Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στην κόψη του ξυραφιού (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Πληρωθήκαμε και χθες! Σε μία δύσκολη μέρα όπως έγραφα. Και αυτό φάνηκε από την ολική αποτυχία στην πρόταση ΟΠΑΠ. Ομάδες και χάντικαπ μπερδεμένα και δεν ξέρεις αν θα πέσεις σε τυράκι ή ευκαιρία. Πληρωθήκαν πάντως όσοι εμπιστεύθηκαν διαδικτυακά την δυάδα νικών μας με Ντιζόν και Στρασβούργο. Σίγουρα όταν παίζεις απλές νίκες είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Άλλα ο «τσέχικος» ΟΠΑΠ νίκες μας δίνει μόνο επιλεκτικά και συνήθως μόνο στην Ευρωλίγκα. Τι να πεις…


Καλοφάγωτα όπως και να έχει και το θετικό είναι πως χτίζουμε την φετινή μας κάβα σιγά σιγά διαδικτυακά με 2 ταμεία την προηγούμενη Παρασκευή, ένα το Σαββατοκύριακο και ένα χθες. Αν και θα επιμένω να διαβάζετε προσεκτικά τις αναλύσεις γιατί όλο το παιχνίδι εκεί παίζεται…


Πάμε να δούμε την Ευρωλίγκα.


Ξεκίνημα από το Νοβγκοροντ όπου η Νίζνι υποδέχεται την Εφές σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κομπλέ η Νίζνι, εκτός ο Κρστιτς για την Εφές (καλή απουσία μιας και είναι ο αγαπημένος του Ίβκοβιτς και χτίζει το παιχνίδι γύρω του κάποιες φορές). Βιαστικές κινήσεις για να καλυφθεί το κενό του με κρούση στον Μάριτς της Μακάμπι άλλα μάλλον πάει ο Μπέγκιτς της Ολίμπια που φεύγει ευκολότερα από την ομάδα του. Η Νίζνι είναι πρωτάρα και θέλει με την έδρα να κάνει την δεύτερη νίκη της. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Η Εφές είναι σαφέστατα πιο έμπειρη και θέλει να «ρεφάρει» την ήττα εντός από την Ζαλγκίρις της περασμένης αγωνιστικής. Επίσης δύσκολη συνέχεια με Γαλατά εκτός (Τουρκία)  και Ρεάλ εντός. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι. Δηλαδή πολύ μικρό φαβορί η Εφές λόγω ρόστερ και εμπειρίας άλλα είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και απέχουμε.


Επίσης δύσκολο παιχνίδι αυτό στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις να φιλοξενεί την Ούνιξ. Επίσης ανοιχτό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις να είναι χοτ, δεν έχει vtb λίγκα λόγω χορηγού οπότε προπονείται στην λιθουανική λίγκα και κάνει τα δυνατά της παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Μεγάλο διπλό με Εφές που της δίνει αέρα πρόκρισης. Σε μία χρονιά με μειωμένο μπατζετ και με κυρίως λιθουανική ομάδα. Κομπλέ σήμερα. Κομπλέ και η Ούνιξ. Που διέσυρε την Σάσσαρι στην πρώτη της νίκη στον όμιλο και γενικά θα παλέψει για την δεύτερη και την θέλει πολύ μιας και θεωρητικά έχει καλύτερο ρόστερ από την αντίπαλο της. Βέβαια η Ζαλγκίρις εντός έδρας είναι δυνατή πολύ. Δεν κρατάω κάτι. Όλα είναι πιθανά.


Στην Πολωνία η Μπάγερν θέλει νίκη και μόνο νίκη με την ασθενέστερη ομάδα του ομίλου μακράν. Ειδικά μετά την εντός έδρα ήττα από την Μιλάνο που πόνεσε. Και έρχεται δύσκολη συνέχεια με Άλμπα και Ολντενμπουργκ στην Γερμανία άλλα και Ουλκέρ- Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα. Εκτός ο Τέϊλορ για την Μπάγερν. Αγωνιστικά η Τούροβ με την έδρα θα προσπαθήσει για την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα στην ιστορία της. Απλά βλέπουμε ότι δεν έχει βάθος και μένει από δυνάμεις. Οπότε και χάνει εύκολα ως τώρα. Το χάντικαπ πάλι είναι πονηρό και χαμηλό γενικά (+5,5), δηλαδή η καλή Μπάγερν το καλύπτει, άλλα δεν θέλω να μπλέξω. Με βολεύει η ήττα από την Μιλάνο και το δύσκολο πρόγραμμα οπότε πάω με την νίκη των γερμανών στο 1,45.


Η Μακάμπι υποδέχεται την Τσεντεβίτα και έρχεται από διασυρμό στην λίγκα του Ισραήλ από το «αντίπαλο δέος» την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ήττα με 30 πόντους και δεν χωνεύεται εύκολα. Είχαμε αποδοκιμασίες και αυτοκριτική. Έρχεται η Τσεντεβίτα. Ότι πρέπει για να ξεσπάσει η Μακάμπι καθώς οι κροάτες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά μακριά από το Ζάγκρεμπ. Πιο διαβασμένοι οι διαδικτυακοί δίνουν 17,5 πόντους χάντικαπ.  Εκτός ο Οχαγιόν για την Μακάμπι. Εκτός ο Τόμας για την Τσεντεβίτα. Αγωνιστικά η Μακάμπι αν παίξει για να φτιάξει ψυχολογία αυτό το -15,5 του ΟΠΑΠ το καλύπτει. Το θέμα είναι να ξεσπάσει όμως. Συνεπώς θέμα διάθεσης και βάζουμε άσσο άλλα περισσότερο για την περιέργεια και μόνο.


Μεγάλο ντέρμπι στην Πόλη με την Ουλκέρ να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Κομπλέ οι τούρκοι. Εκτός ο Έρικσον για την Μπαρτσελόνα που δεν ξεχνάμε πως ο Ναβάρο παίζει όποτε παίζει πάντα με τραυματισμένο πόδι. Οπότε στα «χαλαρά» ματς ξεκουράζεται. Στα «δυνατά» είναι παρών άλλα σίγουρα δεν είναι ο παλιός Ναβάρο. Εκτός των βαθμών και του πρεστίζ οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη αφενός γιατί η Ουλκέρ διασύρθηκε στο ΟΑΚΑ και ψάχνει καλή νίκη ψυχολογίας. Αφ’ ετέρου η Μπάρτσα χάλασε το αήττητο της με την ήττα σοκ από την Μπανταλόνα την Κυριακή και μάλιστα εντός! Κάτι που δεν περίμενε κανείς και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Εύκολη συνέχεια για την Μπαρτσελόνα σε αντίθεση με την Ουλκέρ που ανεβαίνει «βουνό» με Καρσίγιακα εκτός, Μπάγερν εκτός, Γαλατά εντός, Μιλάνο εκτός! Ο ΟΠΑΠ βγήκε με λαθάκι +1,5 για Μπαρτσελόνα και αμέσως το διόρθωσε με +1,5 για Ουλκέρ. Αν και για μένα σωστά βγήκε με +1,5 για Μπαρτσελόνα απλά παρασύρθηκε από τους υπόλοιπους που δίνουν +2,5 Ουλκέρ από την Τρίτη και δεν το αλλάζουν με τίποτα.


Τι παίζουμε τώρα. Ανατροπές και παράταση λίγα σίγουρα. Από εκεί και πέρα δεν αγνοώ πως και φέτος η Ουλκέρ έχει θέματα διάρκειας στο παιχνίδι της. Απλά βάσει όλων και με σύμμαχο την έδρα κλείνω προς άσσο και +2,5 διαδικτυακά. Και με +1,5 ΟΠΑΠ ελλείψει και καλύτερων επιλογών.


Πάμε και στα αυριανά.


Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ φιλοξενεί την Μάλαγα σε ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε φορμαρισμένες ομάδες. Αήττητες και χοτ αμφότερες σωστό το χάντικαπ λόγω έδρας και μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ άλλα άσσο δεν παίζουμε. Κοιτάμε λίγο προς διπλό με +11,5 για Μάλαγα άλλα και πάλι μόνο για την περιέργεια μας. Μαρκοϊσβίλι, Χριάπα, Ζοζούλιν εκτός για ΤΣΣΚΑ. Σουάρεζ, Στέφενσον και Μάρκοβιτς εκτός για Μάλαγα.


Σείεται η Kombank Arena με 23.000 «πιστούς» να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα  άνευ προηγουμένου. Ο Ολυμπιακός πάει χωρίς Λοτζέσκι, Πρίντεζι, Παπαπέτρου άλλα μέσα με Ντάρντεν ενώ έφυγε και ο Σίμονς. Υπερπλήρης ο Αστέρας. Που εντός έδρας διέλυσε Γαλατά και Βαλένθια. Σωστότατο το χάντικαπ αν και εγώ θα έδινα +0,5 για Ολυμπιακό. Για να αποδράσει ο Ολυμπιακός θέλει έναν Σπανούλη όμοιο με αυτόν του διπλού με την  Νεπτούνας. Κατώτερος Σπανούλης σημαίνει πρόβλημα και μάλιστα εφ’όσον είναι εκτός ο Λοτζέσκι θα πρέπει κάποιος εκ των ψηλών αμερικανών ή οι Σλούκας- Λαφαγιέτ  να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Δεν ξέρω. Είμαι με τον άσσο. Και λόγω έδρας και μόνο.


Καλό παιχνίδι στο Βερολίνο με την Άλμπα να υποδέχεται την Λιμόζ. Παιχνίδι μισή πρόκριση καθώς μεταξύ τους θα παιχτεί η τέταρτη προνομιούχος θέση μιας και η Τσεντεβίτα δεν μπορεί. Η Άλμπα ψάχνει την πρώτη της νίκη στην καλή της έδρα. Η Λιμόζ με νίκη κάνει άλμα πρόκρισης. Στην ήττα θέλει την μικρότερη διαφορά για να παλέψει στο Μπομπλάν. Αν μία εκ των δύο κάνει νίκη με θηρίο αλλάζουν τα δεδομένα. Απλά μέχρι τώρα δεν δείχνουν ικανές για αυτό. Η Άλμπα θα ψάξει και διαφορά. Δεν ασχολούμαστε με το χάντικαπ. Που είναι όπως πρέπει να είναι σε τέτοιου τύπου ματς. Κρατάω μόνο την απλή νίκη της Άλμπα στο 1,40 που πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα περνάει. Κομπλέ οι ομάδες καθώς ο Ταμπού της Άλμπα είναι μακροχρόνιος απών και δεν επηρεάζει.


Η Βαλένθια ψάχνει απεγνωσμένα να συνέλθει. Διασυρμός με Αστέρα. Διασυρμός και με Ρεάλ. Τώρα εντός θέλει την πρώτη της νίκη στον όμιλο. Γνωστός ο αντίπαλος στον ισπανικό εμφύλιο άλλα ανεβασμένος τελευταία. Η Λαμποράλ αποδέσμευσε όπως λέγαμε τους 2 αμερικανούς της που δεν έπιασαν και βλέπει με χαρά τον Βούγιασιτς να παίζει καλό μπάσκετ και να ηγείται της ομάδας. Κέρδισε σε θρίλερ ολκής την Γαλατά και με 2 νίκες είναι σχετικά άνετη στον όμιλο. Αμφίβολος ο Αγκιλάρ για την Βαλένθια. Αμφίβολος ο Σαν Εμετέριο για την Λαμποράλ. Το χάντικαπ μοιάζει μεγάλο για την Λαμποράλ (+7,5) από την στιγμή που η Βαλένθια δεν είναι στα καλύτερα της. Απλά η καλή Βαλένθια εντός το καλύπτει και δεν μπορώ να την κοντράρω ανοιχτά. Θα κρατούσα μόνο νίκη για Βαλένθια άλλα είναι πολύ χαμηλή και στην δεδομένη χρονική στιγμή δεν θέλω να μπλέξω.


Την Νεπτούνας την αγαπάμε εντός έδρας. Εκτός είναι «άλλη» ομάδα και δεν ακουμπάμε την αναμέτρηση με την Γαλατά.


Στο ΟΑΚΑ τέλος ο Παναθηναϊκός μετά τον θρίαμβο επί της Ουλκέρ υποδέχεται σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι την Μιλάνο. Που έρχεται επίσης από νίκη εκτός με την Μπάγερν και έχει καλή ψυχολογία παρόλο που έχασε την Δευτέρα από την Αβελίνο. Είναι κοινό μυστικό (και ας θολώνει τα νερά ο Μπάνκι τρεις την ώρα) πως ο καημός της Μιλάνο είναι η Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα φέτος θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να το χάσει με τόση διαφορά ποιότητας από τον δεύτερο. Λογικά κομπλέ οι ομάδες εκτός αν προκύψει κάτι τελευταίας στιγμής. Αγωνιστικά δύσκολο να έχουμε πάλι πάρτι από τον Παναθηναϊκό. Και ο Μπάνκι με την άμυνα θα προσπαθήσει εκ νέου για διπλό. Πολύ οριακό ματς βλέπω και σφιχτό. Διαδικτυακά βρίσκουμε Μιλάνο με +6,5. Ο ΟΠΑΠ άνοιξε με +2,5 και συμβολικά το πήγε στο +3,5 για να κλείσει η ψαλίδα. Πάντως μέχρι αύριο θα παίζουμε στο +5,5διαδικτυακά  και ίσως στο +4,5 από ΟΠΑΠ αν βλέπει ότι παίρνει παιχνίδι στην απλή νίκη του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι σίγουρα με το +6,5 της Μιλάνο διαδικτυακά ενώ για τον ΟΠΑΠ με το σημερινό +3.5 δεν έχω αποφασίσει ακόμα.


Επομένως. Πολλά ντέρμπι αυτή την αγωνιστική Νίζνι- Ζαλγκίρις- Ουλκέρ- Αστέρας-Παναθηναϊκός. Αξίζει να κυνηγήσετε παρατάσεις και ανατροπές με πονταρίσματα μικρά. Ένα να σας κάτσει θα είστε στα λεφτά σας. Με δύο έχετε κέρδος. Για τις ανατροπές αναφέρω. Για τις παρατάσεις μία αρκεί για να είμαστε κερδισμένοι.


Σύνολα πόντων δεν κράτησα κάτι.


ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΙΚΗ   1,45
ΜΑΚΑΜΠΙ (-15,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΟΠΑΠ
ΟΥΛΚΕΡ (+2,5)
ΜΑΛΑΓΑ (+11,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+1,5)
ΑΛΜΠΑ  ΝΙΚΗ  1,40
ΜΙΛΑΝΟ (+6,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

745. (+1,5) ΟΥΛΚΕΡ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1
749. (+1,5) ΕΡ.ΑΣΤΕΡΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1

***ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΜΙΛΑΝΟ ΕΣΤΩ ΜΕ +4,5 ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΥΑΔΑ ΦΤΑΝΕΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΟΥΛΚΕΡ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1   ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2

ΑΛΜΠΑ- ΛΙΜΟΖ   1   ΝΙΚΗ   ΑΛΜΠΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΙΛΑΝΟ   2   ΜΕ  6.5π. ΥΠΕΡ ΜΙΛΑΝΟ



***ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΙΚΗ ΑΛΜΠΑ ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΞ’ΙΣΟΥ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΟΛΛΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου