Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αρχίζει το ταξίδι... (Πρεμιέρα Ευρωλίγκα όλα τα παιχνίδια)



Διαβάσαμε πολύ καλά τα παιχνίδια της πρεμιέρας του Eurocup. Kαι αυτό αποδεικνύεται από τις αναλύσεις των παιχνιδιών. Δυστυχώς ελέω Ζιελόνα δεν πλήρωσε η πρόταση μας. Ήταν και το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο η προσέγγιση μου δεν ήταν σωστή. Είναι λίγο άδικο αυτό. Στα υπόλοιπα πήραμε την Ρέτζιο Εμίλια, πήραμε την Βέντσπιλς, την Βιλερμπάν, σας έγραψα για την νίκη της Ντιζόν, για το χάντικαπ του Στρασβούργου, για την νίκη της Μπάνβιτ… Είναι κρίμα πραγματικά που δεν πληρωθήκαμε. Μόνο αυτό μου μένει σαν αίσθηση.


Πάμε να δούμε την Ευρωλίγκα που ξεκίνησε χθες με την εύκολη νίκη της Λαμποράλ επί της Νεπτούνας. Σήμερα έχουμε 5 παιχνίδια και αύριο έξι.


Ξεκίνημα από την Πόλη όπου η Εφές του Ίβκοβιτς υποδέχεται την Ούνιξ του Πεδουλάκη. Η Εφές «χτίζει» με τον σέρβο τεχνικό μία νεανική ομάδα με μέλλον και δεν έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα. Άλλωστε ο Ίβκοβιτς δεν δουλεύει με φίρμες εδώ και χρόνια. Στην ουσία πάει να κάνει ότι έκανε και στον Ολυμπιακό και στην Σερβία πριν αποχωρήσει και από τους δύο αυτούς πάγκους. Οι έλληνες και οι σέρβοι ήταν καλοί μαθητές. Οι τούρκοι; Προβλήματα με τον πατήρ Σάριτς και τις δηλώσεις του από κροατία για παραγκωνισμό του υιού του. Το συνηθίζει αυτό ο πατήρ Σάριτς. Εκτός οι Ακυόλ και Μπατούκ. Ήττα σοκ στην πρεμιέρα της τουρκικής λίγκας από την Γκαζιαντέπ εκτός έδρας.


Η Ούνιξ έχει πιο πολλά επίσημα παιχνίδια στα «χέρια» της. Είναι καλή, ακριβή ομάδα και λογικά αναμένεται κομπλέ στο σημερινό παιχνίδι. Με χαλαρό τέμπο κέρδισε εντός τους φινλανδούς της Μπίσονς για την vtb λίγκα και φυσικά θέλει σήμερα να ξεκινήσει με το δεξί στους ομίλους. Τι παίζουμε τώρα. Κρατάω την νίκη της Εφές στο 1,60. Ο ΟΠΑΠ άνοιξε +4,5 για Ούνιξ άλλα μαζεύτηκε εγκαίρως στο +2,5 που παιζόταν αρχικά ιντερνετικά. Οπότε 1,60 και στον ΟΠΑΠ η νίκη. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι απλά μετά την ήττα από την Γκαζιαντέπ περιμένω μία συγκεντρωμένη Εφές στον στόχο. Θα βοηθήσει και η έδρα λόγικά. Το Αμπντί Ιπεχτσί έχει βαρύτητα όπως και να το δει κανείς. Σε under/ over είμαι προς under 147 πόντους άλλα όχι φανατικά.


Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας η Τσεντεβίτα υποδέχεται την Μάλαγα. Η Τσεντεβίτα φέτος (όπως και η Παρτίζαν και η Τσιμπόνα και η Ολίμπια) στηρίζεται στα δικά της παιδια, δηλαδή σε κροάτες οπότε είναι μία στην κυριολεξία κροατική ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ο Ρέπεσα στον πάγκο θα προσπαθήσει να αναδείξει νεαρούς παίχτες ενώ πλην των αρκετών νεαρών υπάρχουν οι Ούκιτς- Τομας να δίνουν λίγο ποιότητα εν όψει ευρωλίγκας κυρίως. Πιστεύω πως αν η ομάδα δεν έπαιζε ευρωλίγκα ακόμα και ο Ούκιτς θα ήταν πολυτέλεια φέτος βάσει οικονομικών. Συνεπώς μιλάμε για μία νέα προσπάθεια. Στην αδιατική λίγκα, πάλι εντός κέρδισε εύκολα την Παρτίζαν με +20. Αμφίβολος ο Ούκιτς που μάλλον παίζει όμως.


Η Μάλαγα ανανέωσε με τον Πλάθα. Έχασε τον Ντράγκιτς. Έχει όμως πάλι πολύ καλή ομάδα έστω και αν ο Σουάρεζ δίνεται αμφίβολος για σήμερα και ίσως δεν αγωνιστεί. Παραδοσιακή ισπανική δύναμη με καλή έδρα, εδώ σήμερα αν παίξει σοβαρό μπάσκετ κερδίζει την Τσεντεβίτα και το 1,40 της νίκη της περνά. Κατά καιρούς βέβαια η Μάλαγα έχει κάνει άσχημα παιχνίδια στην ευρωλίγκα απλά τώρα δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση με ένα 2/2 στην ισπανική λίγκα και με διπλό εύκολο μάλιστα στην Βιτόρια με την Λαμποράλ. Μόνο με κάκιστο μπάσκετ χάνει η Μάλαγα, δηλαδή με μηδέν άμυνα και αστοχία. Υπάρχει διαφορά ποιότητας και οι ισπανοί οφείλουν να είναι σοβαροί και να την εκμεταλλευτούν. Ο ΟΠΑΠ άνοιξε με -3,5 για Μάλαγα. Εναρμονίστηκε ‘όμως με τους ιντερνετικούς στο -5,5 που είναι και το πιο λογικό. Κρατάω νίκη της Μάλαγα και τίποτα από under/ over.


H Μακάμπι εντός υποδέχεται την Λιμόζ. Δεν έχω να πω πολλά εδώ. Η Λιμόζ  έψαχνε παίχτη και πήρε τον Σαουθερλαντ!!! Η Μακάμπι έχασε τον Μπλάτ που βρίσκεται ήδη στο ΝΒΑ και από μόνο του αυτό είναι τεράστιο πλήγμα. Συνεπώς περιμένουμε μία πιο «λάϊτ» Μακάμπι φέτος άλλα τώρα μέσα στο Γιαντ Ελιάου και με αντίπαλο την Λιμόζ, εντάξει, μπορεί να καλύψει και το -11,5, δεν είναι κανένα τεράστιο χάντικαπ. Απλά επειδή είναι γενικά περίεργο παιχνίδι γνώμη μου είναι να το αφήσουμε στην ησυχία του. Δεν θα εκπλαγώ αν η Λιμόζ το πάει σε θρίλερ ως το τέλος. Κομπλέ οι γάλλοι. Μακροχρόνια απών ο Σχορτσιανίτης για την Μακάμπι.


Στο Βελιγράδι ο Ερ. Αστέρας μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο από 20.000 πιστούς υποδέχεται την Γαλατά. Ο Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα από τις παραδοσιακές 5 γιουγκοσλάβικες (Αστέρας- Παρτίζαν- Ολίμπια- Τσιμπόνα- Τσεντεβίτα) που έκανε ένα καλό ρόστερ για τα οικονομικά του οπότε και με την δύναμη της έδρας θα κοιτάξει και φέτος να κάνει κάποιες νίκες μήπως και προκριθεί στο τοπ16. Κομπλέ σήμερα και πανέτοιμος για την πρεμιέρα. Πετάει και στην αδριατική λίγκα που μοιάζει να είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους.


Η Γαλατά έχασε πέρσι το πρωτάθλημα στα χαρτιά επειδή δεν κατέβηκε διαμαρτυρόμενη για την διαιτησία στα ματς με την Ουλκέρ. Φέτος πάει πάλι για μεγάλα πράγματα αν και σταθερά δεν «χώνει» το χρήμα που ρίχνουν η Ουλκέρ κατά βάση και η Εφές έπειτα. Ο κορμός πάντως έμεινε ο ίδιος όπως άλλωστε και ο Αταμάν που για μένα είναι ο καλύτερος γνήσιος τούρκος προπονητής. Κομπλέ η ομάδα που πέρσι έκανε από τις τουρκικές την καλύτερη πορεία στην ευρωλίγκα και γενικά δείχνει δουλεμένη με το καλημέρα καθώς με σχετική συντήρηση κέρδισε εντός εύκολα την Ουσάκ για την τουρκική λίγκα. Στοιχηματικά το παιχνίδι είναι δύσκολο. Ο ΟΠΑΠ σε τρίτο κατά σειρά λάθος του άνοιξε με +1,5 για Αστέρα άλλα μαζεύτηκε άρων- άρων στο +0,5 για Γαλατά. Και είναι και το λογικό αυτό καθώς το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα απλά η Γαλατά έχει +0,5 λόγω ΄καυτής έδρας Αστέρα. Και +1,5 να είχε πάλι λογικό. Δεν κρατάμε κάτι.


Μεγάλο παιχνίδι στην Ισπανία με την Βαλένθια να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Ντούμπλιεβιτς ο σέντερ για τις «νυχτερίδες». Εκτός οι Πρίντεζης, Ντάρντεν για τον Ολυμπιακό και αμφίβολος ο Λοτζέσκι. Με Τόμιτς στον πάγκο καθώς ο Μπαρτζώκας απολύθηκε. Η Βαλένθια έχει καλή έδρα πάντα και είναι η Τρίτη δύναμη στην Ισπανία πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Καλός προπονητής ο Περάσοβιτς, τουλάχιστον ανώτερος από τον Τόμιτς. Δεν προχωράει και του Κολέ για τον Ολυμπιακό όπως όλα δείχνουν. Στα ίσια η αναμέτρηση πάντως κυρίως λόγω ειδικού βάρους του Ολυμπιακού που ψάχνει μία μεγάλη νίκη για να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση μετά την ήττα στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Στοιχηματικά πάμε με την νίκη της Βαλένθια. Που έχει την έδρα όπως προείπα και την δεδομένη χρονική στιγμή δείχνει πιο έτοιμη και στρωμένη ομάδα. Απλά δεν φορτώνουμε το σημείο γιατί ο Ολυμπιακός πάντα είναι επικίνδυνος σε τέτοια ματς που ψάχνει επίμονα την νίκη για πολλούς λόγους. Από under/ over δεν κρατάω κάτι. Αν δεν καταφέρει ο Λοτζέσκι να βοηθήσει όπως πρέπει λογικά ο Σπανούλης θα πάρει πολλά σουτ και περιμένω ένα καλό παιχνίδι από τον έλληνα γκαρντ. Συνεπώς πρώτος σκόρερ αναμέτρησης βάζουμε λίγα στον Σπανούλη. Τίποτε άλλο.


Πάμε και στα αυριανά.


Αφήνουμε το ντέρμπι ανάμεσα στην πρωτάρα Νίζνι και την πρωτάρα Σάσσαρι.  Ανοιχτό παιχνίδι και εδώ με τις δύο ομάδες να είναι λογικά κομπλέ. Θεωρητικά η Νίζνι με την έδρα έχει μικρό προβάδισμα άλλα δεν παίζει σπουδαίο ρόλο αυτό μιας και δεν μιλάμε για κατ΄ουσία ομάδα έδρας.


Αφήνουμε και το παιχνίδι της Ρεάλ που κάνει ότι θέλει με την διαφορά.


Αφήνουμε και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού που λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με την Τούροβ άλλα δεν βάζουμε και άσσο με -12,5 μιας και μπορεί απλά να κερδίζει έστω και δύσκολα ή επαγγελματικά όπως λέμε.


Πάμε λίγο προς το διπλό με χάντικαπ για την Μπάγερν στο +14,5. Και εδώ δίκαια η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί και μάλιστα ανοίγει διαφορές όποτε βρει ρυθμό. Απλά η Μπάγερν θέλει το κάτι παραπάνω φέτος στην ευρωλίγκα, ενισχύθηκε περισσότερο σε σχέση με πέρσι και κακά τα ψέματα ο Πέσιτς είναι «αλέπου» σε σχέση με τον Πασκουάλ που περισσότερο τον «πάει» η ομάδα και όχι αυτός την ομάδα!


Στην Πόλη πάλι η Ουλκέρ υποδέχεται την Μιλάνο. Κομπλέ οι δύο ομάδες και ο Ομπράντοβιτς μετά το χαμένο σούπερ καπ από την Καρσίγιακα, είδε τα παλικάρια του να κερδίζουν εκτός έδρας την Τουρκ Τέλεκομ στην πρεμιέρα της Τουρκίας και σίγουρα θέλει θετικό ξεκίνημα και στην πρεμιέρα της ευρωλίγκας. Το Μιλάνο επίσης ξεκίνησε με νίκη εκτός επί της Βανόλι στην Ιταλία άλλα έπαιξε όσο χρειαζόταν απλά για να κερδίσει καθώς το μυαλό είναι στην ευρωλίγκα αναμφίβολα. Πέρσι ο Ζοτς είχε 0 στα 2 με την Μιλάνο. Λογικά είναι υποψιασμένος και διψασμένος για μία νίκη απέναντι στους ιταλούς. Χαμηλή πάντως η νίκη στο 1,25 άλλα λογικά περνά. Δεν πιστεύω πως θα χαλάσει άλλα είναι και …τούρκοι οπότε πάντα πάμε εν γνώσει σε τέτοια παιχνίδια. Δεν ακουμπάμε το χάντικαπ. Δεν πείθει ακόμα η Ουλκέρ πως μπορεί να κάνει άνετες νίκες έστω και έχει καλύτερο ρόστερ από πέρσι και τον Ομπράντοβιτς να έχει μάθει τα «κατατόπια» πια στην νέα του ομάδα.


Τέλος στην υπερσύγχρονη Ο2 Αρένα η «χοτ» Άλμπα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ. Αμφίβολος ο Στογιανόφσκι και εκτός ο Ταμπού για την Άλμπα. Εκτός Ντε Κολό και Χριάπα για την ΤΣΣΚΑ και αμφίβολος ο Νίκολς. Η «αρκούδα» έχασε από την Κούμπαν στο ντέρμπι της vtb προ ημερών και δείχνει ακόμα να ψάχνεται. Ο Ιτούδης έκανε εξαιρετική δουλειά στην Μπάνβιτ που ήταν μικρό όνομα και συμμαζεμένη οικονομικά. Στην ΤΣΣΚΑ πάντως είναι άλλα τα μεγέθη και οι απαιτήσεις οπότε ίσως αποδειχθεί λίγος στο φινάλε. Πάντως βολεύει η ήττα από την Κούμπαν. Ήταν ένα ωραιότατο καμπανάκι για όλους. Στον αντίποδα η Άλμπα είναι «χοτ» με συνεχόμενες νίκες, ωραίο μπάσκετ και κερασάκι στην τούρτα η νίκη στο φιλικό με το Σαν Αντόνιο. Πολύ δυνατή έδρα και σωστό το χάντικαπ δεδομένου και της αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων. Δεν παρασυρόμαστε από την Άλμπα που πάει τρένο. Η καλή ΤΣΣΚΑ έχει την ποιότητα να περάσει και με +10. Απλά δεν γνωρίζουμε πότε η ΤΣΣΚΑ θα φοράει το καλό της πρόσωπο και πότε το κακό τώρα στην αρχή. Λογικά κερδίζει πάντως. Χαμηλό όμως το 1,30.


Συνεπώς προσέχουμε. Βγάζουμε έξω τα ντέρμπι δηλαδή Βαλένθια- Νίζνι- Ερ. Αστέρας. Βγάζουμε και τα γκραν φαβορί δηλαδή Παναθηναϊκός- Μακάμπι- Ρεάλ- Μπαρτσελόνα. Μας μένουν τέσσερις νίκες. Εφές, Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ, Ουλκέρ. Λογικά περνούν και οι τέσσερις άλλα πρεμιέρα είναι. Μην ανοιγόμαστε καλύτερα.


Οπότε


ΕΦΕΣ ΝΙΚΗ  1,60
ΕΦΕΣ Under   147
ΜΑΛΑΓΑ  ΝΙΚΗ  1,40
ΛΙΜΟΖ (+12,5) ΑΛΛΑ 7/10 ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ  ΝΙΚΗ 1,85
ΤΣΣΚΑ ΝΙΚΗ  1,30
ΟΥΛΚΕΡ ΝΙΚΗ 1,25
ΜΠΑΓΕΡΝ (+14,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


055-311  ΕΦΕΣ- ΟΥΝΙΞ      ΝΙΚΗ   ΕΦΕΣ
057-311 ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ  1,85


**ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΕΔΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ. ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΟΥΛΚΕΡ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ


ΕΙΔΙΚΟ

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου