Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τελευταία στροφή και ένας τελικός (Αναλύσεις Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Κλασικά στο Eurocup είχαμε τις εκπλήξεις μας για ακόμα μία αγωνιστική και φυσικά αποτυχία στο άρθρο καθώς αλλού περίμενα να έχουμε έκπληξη και αλλού ήρθε. Είπαμε όμως συγκρατημένα και γι αυτό τον λόγο ακριβώς το είπαμε. Για την ιστορία πέρασαν μόνο η Βόλγκογκραντ και η Σαραγόσα και χάθηκαν η Μπουντούσνοστ, η Καρσίγιακα και η Καντού.


Πάμε στην Ευρωλίγκα όπου είναι το κυρίως μενού στα μεσοβδόμαδα κουπόνια μας. Τελευταία αγωνιστική με μικρό ενδιαφέρον καθώς παίζονται 2 προκρίσεις μόνο ενώ στα της κατάταξης μικρές λεπτομέρειες και εκεί. Συνεπώς θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα παίξουμε συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες άλλα έχουμε το μυαλό μας και στο live ειδικά στο Νίζνι- Ούνιξ!!!!


Ξεκίνημα από την Μόσχα όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Λιμόζ. Χοτ και πρώτοι οι ρώσοι, αποκλείστηκαν οι γάλλοι και πάνε Eurocup οπότε με χάντικαπ +18,5 και +19,5 δεν παίζουμε κάτι. Η Λιμόζ στρέφει το ενδιαφέρον αποκλειστικά  στο πρωτάθλημα μέχρι να ξεκινήσει το Eurocup, ειδικά μετά το «χαστούκι» στην παράταση από την Ρεμς. Γνωστές οι απουσίες δηλαδή Τεόντοσιτς, Χριάπα, Ζοζούλιν για την ΤΣΣΚΑ, Αμάγκου για την Λιμόζ. Εγώ βλέπω ένα χαλαρό ματς με συντήρηση εκατέρωθεν. Απέχουμε. Είναι ο ορισμός του no bet.


Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Βαλένθια με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την Νεπτούνας. Οι ισπανοί έχουν αποκλειστεί. Οι λιθουανοί θέλουν νίκη δική τους ή ήττα της Γαλατά αν έχουν χάσει. Ίδια ώρα τα παιχνίδια για το έντιμο της διαδικασίας.  Βαν Ρόσομ και Λιστσουκ εκτός για την Βαλένθια. Κομπλέ η Νεπτούνας. Και φαβορί η Βαλένθια!!! Και το εύκολο είναι να παίξουμε χάντικαπ Νεπτούνας επειδή έχει κίνητρο ενώ η Βαλένθια όχι. Και αγωνιστικά η Βαλένθια είναι μέτρια ομάδα και δεν έχει σχέση με το περσινό αριστούργημα. Άλλα γιατί +4,5 για την Νεπτούνας; Μας χαρίζουν λεφτά εν όψει γιορτών να πάμε σε κανένα σαλέ να αλλάξουμε τον χρόνο; Ας σοβαρευτούμε. Η Βαλένθια προέρχεται από δύο ήττες με Λαμποράλ και Μανρέσα. Αυτή με την Λαμποράλ δεν πείραξε καθώς η Ευρωλίγκα χάθηκε νωρίς. Αυτή από την Μανρέσα πόνεσε πολύ πάντως και χρειάζεται πλέον νίκη ψυχολογίας κυρίως για την συνέχεια στην Ισπανία όπου είναι και ο μέγας κριτής όλων των ισπανικών ομάδων.  Η Νεπτούνας έχει τον κίνητρο, την αγαπάω πολύ όταν παίζει στην Κλαϊπέντα όπου με έχει πληρώσει αρκετές φορές, άλλα εκτός έδρας είναι σκιά. Κυριολεκτικά. Η Βαλένθια εντός έδρας, λίγο σοβαρή να είναι κερδίζει και περνά αυτό το 1,45 το οποίο και κρατάω.


Πάμε και στην Πόλη όπου η Γαλατά υποδέχεται τον Ολυμπιακό κεκλυσμένων των θυρών λόγω τιμωρίας. Εκτός Βουγιούκας, Αραντόρι, Τζαβάι για την Γαλατά. Εκτός Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Μάντζαρης για τον Ολυμπιακό. Η Γαλατά θέλει νίκη και ήττα της Νεπτούνας για να προκριθεί. Και η νίκη του Ολυμπιακού από 1,55 μέχρι 1,65… Με γνωστά τα οικονομικά προβλήματα της Γαλατά, με δεδομένου πως η Ευρωλίγκα δεν συμπαθεί τις προβληματικές ομάδες (οικονομικά- επεισόδια) και παρόλα αυτά βρίσκουμε τον Ολυμπιακό μέχρι και  1,65!!! Αν της Νεπτούνας είναι μικρό τυράκι, αυτό του Ολυμπιακού είναι τυράκι γίγας. Μπορεί όμως και όχι. Υπάρχουν δύο σενάρια και ο καθένας ακολουθεί αυτό που τον βολεύει αναλόγως πως σκέφτεται. Το ένα λέει πως η Νεπτούνας κερδίζει ή χάνει σε θρίλερ από την Βαλένθια (που  δεν παίζει καλά) και ο Ολυμπιακός κερδίζει την Γαλατά των προβλημάτων οπότε περνά η Νεπτούνας και όλοι ευχαριστημένοι (συμπεριλαμβανομένου και του Μπερτομέου). Υπάρχει και το άλλο σενάριο που ακολουθώ εγώ που λέει πως η Βαλένθια με την έδρα κερδίζει γιατί σαν ομάδα έχει την ποιότητα αν παίξει καλά να κερδίσει εντός. Και παράλληλα η Γαλατά με την καλή της έδρα τα δίνει όλα για την πρόκριση και πάμε σε θρίλερ όπου όλα είναι πιθανά και το +2,5 χάντικαπ είναι αξιοπρόσεχτο. Επομένως +2,5 για Γαλατά και Live φυσικά. Αν βρω και μεγαλύτερο χάντικαπ για Γαλατά θα το αγοράσω.


Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι υποδέχεται την Μάλαγα σε ένα ημιαδιάφορο παιχνίδι. Η Μακάμπι είναι 2η ότι και να γίνει. Η Μάλαγα θα είναι 3η αν κερδίσει και 4η αν χάσει δεδομένου πως η Άλμπα μόνο με πλήρη αδιαφορία χάνει εντός από την Τσεντεβίτα. Αν χάσει πάντως, η Μάλαγα είναι 3η και με ήττα άλλα η Άλμπα παίζει αύριο οπότε παίρνουμε σοβαρά μόνο το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Τώρα υπάρχει το ερώτημα. Είναι τόσο σπουδαίο να τερματίσει 3η ή 4η η Μάλαγα; Όχι λέω εγώ. Εντάξει διαλέγεις όμιλο άλλα αν φτάσεις να είσαι τρίτος ή τέταρτος σε όποιον όμιλο και να πας, πας με επίγνωση της κατάστασης. Εκτός του Πνίνι για την Μακάμπι δεν έχουμε απουσίες εκατέρωθεν. Για μία Μακάμπι που στρώνει άλλα είναι πάντα επίφοβη φέτος, σωστά δίνεται ξεκάθαρο φαβορί καθώς η Μάλαγα ως πρώτη στην Ισπανία έχει το μυαλό και στην λίγκα που την ενδιαφέρει περισσότερο. Δεν κρατάω κάτι. Ανοιχτό παιχνίδι είναι.


Παντελώς αδιάφορο και το Τούροβ- Μιλάνο με τους ιταλούς να είναι 4η και η Τούροβ να παίζει τελευταίο ματς στην Ευρωλίγκα μπροστά στον κόσμο της οπότε έχει κίνητρο σε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και μάλλον χωρίς να «σκιστεί» η Μιλάνο. Γι αυτό και μόλις +3,5 για τους πολωνούς. Επίσης απέχουμε καθώς το ανώτερο Μιλάνο αν αδιαφορήσει (όπως συνηθίζουν οι ιταλοί) δεν κερδίζει ποτέ. Αν παίξει κανονικά κερδίζει με παραπάνω από 4 πόντους.


Στην Μαδρίτη έχουμε ντέρμπι κορυφής. Όποιος κερδίσει τερματίζει πρώτος στον όμιλο. Αμφίβολοι Ροντρίγκεζ για Ρεάλ και Κρστιτς για Εφές. Έντονη προπονητολογία για την Ρεάλ μετά τις ήττες από Μπιλμπάο και Εστουντιάντες στην Ισπανία. Σας είπα και πιο πάνω πως για τους ισπανούς η λίγκα είναι υπεράνω όλων των διοργανώσεων και όλα τα πρόσωπα εκεί κρίνονται. Συνεπώς εδώ η Ρεάλ θέλει νίκη καλή για να ηρεμήσει κάπως. Αν πάντως οι παίχτες έχουν αποφασίσει αλλαγή προπονητή με ήττα σήμερα σπρώχνουν ακόμα πιο δυνατά προς της έξοδο τον Λάσο. Και η ήττα σημαίνει απώλεια της πρωτιάς άλλα ως Ρεάλ δεν έχει πρόβλημα με τέτοια θέματα. Η Εφές είναι στρωμένη με τον Ίβκοβιτς, λογικά θα παίξει άμυνα και θα προσπαθήσει να «κλέψει» την νίκη οπότε σε συνδυασμό με την απόδοση της Ρεάλ τελευταία πάμε με διπλό και +9,5 διαδ. ή +8,5 ΟΠΑΠ απλά όχι φανατικά.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στο Νοβγκοροντ μεγάλο παιχνίδι και ρώσικος εμφύλιος και ίσως το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής από πλευράς ενδιαφέροντος. Η Νίζνι θέλει μόνο νίκη καθώς δεν έχει την ισοβαθμία με την Ζαλγκίρις άλλα στην τριπλή ισοβαθμία υπερτερεί της Ούνιξ και την πετάει έξω. Η Ζαλγκίρις ρεαλιστικά κερδίζει την Σάσσαρι οπότε ή θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και μένει έξω η Ούνιξ ή κερδίζει η Ούνιξ και καθαρίζει. Επί Πεδουλάκη η Νίζνι κέρδισε σε back to back παιχνίδι 2 φορές την Ούνιξ μέσα στο Καζάν. Επομένως να τριτώσει το κακό στατιστικά δεν δένει. Αγωνιστικά μιλάμε για δύο καλές ομάδες. Χωρίς Ροτσέστι όμως η Νίζνι που ναι μεν κέρδισε την ψιλοαδιάφορη Εφές στην Πόλη άλλα τώρα θα πέσουν κορμιά και ο καλός σκόρερ λείπει. Σαν ρόστερ η Ούνιξ έχει καλύτερο. Συνεπώς από την μία η χημεία της Νιζνι και ο Παραχούσκι. Από την άλλη η ανανεωμένη Ούνιξ που παίζει πλέον καλό μπάσκετ και ουσιαστικό. Η έδρα ανάμεσα σε ρώσους δεν μετράει τόσο, όσο αν έπαιζε η Νίζνι με ομάδα άλλης χώρας. Πάω με την νίκη της Ούνιξ. Σε ένα οριακό ματς. Που αξίζει το live.


Αφήνουμε το ματς της Ζαλγκίρις. Που λογικά κερδίζει και προκρίνεται απλά με +10,5 χάντικαπ δεν αξίζει να ασχοληθούμε.


Αφήνουμε και το ματς της Άλμπα που είναι καρμπόν με αυτό της Ζαλγκίρις  και ίσως εδώ ένα περάσει άσσο στο χάντικαπ και ένα στο διπλό με χάντικαπ. Δεν μπλέκουμε σοβαρά πάντως.


Αφήνουμε και την Ουλκέρ που είναι στο -60 από την Μπαρτσελόνα και δεν μπορεί την πρώτη θέση. Εκτός αν χάσει η Μπαρτσελόνα με 5π. π.χ. και κερδίσει η Ουλκέρ με 55!!! Εντάξει ας είμαστε ρεαλιστές. Επομένως ελεύθερο μπάσκετ και ότι βγει. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε.


Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται την Λαμποράλ και ο νικητής τερματίζει δεύτερος. Σωστό φαβορί λόγω έδρας ο Αστέρας και η Λαμποράλ πέτυχε τον στόχο καθώς κινδύνεψε να μείνει εκτός όταν κοουτσάριζε ο Κρέσπι. Νίκη Αστέρα 1,35 δεν παίζω. Δεν με ελκύει. Κομπλέ οι σέρβοι, εκτός ο Χάμιλτον για την Λαμποράλ. Απέχουμε.


Πάμε και στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα καλό ντέρμπι. Εκτός ο Νέλσον για τους αθηναίους. Αμφίβολος ο Ναβάρο και εκτός οι Όλεσον, Έρικσον, Αμπρίνες για την Μπάρτσα. Δυνατός στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός που έκανε πλάκα με Ουλκέρ και Μιλάνο. Για μένα δεν χάνει ούτε από την Μπαρτσελόνα. Να μην σας κουράζω. Άσσος για Παναθηναϊκό.


Επομένως ΒΑΛΕΝΘΙΑ  ΝΙΚΗ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+2,5)-ΕΦΕΣ (+9,5)- ΟΥΝΙΞ  ΝΙΚΗ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ΝΙΚΗ ΚΑΙ (+1,5)  ΟΠΑΠ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

752. (+1,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1
053-313  ΝΙΖΝΙ- ΟΥΝΙΞ     ΝΙΚΗ ΟΥΝΙΞ   1,55


**ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΔΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΑΠ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΣ ΣΥΝΟΨΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΑΛΑΤΑ Ή ΕΦΕΣ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ  1   ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΝΙΖΝΙ- ΟΥΝΙΞ   2  ΝΙΚΗ ΟΥΝΙΞ



**ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ   ή  ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΡΙΑΔΑ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου