Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Καραδοκούμε!! (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Κακή η χθεσινή μέρα στο Eurocup. Μόνο η Ρίγα και η Μπέϊρουθ διασώθηκαν άλλα δεν έφταναν φυσικά. Στην Θεσσαλονίκη, η «Μπαρτσελόνα της Ανατολικής Ευρώπης» διέλυσε και την Ζιελόνα Γκόρα!!! Στην Λυών η Βιλερμπάν προηγούνταν με 74-70 λίγο πριν το τέλος και κατάφερε με υπερπροσπάθεια να το κάνει 74-78 κατά της. Πρέπει να ανέβασα πίεση μη μετρήσιμη. Είναι μερικές φορές που το «άθλημα» του στοιχήματος ξεπερνά τις αντοχές μου όταν βλέπω τέτοια πράγματα. Πολύ λίγος αποδεικνύεται ο Βινσέντ που δεν μπόρεσε να περιορίσει το τρίποντο της Ντιζόν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι άλλα και την κρίσιμη στιγμή δεν αφύπνισε τους παίχτες του ώστε να κρατήσουν την μικρή διαφορά ως το τέλος. Ί


Αυτά με τα χθεσινά. Πάμε στα σημερινά όπου η Ευρωλίγκα είναι στο επίκεντρο.


Ξεκίνημα από την Λιθουανία όπου η Νεπτούνας υποδέχεται τον Ερ. Αστέρα. Οι λιθουανοί έχουν τον ενθουσιασμό και φυσικά ταλέντο ενώ  το ρόστερ τους αποτελείται από λιθουανούς και έναν αμερικάνο μόνο να σπάει την μονοτονία. Πάντα παίζουν πολύ καλύτερα εντός έδρας και με το τρίποντο. Προέρχονται από συντριβή στην Βιτόρία με την Λαμποράλ. Στο πρωτάθλημα τους δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Κομπλέ η ομάδα καθώς ο Σαρακάουσκας που λείπει είναι μακροχρόνια απουσία και δεν επηρεάζει. Ο Ερ. Αστέρας τα πάει περίφημα. Κέρδισε σχετικά εύκολα την Γαλατά στην πρεμιέρα εντός ενώ και στην αδριατική λίγκα κερδίζει χωρίς προβλήματα καθώς είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους. Στρωμένη ομάδα άλλα ομάδα έδρας περισσότερο. Κομπλέ σήμερα.


Λόγω έδρας και ενθουσιασμού (το πρώτο ματς εντός στην Ευρωλίγκα) πάω με το +4,5 της Νεπτούνας. Σε σύνολο πόντων δεν κρατάω κάτι αν και προβάδισμα έχει το όβερ 154 όταν έχουμε την Νεπτούνας γηπεδούχο.


Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα παιχνίδι μεγάλων ονομάτων άλλα η ΤΣΣΚΑ δίκαια είναι το φαβορί. Οι ρώσοι έχουν εκτός Μαρκοϊσβίλι- Χριάπα- Ντε Κολό και Νίκολς άλλα το ρόστερ είναι τόσο γεμάτο που στο Βερολίνο πέρασαν «αέρας» και έπειτα προπονήθηκαν με την Ενισέι εντός για την vtb. Η Μακάμπι φέτος είναι μία διαφορετική ομάδα. Εκτός θα είναι ο Σμιθ και ο Τάϊους άλλα ο Πάργκο επιστρέφει σε γνωστά λημέρια και η ομάδα στηρίζεται στον επιθετικό του οίστρο. Ο Πάργκο έφυγε ως αποτυχημένος από την ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα πέρσι μιας και δεν «χωρούσε» στα πλάνα του ιταλού και έπαιζε ελάχιστα. Δύσκολο παιχνίδι, καμία αξία το 1,20 της ΤΣΣΚΑ και το χάντικαπ ανεβαίνει στο +9,5 διαδικτυακά χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος που να δίνει παιχνίδι στο αρχικό -7,5 των ρώσων. Εμείς δεν ακουμπάμε. Ίσως μόνο λάιβ να πάρουμε νίκη ΤΣΣΚΑ σε καλές τιμές και όχι 1,20…


Στην Τουρκία η Γαλατά υποδέχεται την Βαλένθια και αμφότερες θέλουν την νίκη. Η Γαλατά έρχεται από συνεχόμενες ήττες με Ερ. Αστέρα και Μπάνβιτ. Η Βαλένθια κέρδισε εκτός την Σαραγόσα άλλα το ματς που ήθελε να πάρει με τον Ολυμπιακό το έχασε. Παίζει ρόλο η έδρα στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Γκονλούμ και Αρσλάν είναι τραυματίες  ενώ δεν υπολογίζεται και ο Νόλαν Σμιθ μετά το επεισόδιο με την πετσέτα που είχε με τον Αταμάν. Η Βαλένθια έχει εκτός Ντούμπλιεβιτς και Λούσιτς άλλα με έναν Χαραγκόντι εξόχως αποτελεσματικό. Στοιχηματικά το παιχνίδι πάει παντού. Θα πρότεινα ανατροπές εκατέρωθεν δηλαδή 1ημιχ/ 2 τελικό και 2ημιχ/ 1 τελικό λίγα χρήματα.


Στην Βαυαρία καλό ματς με την Μπάγερν να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.  Σχεδόν κομπλέ η Μπάγερν. Νέλσον εκτός μακροχρόνιος για Παναθηναϊκό και αμφίβολος ο Μαυροκεφαλίδης. H Μπάγερν όπως και παλαιότερα η Μπάμπεργκ έχει τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν το μυαλό αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα ειδικά τα παιχνίδια με τους «μικρούς» τα βλέπει ως αγγαρεία ή ως πειράματα εν όψει ευρωλίγκας. Ξέρει άλλωστε πως όποιο χαμένο έδαφος θα καλυφθεί στην συνέχεια και εύκολα μάλλον. Έτσι έχασε με διαφορά εντός από την Γκέτινγκεν σε ένα παιχνίδι που δεν έπαιξε άμυνα και στην ουσία ήταν «σκιά» μέσα στο γήπεδο. Σήμερα πάντως θα τα δώσει όλα και θα δούμε μία αποφασισμένη Μπάγερν να παίζει για την νίκη και μόνο. Όπως έκανε και με την Μπαρτσελόνα άλλωστε και έχασε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι εκτός έδρας.


Ο Παναθηναϊκός είναι σε φάση ανανέωσης. Κέρδισε την Τούροβ επαγγελματικά. Όπως και τον Κολοσσό άλλωστε άλλα τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσωπικά πιστεύω πως αν δεν βλέπει πως κερδίζει ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να χάσει με την μικρότερη διαφορά έτσι ώστε να την καλύψει στο ΟΑΚΑ για να έχει την ισοβαθμία αν χρειαστεί. Κρατάω την νίκη της Μπάγερν. Όχι όμως με -2,5. Απλή νίκη μόνο.


Στο Μιλάνο η τοπική ομάδα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Κομπλέ οι ιταλοί. Χωρίς Ναβάρο η Μπαρτσελόνα. Καλή έδρα το Μιλάνο πάντα. Καλός και ο Μπάνκι που διαχειρίζεται σωστά το υλικό του και λίγο έλειψε να φύγει νικητής από την Πόλη στην πρεμιέρα απέναντι στην Ουλκέρ. Η Μπαρτσελόνα «πετάει» στην Ισπανία, ζορίστηκε με την Μπάγερν και λογικά ζορίζεται και σήμερα ή καλύτερα χάνει σήμερα αν το Μιλάνο παίξει καλή άμυνα. Που μπορεί να το κάνει. Δεν ακουμπάω νίκη Μπαρτσελόνα. Είμαι με το χάντικαπ της Μιλάνο +2,5 ΟΠΑΠ και +3,5 διαδικτυακά. Και +4,5 αν πάει ακόμα καλύτερα. Προς άντερ 153 πόντους εδώ.


Στην Πολωνία η Τούροβ υποδέχεται την Ουλκέρ. Υπάρχει διαφορά ποιότητας άλλα η Ουλκέρ δεν είναι εμπιστοσύνης να καλύπτει χάντικαπ 8 και 9 πόντων εκτός έδρας ακόμα. Ίσως και να το κάνει. Άλλα δεν θέλω να πληρώσω για να μάθω. Κομπλέ πάντως οι τούρκοι.


Πάμε και στα αυριανά.


Μεγάλο παιχνίδι στο Καζάν ανάμεσα στην Ούνιξ και την Ρεάλ. Οι ρώσοι θα είναι κομπλέ. Κομπλέ και η «βασίλισσα». Καλό ρόστερ η Ούνιξ που έχασε πάντως από την Εφές στην Τουρκία και έκανε συντήρηση με την Ζενίτ εντός για την vtb εν όψει Ρεάλ. Κέρδισε δύσκολα άλλα δεν φόρτσαρε κιόλας. Η Ρεάλ δείχνει μία κάμψη τελευταία. Ζορίστηκε λίγο με την Ζαλγκίρις εντός στην πρεμιέρα και ζορίστηκε πολύ πάλι εντός με την Μπανταλόνα που την κέρδισε στο καλάθι. Δεν παίζει εκείνο το καταιγίστικο μπάσκετ που έχουμε συνηθίσει και είναι άγνωστο τι πρόσωπο θα παρουσιάσει στο Καζάν. Η Ρεάλ από εύκολο διπλό ίσα που χάνει κιόλας γι αυτό και καλό είναι να μην ασχοληθούμε με την αναμέτρηση.


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Νίζνι. Μακροχρόνιες οι απουσίες των ομάδων που δεν επηρεάζουν. Η Ζαλγκίρις το πάλεψε μέσα στην Μαδρίτη όσο μπόρεσε. Κέρδισε πάντως στο Βίλνιους την Ρίτας στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας και έχει καλή ψυχολογία. Καλή δουλειά από τον Κράπικας και τον ασσίσταντ του Γιασικεβίτσιους. Η Νίζνι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Αήττητη με εξαιρετική παρουσία και συνέπεια στις καλές εμφανίσεις. Κέρδισε και την Σάσσαρι στην πρεμιέρα και αισιοδοξεί προς το παρών για το μέλλον. Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και θέλει πάντα προσοχή. Στοιχηματικά δεν παίζω νίκη Ζαλγκίρις αν και η έδρα είναι καλή και η εμπειρία με τους λιθουανούς. Δεν μπορώ να κοντράρω μία δεμένη ομάδα που παίζει κάλο μπάσκετ άλλα δεν παίζω και το +5,5 της Νίζνι γιατί η Ζαλγκίρις εντός έδρας πάντα με τέτοιου «βεληνεκούς» αντιπάλους μπορεί την νίκη και με 6 πόντους.


Στο Μπομπλάν η Λιμόζ υποδέχεται την Τσεντεβίτα. Κομπλέ οι γάλλοι. Χωρίς Τόμας οι κροάτες και αμφίβολος ο Ούκιτς. Η Λιμόζ που έχασε αναμενόμενα στο Ισραήλ από την Μακάμπι. Ενισχύθηκε με τον Σαουθερλαντ και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στο πρόγραμμα για να κερδιθεί.  Η Τσεντεβίτα είναι σε ολική φάση ανανέωσης με ρόστερ αμιγώς κροατικό και οικονομικά πολύ περιορισμένα. Έχασε εύκολα εντός από την Μάλαγα και λογικά χάνει και από την Λιμόζ. Το -6,5 που πρέπει να καλύψει η Λιμόζ μοιάζει μικρό δεδομένου της συμπεριφοράς της Τσεντεβίτα στα εκτός έδρας της. Αν δεν υπάρχει κάτι «πονηρό» από πίσω είναι καλό σημείο. Για αρχή πάντως πάμε με νίκη Λιμόζ στο 1,35 και βλέπουμε για το χάντικαπ… Φοβάμαι όπως μας το δίνουν έτσι δελεαστικά για άσσο.


Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμποράλ. Μετά από την ήττα σοκ από την Κηφισιά. Και το ερώτημα είναι αν θα ξεσπάσει ή αν δεν μπορεί να ξεσπάσει γιατί έχει όντως σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα σταθώ σε απουσίες και προπονητολογία. Το ματς στοιχηματικά είναι προς αποφυγή.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την Άλμπα. Αμφίβολος ο Σουάρεζ για τους ισπανούς. Εκτός Στογιανόφσκι και Ταμπού για την Άλμπα που λείπουν όμως καιρό. Η Μάλαγα έχει καλή έδρα και ξεκίνησε δυνατά την σεζόν. Αήττητη και με πειστικές εμφανίσεις. Διπλό εύκολο και στο Ζάγκρεμπ με την Τσεντεβίτα. Η Άλμπα επίσης ξεκίνησε δυνατά και μόνο μελανό σημείο η ήττα εντός από την ΤΣΣΚΑ που ήταν εντός προγράμματος πάντως. Με την ΤΣΣΚΑ δεν μπορείς να ελπίζεις και σε πολλά. Στοιχηματικά νίκη Μάλαγα 1,15 είναι αστείο. Πιστεύω πως η Άλμπα μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στην αναμέτρηση και για να είμαι ειλικρινής βλέπω μία εξέλιξη ανάλογη με το Μπαρτσελόνα- Μπάγερν της πρεμιέρας. Είμαι με το χάντικαπ της Άλμπα.


Στην Σαρδηνία τέλος η Σάσσαρι υποδέχεται την Εφές. Λογικά κομπλέ η Σάσσαρι. Εκτός Μπατούτ και Ακιόλ (μακροχρόνιοι) για την Εφές που θα έχει όμως τον ΜακΓκράθ ως νέα προσθήκη. Η Σάσσαρι το πάλεψε με την Νίζνι άλλα δεν τα κατάφερε. Η Εφές με τον Ίβκοβιτς πλέον είναι σοβαρή και κέρδισε την Ούνιξ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Άλλα το +3,5 υπέρ της Εφές διαδικτυακά είναι προκλητικό. Πραγματικά δύσκολο παιχνίδι για να ασχοληθεί κανείς. Η έδρα της Σάσσαρι είναι πολύ καλή αναμφίβολα.


Συνεπώς


ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (+4,5)
ΜΠΑΓΕΡΝ   ΝΙΚΗ   1,65
ΜΙΛΑΝΟ (+3,5) ΚΑΙ +2,5) ΟΠΑΠ
ΛΙΜΟΖ ΝΙΚΗ  1,35
ΑΛΜΠΑ (+9,5) ΚΑΙ (+8,5) ΟΠΑΠ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


720. (+4,5) ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ    1
054-311 ΜΠΑΓΕΡΝ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ
724. (+2,5) ΜΙΛΑΝΟ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    1


**ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ, ΒΑΖΕΙ ΑΛΜΠΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   


ΜΠΑΓΕΡΝ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1  ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΜΙΛΑΝΟ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΜΙΛΑΝΟ


**ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ


ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΑΠ

ΤΣΣΚΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΠΑΡΓΚΟ


ΕΙΔΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΠΑΡΓΚΟ ΟΒΕΡ 12,5π. 1,85



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου