Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ώρα της κρίσης (Ευρωλίγκα 4η και φαρμακερή)





Μας τα χάλασε το Σικάγο που έχασε εκ νέου εντός έδρας (δεύτερο κολλητό) από την εντυπωσιακή φέτος Ουάσινγκτον στην παράταση!!! Και σε ματς θρίλερ φυσικά. Νωρίτερα είχαμε πάρει εύκολα την Ιντιάνα και με λίγη αγωνία το Τορόντο. Σήμερα η μέρα είναι πάντως αφιερωμένη στην Ευρωλίγκα. Έχουμε τα τέταρτα παιχνίδια και η αγωνία κορυφώνεται. 


Ξεκίνημα από το ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και το σκορ είναι 2-1 υπέρ των ρώσων. Η ελληνική ομάδα ποντάρει στην άμυνα, πράγμα που την δικαίωσε στο προηγούμενο παιχνίδι όπου και το κέρδισε έστω και δύσκολα με χαμηλό σκορ. Λογικά αυτό θα προσπαθήσει και σήμερα το τεχνικό επιτελείο. Δηλαδή να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ κάτω από τους 70 πόντους. Αν το καταφέρει θα έχει και αρκετές πιθανότητες νίκης. Σε αντίθετη περίπτωση η ΤΣΣΚΑ ευνοείται πιστεύω.  Το ματς για μένα στοιχηματικά είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και σωστά οι εταιρίες δίνουν σχεδόν ίδιο χάντικαπ με αυτό της Δευτέρας. Δηλαδή ελαφρύ φαβορί ο Παναθηναϊκός. Σαν σημείο δεν θέλω να κρατήσω κάτι. Θα προτιμούσα να δοκιμάσω την τύχη μου με τις ανατροπές εδώ. Από 2 σε 1 και από 1 σε 2. Περίπου 6 με 6,50 στον ΟΠΑΠ η κάθε ανατροπή πιστεύω αξίζει το ρίσκο για λίγα χρήματα. Φυσικά πάντα και εδώ και στα άλλα δύο παιχνίδια βάζουμε ένα μικρό ποσό στην παράταση.


Στο Τέλ Αβίβ θεωρητικά η Μακάμπι με την έδρα και την εμπειρία είναι φαβορί και βάσει αποδόσεων άλλα 1,40 νίκη Μακάμπι δεν παίζω. Ευχαριστώ. Η σειρά είχε ένα break στο Μιλάνο και γιατί όχι να μην έχει και ένα break στο Τελ Αβίβ; Το Γιαντ Ελιάου είναι υπολογίσιμη έδρα άλλα όχι όπως άλλοτε. Αν είσαι καλός μπορείς να κερδίσεις και αυτό πιστεύω να επιδιώξουν τα παλικάρια του Μπάνκι. Να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι για 40 λεπτά. Άλλωστε είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν πολύ να βρίσκονται στο final 4 που διοργανώνουν οι ίδιοι φέτος. Δεν λέω πως θα καταφέρουν σώνει και ντε το διπλό άλλα το +4,5 ΟΠΑΠ ή +5,5 διαδικτυακά που έχει υπέρ της η Μιλάνο είναι άξιο προσοχής για παιχνίδι χωρίς αύριο. Το κρατάω.


Στο ΣΕΦ τέλος ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ρεάλ και η σειρά είναι 2-1 υπέρ της «βασίλισσας». Σας έχω δώσει εξ αρχής σκορ σειράς 3-1 για Ρεάλ. Οπότε λογικό είναι να περιμένω τώρα νίκη των ισπανών για να πληρωθώ. Αγωνιστικά το πράγμα δεν θέλει πολύ ανάλυση. Η Ρεάλ έστω και με το άναρχο μερικές φορές παιχνίδι της είναι ίσως η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Κάποιοι λένε δεν παίζει άμυνα. Κάποιοι λένε πως είναι υπερβολικά τυχερή σε απίστευτης δυσκολίας μακρινά σουτ. Μα αυτό είναι το παιχνίδι της Ρεάλ παιδιά. Ο Ρούντι, ο Γιουλ, ο Ροντρίγκεζ έχουν καθιερώσει την λογική Ναβάρο στις παρατραβηγμένες προσπάθειες άλλα η εξαιρετική τους ευστοχία δεν είναι θέμα τύχης. Είναι ικανότητα. Είναι μεγάλοι και σπουδαίοι παίχτες. Ο Ολυμπιακός θα το ξαναπώ. Δεν πείθει φέτος. Δεν κάλυψε επάξια το κενό το Χάϊνς κυρίως και θα ήταν άδικο να πάει σε ένα final 4 που δικαιωματικά θα έπρεπε όχι να πάει, άλλα και να το πάρει η Ρεάλ. Ακόμα και την Δευτέρα, εντός έδρας και παρολό τις διαφορές που έπαιρνε ο Ολυμπιακός η Ρεάλ είδαμε όλοι πως έχει τον τρόπο αν θέλει και να «κλέψει» μία νίκη και να παίζει λίγο πιο στρωτό μπάσκετ από το κατά καιρούς streetball που αρέσκεται. Εν ολίγοις εγώ δεν πιστεύω πως η φετινή Ρεάλ θα κάνει 2 κολλητές ήττες από τον φετινό Ολυμπιακό. Και ας παίζει εκτός έδρας. Κρατάω νίκη Ρεάλ.


Στο κύπελλο Ρωσίας έχουμε στα περίχωρα της Μόσχας τον επαναληπτικό ημιτελικό ανάμεσα σε Κίμκι και Ούνιξ. Στον Καζάν είχαμε νίκη Ούνιξ +17. Στον τελικό περιμένει η Κούμπαν. Με -6,5 για Κίμκι πάω προς τον άσσο ενώ απλή νίκη Κίμκι την βάζω για συμπλήρωμα με την νίκη της Ρεάλ διαδικτυακά για να διπλασιάσω κυρίως. Αν και κύπελλο Ρωσίας είναι πάντα επίφοβο άλλα τώρα έχουμε καλό crush test και δεν πιστεύω να είναι ασόβαρη η Κίμκι. Η Ούνιξ άλλωστε έχει να περιμένει και τον τελικό του Eurocup με την Βαλένθια όπου και ο βασικός στόχος είναι εκεί φέτος.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


765. ΜΑΚΑΜΠΙ- ΜΙΛΑΝΟ (+4,5)     2

766. (+0,5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΡΕΑΛ     2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΚΙΜΚΙ- ΟΥΝΙΞ  1  ΝΙΚΗ ΚΙΜΚΙ   1,30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ  2  ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ   1,72


ΕΙΔΙΚΑ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΤΣΣΚΑ    1  ΗΜΙΧ / 2  ΤΕΛΙΚΟ

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΤΣΣΚΑ    2 ΗΜΙΧ/ 1 ΤΕΛΙΚΟ


***ΙΣΟΠΟΣΑ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου