Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Προτιμούμε τις έδρες (Αναλύσεις- Προτάσεις Ισπανία- Γερμανία- Ευρωλίγκα)



Η Ιταλία φέτος είναι πολύ κοντά στο να πάρει τον τίτλο του χειροτέρου πρωταθλήματος στοιχηματικά, έναν τίτλο  που μέχρι και πέρσι η Γαλλία κρατούσε για αρκετά χρόνια. Καμία συνοχή, καμία έδρα, ούτε στα σημεία άλλα ούτε και στους πόντους. Δηλαδή βλέπουμε ομάδες τύπου Μπολόνια- Πέζαρο ή Καζέρτα άλλοτε να σκοράρουν με το σταγονόμετρο και άλλοτε με το κιλό. Τουλάχιστον για τον δικό μου συλλογισμό, η Ιταλία φέτος είναι το χειρότερο πρωτάθλημα ως τώρα. Ελπίζω να στρώσει. Δίκαια χάσαμε χθες στις προτάσεις κυρίως λόγω Ρόμα. Πέρασε η Ρεμς και οριακά χάθηκε η Γκραβελίν για ένα καλάθι. Πάμε στα σημερινά όπου έχουμε Γερμανία, Ισπανία και Ευρωλίγκα. Για την Ευρωλίγκα της Παρασκευής φιλοδοξώ να τα πούμε Παρασκευή. Είναι νωρίς ακόμα καθώς οι ισπανικές ομάδες παίζουν σήμερα και μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα.


Στην Γερμανία λοιπόν ξεκίνημα με την Άρτλαντ που είναι χάλι μαύρο άλλα θα στρώνει σιγά σιγά και με την έδρα. Υποδέχεται την Χάγκεν που είναι ντεφορμέ επίσης άλλα παίζει με το τρίποντο οπότε πάντα επικίνδυνη στην μέρα της. Νίκη Άρτλαντ 1,25 δεν αξίζει για τέτοιο παιχνίδι άλλα νομίζω δεν χαλάει. Γρίφος το χάντικαπ.


Πάμε με τον άσσο της Λουντβιγκσμπουργκ που δείχνει να συνέρχεται και έχει καλό υλικό φέτος. Δεν είναι για τόσο χαμηλά. Χοτ η Φρανκφούρτη που παίζει καλό μπάσκετ τον τελευταίο μήνα. Πάμε με τον άσσο και την έδρα, σε ένα δύσκολο παιχνίδι πάντως. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές.


Τίποτε άλλο από Γερμανία. Τα παιχνίδια ειδικά στα χάντικαπ είναι μπερδεμένα.


Στην Ισπανία καλοβλέπω τις έδρες άλλα ο νόμος της στατιστικής λέει πως δεν θα κερδίσουν και όλοι οι γηπεδούχοι. Συνεπώς σλάλομ για να αποφύγουμε την παγίδα αν τα καταφέρουμε. Αγωνιστικά μεγάλο ματς το Μάλαγα- Ρεάλ με τους μαδριλένους να παίζουν δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και ήδη έχουν χάσει σχετικά εύκολα από την Μπαρτσελόνα. 1,55 η νίκη τους έχει ένα ενδιαφέρον άλλα όχι για δυνατό ποντάρισμα. Η Μάλαγα είναι καλή ομάδα φέτος και πάντα με δυνατή έδρα. Σωστό το χάντικαπ. Θρίλερ περιμένουμε.


Στα υπόλοιπα λίγο προσοχή στο χάντικαπ της Μπαρτσελόνα που πήρε το κλάσικο με την Ρεάλ που την έκαιγε και ίσως κάνει συντήρηση μιας και Παρασκευή έχει πάλι εκτός έδρας παιχνίδι στο Βερολίνο με την Άλμπα. Και τα υπόλοιπα όλα τα βλέπω νίκη γηπεδούχου. Άλλα να δούμε τι θα κρατήσουμε.


Η Βαλένθια δεν είναι για -6,5 με την χοτ Μπανταλόνα άλλα είναι γεγονός πως εντός έδρας παίζει καλύτερα. Εφ’ όσον δεν έφυγε ο Περάσοβιτς στην μεγάλη «κοιλιά» λογικά θα ανεβαίνει όσο περνά ο καιρός αφού έκανε και τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις. Νίκη Βαλένθια 1,30 είναι χαμηλή άλλα πιστεύω περνάει.


Ανοιχτό ματς στην Σαραγόσα με την τοπική ομάδα να είναι ομάδα έδρας και φέτος. Η Λαμποράλ επίσης έχει πολλές αλλαγές προς το καλύτερο από το ξεκίνημα της χρονιάς άλλα πρέπει να δέσουν οι παίχτες. Μέχρι προχθές είχαμε πάλι αλλαγές στα γκαρντ με την φυγή του Ερτέλ στην Εφές και την απόκτηση του Άνταμς ενώ έφυγε και ο Χάμιλτον για την Όκτυαμπρ και ανανέωσε ο Μπέγκιτς στα σέντερ. Ήρθε και ο Χανσμπροου. Καλό υλικό άλλα συνέχεια αλλαγές που δεν αφήνουν μία χημεία να δέσει. Συνεπώς λίγο άσσο λόγω έδρας άλλα επίφοβο παιχνίδι. Σημαντικό Παρασκευή έχουμε Λαμποράλ- Εφές στην επιστροφή του Ερτέλ στην Βασκονία μετά από μια βδομάδα. Ο Γάλλος πίεσε για να φύγει πάντως και να κλείσει στην Εφές οπότε ανάμεικτα συναισθήματα εδώ για τους βάσκους.


Η Σεβίλλη δεν βλέπεται άλλα είναι τελικός το ματς με την Μανρέσα. 1,30 είναι πολύ χαμηλό άλλα και η Μανρέσα μόνο εντός παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. Εκτός έδρας δεν μπορεί. Θα προτιμήσω το 1,30 της Βαλένθια.


Η Φουενλαμπράδα ποντάρει στην έδρα και φέτος. Η Χιπούσκοα επίσης. Η Χιπούσκοα προέρχεται από νίκη με την Βαλένθια εντός έδρας!! Και εδώ προς άσσο είμαι στο 1,45 άλλα είναι δύσκολο παιχνίδι.


Κρατάω την Μούρθια που φέτος είναι συμπαγής ομάδα και πάντα έχει αξιοσημείωτη έδρα. Τα Γκραν είναι επίσης ομάδα έδρας. 1,75 καλή απόδοση και άσσο στον ΟΠΑΠ με -1,5.


Προς άσσο και για την Τενερίφη άλλα είναι επίσης ανοιχτό ματς καθώς η φετινή Μπιλμπάο είναι επικίνδυνη και καλή ομάδα σε σχέση με το περσινό χάλι.  Δεν το κρατάω σε πρόταση.


Στην Ευρωλίγκα τέλος, η Γαλατά ενισχύεται με Μάριτς και Κάρτερ εν όψει Τοπ 16 και πάντα παίζει καλά εντός έδρας. Οπότε είναι σωστό φαβορί με την Ζαλγκίρις. Δεν ακουμπάω πάντως καθώς οι λιθουανοί είναι ικανοί και για καθαρό διπλό σήμερα. Έχουν μία πολύ δεμένη ομάδα.


Στον ΟΑΚΑ ο Πναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα δυνατό παιχνίδι. Και μετά τον διασυρμό με την Μπαρτσελόνα και την ήττα από τον Ολυμπιακό θέλει μόνο νίκη. Η Μακάμπι δεν είναι η περσινή Μακάμπι άλλα έχει βρει ρυθμό και σταθερότητα τον τελευταίο  μήνα. Θριλεράκι θα έχουμε μάλλον αν και δεν αποκλείω ο Παναθηναϊκός αν είναι εύστοχος από μακριά να κάνει άνετη  νίκη όπως με Ουλκέρ και Μιλάνο.  Καλύτερο όλων πάντως η απλή νίκη της αθηναϊκής ομάδας.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


705. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (+1,5)    1
715. ΜΟΥΡΘΙΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (+1,5)   1
047-311 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ   ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΟΥΡΘΙΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  1 ΝΙΚΗ ΜΟΥΡΘΙΑ   1,75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ  1  ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1,55


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου