Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Θα κάνουν σεφτέ; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Δεν μας έκανε την χάρη η Βολγκογκραντ χθες. Να κερδίσει να πληρωθούμε και εμείς. Αρνητικό το ντεμπούτο του Μπάουερμαν που δεν άλλαξε και πολλά και μάλλον θα φύγει «νύχτα», εκτός αν αλλάξει το μισό ρόστερ… Πέρασαν τα Γκραν που κέρδισαν μέσα στην Ντιζόν όπως περίμενα. Πέρασε η χαμηλή νίκη της Ζενίτ. Ενώ από τα μπετ περιέργειας πέρασαν η Παρτίζαν και η Σεβίλλη.


Πάμε σήμερα να δούμε την Ευρώλιγκα που παραδοσιακά τις Πέμπτες και τις Παρασκευές πλέον αποτελεί το «φιλέτο» του μπασκετικού καλεντάρι.


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ υποδέχεται την Σάσσαρι. Χωρίς νίκη η δύο ομάδες ακόμα στον όμιλο. Λογικά η Ούνιξ είναι το μεγάλο φαβορί. Κομπλέ οι ρώσοι. Ο Κουζίν ο σέντερ έφυγε από την Σάσσαρι και μάλλον καταλήγει στην Βανόλι. Απουσία που δεν επηρεάζει. Αγωνιστικά η καλή Ούνιξ μπορεί και το -8,5 εντός έδρας. Άλλωστε και με την Ρεάλ το πάλεψε ως το τέλος και έχασε με καλάθι του Γιουλ στο μηδέν. Απλά η Σάσσαρι είναι επικίνδυνη ομάδα με το τρίποντο και δεν μπορώ να πάω ξεκάθαρα με το -8,5 της Ούνιξ. Κρατάω μόνο την απλή της νίκη άλλα στο 1.20 είναι πολύ χαμηλή για να μπει σε κάποια πρόταση


Στην Πόλη η Εφές φιλοξενεί την Ζαλγκίρις σε ένα περίεργο παιχνίδι για +9,5 χάντικαπ. Κατ’ αρχήν αμφότερες οι ομάδες είναι φορμαρισμένες. Η Εφές με 4 σερί νίκες και 2 στα 2 στην Ευρωλίγκα. Πέρασε και από την Σαρδηνία σχετικά εύκολα από μία δύσκολη έδρα. Εξαιρετική δουλεία ο Ίβκοβιτς και πάλι. Οι λιθουανοί με 3 στις 3 νίκες, πήραν το ντέρμπι με την Ρίτας στην Λιθουανία και διέλυσαν την Νίζνι αμέσως μετά για την Ευρωλίγκα εντός έδρας. Παρόλο που τα οικονομικά της ομάδας δεν είναι ανθηρά όπως παλιά εν τούτοις αποδίδει καλό μπάσκετ με ουσία. Πλην των μακροχρόνιων απόντων που δεν επηρεάζουν, η Εφές δεν θα έχει τον Σάριτς ενώ η Ζαλγκίρις είναι κομπλέ.  Δύσκολο ματς. Λογικά ο Ίβκοβιτς θα προσπαθήσει να περιορίσει το μακρινό σουτ των λιθουανών οπότε πάμε προς under 154 πόντους άλλα όχι φανατικά. Δεν παίζω νίκη  Εφές. Από τις δύο χαμηλές προτιμώ της Ούνιξ. Τα χάντικαπ των δύο παιχνιδιών είναι σετάκι. Δηλαδή μπορεί να το καλύψει η Ούνιξ και να μην το καλύψει η Εφές άλλα και πάλι αυτό είναι απλά ένα σενάριο και μόνο.


Μεγάλο παιχνίδι στο Βελιγράδι με τον Αστέρα να υποδέχεται την Βαλένθια. Κομπλέ ο Αστέρας. Λογικά κομπλέ και η Βαλένθια στην οποία επιστρέφουν Λούσιτς και Σάτο. Ομάδα έδρας οι σέρβοι που διαθέτουν ίσως και την πιο καυτή έδρα στην Ευρωλίγκα. Μετρούν μία νίκη εντός και μία ήττα εκτός από την Νεπτούνας. Χωρίς νίκη ακόμα η Βαλένθια που έχασε και από την Γαλατά εκτός έδρας και ψάχνει απεγνωσμένα ένα καλό διπλό. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και δίκαια δίνεται λόγω έδρας ελαφρύ φαβορί ο Αστέρας. Απλά η ανάγκη για νίκη της Βαλένθια με οδηγεί προς το διπλό έστω και με το μικρό +2,5. Θα το προτιμούσα +3,5 για να έχουμε και το τρίποντο μιας και περιμένω οριακές καταστάσεις. Δεν αποκλείω και την παράταση εδώ.


Στην Γερμανία η Άλμπα υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Η Άλμπα προελαύνει στην Γερμανία άλλα στην Ευρωλίγκα ξεκίνησε με ένα 0 στα 2. Με δύσκολο πρόγραμμα πάντως με ΤΣΣΚΑ εντός και Μάλαγα εκτός. Με την Μάλαγα έχασε στο μηδέν! Πάντα δυνατή έδρα και στρωμένη ομάδα φέτος με τον Ομπράντοβιτς (τον νεότερο) να κάνει εξαιρετική δουλειά. Η Μακάμπι όπως έχουμε ξαναπεί δεν είναι η περσινή Μακάμπι και αυτό φάνηκε και από την εύκολη ήττα της στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ. Τώρα παίζει πάλι εκτός για την Ευρωλίγκα, δεν υπάρχει ρεαλιστικό άγχος για το αποτέλεσμα άλλα ως Μακάμπι είναι υποχρεωμένη να κερδίζει, τουλάχιστον αυτές τις ομάδες. Εκτός ο Τάϊους. Εκτός οι Στογιανόφσκι και Ταμπού για την Άλμπα που δεν επηρεάζουν όμως. Δεν ξέρω. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά αμφίρροπο. Καλύτερη επιλογή εδώ οι ανατροπές εκατέρωθεν, δηλαδή 1 ημιχ/ 2 τελ και  2  ημιχ/  1 τελικό.


Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ουλκέρ του Ομπράντοβιτς. Και φυσικά όπως και πέρσι έχουμε φιλικό κλίμα και τις καθιερωμένες αβρότητες! Εκτός ο μακροχρόνιος Νέλσον για το τριφύλλι. Κομπλέ οι τούρκοι. Οι αθηναίοι προέρχονται από ήττα στην Βαυαρία με την Μπάγερν. 2 στα 2 για την Ουλκέρ που ξεκίνησε σωστά φέτος και πέρασε εύκολα και από την Πολωνία με την Τούροβ. Αγωνιστικά ανώτερη η Ουλκέρ από τον φετινό Παναθηναϊκό. Απλά στο ΟΑΚΑ και σε τέτοιο ματς με ιδιαιτερότητα είναι σωστό το +1,5 για Παναθηναϊκό που θα παλέψει ως το τέλος. Και πιστεύω πως κερδίζει. Δεν μπλέκουμε με σύνολο πόντων. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η μάχη των πάγκων ανάμεσα σε δύο μεγάλα ονόματα. Τον Ιβάνοβιτς και τον Ομπράντοβιτς. Πάμε με το +1,5 του Παναθηναϊκού. Πιθανή και εδώ η παράταση.


Με την Ρεάλ δεν ασχολούμαστε. Καθαρά θέμα διάθεσης το χάντικαπ. Προσέχουμε μόνο πως η Ρεάλ τελευταία δεν ανοίγει διαφορές.


Πάμε και στα αυριανά.


Στην Λιθουανία ταξιδεύει ο Ολυμπιακός για να αντιμετωπίσει την Νεπτούνας. Ίσως επιστρέψει ο Ντάρντεν. Εκτός ο Πρίντεζης και ο Σαρακάουσκας για την Νεπτούνας. Όπως σας έλεγα και στο παιχνίδι Νεπτούνας- Ερ, Αστέρας οι λιθουανοί εντός έδρας είναι υπολογίσιμοι και με το τρίποντο άλλα και το γρήγορο ρυθμό που δίνουν στο παιχνίδι τους μπορούν και κάνουν νίκες. Και όβερ. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα και με την άμυνα θα προσπαθήσει να εγκλωβίσει τους λιθουανούς οπότε το όβερ 153 πόντους το αφήνουμε. Βέβαια έμπειρη ομάδα είναι άλλα έχει άπειρο προπονητή. Ο Τόμιτς δεν μπορεί να επιβληθεί και αν ο Σπανούλης είναι σε κακή βραδιά, όλη η ομάδα θα πάει άκλαφτη. Συνεπώς πάμε με το χάντικαπ της Νεπτούνας που βρίσκουμε μέχρι +9,5 διαδικτυακά και είναι καλό χάντικαπ. Τίποτε άλλο.


Αφήνουμε το παιχνίδι της Τσεντεβίτα με την ΤΣΣΚΑ.  Οι κροάτες δεν μπορούν φέτος και η ΤΣΣΚΑ είναι χοτ τελευταία. Αν έχει διάθεση μπορεί και +20. Αν δεν έχει μπορεί νίκη με 1π. πόντο.


Καλό παιχνίδι στο Μόναχο με την Μπάγερν να υποδέχεται την Μιλάνο. Οι ιταλοί έβγαλαν ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα με Ουλκέρ και Μπαρτσελόνα. 2 ήττες και δεν τους τιμά καθόλου αυτό. Ειδικά εντός με την Μπαρτσελόνα ήταν κάκιστοι. Ψάχνουν την πρώτη τους νίκη. Η Μπάγερν αφού το  πάλεψε με την Μπαρτσελόνα εκτός, κέρδισε εντός τον Παναθηναϊκό και δείχνει ότι είναι φέτος μία στρωμένη και υπολογίσιμη ομάδα. Πάντα δυνατή έδρα. Κομπλέ οι ομάδες. Με +4,5 είμαι με την Μιλάνο. Που μετά πάει στον ΟΑΚΑ να παίξει με τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Οπότε η νίκη (άσχετα αν δεν έρθει) κρίνεται επιτακτική. Πιστεύω πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρεις. Το παιχνίδι μοιάζει πολύ με αυτό του Αστέρα- Βαλένθια. Μόνο που εδώ έχουμε +4,5. Το κρατάω.


Στην Βιτόρια η Λαμποράλ φιλοξενεί την Γαλατά σε ένα μπερδεμένο παιχνίδι. Οι ισπανοί έδιωξαν τους δύο νεοφέρμένους αμερικανούς τους που δεν έπιασαν και έφεραν τον σλοβένο Βούγιασιτς στα γκαρντ. Βέβαια ο Βούγιασιτς είναι σε παρατεταμένη αγωνιστική πτώση. Στην Εφές ήταν σκιά. Στην Βενέτσια έπειτα δεν έπαιζε σοβαρά και ήταν μέτριος. Το ΝΒΑ έκλεισε οριστικά για αυτόν. Ψάχνει αγωνιστική ανάταση. Το καλό είναι πως η Λαμποράλ τέτοιες περιπτώσεις «ημιξοφλημένων» τις μετατρέπει σε λαβράκια. Ίδωμεν. Μπάχαλο και η Γαλατά με τον Σμιθ να φεύγει και να μένουν εκτός Γκονλούμ- Αρσλάν λόγω τραυματισμών. Ο Αταμάν προσπαθεί να στρώσει την ομάδα άλλα έχει απουσίες που τον πάνε πίσω. Κέρδισε πάντως εντός την Βαλένθια και ανάσανε. Η Λαμποράλ δεν έχει νίκη ακόμα και βλέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μεγάλη ευκαιρία. Καλή ψυχολογία μετά την νίκη επί της Μπιλμπάο στο βάσκικο ντέρμπι. Τι παίζουμε τώρα. Πάμε με απλή νίκη για την Λαμποράλ. Εύκολα ή δύσκολα πιστεύω οι ισπανοί κερδίζουν σε ένα δύσκολο παιχνίδι όμως.


Αφήνουμε ήσυχη την Μάλαγα που έχει βρει ρυθμό και δεν την κοντράρω. Άλλα κάπου θα βγάλει και κούραση οπότε προσέχουμε. Δεν ακουμπάμε πάντως σήμερα.


Αφήνουμε και την Μπαρτσελόνα. Που όπως και η Ρεάλ είναι θέμα διάθεσης η διαφορά και εδώ.



Επομένως


ΟΥΝΙΞ ΝΙΚΗ   1,20
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (+2,5)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (+1,5)
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (+9,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
ΜΙΛΑΝΟ (+4,5)
ΛΑΜΠΟΡΑΛ  ΝΙΚΗ 1,60


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


737. (+1,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ    1
746. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΜΙΛΑΝΟ (+4,5)    2

**ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΕΔΩ

061-311 ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ   ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1

ΜΠΑΓΕΡΝ- ΜΙΛΑΝΟ   2   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΜΙΛΑΝΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ   1  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    2

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1   ΜΕ  9,5π. ΥΠΕΡ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ
ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ   1   ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ   1,60



**ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ- ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΛΜΠΑ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου