Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Προημιτελικοί- Τελική ευθεία (Αναλύσεις- Προτάσεις Τρίτης- Τετάρτης)




Δεν τα πήγαμε και άσχημα στην φάση των 16. Πήραμε 2 ανατροπές από τις 4 που προτείναμε και λόγω απόδοσης κέρδος βγήκε. Στα σημεία με χάντικαπ θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα απλά τόνισα πως το Live αξίζει παραπάνω οπότε όποιος είχε χρόνο να ασχοληθεί χαμένος δεν βγήκε πιστεύω. Στις αναλύσεις μιλήσαμε διεξοδικά για το «τυράκι» της Ελλάδας και είναι ένα «παράσημο» υπέρ μας όταν καταφέρνουμε τέτοιες επιβεβαιώσεις ενάντια στον μπουκ.


Πάμε να δούμε σήμερα τα προημιτελικά. Η διοργάνωση φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της, οι επιλογές έχουν περιοριστεί και στην ουσία τα μακροχρόνια μας παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον μιας και (εκτός από αυτά που έχουν κλείσει επιτυχώς) περιμένουμε για τετράδα Βραζιλία και Λιθουανία και δεν νομίζω (όσοι περιμένουμε αυτά τα στοιχήματα) πως αξίζει να ασχοληθούμε σήμερα και αύριο με τις χαμηλές νίκες των δύο φαβορί.


Ξεκίνημα από το Λιθουανία- Τουρκία. Οι λιθουανοί δεν μου άρεσαν με την Νέα Ζηλανδία. Κέρδισαν βέβαια άλλα δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον Γουέμπστερ στο τέλος με αποτέλεσμα να γίνει θρίλερ η αναμέτρηση και να χαθεί εύκολα η διαφορά ασφαλείας που είχε αποκτήσει η ομάδα στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Γενικά η Λιθουανία δημιουργεί άλλα και χάνει διαφορές εύκολα. Η Τουρκία με τρίποντο στα 5’’ απέκλεισε την Αυστραλία άλλα αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η αμυντική της παρουσία στα παιχνίδια όπου πρέπει να πάρει αντιμετωπίζοντας θεωρητικά ομάδες με αρχισκόρερς. Στους 64 καθήλωσε τον Άγιο Δομίνικο άλλα στους 64 καθήλωσε και την Αυστραλία μιας και αν πήγαινε σε μεγάλο σκορ το παιχνίδι οι τούρκοι θα το έχαναν πανηγυρικά. Ο Αταμάν ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας του και αναλόγως πράττει. Συνεπώς σήμερα λογικά το πάει πάλι στην άμυνα άλλα με όριο 141 πόντους είμαστε οριακά και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθούμε στο under. Με ένα 72-70 π.χ. το σημείο χάνεται…


Τι παίζουμε τώρα. Σίγουρα δεν παίζω νίκη Λιθουανίας εφ’ όσον περιμένω μακροχρόνιο για τετράδα. Όσοι δεν περιμένετε το συγκεκριμένο μακροχρόνιο, γνώμη μου είναι να περιμένετε το Live και να αγοράσετε καλύτερη απόδοση για Λιθουανία. Τουλάχιστον 1,90- 2,00. Και δεν είναι απίθανο αυτό. Ένα μπλάκ άουτ της Λιθουανίας σε συνδυασμό με ένα σερί της Τουρκίας μέχρι το ημίχρονο (κυρίως δεύτερο δεκάλεπτο)  θα δώσουν μία τέτοια απόδοση στους Λιθουανούς. Αγωνιστικά βλέπω πρόκριση Λιθουανίας απλά δεν με καλύπτει ως απόδοση το 1,40. Για να τα λέμε όλα. Αποδόσεις αγοράζουμε στο στοίχημα. Και το 1,40 δεν αξίζει για τέτοιο ματς και έτσι όπως παίζει η Λιθουανία. Το +5,5 της Τουρκίας αν πάμε σε φουλ αμυντικό παιχνίδι έχει ένα ενδιαφέρον. Ίσως καλύτερο πάντως να είναι ένα προσαρμοσμένο +9,5 στο 1,40 μιας και δεν βλέπω διασυρμό της Τουρκίας.


Το βράδυ παίζει η Σλοβενία με  τις ΗΠΑ. Με τις ΗΠΑ θα ασχοληθώ μόνο στον τελικό. Απλά δεν τους παίζω να καλύπτουν χάντικαπ και δικαιώνομαι ως τώρα καθώς πλην της πρεμιέρας με την Φινλανδία σε όλα τα άλλα παιχνίδια το χάντικαπ δεν το κάλυψαν.  Η Σλοβενία μάλιστα είναι στρωμένη ομάδα και λόγω φιλοσοφίας Ζντοβτς θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλό τέμπο στο ματς. Θα έπαιζα Σλοβενία με +25,5 σε ένα μονό αποδεκτό ένα μέτριο ποσό. Λογικά εκεί στους 20-25 πόντους θα τελειώσει το παιχνίδι και μπορεί να το πάρουμε οριακά. Με Μεξικό οι ΗΠΑ +23, με Ουκρανία +24, με Τουρκία +21, με Νέα Ζηλανδία +27. Τώρα αν οι αμερικάνοι αποφασίσουν να παίξουν σκληρή άμυνα και να κάνουν «μυαλομένες» επιθέσεις για 40’ αυτό ούτε ο ίδιος ο Σιζέφκσι δεν το ξέρει.


Πάμε και στα αυριανά.


Σερβία- Βραζιλία πράξη δεύτερη καθώς και οι 4 ομάδες του πρώτου ομίλου πέρασαν στους 8 αποκλείοντας και τις 4 ομάδες του δευτέρου ομίλου. Δείγμα πως ο πρώτος όμιλος ήταν και ο δυσκολότερος μακράν. Στους ομίλους είχαμε Σερβία- Βραζιλία 73-81 με τότε +3,5 για Σερβία περίπου σε ένα αρχικό χάντικαπ. Στην ουσία οι εταιρίες δίνουν χονδρικά ίδιες αποδόσεις. Η Σερβία απέκλεισε την Ελλάδα δίκαια με καταπληκτικά εύστοχο μπάσκετ. Η Βραζιλία με δικαιώνει από το ξεκίνημα καθώς στην ανάλυση που είχα κάνει για αυτούς  λέω τι περιμένω («Στους 16 αν η Βραζιλία τερματίσει δεύτερη τότε θα αντιμετωπίσει τον τρίτο του δεύτερου ομίλου. Και αν έχει στρωμένη ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα πιστεύω να προχωρήσει. Συνεπώς η Βραζιλία είναι από τις ομάδες που περιμένω κάτι καλό φέτος αρκεί οι «ρολίστες» να μην αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων…»). Η ομάδα έχει βρει χημεία, και έχει λύσεις και από παίχτες που δεν υπολόγιζε τόσο πολύ ο Μανιάνο.


Τι παίζουμε τώρα. Η λογική για έναν παίχτη που θα πάρει το κουπόνι θα είναι να φορτώσει τις δύο νίκες που διπλασιάζουν. Λιθουανία- Βραζιλία. Λογικά έχουν καλές πιθανότητες να επιβεβαιωθούν άλλα όπως προείπα προσωπικά είμαι καλυμμένος άλλα και από άποψη χημείας να το δω δεν μπορώ να τις βάλω μαζί. Αν και δεν βλέπω τυράκι εδώ και οι αποδόσεις είναι εν μέρει σωστές αν δούμε την συνολική εικόνα των ομάδων. Απλά είναι προφανέστατη δυάδα και όπως έχω ξαναγράψει τα προφανή δεν με ελκύουν. Επίσης θα περίμενα το live και εδώ. Να πάρω δηλαδή νίκη Βραζιλία κοντά στο 2,00. Εφικτό καθώς μπαίνει μουδιασμένα η ομάδα και ρολάρει μετά. 2,00 απόδοση υπήρχε στην Βραζιλία στο α ημίχρονο και με την Αργεντινή. Συνεπώς λογικά περιμένουμε. Από εκεί και πέρα. Και εδώ το κίνητρο του μεταλλίου είναι μεγάλο και η Σερβία είναι πολύ υπολογίσιμη. Έχει μαζί της και το μομέντουμ μιας και έχασε ήδη μία φορά στους ομίλους σε ένα ματς που ήταν μεγάλο ντέρμπι άσχετα αν έληξε με +8 για τους βραζιλιάνους. Προσαρμοσμένο και εδώ για Σερβία +9,5 επίσης στο 1,40 έχει ένα ενδιαφέρον άλλα πιστεύω το προσαρμοσμένο της Τουρκίας είναι καλύτερο.


Πάμε και στο Γαλλία- Ισπανία. Η ρεβάνς του 88-64. Λογικά ο Κολέ θα έχει επισημάνει τα πως και τα γιατί και λογικά ξανά δεν θα χάσει η Γαλλία με +20. Σωστότατο το χάντικαπ. Με +19,5 ή +18,5 θα έπαιζα πολύ ευχάριστα χάντικαπ Γαλλίας και ίσως καλό ποντάρισμα σε προκαθορισμένο.  Το +16,5 είναι οριακό μιας και διαφορά 15 πόντων στις μέρες μας θεωρείται οριακά ασφαλείας καθώς  οι ομάδες παίζουν πολύ με το τρίποντο. Και πάλι όμως προς Γαλλία κλείνω με +16,5. Απλά σε χαμηλομένο ποντάρισμα και σε μονό αποδεκτό.


Συνεπώς.


Πάμε σε δύο μονά αποδεκτά για Σλοβενία (+25,5) και Γαλλία (+16,5) άλλα με μέτριο ποντάρισμα ή τα κάνετε μία δυάδα με ακόμα χαμηλότερο ποντάρισμα και περιμένουμε τις διαθέσεις των φαβορί.

Από τα άλλα δύο θυμίζω δεν λέω πως δεν κερδίζουν Λιθουανία- Βραζιλία άλλα λέω πως δεν με καλύπτουν οι αποδόσεις και το θέμα της χημείας. Θα αποφύγω και τα προσαρμοσμένα των αουτσάϊντερ απλά ως μία γνώμη θα έβαζα Τουρκία +9,5 με νίκη Βραζιλίας. Άλλα μία γνώμη αυτό και φτάνει.


Θα κυνηγήσω τις ανατροπές. Συγκεκριμένα πλέον δύο ανατροπές μόνο και θα κάνω κάλυψη στο live με λίγα λεφτά νίκη Τουρκίας και Σερβία σε αποδόσεις 7,00 + ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουμε στο 35’.


Live έχει και ο ΟΠΑΠ όλα τα παιχνίδια. Γι αυτό και το «δουλεύω» αρκετά.


ΣΥΝΟΨΗ


ΣΛΟΒΕΝΙΑ (+25,5)  ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΓΑΛΛΙΑ (+16,5) ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ 


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ     2  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/  1 ΤΕΛΙΚΟ    5,50++ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ


ΣΕΡΒΙΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ     1   ΗΜΙΧΡΟΝΟ /  2 ΤΕΛΙΚΟ    5,50++ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ


**ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ


ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΟΠΑΠ



093-212  ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ ΓΚΟΡΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΗΠΑ)    4,25

094-224  ΧΟΥΕΡΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ (ΣΕΡΒΙΑ -ΒΡΑΖΙΛΙΑ)   15,00

092-213  ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ)   12,00



ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΡΙΤΗΣ



ΣΕΙΜΠΟΥΤΙΣ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   ΟΒΕΡ  9,5 ΠΟΝΤΟΥΣ

ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ ΓΚΟΡΑΝ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ  ΟΒΕΡ  16,5 ΠΟΝΤΟΥΣ





Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου