Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Παιχνίδια που καθηλώνουν... (Ευρωλίγκα)



Εξαιρετική η χθεσινή μέρα όπου πέρασαν τα βασικά μας σημεία και περιμένουμε σήμερα την Ουλκέρ για κοινό ταμείο σε ΟΠΑΠ και διαδίκτυο. Συγκεκριμένα η Βόλγκογκραντ πέρασε με εύκολο διπλό από το Βίλνιους και δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της. Η Μπάγερν έχασε με καλάθι στο μηδέν από την Μιλάνο άλλα το χάντικαπ ήταν υπέρ αρκετό για εμάς. Στην ουσία το παιχνίδι πήγε όπως το περίμενα. Από τα υπόλοιπα πλην της Κίμκι, πέρασαν η Πλοϊέστι και η Άρτλαντ οπότε με ένα συνολικό 4 στα 5 είμαστε μια χαρά.


Σήμερα έχουμε παραδοσιακά την Ευρωλίγκα. Πάμε να δούμε τα παιχνίδια.


Στο Νόβγκοροντ η Νίζνι υποδέχεται την Ρεάλ. Κομπλέ οι ρώσοι, εκτός Καμπάτζο και Αγιόν για την Ρεάλ που έχει πολλές λύσεις πάντως. Βαθμολογικά η Νίζνι έχει περισσότερη «κάψα» άλλα αριθμητικά και η Ρεάλ δεν έχει εξασφαλιστεί. Ρεαλιστικά πάντως η Ρεάλ δεν καίγεται άλλα προέρχεται από ήττα σοκ εντός με την Ούνιξ στην τελευταία αγωνιστική οπότε λίγο δύσκολο να χάσει εκ νέου. Την νίκη της πάντως δεν την ακουμπάω, έχει απόδοση της πλάκας και θυμίζω πως εκτός έδρας η Ρεάλ ζορίζεται γενικά στην Ευρωλίγκα φέτος. Έχασε από την Εφές, στον πόντο κέρδισε στο Καζάν, στο καλάθι κέρδισε στο Κάουνας γενικά της βγαίνει το λάδι όταν παίζει εκτός έδρας. Στοιχηματικά πάμε λίγο με άσσο και +9,5 για Νίζνι άλλα δεν ανοιγόμαστε καθώς όπως προείπα η Ρεάλ προέρχεται από ήττα με την Ούνιξ και ίσως ξεσπάσει.


Στην Πόλη η Ουλκέρ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Κομπλέ οι τούρκοι. Εκτός ο Μαυροκεφαλίδης ενώ η συμμετοχή του Μπατίστα θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Αν δεν παίξει πάντως είναι δυνατή απουσία. Αγωνιστικά αμφότερες οι ομάδες είναι χοτ και προκρίνονται χέρι- χέρι πίσω από την Μπαρτσελόνα και μπροστά από την Μιλάνο. Παίζουμε νίκη για Ουλκέρ στο 1,40 καθώς είχαμε συντριβή των τούρκων στο ΟΑΚΑ και υπάρχει το θέμα Μπατίστα που σε συνδυασμό με την απουσία του Μαυροκεφαλίδη  καθιστά ευάλωτο τον Παναθηναϊκό στην ρακέτα. Εγώ θα έπαιζα και άσσο με χάντικαπ δηλαδή και -5,5 άλλα για πιο σίγουρα έχω επιλέξει βασικό στοίχημα την απλή νίκη της Ουλκέρ.


Στο Μπομπλάν περίεργο παιχνίδι. Η Λιμόζ προκρίνεται μόνο με θαύμα άλλα θαύματα δεν γίνονται πια. Η Μάλαγα έχει προκριθεί εκτός αν χάσει όλα τα ματς και η Τσεντεβίτα τα κερδίσει όλα. Παράλογο. Συνεπώς ρεαλιστικά βαθμολογικά να καίγεται κάποιος δεν υπάρχει. Αγωνιστικά η Λιμόζ έχει συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα άλλα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Στην ουσία χάνει στην Ευρωλίγκα και αμέσως ξεσπάει στο πρωτάθλημα. Η Μάλαγα κάνει καλή πορεία φέτος στην Ισπανία και προέρχεται από ήττα στο Βερολίνο με την Άλμπα σε ένα ματς θρίλερ. Σαφέστατα καλύτερη ομάδα η Μάλαγα άλλα γιατί έχουμε 1,55-1,60 την νίκη της δεν έχω καταλάβει. Πιθανό τυράκι μου φαίνεται παρά ευκαιρία άλλα γενικά θα προτιμήσω να απέχω από την αναμέτρηση. Εκτός ο Αμάγκου για την Λιμόζ. Κομπλέ η Μάλαγα.


Στο Τέλ Αβίβ η Μακάμπι υποδέχεται την Άλμπα. Εκτός σταθερά ο Πνίνι ενώ είναι αμφίβολος ο Μάριτς. Στην ουσία κομπλέ η Άλμπα καθώς ο Ταμπού δεν επηρεάζει. Αγωνιστικά η Μακάμπι προέρχεται από διασυρμό εντός με την ΤΣΣΚΑ. Ντροπιαστική ήττα αποφάνθηκαν όλοι και σήμερα παίζουν για να δώσουν μεγάλη χαρά στον κόσμο. Στον αντίποδα η Άλμπα είναι σε καλή κατάσταση πάντα απλά ξερά λογικά αν το δει κάποιος τα σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που έρχονται με την Λιμόζ εκτός άλλα πολύ περισσότερο με την Τσεντεβίτα εντός τελευταία αγωνιστική. Συνεπώς μία ήττα σήμερα δεν την απασχολεί καν. Όλα δείχνουν άσσο Μακάμπι με -8,5. Θα το βάλω μόνο του πάντως λίγα χρήματα καθώς η Άλμπα είναι φορμαρισμένη και δεν το παραβλέπουμε αυτό.


Στην Σαρδηνία η Σάσσαρι υποδέχεται την Ούνιξ με τους ιταλούς να είναι ρεαλιστικά αδιάφοροι μιας και βάσει προγράμματος δεν προλαβαίνουν να προκριθούν πλέον. Οι ρώσοι του Πασούτιν με τις νίκες επί Εφές και Ρεάλ είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και θεωρητικά πάντα η νίκη σήμερα απέναντι στον τελευταίο του ομίλου είναι μονόδρομος. 1,50 η νίκη δεν με συγκινεί. Κομπλέ οι δύο ομάδες και παίζουμε άσσο με +4,5 για Σάσσαρι. Γιατί η Σάσσαρι προέρχεται από 2 κολλητές ήττες και στην καλή της έδρα θα τα δώσει όλα για την νίκη κυρίως για λόγους ψυχολογίας. Γιατί δεν κολλάει δεύτερη ήττα εντός από ρώσικη ομάδα. Γιατί η Ούνιξ μετά το σπουδαίο διπλό στην Μαδρίτη δεν κολλάει δεύτερο εύκολο διπλό σε μία αναμφίβολα καλή έδρα. Γιατί η Ούνιξ έστρωσε βέβαια με τον Πασούτιν άλλα εξακολουθεί να έχει τα νεκρά της διαστήματα και δυστυχώς βασίζεται όχι τόσο στην ομαδικότητα άλλα σε μεμονομένους παίχτες. Την μία είναι ο Τζέρελς, την άλλη ο Λανγκφορντ και πάει λέγοντας. Ήμουν ανάμεσα στο χάντικαπ της Λιμόζ ή στο χάντικαπ της Σάσσαρι. Άφησα ήσυχη την Λιμόζ γιατί η Μάλαγα ως ισπανική ομάδα αν βρει ρυθμό θα ξεφύγει το ματς. Κρατάω την Σάσσαρι που με την άμυνα πιστεύω πως μπορεί να έχουμε ένα σφιχτό παιχνίδι ως το τέλος.


Μεγάλο ντέρμπι στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις να είναι κομπλέ και να έχει την δυνατή έδρα. Η Εφές δεν θα έχει Οσμάν, Κρστιτς και Τζάνινγκ άλλα ο Ίβκοβιτς δεν καταλαβαίνει από απουσίες και ήδη ο Σάριτς κάνει σπουδαία παιχνίδια. Βαθμολογικά δεν καίγεται άμεσα κάποια ομάδα άλλα αυτή που θα χάσει σίγουρα θα στεναχωρεθεί. Ειδικά αν είναι η Ζαλγκίρις. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η Ζαλγκίρις έχει την έδρα, παίζει καλά φέτος και έχει την Σάσσαρι εντός τελευταία αγωνιστική οπότε δεν καίγεται άμεσα. Η Εφές έχει χάσει το πρώτο ματς στην Πόλη, συνεπώς με ήττα και σήμερα χάνει την ισοβαθμία άλλα έχει την Νίζνι εντός και ελπίζει πως 6 νίκες θα της φτάσουν στο τέλος. Παραπάει να χάσει δις η Εφές από την Ζαλγκίρις άλλα στοιχηματικά το παιχνίδι είναι ένα μεγάλο νο μπετ.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Αφήνουμε την ΤΣΣΚΑ που κάνει ότι θέλει με το χάντικαπ. Έχει καλές απουσίες άλλα δεν καταλαβαίνει τίποτα.


Αφήνουμε την Μπαρτσελόνα που μάλλον θα ξεκουράσει τον Ναβάρο. Είναι φιλότιμη η Τούροβ εντός άλλα δεν μπορεί. Είναι ομάδα Eurocup, όχι Ευρωλίγκας.


Αφήνουμε και τον Ολυμπιακό. Γιατί ναι μεν φαίνεται μεγάλο το +17,5 άλλα προέρχεται από εύκολη ήττα με την Λαμποράλ και η Νεπτούνας δυστυχώς είναι αποκλειστικά ομάδα έδρας και περιμένει να παίξει τα ρέστα της στο επόμενο παιχνίδι με την Γαλατά.


Στην Πόλη εκρηκτικό παιχνίδι ανάμεσα σε Γαλατά και Λαμποράλ. Η Γαλατά θέλει νίκη με +2 καθώς είχε χάσει με 1π. στην Βιτόρια. Επιστρέφει ο Πότσιους για την Γαλατά, ανακοινώθηκε ο Γιανγκ για την θέση του Αλντεμίρ στα σέντερ ενώ παραμένει εκτός σταθερά ο Μίκοβ. Ξέρουμε ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα άλλα δεν είμαστε και οι λογιστές του συλλόγου. Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως εκτός έδρας η Γαλατά δεν μπορεί άλλα εντός έδρας παραμένει ακόμα αξιόπιστη. Η Λαμποράλ τώρα. Έχει εκτός του Χάμιλτον και πήρε τον Τζέιμς από τον Κολοσσό για να καλύψει το κενό. Δείχνει να στρώνει η ομάδα άλλα δεν είναι εμπιστοσύνης φυσικά. Ο νικητής κάνει βήμα πρόκρισης. Ο χαμένος τρέχει και δεν φτάνει. Και ανοιχτά παιχνίδια τα επόμενα που έρχονται. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Γνώμη μου να πάμε μόνο με το live. Σε ένα καλό χάντικαπ είτε για Γαλατά, είτε για Λαμποράλ να αγοράσουμε τότε. Το παιχνίδι σε προκαθορισμένο είναι δύσκολο.


Πάμε και στην Βαλένθια που μας «σακάτεψε» παλαιότερα άλλα ξαφνικά εμφανίζει σημεία ζωής και θεωρητικά ακόμα ελπίζει αφού κέρδισε την Γαλατά εντός. Άλλα νοσοκομείο καθώς Βαν Ρόσομ και Λιστσουκ είναι εκτός και μας δίνονται αμφίβολοι Ρίμπας και Σάτο. Οι αμφίβολοι μάλλον παίζουν όπως μαρτυράει το χάντικαπ άλλα δεν είναι σίγουρο αυτό. Κομπλέ σχεδόν ο Αστέρας. Με νίκη οι σέρνοι κλειδώνουν την πρόκριση. Και είναι καλή ομάδα φέτος και φυσικά επικίνδυνη εκτός έδρας. Το πρόβλημα είναι πως ναι μεν δεν πείθει η Βαλένθια άλλα δείχνει ψυχή τελευταία και κερδίζει. Σίγουρα δεν παίζω νίκη Βαλένθια (και ας καίγεται βαθμολογικά). Ίσως να έπαιζα λίγο Αστέρα με +4,5 σε ένα μονό αποδεκτό.


Επομένως πάμε με ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ  1,40- ΣΑΣΣΑΡΙ (+4,5) τα βασικά και από εκεί και πέρα ΝΙΖΝΙ (+9,5)- ΜΑΚΑΜΠΙ (-8,5)-ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+4,5).


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ. ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΥΛΚΕΡ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΚΟΙΝΗ


043-311  ΟΥΛΚΕΡ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ   1,40
744. (+4,5) ΣΑΣΣΑΡΙ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ      1



**ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΝΙΖΝΙ- ΜΑΚΑΜΠΙ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου