Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πονηρά παιχνίδια... (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)



 Γιορτάσαμε χθες την εθνική μας επέτειο. Το «ΟΧΙ» που είπε λεκτικά ο Μεταξάς ο οποίος ως φασίστας δεν περίμενε τέτοια κίνηση από τον έταιρο φασίστα Μουσολίνι.  Άλλα βρέθηκε προ εκπλήξεως ειδικά όταν ο αγγλόφιλος βασιλιάς της Ελλάδας τότε, με την στάση του κατέστησε το «ΟΧΙ» του Μεταξά ως έναν αναγκαστικό μονόδρομο. Οι Έλληνες όντως πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο άξια και με πάθος όσο κανένας άλλος λαός στην σύγχρονη ιστορία άλλα επειδή πάντα οι λαοί είναι άξιοι άλλα οι πολιτικοί τους ανάξιοι μετά το έπος ήρθαν τα παιχνίδια εξουσίας στο προσκήνιο και ο εμφύλιος. Μέσα σε μια δεκαετία η Ελλάδα τα έζησε όλα. Το ναδίρ και το ζενίθ. Αυτό το οικόπεδο «φιλέτο» που λέγεται Ελλάδα δυστυχώς ζει με δάνεια από το 1821  και είναι κρίμα τόση μαχητικότητα και ανδρεία να πηγαίνει στράφι (μετά από κάθε σπουδαία μάχη)  στο βωμό των συμφερόντων των «μεγάλων δυνάμεων» και τον αντιπροσώπων τους ελλήνων πολιτικών στα πάτρια εδάφη.


Αυτά με τον σημερινό μας πρόλογο που δεν ήταν στοιχηματικός άλλα έφριξα και χθες με τις ανακρίβειες και τα ευχολόγια που άκουγα στα ΜΜΕ και είπα σήμερα να πρωτοτυπήσω λίγο. Πάμε στα στοιχηματικά μας.


Eurocup σήμερα και πάμε να δούμε τι κρατάμε.


Ξεκίνημα από το Βόλγκογκραντ όπου η Κράσνι Όκτυαμπρ υποδέχεται την Λιέτουβος. Νέος προπονητής για τους ρώσους ο γερμανός Μπάουερμαν ντεμπουτάρει σήμερα λογικά στον πάγκο της νέας του ομάδας. Ο Μπάουερμαν ήταν χρόνια στην εθνική Γερμανίας και έκανε όνομα εκεί ελέω Νοβίντσκι. Έκανε ένα ανεπιτυχές πέρασμα  από την εθνική Πολωνίας, από την Μπάγερν και την σημερινή αντίπαλο του Λιέτουβος Ρίτας. Στην Ρίτας μάλιστα ο γιος του προέδρου τον «έκραξε» συστηματικά και δημόσια. Σαν πρώτο παιχνίδι του πάντως μάλλον οι παίκτες θα τα δώσουν όλα όπως συμβαίνει στις περισσότερες φορές που έχουμε αλλαγή προπονητή. Βαθμολογικά οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στον όμιλο. Η Λιέτουβος έρχεται από συντριβή στο Πλοιέστι ενώ η Βολγκογκραντ από διπλό στα Ιεροσόλυμα με την Χάποελ. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό απλά λόγω έδρας και νέου προπονητή πάω με τον άσσο.


Στην Λετονία η Βέντσπιλς υποδέχεται την Καρσίγιακα με τους τούρκους να είναι καλύτερη ομάδα άλλα η Βέντσπιλς έχει την έδρα που ποντάρει σε αυτήν. Από μία νίκη στον όμιλο αμφότερες και η νίκη της Καρσίγιακα είναι ελαφρώς πονηρά δοσμένη σε δελεαστική τιμή και δεν θέλω να την ακουμπήσω. Θα προτιμούσα το χάντικαπ της Βέντσπιλς στο +3,5 που φτάνει και +4,5 σε ορισμένες εταιρίες.


Πολύ μπερδεμένο παιχνίδι στην Ρώμη με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την Σεβίλλη. Ασταθής και οι δύο, η Σεβίλλη έχει 2 στα 2 στο Eurocup και 0 στα 4 στην Ισπανία!!! Δεν βγαίνει άκρη άλλα και εδώ νίκη Ρόμα απλή δυσκολεύομαι να παίξω.


Η Ζενίτ λογικά κερδίζει την Ρίγα άλλα είναι χαμηλό αυτό το 1,25. Κερδίζει πάντως.


Στην Πολωνία η Ζιελόνα Γκόρα υποδέχεται την Μπουντούσνοστ και αμφότερες θέλουν την νίκη καθώς έχουν ξεκινήσει με 0 στα 2 στον όμιλο. Την Ζιελόνα δεν μπορώ να την εμπιστευθώ πλέον. Δείχνει ασόβαρη με νεκρά διαστήματα που κοστίζουν. Δίκαιο το χάντικαπ στο -1,5 άλλα το παιχνίδι είναι προς αποφυγή.


Αφήνουμε το Μπάνβιτ- Πλοιέστι. Εντάξει δυνατή έδρα οι τούρκοι και καλύτερο ρόστερ άλλα και η φετινή Ασεσόφτ δείχνει με το καλημέρα πως στο Eurocup τουλάχιστον θα τα δίνει όλα σε κάθε ματς. Δεν ακουμπάω.


Περίεργο ματς στα Ιεροσόλυμα με την Χάποελ να έχει «τριγμούς» μετά την ήττα εντός από την Βολγκογκραντ οπότε θέλει μόνο νίκη με την Παρτίζαν για να έχει λίγη ησυχία στην συνέχεια. Καλό ρόστερ φέτος, το καλύτερο μετά της Μακάμπι στο Ισραήλ. Η Παρτίζαν πάει από ήττα σε ήττα και μάλιστα χάνει και εύκολα όχι μόνο στο Eurocup άλλα και από τις καλές ομάδες στην αδριατική λίγκα. Άρεσε ο Ματσβαν στο ντεμπούτο του άλλα όταν κουράστηκε η Μπάνβιτ έκανε περίπατο. Εδώ πάλι μεγάλο χάντικαπ. +18,5 αναμενόμενο πλέον όμως. Θα τολμούσα μόνο για την περιέργεια μου να βάλω ένα συμβολικό ποσό στο +18,5 της Παρτίζαν. Τίποτε άλλο.


Αφήνουμε το Μπεσίκτας- Κίμκι. Ανεβασμένη η Μπεσίκτας άλλα καθόλου φερέγγυα εντός. Η Κίμκι αν πιάσει καλή απόδοση με διάρκεια περνά εύκολα. Θα πιάσει όμως;;;;


Αφήνουμε και την Σζολόκι με την Ολίμπια. Οι ούγγροι είναι ομάδα έδρας αποκλειστικά, οι σλοβένοι επικίνδυνοι πάντα με τέτοιες μικρομεσαίες ομάδες. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται από την αδριατική λίγκα. Όλα ανοιχτά.


Επίσης no bet είναι και τα παιχνίδια Άρτλαντ- Οστάνδη (αλλοπρόσαλλη εντελώς η Άρτλαντ), Βόννη- Σαραγόσα (σωστό φαβορί η Σαραγόσα άλλα η Βόννη εντός μπορεί μέχρι και νίκη), Βιλερμπάν- Καντού (δεν ακουμπάμε Βιλερμπάν μέχρι να στρώσει).


Καλό παιχνίδι στην Γερμανία με την Μπάμπεργκ να υποδέχεται την Παρί. Η Μπάμπεργκ δείχνει να στρώνει και να παίζει σοβαρά εντός έδρας. Η Παρί όμως που έχει καλό υλικό ως ομάδα μέρας είναι απρόβλεπτη και σε τέτοια χάντικαπ του +7,5 που θα έπρεπε βάσει αποτελεσμάτων να ήταν +10,5 εγώ δεν την κοντράρω. Προς διπλό είμαι άλλα σε μονό αποδεκτό περιέργειας.


Αφήνουμε το Σαρλερουά- Νίμπουργκ. Οι βέλγοι δεν είναι κάτι σπουδαίο φέτος άλλα εντός είναι μαχητικοί. Αφήνουμε και το Νανσί- Όλντεμπουργκ που ναι μεν βλέπω νίκη Νανσί άλλα φοβάμαι να την αγοράσω. Τα παλικάρια του Μαχόφσκι είναι ικανά για ξερό διπλό και μετά αντίο…


Πάμε και στο Ντιζόν- Γκραν Κανάρια. +1,5 για τα Γκραν… Επειδή η Ντιζόν αρνείται να χάσει εντός έδρας από πέρσι. Στο πρωτάθλημα βέβαια. Φέτος ξεκίνησε και στο Eurοcup το σερί. Το θέμα είναι το εξής. Άντε με τις γαλλικές ομάδες να δεχτώ ότι η έδρα είναι φρούριο. Άντε και με την Οστάνδη που είναι βέλγικη ομάδα δηλαδή ένα κατώτερο πρωτάθλημα του γαλλικού να δεχτώ ότι η έδρα βαστάει γερά. Άλλα να χάσει και η Γκραν; Το κακό με τις ισπανικές ομάδες στους ομίλους είναι πως παίζουν τόσο – όσο. Δηλαδή θα περάσει η Γκραν στην επόμενη φάση άλλα δεν θα σκιστεί και για την πρωτιά. Αν έρθει καλοδεχούμενη πάντως. Αυτό συμβαίνει αρκετά χρόνια στο Eurocup. Αγωνιστικά αν παίξει σοβαρό μπάσκετ η Γκραν (όπως έκανε και μέσα στην Οστάνδη) κερδίζει. Το θέμα είναι να παίξει. Σαν σημείο πάω με το +1,5 των ισπανών. Δεν μπορώ να ξεκινήσω το σενάριο ανάποδα. Δηλαδή έστω ότι η Γκραν αδιαφορεί… Ελπίζω να μην έχουμε καμιά «μαγεία»…



Συνεπώς


ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ   ΝΙΚΗ   1,75 ΚΑΙ -1,5 ΟΠΑΠ
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ +1,5

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (+3,5)- ΠΑΡΙ(+7,5)-ΠΑΡΤΙΖΑΝ (+18,5)-ΣΕΒΙΛΛΗ (+3,5) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

ΖΕΝIT ΝΙΚΗ 1,25


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

705. ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+1,5)    1
719. ΝΤΙΖΟΝ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (+1,5)    2
737. (+1,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ    1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ   1  ΝΙΚΗ ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ   1,75
ΝΤΙΖΟΝ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    2  ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΓΚΡΑΝ


**ΠΑΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ EUROCUP ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου