Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΟΚ ΑΟΥΤ και όποιος αντέξει part1 (Aναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)





Ξεκινάει το «πραγματικό» Μουντομπάσκετ πλέον από σήμερα όπως αρέσκονται να λένε τα δημοσιογραφικά κλισέ. Βρισκόμαστε στην φάση των 16. Δεν υπάρχουν πια θεωρίες συνωμοσίας και «μαγειρέματα» όπως αυτό της Αυστραλίας στο παιχνίδι με την Αγκόλα και ο καλύτερος συνεχίζει. Ο μέτριος ή κακός πάει σπίτι. Δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει πια. Εμείς θα δούμε όλα τα παιχνίδια, ένα προς ένα, όπως κάνουμε πάντα. Γνώμη μου είναι να δώσετε περισσότερη βαρύτητα στο live από δω και πέρα. Τα χάντικαπ που έχουμε στα χέρια μας είναι πολύ σωστά και οι εταιρίες έχουν πετύχει στα αμφίρροπα παιχνίδια το τέλειο «ναι μεν, αλλά…» Να πούμε για την φάση των ομίλων απλά μια «σούμα». Απογοήτευσαν σίγουρα Φινλανδία και Ουκρανία. Το Πουέρτο Ρίκο δεν το βάζω εν τέλει μιας και με έναν Μπαρέα κατέληξε να παίζει και ένα Μπάλκμαν ενίοτε. Στον αντίποδα είχαμε ευχάριστες εκπλήξεις από Σενεγάλη και Νέα Ζηλανδία. Έπεσε πολύ ηρωϊκά η ομάδα των Φιλιππίνων ενώ Σλοβενία και Ελλάδα με την απόδοση τους ανέβασαν τον πήχη πολύ παραπάνω από αυτό που πιστεύαμε πριν το πρώτο τζάμπολ.


Πάμε να δούμε τα παιχνίδια


Ξεκίνημα με ΗΠΑ- Μεξικό. Έχουμε επιλέξει ως μακροχρόνιο «αποκλεισμός Μεξικού στους 16». Οπότε σήμερα το πληρωνόμαστε. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι ΗΠΑ αναλόγως τα κέφια παίζουν και άμυνα. Οπότε όσες φορές δεν δέχονται πάνω από 70 πόντους καλύπτουν το χάντικαπ. Απλά στα 5 ματς μόνο στην πρεμιέρα με την Φινλανδία έκαναν πάρτι. Στα υπόλοιπα 4 ματς το χάντικαπ δεν καλύφθηκε!!! Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ.


Αφήνουμε και την Ισπανία το βράδυ με την Σενεγάλη. Συγκινητική η προσπάθεια των αφρικανών και δίκαια βρίσκονται εδώ στους 16 άλλα η Ισπανία αν θέλει να διαλύσει τους σενεγαλέζους το κάνει πολύ εύκολα. Υπάρχει χαοτική διαφορά ποιότητας. Τώρα στατιστικά οι ισπανοί μόνο με Ιράν και Αίγυπτο άγγιξαν τριαντάρα διαφορά. Εδώ έχουμε 34,5 στην Σενεγάλη. Που στέκεται καλύτερα από Ιράν και Αίγυπτο σαφέστατα. Η λογική λέει προς διπλό και χάντικαπ Σενεγάλης απλά όποιος ασχοληθεί καλύτερα να είναι σε μονό αποδεκτό μπετ περιέργειας. Γι’ αυτό και αρχικά είπα πως αφήνουμε και αυτή την αναμέτρηση.


Η Σλοβενία γκρινιάζει ακόμα για το Αυστραλία- Αγκόλα άλλα πρέπει και λίγο να κάνει την αυτοκριτική της. Στο ματς με την Λιθουανία ήταν το απόλυτο αφεντικό στο περισσότερο μέρος του αγώνα και όμως έχασε… Και έχασε και την πρώτη θέση και διασταυρώνεται στους 8 (αν περάσει) με τις ΗΠΑ και υπάρχει εκνευρισμός γιατί άλλο στους 8 με Αυστραλία ή Λιθουανία ή έστω Τουρκία που ξέρεις τι σου γίνεται και ελπίζεις σε μετάλλιο και άλλο με τις ΗΠΑ. Παίζει σήμερα με την Δομινικανική Δημοκρατία και η λογική λέει ότι περνά. Απλά το -8,5 που πρέπει να καλύψει είναι ένας μικρός γρίφος. Η ομάδα έδειξε στους ομίλους σταθερότητα αν και εν πολλοίς η ευστοχία της από μακριά την οδήγησε σε άνετες νίκες. Και σκέφτομαι. Τι θα γίνει σήμερα αν από μακριά οι Λόρμπεκ, Αφοί Ντράγκιτς και Μπάλασιτς «σπάσουν» τα καλάθια; Γιατί και το τρίποντο ρουλέτα είναι. Άσχετα που οι σλοβένοι σουτάρουν με καλά ποσοστά. Ο «Άγιος» με δύο νίκες πέρασε ως τρίτος από τον όμιλο του. Ομάδα του Γκαρσία (που πρέπει να τραβήξει κουπί αναμφίβολα) άλλα δίπλα σε αυτόν και οι υπόλοιποι παίζουν με πάθος οπότε η «ατεχνία» τους καλύπτεται λίγο από τον υπέρμετρο ζήλο. Δεν μπορώ να εκτιμήσω την κατάσταση καθαρά. Σίγουρα δεν παίζω Σλοβενία με -8,5 πάντως.


Πάμε και στο μεγάλο σημερινό ματς. Γαλλία- Κροατία. Με +1,5 υπέρ Κροατίας… Δηλαδή ντέρμπι μεγάλο. Αμφότερες οι ομάδες τερμάτισαν με 3 νίκες στον όμιλο. Οι κροάτες έχασαν από Σενεγάλη και Ελλάδα. Οι γάλλοι από Ισπανία και Βραζιλία. Εμείς ως έλληνες επειδή είδαμε όλο το ματς (οι περισσότεροι) το Κροατία- Ελλάδα έχουμε βγάλει συμπέρασμα ότι η Κροατία δεν βλέπεται και ότι οι γάλλοι περνάνε ίσως και εύκολα. Μπορεί και να συμβεί. Προσωπικά δεν το πιστεύω πάντως. Είναι η φύση του νοκ άουτ τέτοια. Το αίσθημα της επιβίωσης. Βέβαια μικρό κίνητρο πλέον η πρόκριση για δύο ομάδες που στόχευαν σε μετάλλιο άλλα πέφτουν στους «8» με την Ισπανία οπότε είτε αποκλειστείς στους 16 είτε στους 8 μικρή διαφορά έχει. Στο Μουντομπάσκετ δεν υπάρχουν και έξτρα αγώνες κατάταξης οπότε κανείς δεν θα θυμάται σε ένα χρόνο βαθμολογικά αν τερμάτισες 14ος ή 8ος για παράδειγμα. Συνεπώς καλύτερο το live εδώ άλλα ως προκαθορισμένο με +1,5 για Κροατία πάω μαζί της σε ένα επίσης μπετ περιέργειας σε μονό αποδεκτό.


Συνεχίζεται….



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου