. Δεν την περίμενα τόσο στρωμένη και χωρίς πολύ καλό ψηλό μάλιστα. Λογικά επιθετικό μπάσκετ και βομβαρδισμός από την περιφέρεια αν και δεν θα εκπλαγώ αν Ζντοβτς και Καζλάουσκας το γυρίσουν και στο «ξυλίκι». Είμαι με την Λιθουανία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι σλοβένοι θα τερματίσουν αήττητοι στον όμιλο και δεν μπορώ επίσης να πιστέψω πως η Λιθουανία θα χάσει και από Αυστραλία και από Σλοβενία. Είναι ντροπή. Αγωνιστικά το παιχνίδι είναι αμφίρροπο πάντως και μεγάλο ντέρμπι.


Συνεπώς στην σούμα.


Φιλιππίνες νίκη   1,77

Φινλανδία νίκη   1,70

Αίγυπτος (+28,5)   ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

Λιθουανία νίκη 1,70-1,75


Και υπό σκέψη λόγω νοοτροπίας Τουρκία 1,50 νίκη που ίσως όμως τελικά και να μην το βάλω καθόλου. Απλά το αναφέρω. Και λίγο Αγκόλα +11,5 και Αργεντινή +5,5. Απλή αναφορά και εδώ. Προσανατολίζομαι προς το live 


ΠΡΟΤΑΣΗ   ΟΠΑΠ (πάμε και πάλι συγκρατημένα)


756. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ (+0,5)      1

750. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ- Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ (+2,5)    1

749. (+0,5) ΣΕΝΕΓΑΛΗ- ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ      2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ   1  ΝΙΚΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ- ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ  1   ΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ



***ΜΕ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ (+28,5).

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου