Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Λίγα και καλά σημεία. Ελπίζω! (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Πληρωθήκαμε εκ νέου. Στην Ευρωλίγκα αυτή την φορά. Στην πρόταση ΟΠΑΠ με Μπάγερν, Παναθηναϊκό και Παρτίζαν. Στην ουσία μόνο η ανεκδιήγητη Ουλκέρ χάθηκε από όλη μας την αγωνιστική ή οποία και μας χάλασε την πρόταση διαδικτύου. Καλοφάγωτα όσοι ακολουθήσατε. Σήμερα πάμε κλασικά με το άρθρο διημέρου μας για το σαββατοκύριακο. Αυτή την φορά έχω κρατήσει λίγα σημεία επί συνόλου. Ελπίζω να είναι και καλά.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου έχουμε τους γνωστούς «τελικούς». Κάποιος όμως πρέπει και να πέσει επομένως όσοι έχετε αποφασίσει να «χώσετε» σε Ίκαρο- Ελευσίνα και χάντικαπ Ηλυσιακού κάντε το με σύνεση. Δεν λέω πως δεν θα βγουν. Μακάρι να βγουν να πληρωθεί η πλειοψηφία του κόσμου που παίζει παιχνίδι με κίνητρο τελευταίες αγωνιστικές, απλά προσωπικά τέτοια ματς τα παίζω πάντα μέτρια πονταρίσματα και με το μυαλό πάντα σκεπτόμενο πονηρά. Αν έβγαιναν όλα όπως επιτάσσει η «κάψα» για βαθμούς τελευταίες αγωνιστικές τότε πρώτον θα έκλειναν οι εταιρίες τον Απρίλιο (και θα άνοιγαν ξανά στα πλέι οφ) και δεύτερον θα είχαμε γίνει πλούσιοι. Εμείς πλούσιοι δεν έχουμε γίνει τόσα χρόνια, οι εταιρίες δεν κλείνουν φυσικά και απλά συναντάμε αποδόσεις χαμηλές που αν ήταν τον Νοέμβριο π.χ. δεν θα μας έδινε +3,5 υπέρ Άρη με τον Ίκαρο που δεν «στρίβει» ούτε +4,5 τα Τρίκαλα που έχουν χημεία και πάθος απέναντι στην κακή Ελευσίνα. Τέλος πάντων. Εν ολίγοις από τα 3 αυτά ματς αφήνω τον Ίκαρο εκτός προτάσεων (χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να κερδίσει), αφήνω και τον Ηλυσιακό μιας και ο Κολοσσός δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα και δεν θα χαριστεί και κρατάω μόνο για μία πρόταση ίντερνετ την Ελευσίνα. Που παίζει με ομάδα ίδιου ειδικού βάρους και ας ελπίσουμε πως θα πάρει την νίκη που θέλει.


Από τα υπόλοιπα πάω με το Ρέθυμνο εφ’ όσον ο Πανιώνιος είναι οριστικά αδιάφορος πλέον και εκτός έδρας δεν πείθει τελευταία. Σε αντίθεση με το Ρέθυμνο που εντός αποδίδει καλά στον β΄γύρο. Πάω και με το +9,5 του ΠΑΟΚ καθώς ο Παναθηναϊκός σκέφεται μόνο το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα και ελάχιστα τον απασχολεί τι θα κάνει τώρα όντως πρώτος και εξασφαλισμένος ακόμα και με ήττα.


Στην Ισπανία πονηρές η νίκες για Μάλαγα και Ομπραντόϊρο. Ίσως έχουμε και «τυράκι» για την Μάλαγα αν και το απεύχομαι οπότε έχουμε τον νου μας. Η Μούρθια με την αλλοπρόσαλλη Λαμποράλ στο +6,5 έχει ένα ενδιαφέρον κυρίως λόγω έδρας Μούρθια που είναι μαχητική στο σπίτι της και θα το παλέψει. Σε μονό ιντερνετικά καλύτερα όμως ή σε μέτρια τριάδα ΟΠΑΠ καθώς η Λαμποράλ είναι ομάδα μέρας και τριπόντου οπότε και λίγο γρίφος η κατάσταση της. Η Μανρέσα με -1,5 στον ΟΠΑΠ και η Φουενλαμπράδα με +0,5 είναι δύο value σημεία και τα κρατάμε. -3,5 ιντερντετικά η Μανρέσα και -1,5 ή -2,η Φουενλαμπράδα. Μία Μανρέσα που κατάφερε να χάσει από την Βαγιαδολίδ άλλα τώρα εντός αναμένεται να «χτυπήσει» το ματς με την Εστού. Έχει δύσκολο πρόγραμμα και ενδεχόμενη ήττα πιθανότατα την καθιστά φαβορί για υποβιβασμό μαζί με την ήδη πεσμένη Βαγιαδολίδ. Η Φουενλαμπράδα με την αλλαγή προπονητή παίζει καλύτερα και ποντάρει πάντα στην έδρα της πολλά χρόνια τώρα. Μίνι ντερμπάκι Μαδρίτης- Βαρκελώνης με την Μπανταλόνα να είναι σε φόρμα και μια ανάσα από τα πλέι οφ άλλα έστω και δύσκολα πιστεύω θα μιλήσει η έδρα. Δεν έχει άμεσο πρόβλημα η Φουένλα άλλα το πρόγραμμα της της επιτρέπει μόνο στο εντός με την Βαγιαδολίδ να ελπίζει σε νίκη μέχρι το τέλος. Έχουμε αρκετές αγωνιστικές ακόμα, οι 10 νίκες ίσως αποδειχτούν πολύ οριακές, επομένως χρειάζεται η νίκη και με την Μπανταλόνα.


Αφήνουμε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Ειδικά η Μπαρτσελόνα ίσως ξεσπάσει μετά το κάζο στο Μιλάνο άλλα η Σαραγόσα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν θέλω να μπλέξω. Ας είναι δελεαστικό το -7,5. Είναι πονηρό ματς. Τέλος μεγάλο ματς στα Κανάρια νησιά. Με την Βαλένθια να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την δεύτερη θέση με το + 3 νίκες από την Μπαρτσελόνα και το μυαλό είναι ήδη στο Νόβγκοροντ όπου κρίνεται η θέση στο τελικό του Eurocup. Εγώ αν ήμουν Περάσοβιτς θα έκανα μεγάλη συντήρηση σε αυτό το ματς. Συν τοις άλλοις τα Γκραν είναι πολύ καλή ομάδα και φυσικά θέλουν τετράδα. Άσσος μέχρι +2,5 διαδικτυακά, καλό σημείο.


Στην Ιταλία περίεργη αγωνιστική. Η Πέζαρο παίζει τελικό με την Βανόλι και κάπου βάζουμε το 1,62 της νίκης της. Λογικά κερδίζει και η Βενέτσια στο 1,40 και έχει ένα ενδιαφέρον το +5,5 της Μπολόνια μέσα στο Αβελίνο. Τα υπόλοιπα είναι δύσκολα παιχνίδια και γενικά την Ιταλία (ακόμα και την Πέζαρο) θα την παίξω μόνη της μάλλον. Δεν την βάζω στις σημερινές προτάσεις.


Στην Γαλλία μόνο λίγο Χάβρη με +4,5. Ειδικά μετά την χθεσινή ήττα της Ροάν, η Χάβρη με όπλο της έδρα της αν κάνει το μπαμ με την ανώτερη Σαλόν θα έχει σωθεί κατά 70%.


Στην Γερμανία τέλος δύο παιχνίδια και καλά  Η Χάγκεν με τα «μεγαθήρια» παίζει καταπληκτικά εντός και μετρά σχεδόν μόνο νίκες. 82-77 την Βόννη, 81-75 την Άλμπα, 98-78 την Όλντενμπουργκ, 87-74 την Άρτλαντ και στην ουσία έχασε μόνο δύσκολα με 76-82 από την Μπάγερν. Τώρα με +8,5 υπέρ της και με μία Μπάμπεργκ να έχει δώσει 2 ματς κυπέλλου και ένα μεσοβδόμαδο εκτός πάλι στην Φρανκφούρτη (που κέρδισε βέβαια) νομίζω το χάντικαπ δεν θα καλυφθεί ποτέ. Το άλλο καλό σημείο είναι η νίκη της Μπάγερν στο 1,62. Προ ημερών στο ίδιο γήπεδο διασύρθηκε από την Ουλμ για το κύπελλο. Τελείωσε και η Ευρωλίγκα καθώς η ήττα από την Μακάμπι την απόκλεισε. Επομένως το ενδιαφέρον όλο στρέφεται στο πρωτάθλημα όπου τώρα λογικά θα αναπληρώσει κάποιες μικρές «γκέλες» που έκανε και επέτρεψε την Μπάμπεργκ να την φτάσει στην κορυφή. Δεν πιστεύω πως θα χάσει η Μπάγερν μέσα σε λίγες μέρες δύο φορές από την Ουλμ. Θα μου πει κάποιος βέβαια. Και αν είναι τυράκι; Μόνο αυτό φοβάμαι. Άλλα και πάλι βάσει μομέντουμ δεν προκύπτει τυράκι. Προφανώς παίρνουμε μία καλή απόδοση λόγω των συνεχόμενων ηττών της Μπάγερν σε κύπελλο και Ευρωλίγκα. Δηλαδή ο μπουκ θεωρεί ότι έχουμε ντεφορμάρισμα του «θηρίου» και έτσι είναι. Άλλα με την Ουλμ πιστεύω θα έχουμε επιστροφή στις νίκες.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   1


747. ΡΕΘΥΜΝΟ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (+0,5)   1

753. (+8,5) ΧΑΓΚΕΝ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1

779. (+9,5) ΠΑΟΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   2


777. (+0,5) ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ   1

778. (+1,5) ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ   1

775. ΜΑΝΡΕΣΑ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (+1,5)   1

**ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΟΥΛΜ- ΜΠΑΓΕΡΝ    2    ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ   1,62

ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ  1   ΝΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ   1,53

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΧΑΓΚΕΝ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  1    ΜΕ  7,5π. ΥΠΕΡ ΧΑΓΚΕΝ

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ  1   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΓΚΡΑΝ

 Η ΕΞΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΓΚΕΝ (+7,5)- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (+2,5)- ΜΑΝΡΕΣΑ ΝΙΚΗ   1,57, ΜΠΑΓΕΡΝ  ΝΙΚΗ  1,62, ΠΑΟΚ (+9,5), ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ  ΝΙΚΗ  1,70.


ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 29 ΜΟΝΑΔΕΣ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου