Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Δευτέρα με φουλ δράση (Ιταλία- Γαλλία)




Μετά από κάποιες μέρες απαραίτητης ξεκούρασης είμαστε πάλι παρών στις επάλξεις για να δούμε τι έχουμε σήμερα Δευτέρα στοιχηματικά όπου το κυρίως πιάτο είναι η Ιταλία και η Γαλλία. Επέλεξα να απέχω σε γιορτινές μέρες μεν, άκρως εμπορικές δε, καθώς είχαμε φουλ δράση σε όλα τα πρωταθλήματα και με 4 καλά ντέρμπι σε Γερμανία- Τουρκία- Ελλάδα και Ισπανία. Απλά αυτές οι μέρες επιβάλλουν να είμαστε περισσότερο με τους δικούς μας ανθρώπους οπότε να με συμπαθάτε. Θα μπορούσα στο «πόδι» να δώσω προτάσεις άλλα αυτό είναι κάτι που ξεπερνά την φιλοσοφία μου. Στοίχημα στο «πόδι» αν έπαιζα, θα έπαιζα μόνο για μένα και ποτέ δεν θα ήταν προτάσεις για τον κόσμο που βάζει όσα μπορεί σε κάθε πρόταση για να βγάλει ένα ποσό αναλόγως την απόδοση. Κανείς δεν βλέπει αν διαβάζω ή όχι και πόσο σε ένα κουπόνι. Κανείς δεν θα έλεγε κάτι σε έναν πιθανό κουβά μιας και ο κουβάς είναι μέρος του παιχνιδιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως, όταν δεν είμαι  έτοιμος στο επίπεδο που θέλω εγώ, έχω επιλέξει να μην υπάρχουν προτάσεις όσο εμπορική και αν είναι μια μέρα. Πάνω από όλα υπάρχει ο σεβασμός στον παίχτη – αναγνώστη που είναι άδικο να τον πάρω στον «λαιμό» μου μία μέρα που είμαι ανέτοιμος ολοκληρωτικά.


Αυτά ως μία μικρή απολογία για την αποχή μου το τριήμερο που μας πέρασε. Και τα γράφω γιατί τα μηνύματα σας ήταν αρκετά και πρέπει να ξέρετε.


Πάμε στα φρέσκα και ξεκίνημα με την Γαλλία όπου οι ομάδες παίζουν 3η αγωνιστική μέσα σε μία βδομάδα οπότε σίγουρα θα έχουμε εκπλήξεις. Προβάδισμα έχουν οι τοπ ομάδες στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ απλά παραδοσιακά η Γαλλία έχει εκπλήξεις σε κανονικό ρυθμό. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια.


Αφήνουμε το παιχνίδι της Βιλερμπάν (χωρίς Τζάκσον εδώ και μέρες) καθώς η Χάβρη είναι σε καλή κατάσταση και μιλάμε για ανοιχτό παιχνίδι στο τελικό αποτέλεσμα.


Κοντράρουμε την Ντιζόν που είναι η καλύτερη έδρα της Γαλλίας άλλα έχει 4 στα 4 και δεύτερο σερί εντός ματς. Η Γκραβελίν δείχνει να ξεπερνά την «κοιλιά» που είχε μέχρι πρότινος, είναι καλό όνομα και το χάντικαπ της μου αρέσει. Σας έχω μιλήσει και παλαιότερα τον λόγο που κοντράρω μία ομάδα με σερί στην Γαλλία. 80% μας δικαιώνει αυτό.


Ανοιχτό ματς το Ορλεάν- Παρί με τους γηπεδούχος να παίρνουν τον Μέι από την Ρουέν και να ενισχύονται σε μία προσπάθεια να αποτελματώσουν από τις σερί ήττες (5). Η Παρί συνεχίζει σε ρηχά νερά και ήδη μετρά 2 απανωτές ήττες. Εν ολίγοις «καίγονται» αμφότερες άλλα η Ορλεάν είναι στο μη περαιτέρω!


Η Ορτέζ βρήκε στο πρόσωπο του Ντίλαρντ έναν ηγέτη που έψαχνε οπότε μετά το 3 στα 3 ανανέωσε και το συμβόλαιο του παίχτη όπου μένει ως το τέλος της χρονιάς. Η Μπουργκ είναι η χειρότερη ομάδα της λίγκας άλλα το χάντικαπ μοιάζει πονηρό καθώς είναι μικρό για αυτή την Ορτέζ ειδικά εντός έδρας. Αφήνω την αναμέτρηση ήσυχη. Φοβάμαι μην έχουμε έκπληξη.


Η Ρέμς κέρδισε Στρασβούργο και Λιμόζ και σήμερα αντιμετωπίζει την 3η ομάδα που φιγουράρει στα ψηλά. Μία Ρεμς που είναι μαχητική και με τις κορυφαίες ομάδες «ηδονίζεται». Η Ναντέρ είναι χοτ. Αυτό είναι πασιφανές. Εμένα η νίκη της πάντως μου μυρίζει «τυράκι» οπότε και πάω με τον άσσο στο +5,5.


Αφήνουμε το ντέρμπι της Ρουέν με την Νανσί.


Και λίγο άσσο νίκη για Σαλόν χωρίς να είμαι πολύ ζεστός πάντως. Απλά με 4 ήττες στα 5 τελευταία, η Σαλόν θέλει την νίκη πολύ.


Πάμε και στην Ιταλία.


Αφήνουμε το Αβελίνο- Μπρίντιζι που είναι ανοιχτό παιχνίδι ανάμεσα σε φορμαρισμένες ομάδες.


Πάμε με την νίκη της Ρόμα στο 1,50. Μία Ρόμα που παίζει καλύτερα εντός αν και έχει μέτρια χρονιά ως τώρα. Η Τρέντο είναι η ευχάριστη έκπληξη ως νεοφώτιστη άλλα δεν πιστεύω πως έχει πολλές τύχες σήμερα. Μερικές φορές όταν το μομέντουμ συνδυάζεται και με την φανέλα είναι καλή επιλογή. Άσσος στον ΟΠΑΠ άλλα πιο συγκρατημένα.


Όλη η άλλη Ιταλία είναι «να σε πάρω να φύγουμε» Ανοιχτό το Ορλαντίνα- Βαρέζε με την Βαρέζε να μην βρίσκει σταθερότητα και την Ορλαντίνα να ποντάρει εντός πάντα. Η Μπολόνια έχει πονηρό χάντικαπ άλλα όχι άδικα μιας και η Μιλάνο έχει Ευρωλίγκα εντός έδρας την Νίζνι και το μυαλό είναι εκεί ήδη. Η Καζέρτα είναι η «μούφα» της χρονιάς άλλα κάποτε θα κάνει ένα «μπαμ» ηχηρό. Χοτ ομάδες η Βενέτσια και η Βανόλι. Βενέτσια εντός πάντως δεν κοντράρω. Ο Ρεκαλκάτι είναι μακράν ο πιο καλός ιταλός προπονητής εν ενεργεία. Δεν ακουμπάω και το Πιστόϊα- Πέζαρο μιας και είναι οριακό και για τους δύο το ματς. Απλά λίγο +6,5 για Πέζαρο μία γνώμη απλά.


Επομένως πάμε συγκρατημένα καθώς έχουμε δύο πρωταθλήματα ζόρικα στοιχηματικά σήμερα.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


808. ΝΤΙΖΟΝ- ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ (+4,5)   2
811. (+5,5) ΡΕΜΣ- ΝΑΝΤΕΡ   1
814. ΡΟΜΑ- ΤΡΕΝΤΟ (+3,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΡΟΜΑ- ΤΡΕΝΤΟ   1  ΝΙΚΗ ΡΟΜΑ  1,50

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ   1   ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1,65


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου