Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το πρώτο αίμα! (Ευρωλίγκα)




Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε 50% ευστοχία άλλα όχι και καλή χημεία με αποτέλεσμα να μην πληρωθούμε. Πέρασαν η Τούμπιγκεν, η Μπάγερν και η Μπανταλόνα. Δεν πέρασαν η Ροάν (που έπεσε), τα Γκραν Κανάρια (που κάνουν μεγάλη «κοιλιά» πλέον) και η Ουλμ που ήταν σημείο τελευταίας στιγμής για την δεύτερη τριάδα ΟΠΑΠ. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ευρωλίγκα όπου ξεκινούν τα πλέι οφ. 


Η σειρά είναι best of 5 (2-2-1) και τα παιχνίδια δύσκολα όπως σε κάθε προημιτελική φάση στην Ευρωλίγκα. Φέτος φαίνεται να έχουμε ξεκάθαρα φαβορί και μόνο το Μιλάνο- Μακάμπι μοιάζει αμφίρροπο άλλα και πάλι δεν ξέρω. Δεν αποκλείω και μία βόμβα μεγατόνων δηλαδή να αποκλειστεί μία εκ των Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ ή Μπαρτσελόνα παρόλο που αυτό δείχνει την δεδομένη χρονική στιγμή σενάριο πολύ δύσκολο για να επιβεβαιωθεί. Εμείς θα δώσουμε σκορ σειράς σε κάθε ματς, θα αναλύουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα άλλα γενικά πάμε προσεκτικά μιας και τίποτα δεν είναι δεδομένο στο στοίχημα και ειδικά όταν μιλάμε για Ευρωλίγκα.


Ξεκίνημα από την Βαρκελώνη όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Γαλατασαράϊ. Η Μπαρτσελόνα πολύ άνετη τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της και μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια έκανε καλή συντήρηση και γνώρισε «χτυπητές» ήττες (Μιλάνο με -28 εκτός, Λαμποράλ με -11 εντός). Αναμένεται σοβαρή πάντως πλέον και έδειξε έτοιμη με την νίκη +15 με την Ομπραντόϊρο το Σάββατο. Κομπλέ η ομάδα και φυσικά γεμάτο γήπεδο. Η Γαλατασαράϊ εκπλήρωσε τον στόχο της και είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Τουρκίας στα προημιτελικά. Τα παλικάρια του Αταμάν πήραν τα παιχνίδια που έπρεπε και δικαιότατα παρ’ όλους τους τραυματισμούς βρίσκονται εδώ που βρίσκονται. Εκτός μόνο ο Γκόρντον πλέον και η ομάδα πιο πλήρης από ποτέ (αν εξαιρέσουμε την αρχή της σεζόν). Δεν είχε ματς στην Τουρκία. Πλην Ισπανίας οι περισσότερες λίγκες ξεκουράζουν τα «καμάρια» τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. 


Στοιχηματικά με +12,5 Γαλατά δεν θέλω να παίξω άσσο για πρώτο ματς. Η Γαλατά σας έλεγα από την αρχή του Τοπ 16 πως θέλει την διάκριση ευρωπαϊκά και νομίζω πως πέτυχε τον βασικό της στόχο. Ολοκλήρωσε το πλάνο της με επιτυχία και τώρα στην κυριολεξία χωρίς άγχος πάει για την μεγάλη υπέρβαση. Ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, σε πρεμιέρες σειρών best of 5 είναι πάντα επικίνδυνες. Συνεπώς είμαι λίγο προς διπλό άλλα για την περιέργεια και πάλι. Η σοβαρή Μπαρτσελόνα το «καθαρίζει» εντός αν είναι σοβαρή για 40’. Σκορ σειράς 3-1 υπέρ Μπαρτσελόνα άλλα βάζουμε λίγα. Είναι τρίτο στην κατάταξη των σκορ που θα σας δώσω.


Στην Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ διάλεξε τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό,  για τα νοκ άουτ, με την ήττα της από την Ζαλγκίρις και εγώ πιστεύω πως για να τον διαλέξει κάτι παραπάνω θα είδαν εκεί στο τεχνικό επιτελείο της «βασίλισσας» από εμάς τους απλούς μπασκετόφιλους. Εκτός ο Κάρολ για την Ρεάλ. Κομπλέ ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη να δηλώνει πως θα βοηθήσει όσο μπορεί! Πέρσι στον τελικό της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός κέρδισε με 100-88 την Ρεάλ. Καταρχήν να πω πως η λογική πως η Ρεάλ θα ψάξει εκδίκηση για τον περσινό τελικό δεν με αφορά. Όπως επίσης δεν με αφορά και η λογική πως όταν διαλέγεις επίτηδες αντίπαλο η ζωή και η μοίρα σε τιμωρούν οπότε και την «πατάς». Θα πάω καθαρά αγωνιστικά και μόνο πάντα σε συνάρτηση με τα χάντικαπ και την αξία που δίνουν σε ένα σημείο ή όχι.


Η φετινή Ρεάλ από τον φετινό Ολυμπιακό είναι 2 επίπεδα πάνω. Δεν το λέω εγώ. Το φωνάζουν οι αριθμοί. Ομάδα σταθερή μέχρι «αηδίας» στην ουσία έκανε όλο κι όλο 3 ήττες μέχρι τώρα (!!!) από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, από την Μπάγερν στο Μόναχό και την εσκεμμένη ήττα στο Καόυνας. Στην ισπανική λίγκα που είναι μακράν η ποιοτικότερη και δυσκολότερη της γης (εκτός ΝΒΑ) είναι αήττητη ενώ ήδη έχει πάρει το κύπελλο Ισπανίας και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Παίζει ειδικά εντός έδρας εκπληκτικό μπάσκετ στην κυριολεξία και για να έχει τύχη ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει κάθε φορά το τέλειο παιχνίδι. 


Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έστω και όταν λείπει ένας πρωτοκλασάτος (Σπανούλης- Πρίνταζης- Περπέρογλου) αυτό φαίνεται κατ’ ευθείαν. Ειδικά αν είναι ο Σπανούλης. Η ομάδα έφτασε στο απόγειο της πέρσι άλλα οι απουσίες των Παπανικολάου και Χάινς δεν καλύφθηκαν επάξια. Ο Σίμονς, ο Ντάνστον δεν κάνουν σε καμία περίπτωση την δουλειά του Χάϊνς, ακόμα και ο εκρηκτικός Πετγουέϊ είναι με την μέρα του περισσότερο. Ο Χάϊνς στα δύσκολα και κρίσιμα έχει γυρίσει και μόνος του παιχνίδι στο δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης. Εν ολίγοις η φετινή ομάδα δεν πείθει σε καμία περίπτωση όσο τα προηγούεμνα δύο χρόνια. Ας μην πάμε μακριά. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, άσχετα αν κέρδισε, ο Ολυμπιακός για εντός έδρας παιχνίδι ήταν κακός για μένα. Πέρσι αυτό το ματς θα το είχε στο +10 άνετα και εύκολα. Στοιχηματικά με -8,5 είμαι προς άσσο για Ρεάλ. Επίσης παίζω μόνο του το παιχνίδι πάντως και όχι φανατικά. Σκορ σειράς 3-1 υπέρ Ρεάλ. Είναι πρώτο στην κατάταξη των σκορ.


Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Τεόντοσιτς, κομπλέ η αθηναϊκή ομάδα. Ξεκούραστες οι δύο ομάδες καθώς δεν είχαν εγχώριες υποχρεώσεις. Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από το διπλό στο Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός από την ήττα στο ΣΕΦ που αντικειμενικά ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Γνώριμες οι δύο ομάδες. Ανώτερη η ΤΣΣΚΑ βάσει ρόστερ και δεν μιλάμε πλέον για «φανέλες» καθώς αμφότερες είναι τεράστια brand ευρωπαϊκά. Δεν έχω να πω πολλά εδώ. Η ΤΣΣΚΑ από τον Μάρτιο και μετά έχει στρώσει από άποψης σταθερότητας άλλα και πάλι με τις διαφορές έχει ένα θέμα. Ανοίγει ή χάνει διαφορές για «πλάκα». Θέμα ρυθμού είναι περισσότερο το -7,5 που πρέπει να καλύψει. Ο Παναθηναϊκός θα πάει για το break και μετά με την έδρα να αποκλείσει το «θηρίο». Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κάνει break άλλα θα προτιμούσα να ασχοληθώ με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς περισσότερο παρά με το τωρινό πρώτο. Συνεπώς λίγο άσσο με -7,5 και περιμένουμε. Σκορ σειράς 3-2 υπέρ ΤΣΣΚΑ. Είναι το δεύτερο στην κατάταξη των σκορ.


Στο Μιλάνο τέλος η τοπική ομάδα (διοργανώτρια του final 4) υποδέχεται την Μακάμπι στο ίσως πιο αμφίρροπο παιχνίδι των προημιτελικών. Εκτός ο Τζεντίλε για την Μιλάνο. Εκτός ο Τζέιμς για Μακάμπι. Μία Μιλάνο που προελαύνει στην Ιταλία και είναι ξεκούραστη καθώς είχαμε all star game εκεί την Κυριακή. Η Μακάμπι παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα της. Έρχεται από διπλό με την Χάποελ στα Ιεροσόλυμα.  Από που να ξεκινήσω! Η «κάψα» της Μιλάνο να βρεθεί στο final 4 που αυτή διοργανώνει είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Μακάμπι. Άπαντες με τον Μπάνκι βλέπουν φέτος να πιάνουν τα λεφτά του Αρμάνι τόπο και η ομάδα δεν είναι ο περσινός «καρνάβαλος» του Σκαριόλο. Ουσιαστική, στρωμένη, αξιόπιστη ομάδα, με πανίσχυρη κυριολεκτικά έδρα, έχασε επειδή έκανε συντήρηση μόνο από την Μάλαγα σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι. Μέχρι τότε είχε ένα εκπληκτικό σερί νικών. 


Η Μακάμπι με την σταθερότητα δεν έχει καλές σχέσεις άλλα πάντα ως μεγάλη ομάδα με καλό ρόστερ είναι ικανή για την ζημία. Θα ψάξει ένα break (όλοι οι φιλοξενούμενοι αυτό ψάχνουν άλλωστε) και επειδή φοβάμαι στο πρώτο αυτό παιχνίδι θα απέχω στοιχηματικά. Αγωνιστικά πάντως αν το δω χωρίς αποδόσεις το παιχνίδι η Μιλάνο δύσκολα θα χάσει αύριο και έστω και δύσκολα θα είναι στο final 4. Θα σας έδινα σκορ σειράς 3-2 υπέρ της Μιλάνο άλλα δεν είμαι ζεστός και το αφήνω. Αν υποθέσουμε ότι σπάει ένα φαβορί, αυτή την στιγμή πιο πιθανό από Μπαρτσελόνα- Ρεάλ- ΤΣΣΚΑ- Μιλάνο είναι να σπάσει η Μιλάνο. Το δείχνουν και οι αποδόσεις άλλωστε. Δεν λέω ότι θα σπάσει. Λέω αν θα έπρεπε να σπάσει ένα.


Συνεπώς διαβάστε την ανάλυση και πράξτε αναλόγως. Εγω θα σας δώσω μία τριάδα μόνο για όποιον θέλει ένα παρολί. Όλα τα παιχνίδια παίζονται και μόνα τους οπότε αναλόγως ο καθένας αποφασίζει.
Από σύνολα πόντων μία γνώμη μόνο. Προς under 146 η Μπαρτσελόνα, over 154 Η Ρεάλ και τα δύο αυριανά είναι μπερδεμένα για μένα.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ


700. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+12,5)    2

702. ΡΕΑΛ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (+8,5)    1

705. ΤΣΣΚΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+7,5)    1



** Ίσως αξίζει να ρισκάρουμε στις παρατάσεις για ΤΣΣΚΑ και ΜΙΛΑΝΟ. Και στην ανατροπή 2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΑΚΑΜΠΙ/ 1 ΤΕΛΙΚΟ ΜΙΛΑΝΟ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου