Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Θα την δυσκολέψει; (Ανάλυση Δευτέρας Μουντομπάσκετ)




Πέρασαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές του Μουντομπάσκετ και σιγά σιγά έχουμε τα πρώτα σωστά δείγματα των εθνικών ομάδων. Εντυπωσιάζει η Σλοβενία με την απόδοση της (και χωρίς σούπερ ποιοτικό ψηλό), η Κροατία που έδειξε πυγμή στα δύσκολα, ενώ το Πουέρτο Ρίκο έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης από την Σενεγάλη. Από τις υπόλοιπες ομάδες πάνω κάτω έχουμε τα αναμενόμενα. Σοβαρή η Βραζιλία και μου αρέσει γιατί την πίστεψα φέτος ενώ γρίφος και πάλι οι τούρκοι που με τους ασθενέστερους «βραχυκυκλώνουν».


Κατά τα άλλα θα έχουμε καλό θρίλερ στον πρώτο όμιλο για την κατάταξη καθώς περιμένουμε το Σερβία- Βραζιλία πως και πως ενώ και ο τρίτος όμιλος έχει πολύ ενδιαφέρον με τις νίκες χθες για Δομίνικο και Φινλανδία.


Στοιχηματικά το Σάββατο ήμασταν ρηχά νερά. Πήραμε Βραζιλία- Νέα Ζηλανδία- Ανγκόλα- Μεξικό άλλα χάσαμε Αυστραλία- Πουέρτο Ρίκο- Φινλανδία. Η Αυστραλία ήταν βασικό σημείο και η μέρα θεωρείται κακή. 


Χθες (σας είχα ενημερώσει ότι μέσω facebook θα τα πούμε μόνο) ήταν μία εξαιρετική μέρα καθώς πέρασαν τα 4 βασικά μας σημεία ή καλύτερα τα δύο πολύ βασικά μας δηλαδή Φινλανδία-Γαλλία όπου μαζί με Δομίνικο- Κροατία έδωσαν μια καλή τετράδα. Χάθηκαν τα δευτερεύοντα με Μεξικό- Ιράν.


Σήμερα έχουμε μισή αγωνιστική. Να ξεκουραστούν λίγο και οι ομάδες. Πάμε να δούμε ένα προς ένα τα παιχνίδια. Αν αργότερα μας δοθεί και το αυριανό πρόγραμμα μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα αν σας ενδιαφέρει κάποιο σημείο.


Ξεκίνημα με το Κροατία- Σεναγάλη. Οι αφρικανοί έκαναν το μπαμ με το Πουέρτο Ρίκο παίζοντας πειθαρχημένο μπάσκετ. Οι κροάτες επίσης σοβαροί κέρδισαν την Αργεντινή και περιμένουν την Ελλάδα για την μάχη της πρώτης θέσης λογικά. +18,5 η Σενεγάλη είναι ένα κλασικό χάντικαπ που δίνουν οι εταιρίες σε μία μαχητική αδύναμη ομάδα απέναντι σε ένα μεγαλύτερο όνομα. 18,5 είχαν και οι Φιλιππίνες με την Ελλάδα που δεν καλύφθηκε άλλα και το Μεξικό στην πρεμιέρα με την Λιθουανία που επίσης δεν καλύφθηκε. Άλλα και το Ιράν χθες με την Βραζιλία που καλύφθηκε. Εν ολίγοις «ρουλέτα» το χάντικαπ. Υπολογίζουμε και την κούραση πλέον και την συντήρηση για τους «μεγάλους» που θέλουν να προχωρήσουν. Συνεπώς προς άσσο με +18,5 για την μαχητική Σενεγάλη άλλα λίγα για την περιέργεια.


Η Σερβία έχασε χθες στο θρίλερ με την Γαλλία. Παράπονα για την τελευταία φάση και εκτός ο Κρστιτς χωρίς να μας λένε για ποιο λόγο οι αινιγματικοί Σέρβοι. Λογικά παίζει καλά η Σερβία για να ανακτήσει ψυχολογία εν όψει Βραζιλίας που το ματς είναι «τελικός» κατάταξης. Το Ιράν κινείται σε ρηχά νερά. Μπλόκαρε και με την Βραζιλία βάζοντας μόνο 50 πόντους. Επίσης γρίφος οι σέρβοι εδώ που λογικά καλύπτουν το χάντικαπ άλλα παίζει επίσης το ενδεχόμενο να ξεκουραστούν βασικοί εν όψει Βραζιλίας οπότε και απέχουμε.


Η Αργεντινή θα παίξει πολύ ξύλο με τις Φιλιππίνες. Ο Σκόλα με τον Μπλατς θα ανταλλάξουν ουκ ολίγες ψιλές… Λογικά κερδίζει και η Αργεντινή εύκολα μιας και έρχεται από ήττα άλλα πολύ πονηρό το +14,5 των Φιλιππίνων και εν μέρει δίκαιο καθώς παλεύουν ως το τέλος και δεν διασύρονται. Στην πρεμιέρα μάλιστα πήγαν για το «μπαμ» με την Κροατία. Επίσης απέχω. Ήθελα μεγαλύτερο χάντικαπ έστω 4π. για να παίξω διπλό Φιλιππίνες.


Και η Γαλλία λογικά θα έχει ένα εύκολο και ξεκούραστο απόγευμα με την Αίγυπτο. Οι αιγύπτιοι είναι από τις ασθενέστερες ομάδες μαζί με την Κορέα, δεν μπορώ να μιλήσω για μαχητικότητα άλλα δεν πάω και με άσσο Γαλλία -21,5 για τον λόγο της συντήρησης που είπα παραπάνω.


Η Ελλάδα παίζει με το Πουέρτο Ρίκο. Το Πουέρτο Ρίκο απογοητεύει. Η Ελλάδα σταθερά παίζει αυτό που πρέπει με σοβαρότητα. Το ερώτημα είναι. Θα δούμε ένα καλύτερο Πουέρτο Ρίκο από δω και πέρα μετά την σφαλιάρα της Σενεγάλης ή θα μιλάμε για την πλήρη απογοήτευση του ομίλου; Κατάρρευση και με την Αργεντινή στην πρεμιέρα θυμίζω. Και όμως το χάντικαπ χαμηλό για την εικόνα που παρουσιάζει. Π.χ. οι Φιλιππίνες που είναι πιο μαχητικές και είχαν +18,5 με Ελλάδα!!! Πονηρό συνεπώς και πάμε προς Πουέρτο Ρίκο με 15,5 διαδικτυακά για την περιέργεια όμως μόνο.


Τέλος μεγάλο ματς ανάμεσα σε Ισπανία- Βραζιλία και στην ουσία πρώτο σοβαρό τέστ για τους ίβηρες. Τα δεδομένα είναι γνωστά. Η καταιγιστική Ισπανία μπορεί το -12,5 απλά θυμίζω δεν πολυσκίζεται στους ομίλους και από τις χαλαρές προπονήσεις με Ιράν και Αίγυπτο ίσως αιφνιδιαστεί λίγο τώρα με την σοβαρή Βραζιλία. Σωστό το χάντικαπ. Οι βραζιλιάνοι έχουν Χουέρτας- Μπαρμπόσα- Σπλίτερ σε πολύ καλή κατάσταση και σε ένα άθλημα 5 παικτών έκαστος νομίζω μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια ως το τέλος. Είμαι με την Βραζιλία και το +12,5. Το μόνο σημείο που θα παίξω ένα σοβαρό ποσό από το σημερινό πρόγραμμα.


Όποιος θέλει δυάδα σώνει και ντε, ο stoiximan έχει βγάλει και αυριανά οπότε βάζει και νίκη Μεξικό στο 1,70 και περιμένει. Προσωπικά δεν θα κάνω δυάδα πάντως. Θα πάω σε μονό την Βραζιλία (+12.5) και ότι βγει.


Συνεπώς

ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ     1   ΜΕ   12.5π. ΥΠΕΡ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ


**και για ΔΥΑΔΑ ΜΕΞΙΚΟ ΝΙΚΗ   1,70



Και ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ


ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (+15,5)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (+18,5)


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου