Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Και στο βάθος... Τελικός! (Αναλύσεις Eurocup- Βαλτική- Γαλλία- Γερμανία κ.τ.λ.)





Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν κακό. Δεν πέρασαν τα περισσότερα σημεία μας (Γκραν, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Χάγκεν, Μανρέσα) άλλα ακόμα και έτσι με καλή χημεία ευτυχώς πήραμε μία δυάδα με Μπάγερν και Ελευσινά οπότε έστω και λίγο περιορίσαμε την ζημία. Πέρασε και η Φουενλαμπράδα, ενώ κλασικά όταν έχουμε ομάδα που παίζει τελικό στο μη περαιτέρω και το χάνουμε στοιχηματικά έπεται απόλυση προπονητή. Έτσι είχε γίνει παλαιότερα με την Φουενλαμπράδα, τώρα απολύθηκε και αυτός της Μανρέσα. Κατά καιρός έχει παρατηρηθεί και σε άλλα πρωταθλήματα πλην Ισπανίας. Καλοφάγωτα δεν θα πω. Με μία στις τέσσερις προτάσεις για μένα είναι σαν να πατώσαμε ολικά. Επομένως πάμε να «ρεφάρουμε» όσο μπορούμε άλλα κυρίως το σαββατοκύριακο. Το μεσοβδόμαδο κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας είναι για λίγα. Ακόμα και η Ευρωλίγκα ζήτημα να έχει 2-3 καλά σημεία με πρώτη ματιά..

Στην Γαλλία Νανσί- Λε Μαν σήμερα με τις δύο ομάδες να θέλουν εξ ίσου την νίκη σε ένα πρωτάθλημα ροντέο όπου ο πρώτος από τον ένατο απέχουν 2 νίκες. Μέχρι τέλος θα παιχτούν όλες οι θέσεις στο σαμπιονά επομένως πάμε λογικά σήμερα σε ένα θριλεράκι και μέχρι +4,5 που βρίσκω διαδικτυακά αξίζει το διπλό. Νίκη Νανσί δεν παίζω. Αγωνιστικά η Νανσί βέβαια παίζει καλύτερα εντός άλλα ήδη φέτος μετρά 2 διπλά στο Ανταρές με την Λε Μαν (νίκη για το κύπελλο προ ημερών +10 και στο πρωτάθλημα +21). Σας έχω επισημάνει πολλάκις πως στην Γαλλία τέτοια σερί είναι επίφοβα. Δηλαδή το να κάνει 3 στα 3 η Νανσί ναι μεν έχει μία λογική φαβοριτισμού λόγω έδρας για την γηπεδούχο άλλα για τα γαλλικά δεδομένα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο μία νίκη για Λε Μαν. Άλλα για πιο σίγουρα πάμε με το χάντικαπ. Φορμαρισμένες και οι δύο ομάδες. Δεν φορτώνουμε το σημείο γιατί είναι Γαλλία, δηλαδή ένα πρωτάθλημα αλλοπρόσαλλο που σε εκτροχιάζει εύκολα αν παρασυρθείς.

Στην Γερμανία Μπραουνσβάιγκ και Φρανκφούρτη παίζουν εξ’ αναβολής παιχνίδι και αμφότερες είναι αδιάφορες και ντεφορμέ. 0 στα 6 για την Μπραουνσβάϊγκ που παίζει τρίτο σερί εντός έδρας και έχασε τα άλλα δύο με Μιτελντόϊτσερ και Μπέϊρουθ (στο φινάλε). 0 στα 3 για την Φρανκφούρτη που δίνει συνεχόμενα παιχνίδια όμως, έχει «σκάσει» και δεν έχει κίνητρο φυσικά. Στοιχηματικά είναι too much να κάνει 0 στα 3 εντός η Μπραουνσβαϊγκ και αν το προχωρήσω λίγο παραπέρα με 10 νίκες θεωρητικά θέλει μία ακόμα για να σωθεί και με την «βούλα» αν υποθέσουμε πως η Τούμπιγκεν «ντύνεται» Ρεάλ στα τελευταία παιχνίδια και κάνει σερί νικών. Η Φρανκφούρτη με 11 νίκες είναι παντελώς αδιάφορη από κάθε άποψη. Στα θετικά για τον άσσο η συντριβή της Μπραουνσβάϊγκ στην Φρανκφούρτη στον πρώτο γύρο με -26.

Σήμερα έχουμε και Βαλτική λίγκα όμως. Ημιτελικός ανάμεσα σε Πριενάϊ και Τάρτου Ροκ με τους λιθουανούς να έχουν +2 από το ματς της Εσθονίας και φυσικά είναι καλύτερη ομάδα ως σύνολο αν και φέτος ελαφρώς αποδυναμωμένοι σε σχεση με πέρσι. Στον τελικό περιμένει η Σιαουλιάϊ (Λιθουανία). +6,5 για Ροκ το χάντικαπ σε παιχνίδι μονόδρομο θέλει σκέψη καθώς είναι ανεβασμένη η ομάδα με καλή ψυχολογία έχοντας κερδίσει μάλιστα και το απόλυτο ντέρμπι της χώρας με την Κάλεβ Κράμο (το Σάββατο με +5). Προς διπλό κλείνω άλλα και πάλι δεν πολυαξίζει να ασχοληθούμε. Ίσως live τελικά να αξίζει περισσότερο καθώς ως ομάδα ρυθμού η Πριενάϊ καλό θα ήταν να δούμε πρώτα πως θα μπει στο ματς και μετά να παίξουμε.

Στην Βαλκανική λίγκα σας έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα : «Πρεμιέρα στα νοκ άουτ της βαλκανικής λίγκας άλλα δεν μας απασχολεί κάτι στοιχηματικά στο Κουμάνοβο- Λέφσκι. Σκοπιανοί και βούλγαροι δηλαδή τρέχα- γύρευε. Πάντως παρακολουθώ την λίγκα αν και γίνεται το έλα να δεις.» Θέλετε τελικό αποτέλεσμα; 74-74. Δηλαδή όποιος έπαιζε νίκη έχασε!!! Και φυσικά δεν είχαμε παράταση καθώς έχουμε home- away format. Επομένως σήμερα στην Σόφια με +10,5 για Κουμάνοβο τι να σας πω. Το ματς πάει από περίπατο Λέφσκι μέχρι θριλεράκι Λέφσκι με το 10,5 να αποδεικνύεται δώρο ολκής. Μην μπλέκετε.

Αύριο κύπελλο Γαλλίας πρώτος ημιτελικός με την Τουλόν να υποδέχεται την Ναντέρ. Πριν μερικά χρόνια η Τουλόν ήταν στην πρώτη κατηγορία και η Ναντέρ έπαιζε στις μικρές λίγκες. Τώρα η πρωταθλήτρια Ναντέρ θέλει νίκη για να είναι στο Μπερσί του Παρισιού ώστε να διεκδικήσει μία κούπα. Στο πρωτάθλημα άλλωστε λογικά δεν μπορεί να μπει καν στα πλέι οφ φέτος μετά και την ήττα χθες εντός από το Στρασβούργο και λογικά πληρώνει την ευρωπαϊκή της πορεία πρώτα στην Ευρωλίγκα και μετέπειτα στο Eurocup. Βέβαια η Τουλόν είναι μέτρια ομάδα στην Β΄κατηγορία και κινδυνεύει να χάσει τα πλέι οφ μάλιστα φέτος εκεί άλλα συνάμα και τυχερή καθώς στα προημιτελικά έπεσε με την Μπουλόν και όχι με κάποιο «θηρίο» οπότε και την απόκλεισε. Λογικά κερδίζει η Ναντέρ. Δύο ενδοιασμούς έχω μόνο. Πρώτον ότι παίζει εκτός έδρας που δεν είναι καλή φέτος. Δεύτερον μόλις την Δευτέρα έπαιξε με το Στρασβούργο ένα πολύ δυνατό ματς. Αποδόσεις δεν έχω ακόμα άλλα αν η νίκη της Ναντέρ είναι κάτω από 1,35 το ματς είναι για αποφυγή.

Στο Eurocup μεγάλα ματς άλλα με μικρό στοιχηματικό ενδιαφέρον. Στο Καζάν η Ούνιξ θα τα δώσει όλα για να βρεθεί στον τελικό άλλα και ο Αστέρας θα τα δώσει όλα επίσης για να υπερασπιστεί το +11 του Βελιγραδίου. Και το χάντικαπ στο 11,5. Δηλαδή και οι εταιρίες ζητούν να βρούμε ποιος θα προκριθεί. Λογικό. Αγωνιστικά η σοβαρή και καλή Ούνιξ περνά καλύπτοντας το -11,5. Άλλωστε ο Αστέρας είναι ομάδα έδρας. Άλλα δεν μπορώ να παίξω ευχάριστα το -11,5 σε παρολί. Περισσότερο θα το έπαιζα μονό αποδεκτό για την περιέργεια. Το παιχνίδι είναι δύσκολο αν και όπως προείπα μία γνώμη είμαι προς τον άσσο.

Στο Νόβγκοροντ η Νίζνι υποδέχεται την Βαλένθια και θέλει +10 για να προκριθεί. Ουτοπικό! Αν και εντός η ρώσικη ομάδα έχει κάνει πολύ μεγάλες νίκες και έχει καθαρίσει όλες τις προκρίσεις της. Άλλα η Βαλένθια δεν είναι ούτε Χάποελ, ούτε Μπεσίκτας. Είναι δύο επίπεδα πάνω από αυτές τις ομάδες που απόκλεισε η Νίζνι με άνετες εντός έδρας νίκες. Πάντως οι ρώσοι είναι ξεκούραστοι καθώς δεν έχουν vtb ενώ η Βαλένθια πέταξε απ’ ευθείας από τα Κανάρια νησιά στο Νόβγκοροντ και όσο να πεις μία κούραση υπάρχει μιας και είναι πάνω από 5000 χιλιόμετρα απόσταση. Και με τα Γκραν κέρδισε μεν άλλα δεν είχε και εύκολο έργο. Θα παίξω νίκη Νίζνι και άσσο -1,5 στον ΟΠΑΠ. Διαδικτυακά άνοιξε -3,5 και έχει λογική καθώς μιλάμε για καλή έδρα συν όλα τα παραπάνω που ανέλυσα.

Για την Ευρωλίγκα θα τα πούμε και την Πέμπτη με το καθιερωμένο μας άρθρο. Απλά θα πω την δυάδα μου από σήμερα μιας και δεν έχουμε πληθώρα σημείων.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ (ΓΙΑ ΛΙΓΑ)



700. ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ- ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (+2,5)    1

701. ΝΑΝΣΙ- ΛΕ ΜΑΝ (+3,5)    2

709. ΝΙΖΝΙ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ (+1,5)   1



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΡΙΤΗΣ



ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΙΓΚ- ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ   1  ΝΙΚΗ ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΙΓΚ     1,60

ΝΑΝΣΙ- ΛΕ ΜΑΝ   2  ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΛΕ ΜΑΝ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΜΑΚΑΜΠΙ- ΡΕΑΛ   1  ΜΕ   2,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΚΑΜΠΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1  ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1,45 ΠΕΡΙΠΟΥ







Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου