Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Σηκώνουμε μανίκια! (Πρεμιέρα)




Έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε εδώ και μέρες. Η μεγάλη μπασκετική παγκόσμια γιορτή ξεκινά αύριο και θα μας κρατήσει στην «τσίτα» για 15 περίπου μέρες. Σήμερα θα αναλύσουμε όλα τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας. Και γενικά θα προσπαθώ να αναλύω όλα τα παιχνίδια κάθε μέρα. Το δύσκολο βέβαια με αυτές τις διοργανώσεις είναι πως έχουμε καθημερινά παιχνίδια από όλες τις ομάδες οπότε οι αποδόσεις θα βγαίνουν αργά. Για παράδειγμα το Σάββατο η Αυστραλία παίζει στις 6.30 άλλα την Κυριακή στις 2.30. Δύσκολο να έχουμε άμεσα χάντικαπ στην διάθεση μας. Όπως επίσης είναι λογικό να έχουμε και χάντικαπ «με δόσεις» καθώς το πρόγραμμα κάθε μέρα ξεκινά στην 1.30 και κλείνει στις 11 το βράδυ. Για παράδειγμα Κυριακή πρωϊ δύσκολα θα έχουμε χάντικαπ για τα βραδινά παιχνίδια ώστε να συνδυάσουμε τριάδες. Εκτός αν μας εκπλήξουν ευχάριστα οι εταιρίες αυτή την φορά και τα δίνουν όλα από νωρίς. Εμείς θα είμαστε «απίκο» όσο μπορούμε. Να παρακολουθείται και το facebook μου (Πασχαλιάς Γιώργος με ελληνικά όπως το γράφω) γιατί αναγκαστικά και από εκεί με μικρά post θα προκύπτουν τα νεότερα. Το άρθρο απαιτεί υπολογιστή και διαδικασία. Το post γίνεται και από κινητό ανά πάσα στιγμή!


Πάμε να ξεκινήσουμε. 


Κατ’ αρχήν να πούμε πως στην πρεμιέρα έχουμε παιχνίδια με ξεκάθαρα φαβορί, με φαβορί απλά και ένα αμφίρροπο. Το αμφίρροπο σίγουρα θα είναι στην πρόταση μας. Γενικά ξεκινάμε προσεκτικά καθώς έχουμε εικόνα μόνο από φιλικά παιχνίδια που καμία σχέση δεν έχουν με τα επίσημα.

Από τα μεγάλα χάντικαπ έχουμε έξι. Της Κροατίας, των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Σερβίας, της Λιθουανίας και της Ισπανίας. 


Την Ισπανία την αφήνω ήσυχη. Γρίφος η πρεμιέρα της μπροστά στον κόσμο της. Μπορεί να μπει και να «σαρώσει» το Ιράν. Μπορεί να κάνει και συντήρηση όπως κάνει παραδοσιακά στους ομίλους.


Την Ελλάδα την αφήνω ήσυχη. Η Σενεγάλη είχε σταθεί «βουνό» σε κάτι προκριματικά όσοι θυμούνται. Υπάρχουν χρωστούμενα επομένως. Ένας παίχτης ο Ντιένγκ αν περιοριστεί στην ρακέτα πιστεύω η εθνική κερδίζει και με +20. Άλλα ας μην μπλέξουμε.


Αφήνουμε και την Κροατία. Κυρίως επειδή έχουμε άκρα αντίθετα. Δηλαδή άμυντικής φιλοσοφίας ο Ρέπεσα, μόνο τρίποντο οι Φιλιππίνες και ο Μπλατς μεμονωμένα ότι μπορεί από το «ζωγραφιστό» επομένως  είναι θέμα μέρας των Φιλιππίνων και διάθεσης της Κροατίας εδώ η διαφορά. Δεν μπλέκουμε.


Στην Σερβία είχαμε το πειθαρχικό με τον Μίκοβ. Λογικά οι σοβαροί Σέρβοι «καταπίνουν» την Αίγυπτο άνετα απλά θέλω λίγο να δω την ομάδα στο πρώτο επίσημο. Με την Νέα Ζηλανδία δεν μου άρεσε και διέκρινα ατομικισμό κάποιες φορές πράγμα που εξοργίζει και τον Τζόρτζεβιτς και διαταράσσει τις σχέσεις. Το αφήνουμε.


Η Φινλανδία ξεκίνησε από +37,5. Έπεσε στο +35,5 ενώ ο ΟΠΑΠ το έχει στο +36,5. Εμένα μου αρέσει λίγο αυτό το χάντικαπ μιας και δεν είναι κακή ομάδα οι σκανδιναβοί και επιμένω πως οι Πολιτείες δεν έχουν το υλικό άλλων διοργανώσεων. Πρεμιέρα είναι. Λέω να βάλω για την περιέργεια λίγα στο +36,5 της Φινλανδίας.


Τελευταίο άφησα το Μεξικό. +18,5 διαδικτυακά και +17,5 ΟΠΑΠ. Μου αρέσει το χάντικαπ του απέναντι στην Λιθουανία. Που προσπαθεί να αναδιοργανωθεί με Γιουσκεβίτσιους στην θέση του Καλνιέτις και οι μεξικανοί είπαμε έχουν δίδυμο καλό με Γκουτιέρεζ – Αγιόν και ίσως το παλέψουν να χάσουν με αξιοπρέπεια. Κρατάω το +18,5 διαδικτυακά.


Τέσσερα ματς με φαβορί του 1,30-1,50 περίπου. 


Η Ανγκόλα παίζει με την Κορέα και βρίσκουμε την νίκη της στο 1,45 περίπου. Ανεβασμένη ελαφρώς σε σχέση με χθες. Για μένα είναι ματς πέμπτης θέσης κυρίως και σίγουρα αμφότερες οι ομάδες εδώ θέλουν την νίκη πολύ. Επιλέγω Ανγκόλα που έχει εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και έχει θεωρητικά πάντα πιο στρωμένη ομάδα από τους μόνιμα «πάνω- κάτω η μπάλα» κορεάτες.

Την Τουρκία την φοβάμαι στο -6,5. Ο Αταμάν είναι εμπιστοσύνης και τον σέβονται. Έχει μέσα 5 παίχτες της Γαλατά (δικά του παιδιά) κράτησε μόνο Πρέλντζιτς και Σαβάζ από την Ουλκέρ (αναγκαστικά) και δείχνει να μπορεί να «κουμαντάρει» το δύσκολο «καράβι» της Τουρκίας. Η Ν. Ζηλανδία θα κάνει όμως χωρίς άγχος το παιχνίδι της και αυτό από μόνο του την καθιστά άξια προσοχής. Πολύ πονηρά δοσμένο το παιχνίδι. Νίκη Τουρκίας απλή δεν ακουμπάω ποτέ. Αν κοιτάξουμε τα ρόστερ λογικά οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να ζοριστούν άλλα είναι περίεργα δοσμένο το παιχνίδι και προτιμώ ή χάντικαπ Νέας Ζηλανδίας ή τίποτα.


Μεγάλο ματς ανάμεσα σε Πουέρτο Ρίκο και Αργεντινή. Και οι δύο ομάδες έχουν υπάρξει στο παρελθόν με καλύτερα ρόστερ. Ειδικά η Αργεντινή. Τώρα έχουμε από την μία καλό δίδιμο περιφέρειας για το Πουέρτο Ρίκο και από την άλλη καλή γραμμή 4-5 κυρίως για την Αργεντινή. Παραδοσιακό αμερικάνικο ντέρμπι με πολύ ξύλο. Δεν ακουμπάω νίκη Αργεντινής. Με +5,5 ΟΠΑΠ πάω προς Πουέρτο Ρίκο ως αξία. +3,5 διαδικτυακά…


Αφήνω και την νίκη της Ουκρανίας στην ησυχία της. Είναι σωστά δοσμένο το παιχνίδι πάντως εδώ καθώς η Δομινικανική Δημοκρατία έχει 2-3 παίχτες σημείο αναφοράς μόνο ενώ οι ουκρανοί με τον Φρατέλο έχουν «δέσει». Απλά όλοι πλέον είναι υποψιασμένοι μαζί τους και δεν υπάρχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Ποιος ήξερε τον Πουχ Τζέτερ πριν το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας;

Πάμε και στα αμφίρροπα.


Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Γαλλία και Βραζιλία. Είμαι ξεκάθαρα με την Βραζιλία και το 1,60 της νίκη της ή 1,55 στον ΟΠΑΠ. Οι γάλλοι χωρίς Πάρκερ είναι ένα ερωτηματικό. Τραυματίστηκε και ο Ντε Κολό. Στην θέση καθαρό μυαλό πάσχουν λίγο επομένως φέτος. Παιχταράδες μεγάλοι, ελατήρια στα πόδια δεν αντιλέγω άλλα σε αυτήν την διαργάνωση τους κοντράρω. Μου αρέσει η Βραζιλία. Κατέβηκαν όλοι φέτος ίσως και σε μία προσπάθεια να δώσουν απαντήσεις για το «στραπάτσο» του 2013 στους Παναμερικανικούς. Θα δείξει το μέλλον. Κρατάω την νίκη της Βραζιλίας.


Αυστραλία- Σλοβενία τέλος. Σας έγραφα και στις αναλύσεις πως οι σλοβένοι έκαναν υπέρβαση στο Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσαν οι ίδιοι. Υπάρχουν οι Ντράγκιτς που είναι πολύ καλοί παίχτες άλλα γενικά οι ομάδα δεν έχει ποιότητα ψηλά. Εκεί όπου η Αυστραλία με Μπέϊνς- Μπέρστοου μπορεί να «χτυπήσει» αλύπητα τον Σλόκαρ. Πιστεύω πως κερδίζει η Αυστραλία. Με +1,5 στον ΟΠΑΠ μια χαρά είμαστε.


Παρατάσεις στα ντέρμπι πάντα βάζουμε λίγα. Έστω 3 ή 5 ευρώ. Μην τα λέμε συνέχεια. Αυτά εννοούνται.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΚΟΙΝΗ



705. (+1,5) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ    1

085-313  ΓΑΛΛΙΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ     ΒΡΑΖΙΛΙΑ   ΝΙΚΗ   1,55 (και παράταση για κάλυψη)



**EΓΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΕΔΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΙΑΔΑ ΟΠΑΠ ΒΑΖΕΙ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΜΕ +5,5.



  ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ



ΜΕΞΙΚΟ (+18,5)

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ (+6,5)

και μικρή δυάδα ενδιαφέροντως με ΑΝΓΚΟΛΑ ΝΙΚΗ - ΦΙΛΑΝΔΙΑ (+35,5)


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου