Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το φιλέτο στο πιάτο! (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)


Στο «άθλημα» θέλει και λίγο τύχη. Και αν στην πρόταση ίντερνετ χάθηκε δίκαια η Χάποελ που απογοήτευσε για ακόμα μία φορά, στην πρόταση ΟΠΑΠ η Άρτλαντ γύρισε το ματς άλλα εν τέλει είχαμε παράταση και στον ΟΠΑΠ παράταση δεν μετράει άσχετα αν έχασε η Άρτλαντ. Γιατί αν κέρδιζε στην παράταση με 2π. θα ήταν μαχαιρία! Πέρασαν η Ζενίτ χωρίς να χρειαστεί καν το χάντικαπ άλλα και η Παρτίζαν που έκανε την πρώτη  της νίκη όπως σας έγραφα.


Σήμερα όμως είναι ημέρα Ευρωλίγκας οπότε πάμε να δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Η αγωνιστική είναι πονηρή οπότε διαβάζετε τις αναλύσεις και κρίνετε τι σας αρέσει.


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ υποδέχεται την Νίζνι. Κομπλέ οι δύο ομάδες και την Δευτέρα είχαμε Ούνιξ- Νίζνι για την vtb λίγκα 78-89. Τώρα «θόλωσε» τα νερά ο Πεδουλάκης με αυτή την ήττα; Κράτησαν δυνάμεις οι της Ούνιξ για την Ευρωλίγκα που τους καίει πιο πολύ; Πάντως όπως σας έγραφα και χθες στο Ζενίτ- Κίμκι οι ρώσοι έχουν μία ισορροπία στα μεταξύ τους. Δηλαδή η Ζενίτ χθες κέρδισε ενώ είχε χάσει προ ημερών. Σήμερα λίγο δύσκολο εώς αδύνατο να κάνει το 2 στα 2 η Νίζνι και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο μέσα σε 4  μέρες οπότε λογικά κερδίζει η Ούνιξ. Θυμίζω πως η Νίζνι ήταν φιναλίστ στην περσινή vtb γι’ αυτό και παίζει στην Ευρωλίγκα. Πάντως σαν ρόστερ κράτησε τα περσινά επίπεδα και δεν ξοδεύει αφειδώς όπως η ΤΣΣΚΑ, η Κίμκι, η Κούμπαν και η Ούνιξ. Στοιχηματικά με -10,5 διαδικτυακά είμαι με τον άσσο. Σε μέτριο ποντάρισμα όμως καθώς το ζητούμενο είναι απλά η νίκη για την Ούνιξ και όχι τόσο η διαφορά που θα είναι καλοδεχούμενη πάντως για τις ισοβαθμίες .


Στην Κλαϊπέντα η Νεπτούνας υποδέχεται την Βααλένθια σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Κομπλέ οι δύο ομάδες και προσέχουμε την έδρα της Νεπτούνας. Όπου κέρδισε τον Αστέρα και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στην παράταση. Πραγματικά μεταμορφώνεται η ομάδα προς το καλύτερο και είναι επικίνδυνη πολύ. Η Βαλένθια δείχνει να στρώνει. Έκανε την πρώτη της νίκη με την Λαμποράλ στον όμιλο ενώ είναι κοντά στον Νέντοβιτς καθώς έχει θέμα στα γκαρντ. Επέστρεψε και ο Λίστσουκ οπότε πάνοπλη θα παίξει για την νίκη και μόνο. Δύσκολη συνέχεια με Μπαρτσελονα- Ολυμπιακό εκτός μετά. Η νίκη για τις «νυχτερίδες» είναι και θέμα ψυχολογίας σήμερα. Παρόλα αυτά προς άσσο είμαι με +6,5 που βρίσκω διαδικτυακά. Πιστεύω πως αν κερδίσει η Βαλένθια αυτό θα γίνει με κόπο.


Στο Μόναχο έχουμε καλό ντέρμπι και κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εκτός ο Γκαβέλ και ο Τέιλορ για την Μπάγερν. Αμφίβολοι ο Μπένζινγκ και ο Τζέντοβιτς άλλα μάλλον θα παίξουν γιατί αν δεν παίξουν μένει έξω η μισή ομάδα! Άλλωστε δεν έχουν κάτι σοβαρό. Η Ουλκέρ είναι κομπλέ και παίρνει ποντάρισμα η νίκη της και λόγω των απουσιών της Μπάγερν άλλα και λόγω του ότι η ομάδα έχει ένα 0/2 στην Ευρωλίγκα και ψάχνει την νίκη οπωσδήποτε. Βέβαια το ίδιο θέλει και η Μπάγερν που έχασε και από την Άλμπα στο γερμανικό ντέρμπι και αναζητά μεγάλη νίκη ψυχολογίας. Δύσκολη συνέχεια και για τους δύο με ντέρμπι και στα πρωταθλήματα τους άλλα και στην ευρωλίγκα. Πολύ ανοιχτό ματς πραγματικά και καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους αμφίβολους της Μπάγερν που είναι πενταδάτοι. Το +2,5 του ΟΠΑΠ θα ανέβει λογικά απλά δεν θεωρώ ευκαιρία το -2,5 της Ουλκέρ στον ΟΠΑΠ. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού.


Στην Βιτόρια η Λαμποράλ υποδέχεται τον Αστέρα. Επίσης κομβικό ματς καθώς η Λαμποράλ μετά πάει εκτός με την Νεπτούνας και ο Αστέρας εκτός με την Γαλατά. Κομπλέ οι δύο ομάδες με τον Βούγιασιτς να κάνει καλά παιχνίδια για τους βάσκους οι οποίοι πάντως έχουν 2 κολλητές ήττες με Βαλένθια και Γκραν. Εντός έδρας είναι καλύτεροι. Όπως και ο Αστέρας που εκτός έδρας υστερεί. Με 6,5 χάντικαπ πάντως το παιχνίδι είναι προς αποφυγή και στοιχηματικά ίσως λίγο νίκη Λαμποράλ αξίζει μόνο στο 1,45.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα ανοιχτό παιχνίδι. Το χάντικαπ της Μακάμπι ανεβαίνει καθώς οι εβραίοι είναι ντεφορμέ άλλα έχασαν και τον Πνίνι για 4 μήνες και αυτό είναι πλήγμα. Δύο σερί ήττες για Μάλαγα από ΤΣΣΚΑ και Μπανταλόνα. Τρεις σερί ήττες για την Μακάμπι, όλες με θεωρητικά κατώτερες ομάδες δηλαδή Χάποελ Ιερ, Τσεντεβίτα, Χάποελ Τελ Αβίβ. Με την Μάλαγα πάντως να έχει ελαφρώς καλύτερο πρόγραμμα στην συνέχεια. Στοιχηματικά και λόγω έδρας ορθά η Μάλαγα είναι το φαβορί. Απλά δεν μπορώ να παίξω ευχάριστα την νίκη της καθώς η Μακάμπι πάντα είναι επικίνδυνη και υπολογίσιμη ειδικά τώρα που θέλει νίκη μετά τις συνεχόμενες ήττες. Το αφήνουμε το παιχνίδι ήσυχο.


Στο Μιλάνο η τοπική ομάδα μετά από 3 σερί ήττες έχει must win παιχνίδι με την Τούροβ. Κομπλέ οι ιταλοί, αμφίβολος ο Βισνιέφσκι για την Τούροβ. Οι πολωνοί που έκαναν την πρώτη τους νίκη στην ευρωκίγκα με την Μπάγερν και έχουν καλό κλίμα καθώς παίζουν χωρίς άγχος όντας το απόλυτο αουτσάϊντερ.  Λογικά η Μιλάνο κερδίζει. Και αν παίξει καλό μπάσκετ λογικά καλύπτει και το χάντικαπ. Άλλα επειδή δεν είναι εμπιστοσύνης η ομάδα ή βάζουμε λίγα στον άσσο με χάντικαπ σε μονό αποδεκτό ή περιμένουμε το live να πάρουμε καλύτερη τιμή (αν πάρουμε).


Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γαλατά και δίκαια είναι το μεγάλο φαβορί. Εκτός οι Πρίντεζης- Παπαπέτρου- Λοτζέσκι. Εκτός για την Γαλατά ο Πότσιους. Και άνετος βαθμολογικά ο Ολυμπιακός με 4 στα 4 άλλα εντός έδρας φυσικά θα παίξει μόνο για την νίκη και με διαφορά μάλιστα. Η Γαλατά είναι ανεβασμένη. Κέρδισε Νεπτούνας και Εφές και θα παλέψει όσο μπορεί. Δεν αξίζει η νίκη του Ολυμπιακού στο 1,20. Οριακό το +8,5 της Γαλατά που το καλύπτει η ελληνική ομάδα αν έχει ρέντα και στο τρίποντο. Όλα πιθανά.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Ρεάλ σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Εκτός ο Ρούντι για την Ρεάλ. Εκτός ο Κρστιτς για την Εφές. Καλές απουσίες. Αμφίβολος ο Αγιόν για την Ρεάλ. Η «βασίλισσα» είναι και φέτος μέσα στις 3 καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης και φυσικά αήττητη. Εξαιρετικό ρόστερ. Η Εφές έχασε το ντέρμπι με την Γαλατά την Κυριακή ενώ η απουσία στην ρακέτα του Κρστιτς στοιχίζει στον Ίβκοβιτς που του αναθεωρεί τα συστήματα. Προσέχουμε πάντως πως η Ρεάλ δεν έχει βαθμολογικό άγχος και οι διαφορές είναι και θέμα μέρας. Στο Καζάν ας πούμε κέρδισε στο μηδέν με καλάθι του Γιούλ. Ομοίως και την Κυριακή στο τοπικό ντερμπάκι της Μαδρίτης με την Φουενλαμπράντα. Καλό crust test και για τον Ίβκοβιτς που τέτοια παιχνίδι τον εξιτάρουν πολύ. Πάμε με τον άσσο στο +7,5 διαδικτυακά. Δεν περιμένω περίπατο της Ρεάλ. Στον ΟΠΑΠ έχουμε ακόμα +5,5. Περιμένω να ανέβει λίγο. Αν δεν ανέβει το βάζω άλλα χαμηλώνω το ποντάρισμα.


Μπερδεμένο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ με την Τσεντεβίτα να υποδέχεται την Άλμπα. Οι γερμανοί το έχουν στα κερδισμένα αυτό το ματς καθώς θέλουν πρόκριση στο τοπ16. Οι κροάτες πάντως δείχνουν καλό πρόσωπο με 3/3 τελευταία και φυσικά την μεγάλη νίκη με την Μακάμπι. Χοτ και η Άλμπα πάντως που διέλυσε την Λιμόζ και πήρε το ντέρμπι με την Μπάγερν. Κομπλέ οι ομάδες καθώς οι μακροχρόνιοι δεν επηρεάζουν. Η Τσεντεβίτα εντός έδρας παίζει καλύτερα και σωστά το παιχνίδι δίνεται σχεδόν στα ίσια. Στοιχηματικά ναι μεν η Άλμπα «καίγεται» περισσότερο βάσει αρχικών στόχων άλλα πετυχαίνουμε την Τσεντεβίτα σε καλό φεγγάρι και δεν μπορώ να την κοντράρω. Νο μπετ.


Στο Μπομπλάν η Λιμόζ υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και θα προσπαθήσει για την έκπληξη άλλα είναι δύσκολο. Η ΤΣΣΚΑ είναι φορμαρισμένη. Κομπλέ οι γάλλοι. Εκτός Μαρκοϊσβίλι- Χριάπα- Ζοζούλιν για ΤΣΣΚΑ κλασικά. Μία Λιμόζ που διασύρθηκε στο Βερολίνο και ψάχνει νίκη με ένα θηρίο για να έχει προβάδισμα επί της Άλμπα στο τέλος. Δεδομένου πως η Άλμπα δεν κάνει και αυτή νίκη εκτός προγράμματος. Περίεργο παιχνίδι. Προς τον άσσο είμαι με +11,5 καθώς με την έδρα θα το παλέψουν οι γάλλοι πιστεύω και το χάντικαπ δεν θα καλυφθεί.


Στην Σαρδηνία η Σάσσαρι έχει κομβικό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις και ψάχνει την πρώτη της νίκη στη Ευρωλίγκα. Μία Σάσσαρι που έχασε από την Καντού μάλλον έχοντας το μυαλό περισσότερο στο σημερινό παιχνίδι. Κομπλέ οι ομάδες. Χοτ η Ζαλγκίρις που καθάρισε και την Ούνιξ σαν «αβγό» και έχει φτάσει τις 7 συνεχόμενες νίκες. Την κοντράρω όμως, Με την έδρα η Σάσσαρι πιστεύω πως κερδίζει την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Καίγεται περισσότερο η Σάσσαρι από όποια οπτική και να το δω. Διαδικτυακά έχουμε και +1,5. Στον ΟΠΑΠ πάμε με απλή νίκη στο 1,75.


Πάμε και στην Καταλονία όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Πλην τον μακροχρόνιων είναι αμφίβολος ο Ράιτ για τον Παναθηναϊκό. Οι αθηναίοι έκαναν στην έδρα τους τις νίκες που έπρεπε και θα παίζουν τώρα χωρίς άγχος. Επομένως είναι επικίνδυνοι και ο Ιβάνοβιτς έχει κάνει παλαιότερα αρκετές «κηδείες» στους Μπλαουγκράνα. Πάντως αν βρει ρυθμό η Μπαρτσελόνα θα ξεφύγει το σκορ. Αυτό είναι μία πολύ σοβαρή πιθανότητα. Στοχηματικά δεν ακουμπάμε με 9,5 χάντικαπ. Καλύτερο το Live.


Επομένως πάμε με ανατροπές στην Μπάγερν, στην Μάλαγα και στην Τσεντεβίτα. Από 1 σε 2 και από 2 σε 1. Από εκεί και πέρα από χαμηλές νίκες μόνο την Λαμποράλ και αυτό όχι σούπερ φανατικά. Παρατάσεις βάζετε στα αμφίρροπα και όπου έχετε έμπνευση.


ΟΥΝΙΞ (-10,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (+6,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
ΜΠΑΓΕΡΝ  ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
ΛΑΜΠΟΡΑΛ  ΝΙΚΗ  1,45
ΜΑΛΑΓΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
ΜΙΛΑΝΟ LIVE ΠΡΟΣ ΑΣΣΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΧΑΝΤΙΚΑΠ
ΕΦΕΣ (+7,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
ΛΙΜΟΖ (+11,5) ΜΑΖΕΜΕΝΑ
ΣΑΣΣΑΡΙ (+1,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


745. (+5,5) ΕΦΕΣ- ΡΕΑΛ   1
747. (+11,5) ΛΙΜΟΖ- ΤΣΣΚΑ    1
055-311  ΣΑΣΣΑΡΙ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   ΝΙΚΗ ΣΑΣΣΑΡΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΕΦΕΣ-ΡΕΑΛ   1  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΕΦΕΣ
ΣΑΣΣΑΡΙ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  1   ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΣΑΣΣΑΡΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ   1  ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ   1,45\

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ   1  ΜΕ  6.5π. ΥΠΕΡ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου