Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Απολαύστε υπεύθυνα! (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Μία αποτυχία ήταν το χθεσινό Eurocup καθώς μόνο η Καντού διασώθηκε. Πέρασε πάντως το κομβικότατο σημείο της Νεπτούνας από την Ευρωλίγκα και μάλιστα εύκολα. Οπότε περιμένουμε νίκη της Λαμποράλ αύριο για να πληρώσει η βασική πρόταση διαδικτύου. Σήμερα, όπως κάθε Πέμπτη θα αναλύσουμε την Ευρωλίγκα. Σε μία αγωνιστική που θα κρίνει και τις τελευταίες προκρίσεις μάλλον ενώ έχουμε αρκετά παιχνίδια όπου τα χάντικαπ τους μοιάζουν μια καλή ευκαιρία.


Ξεκίνημα από το Ζάγκρεμπ όπου η Τσεντεβίτα υποδέχεται την Μακάμπι. Εκτός ο Τόμας για τους κροάτες που δεν επηρεάζει. Εκτός οι Πνίνι και Haynes για την Μακάμπι που έχει ήδη και υπ’ ατμόν τον Λίνχαρτ. Η Τσεντεβίτα θέλει νίκη δική της σήμερα και ήττα της Άλμπα στο Μπομπλάν αύριο για να συνεχίσει να ελπίζει καθώς έχουμε Άλμπα- Τσεντεβίτα τελευταία αγωνιστική. Δύσκολο έργο πάντως καθώς είχαμε και διπλό στο Τελ Αβίβ με +10 για την Τσεντεβίτα σε ένα παιχνίδι όπου είχε προκαλέσει αίσθηση και η Μακάμπι δεν το ξεχνάει! Η Μακάμπι είναι δεύτερη και θέλει να παραμείνει εκεί άλλα έχω πει πολλάκις πως πάντα το κίνητρο της πρόκρισης είναι σαφώς μεγαλύτερο από το κίνητρο της κατάταξης. Και έχουμε Μακάμπι- Μάλαγα τελευταία αγωνιστική οπότε η Μακάμπι είναι άνετη όπως και να δούμε. Άλλα θα παίξει για την νίκη γιατί λέγεται Μακάμπι. Πάντως πέφτει το +5,5 από σήμερα το πρωί της Τσεντεβίτα. Λογικά αφού παίζει must win παιχνίδι η ομάδα. Προσωπικά θα περιμένω το live. Ίσως να έβαζα πολύ λίγα στον άσσο με +5,5 όπου ακόμα υπάρχει άλλα και πάλι δεν καίγομαι. Στα θετικά είναι  πως η Τσεντεβίτα είναι σε χρονιά ανανέωσης δεν το ξεχνάμε. Ο Ρέπεσα δουλεύει με κροάτες μόνο. ‘Αγχος δεν υπάρχει.


Στο Μόναχο η Μπάγερν υποδέχεται την Τούροβ. Τέιλορ και Μίσιτς εκτός για τους βαυαρούς. Σχεδόν κομπλέ η Τούροβ. Και φτάσαμε να είναι ήδη αποκλεισμένη η Μπάγερν και να ελπίζει έστω αμυδρά η Τούροβ!!! Πάντως ρεαλιστικά και η Τούροβ δεν έχει ελπίδες καθώς πρέπει να κερδίσει σήμερα, να χάσει η Μιλάνο από τον Παναθηναϊκό και τελευταία αγωνιστική να κερδίσουν οι πολωνοί εντός την Μιλάνο με +20. Φέξε μου και γλίστρησα. Πιο πιθανό είναι να πιάσει το τζόκερ η Τούροβ!! Συνεπώς αδιάφορο ουσιαστικά το παιχνίδι με την Μπάγερν να μην είναι καλά και να θέλει νίκη ψυχολογίας εν όψει Μπουντεσλίγκα ενώ η Τούροβ είπαμε θα παίξει για την ελπίδα που πεθαίνει τελευταία. Δεν ακουμπάμε αν και διαδικτυακά το -7,5 που είχε να καλύψει η Μπάγερν έγινε -9,5. Μάλλον επειδή πρέπει να ξεσπάσει η Μπάγερν παίρνει ποντάρισμα ο άσσος και βολεύει και η ήττα στην Πολωνία όπου ήταν η αρχή του ντεφορμαρίσματος των γερμανών. Απέχουμε.


Καλό παιχνίδι στην Ανδαλουσία ανάμεσα σε Μάλαγα και ΤΣΣΚΑ. Αμφότερες έχουν προκριθεί ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει κλειδώσει και την πρωτιά και παίζει πλέον για το όνομα της και μόνο. Η Μάλαγα θεωρητικά κυνηγά την Μακάμπι στην μάχη της δεύτερης θέσης άλλα για μένα θέλει την νίκη κυρίως επειδή απέναντι της είναι το «τρένο» της ΤΣΣΚΑ και κατά δεύτερον επειδή ήδη έχει 2 κολλητές ήττες στην διοργάνωση από Άλμπα και Λιμόζ εκτός έδρας. Κομπλέ οι ισπανοι. Χωρίς Τεόντοσιτς, Χριάπα, Ζοζούλιν η ΤΣΣΚΑ και αμφίβολος ο Μαρκοϊσβίλι άλλα έχει τέτοιο ρόστερ η ομάδα που δεν καταλαβαίνει από απουσίες. Φυσικά χοτ και με καλό μπάσκετ εδώ και δύο μήνες περίπου. Πάμε με τον άσσο και +7,5 για Μάλαγα. Που έχει την έδρα και λογικά θα παλέψει. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει λόγο να τα δώσει όλα άλλα ακόμα και αν τα δώσει πιστεύω ότι η Μάλαγα εντός έδρας θα αποδειχτεί σκληρό καρύδι.


Στο Μιλάνο η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι χωρίς σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον άλλα συγκαταλέγεται στα καλά παιχνίδια για να το δει κάποιος. Κομπλέ οι ιταλοί. Εκτός Μποχωρίδης και Νέλσον για την αθηναϊκή ομάδα. Και θεωρητικά ο Παναθηναϊκός κυνηγά την δεύτερη θέση να την πάρει από την Ουλκέρ και η Μιλάνο με νίκη καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση άλλα όταν θα κάνει ημίχρονο ο αγώνας θα έχει τελειώσει το Μπάγερν- Τούροβ οπότε με νίκη της Μπάγερν η Μιλάνο αυτόματα έχει προκριθεί. Συνεπώς κίνητρο σοβαρό δεν υπάρχει εκατέρωθεν. Αγωνιστικά μιλάμε για δύο ομάδες που αποδίδουν καλύτερα εντός έδρας ενώ η Μιλάνο τελευταία είναι και σε καλή κατάσταση. Ανοιχτό παιχνίδι είναι για μένα οπότε δεν κρατάω τίποτα. Στο ΟΑΚΑ είχαμε νίκη με +27 για Παναθηναϊκό οπότε λογικό να είναι μικρό φαβορί η Μιλάνο.


Σούπερ ματς στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Ουλκέρ. Εκτός ο Ουρουγκλού από την Ουλκέρ. Εκτός οι Όλεσον- Έρικσον από την Μπαρτσελόνα και αμφίβολος ο Ναβάρο. Ο Ναβάρο κουβαλά από πέρσι πρόβλημα στο πέλμα και πάντα όταν έχει ενοχλήσεις η συμμετοχή του αποφασίζεται τελευταία στιγμή μετά από συζήτηση. Ειδικά όταν δεν υπάρχει ματς «ζωής ή θανάτου». Και το σημερινό ματς μπορεί να είναι μία μάχη για την πρώτη θέση στον όμιλο άλλα «ζωής ή θανάτου» δεν είναι. Η Ουλκέρ αν θέλει να ελπίζει για πρωτιά πρέπει να κερδίσει και με +3. Αγωνιστικά σε καλή κατάσταση αμφότερες οι ομάδες αν και έχασαν την Κυριακή στα πρωταθλήματα τους σε παιχνίδια θεωρητικά εύκολα. Πάω με το +7,5 της Ουλκέρ. Περιμένω ντέρμπι και όχι περίπατο για την Μπαρτσελόνα.


Πάμε και στα αυριανά.


Ξεκίνημα από το Καζάν οπού η Ούνιξ υποδέχεται την Ζαλγκίρις σε ένα μετρίου ενδιαφέροντος παιχνίδι. Κομπλέ οι ομάδες και εκτός ο νέος της Ζαλγκίρις ο Τσέρι. Λογικό. Η Ούνιξ με τον Πασούτιν έχει στρώσει για τα καλά και παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Και ας κατέρρευσε στον δεύτερο ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ στην vtb. Η ευρωλίγκα την καίει. Η Ζαλγκίρις φέτος με βάση τους λιθουανούς κάνει καλά παιχνίδια ενώ από υπόλοιπες υποχρεώσεις έχει μόνο το πρωτάθλημα Λιθουανίας όπου ο ανταγωνισμός δεν είναι σπουδαίος. Επομένως στόχος η πρόκριση την οποία μπορεί να πάρει και την τελευταία αγωνιστική αν χρειαστεί  καθώς υποδέχεται την Σάσσαρι και υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Νίζνι. Πάντως αν χάσει η Νίζνι από την Εφές, που είναι και το αναμενόμενο όλα τελειώνουν από σήμερα και περνάνε χέρι- χέρι οι ομάδες αρκεί να κερδίσει η Ούνιξ με 1π. Αγωνιστικά και αθώα η Ούνιξ θα ψάξει νίκη με +7 για να έχει την ισοβαθμία με την Ζαλγκίρις στην μάχη της τρίτης θέσης άλλα το παιχνίδι είναι οριακό με +7,5 για Ζαλγκίρις και δεν αξίζει να μπλέξουμε. Νίκη Ούνιξ στο 1,25 δεν παίζω. Πιστεύω πως κερδίζει η Ούνιξ άλλα η απόδοση δεν ανταποκρίνεται στην δυσκολία του αγώνα.


Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Νίζνι. Η Εφές φέτος είναι στρωμένη ομάδα και τελευταία αγωνιστική θα παίξει την πρωτιά με την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Η Νίζνι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης μαζί με την Νεπτούνας άλλα ο τραυματισμός του Ροτσέστι της έκοψε τα φτερά στο πιο κρίσιμο σημείο. Ροτσέστι και Παραχούσκι είναι οι δύο κορυφαίοι παίχτες αυτής της ομάδας που είναι δεμένη εξαιρετικά και τώρα σπάει ένας δυνατός κρίκος στην αλυσίδα. Λογικό το +11,5 με την Εφές ως χάντικαπ. Αν ήταν κομπλε οι ρώσοι σίγουρα θα ήταν +7,5 ή εκεί κάπου. Δεν κρατάω κάτι. Η Νίζνι κέρδισε την συμπάθεια μου άλλα δεν ξέρω πως θα παρουσιαστεί τώρα με μία τόσο σοβαρή απουσία.


Καλό παιχνίδι στο Μπομπλάν ανάμεσα σε Λιμόζ και Άλμπα. Οι γερμανοί είναι χοτ και έχουν εκτός Ταμπού , Σέιφερτ και αμφίβολο τον Ραντόσεβιτς. Άλλα ο Ομπράντοβιτς έχει βρει σταθερότητα και μπράβο του. Η Λιμόζ είναι χοτ μόνο στην Γαλλία και χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί. Τελευταία αγωνιστική παίζει στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και στο Βερολίνο είχε χάσει με 23π. Δεν θέλω να σας κουράζω με σενάρια. Ακόμα και με ήττα η Άλμπα σήμερα, αν κερδίσει την Τσεντεβίτα στο σπίτι της τελευταία αγωνιστική προκρίνεται αυτή. Και λογικά θα την κερδίσει. Συνεπώς δεν ακουμπάμε κάτι. Η Λιμόζ έχει την έδρα όπου με την δύναμη αυτή γύρισε το ματς με την Μάλαγα την προηγούμενη εβδομάδα και το κέρδισε. Άλλα η Άλμπα είναι σε καλή κατάσταση και δεν μπορώ να την κοντράρω. Απέχουμε.


Μεγάλο παιχνίδι στην Βιτόρια όπου μία γεύση σας έδωσα και στο άρθρο του Σαββάτου όταν σας αιτιολόγησα γιατί παίζουμε νίκη Βαλένθια στο Βαλένθια- Λαμποράλ. Τρίτο παιχνίδι ανάμεσα στους δύο φέτος με το σκορ 2-0 για την Βαλένθια άλλα τώρα μεταφερόμαστε στην Βασκονία και οι ισορροπίες αλλάζουν. Η Λαμποράλ στρώνει μετά την απόλυση του Κρέσπι και το διπλό με την Γαλατά της έδωσε φτερά. Με νίκη φυσικά προκρίνεται. Με ήττα θα έχουμε περιπέτειες καθώς πάει τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι ενώ η Βαλένθια έχει εντός την Νεπτούνας. Δηλαδή παίζει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας και αν η Γαλατά νικήσει το Ολυμπιακό μιλάμε για τετραπλή ισοβαθμία!!! Σωστά δίνεται όπως δίνεται η αναμέτρηση, δηλαδή με +3,5 για Βαλένθια. Έχουν μεγάλο κίνητρο αμφότερες. Απλά η Λαμποράλ στην έδρα της πιστεύω εύκολα η δύσκολα κερδίζει. 3 ήττες από την Βαλένθια μέσα σε ένα μήνα είναι too much.


Η Σάσσαρι υποδέχεται την Ρεάλ. Μία Σάσσαρι που μετρά συνεχόμενες ήττες σε Ιταλία και Ευρωλίγκα άλλα και μία Ρεάλ που έχασε από την Εστουντιάντες στην Ισπανία και ίσως ξεσπάσει με την Σάσσαρι. Δεν αξίζει κάτι. Απέχουμε.


Πάμε και στο παιχνίδι- γιορτή στο ΣΕΦ όπου περιμένω να δω την υποδοχή των ελλήνων στους σέρβους αυτή την φορά. Αμφότερες οι ομάδες έχουν προκριθεί. Εκτός Πρίντεζης, Παπαπέτρου. Κατσίβελης και αμφίβολος ο  Λοτζέσκι  που μάλλον δεν παίζει. Κομπλέ ο Αστέρας. Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με +5. Σωστά δοσμένο το χάντικαπ. Δεν περιμένω περίπατο του Ολυμπιακού. Αν πάλι έχουμε καλές άμυνες όπως στο πρώτο ματς το +6,5 του Αστέρα δεν θα καλυφθεί. Επομένως πάμε σε ένα μονό αποδεκτό +6,5 για Αστέρα και τίποτε άλλο.


Συγκεντρωτικά έχουμε ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+5,5) ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΛΙΓΑ- ΜΑΛΑΓΑ (+7,5)- ΟΥΛΚΕΡ (+7,5)-ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΝΙΚΗ  1,57- ΑΣΤΕΡΑΣ (+6,5) ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ : ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΚΟΙΝΗ


741. (+7,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΤΣΚΚΑ   1
743. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ (+7,5)   2
055-311  ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ   ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ




***ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΔΥΑΔΑ ΟΥΛΚΕΡ (+7,5)- ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΝΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΥΛΚΕΡ ΚΑΙ ΜΑΛΑΓΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΟΥΛΚΕΡ.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου