Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Παιχνίδια φωτιά στην Ευρωλίγκα (Αναλύσεις- Προτάσεις)



Κοντράραμε χθες Γκραν και Μπάνβιτ άλλα δεν μας βγήκε σε καλό. Οπότε δεν πληρωθήκαμε. Πέρασε η Ρίγα και το μονό αποδεκτό της Καρσίγιακα. Σήμερα έχουμε Ευρωλίγκα όπου και μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Σε μία κομβική αγωνιστική καθώς έχουμε έναρξη του δεύτερου γύρου και πλέον κρίνονται σιγά σιγά οι προκρίσεις και η τελική κατάταξη στον κάθε όμιλο.


Τα περισσότερα παιχνίδια της αγωνιστικής είναι αμφίρροπα. Συνεπώς θέλει προσοχή και βλέπουμε πως έχουμε 8 νίκες μεταξύ 1,20 και 1,60. Σίγουρα θα έχουμε κάποιο «σπάσιμο».


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ υποδέχεται την Εφές. Βαθμολογικά καίγεται η Ούνιξ που μετά από 4 σερί ήττες έδιωξε τον Πεδουλάκη και προσέλαβε τον ρώσο Πασούτιν που ήταν ένα βήμα πριν την Τραμπζοσπόρ. Κομπλέ η Ούνιξ, σταθερά εκτός ο Κρστιτς για την Εφές που χωρίς αυτόν πάντως κέρδισε την Ρεάλ εντός έδρας και έχει καλή ψυχολογία. Το παιχνίδι είναι δύσκολο για την Ούνιξ άλλα πάντα η αλλαγή ενός προπονητή λειτουργεί ευεργετικά ειδικά όταν μία ομάδα προέρχεται από συνεχόμενες ήττες. Και δύσκολο το πρόγραμμα για την Ούνιξ που μετά έχει εκτός έδρας Ρεάλ και Σάσσαρι. Πιστεύω πως έστω και δύσκολα κερδίζει σήμερα. 1,70 στον ΟΠΑΠ. Περίπου 1,60 διαδικτυακά.


Η Νεπτούνας στην καλή της έδρα υποδέχεται ακόμα μία ισπανική ομάδα μετά τον θρίαμβο επί της Βαλένθια την προηγούμενη εβδομάδα. Η Λαμποράλ πάντως έδιωξε τον Κρέσπι μετά το στραπάτσο εντός με τον Ερ. Αστέρα και με καλό αμυντικό μπάσκετ διέλυσε εντός την Χιπούσκοα για την ισπανική λίγκα. Κοοουτσάρει ο ασσίσταντ που μάλλον μένει ως το τέλος της χρονιάς. Κομπλέ η Νεπτούνας καθώς ο μακροχρόνιος Σαρακάουσκας δεν επηρεάζει. Εκτός ο σέντερ Χάμιλτον για τους βάσκους. Αγοράστηκε εσπευσμένα ο Μπέγκιτς για να καλύψει το κενό του. Ίσως ντεμπουτάρει κιόλας. Δύσκολο παιχνίδι. Λογικά περιμένουμε μία καλύτερη Λαμποράλ από το χάλι που έχουμε δει ως τώρα. Απλά η Νεπτούνας εντός όπως σας έχω πει πολλάκις είναι υπολογίσιμη και δεν μπορώ να την κοντράρω. Αφήνω το παιχνίδι στην ησυχία του. Πάμε λίγο με under 160 πόντους και τίποτε άλλο.


Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ κάνει ότι θέλει με την διαφορά. Απλά και η Άλμπα είναι χοτ και ίσως τελικά να μην καλυφθεί αυτό το +14,5 που έχει. Σταθερά εκτός Μαρκοϊσβίλι- Χριάπα- Ζοζούλιν για τους ρώσους που πάντως έχουν πληρότητα και δεν επηρεάζουν οι απουσίες. Αμφίβολος ο Μπάνιτς και εκτός σταθερά ο Ταμπού για την Άλμπα. Πολύ σταθερή η ΤΣΣΚΑ με τον Ιτούδη. Πέντε σερί νίκες για την Άλμπα και όλες οι νίκες πολύ χρήσιμες, ειδικά αυτές με Μπάγερν- Τσεντεβίτα- Λιμόζ. Όπως προείπα πάμε λίγο με το χάντικαπ της Άλμπα για την περιέργεια.


Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ είναι δίκαια το φαβορί με μία Βαλένθια που απογοητεύει φέτος. Πρίντεζης- Παπαπέτρου- Λοτζέσκι εκτός άλλα καλό κλίμα πάντα και ανανέωσε ο Λοτζέσκι. Ήταν μία καλή κίνηση της διοίκησης. Εκτός ο Βαν Ρόσομ για την Βαλένθια και είναι ήδη γνωστή η αλλαγή στα γκαρντ με τον Νέντοβιτς να έρχεται και να φεύγει ο Μπάϊκς που δεν έπεισε. Διασυρμός και από την Μπαρτσελόνα για την Βαλένθια μετά την ήττα από την Νεπτούνας. Δεν μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό επομένως με τόσο κακή Βαλένθια. Απλά δεν παίζω και άσσο με -8,5 και -9,5 διαδικτυακά. Ο Ολυμπιακός δεν κυνηγά κάποια διαφορά (όχι πως θα ισοβαθμούσε ποτέ με την Βαλένθια) αφού  κέρδισε και στην Βαλένθια.


 Καλό παιχνίδι στο Μόναχο με την Μπάγερν να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Βαθμολογικά καίγεται η Μπάγερν που έχασε στο προηγούμενο πάλι εντός από την Ουλκέρ ενώ της στοιχίζει και η ήττα στην Πολωνία με την Τούροβ. Στα ενδιάμεσα έχασε και το ντέρμπι με την Άλμπα άλλα έκανε καλή νίκη ψυχολογίας με την Όλντενμπουργκ σε ένα παιχνίδι που πήγε να αυτοκτονήσει προς το τέλος. Πιο must win για την Μπάγερν δεν υπάρχει καθώς είναι ομάδα έδρας και μετά πάει εκτός με Παναθηναϊκο και Μιλάνο!!! Γκαβέλ- Τέιλορ εκτός άλλα μάλλον παίζει ο Μακ Κάλεμπ που αποκτήθηκε για ένα μήνα. Ο Μακ Κάλεμπ στην ουσία παίζει το μέλλον του σε αυτόν τον μήνα και αν κάνει καλά παιχνίδια στα μεγάλα ματς όπως το σημερινό τότε θα κερδίσει και καλό συμβόλαιο. Βέβαια άγνωστη η κατάσταση του άλλα ο Πέσιτς για να τον πάρει κάτι θα είδε παραπάνω. Λογικά ντεμπουτάρει ο Μακ Κάλεμπ. Στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα είναι άνετη και φυσικά αήττητη στον όμιλο. Κέρδισε εύκολα και τον Παναθηναϊκο άλλα και την Βαλένθια και παίζει καλό αποτελεσματικό μπάσκετ. Κομπλέ η ομάδα. Πονηρό το χάντικαπ και πιθανό τυράκι αυτό το 1,30 της Μπαρτσελόνα που αποτελεί ξερολούκουμο αν μπει σε παρολί με νίκη Ούνιξ π.χ. καθώς διπλασιάζει αμέσως την δυάδα.


Δεν με απασχολεί η νίκη της Μπαρτσελόνα. Πάω με το χάντικαπ της Μπάγερν πιστεύοντας πως θα είναι πιο ουσιαστική από ότι στο παιχνίδι με την Ουλκέρ και θα κρατήσει αυτό το +6,5 υπέρ της που φτάνει μέχρι και +7,5 στο διαδίκτυο.


Στο Μπομπλάν η Λιμόζ υποδέχεται την Μακάμπι με τους γάλλους να ψάχνουν μία μεγάλη νίκη με ένα μεγαθήριο μπας και προσπεράσουν την Άλμπα στο τέλος. Εκτός ο Αμάγκου για την Λιμόζ. Σταθερά εκτός ο Πνίνι για την Μακάμπι και δίνεται αμφίβολος ο Ραντλ. Αν δεν παίξει ο Ραντλ τελικά η Μακάμπι θα έχει πρόβλημα. Αγωνιστικά δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η Λιμόζ θα παλέψει άλλα η Μακάμπι δείχνει να στρώνει μετά την μίνι κοιλιά της με διπλό στην Μάλαγα και δεν ξέρω τι να περιμένω. Το χάντικαπ είναι επίσης πονηρό και η νίκη της Μακάμπι δελεαστική άλλα θα προτιμήσω εν τέλει να απέχω. Με το μαχαίρι στο λαιμό άσσο με χάντικαπ θα έπαιζα αν με ρωτάτε.


Επικίνδυνη έξοδο για τον Παναθηναϊκό στην Πολωνία. Αμφίβολος ο Φώτσης που μάλλον δεν παίζει πάντως. Σχεδόν κομπλέ οι πολωνοί που έχουν κερδίσει εντός την Μπάγερν και σαφέστατα αποδίδουν καλύτερα στην έδρα τους μιας και μακριά από αυτή χάνουν σχετικά εύκολα. 1,40 η νίκη του Παναθηναϊκού στον ΟΠΑΠ θέλει σκέψη άλλα προέρχεται από ήττα στην Βαρκελώνη και ίσως τελικά να έχει καλή απόδοση αυτή η νίκη. Διαδικτυακά ήδη στο 1,28! Αγωνιστικά ο καλός Παναθηναϊκος κερδίζει. Έχουμε χαμηλό χάντικαπ λόγω έδρας της Τούροβ άλλα δεν είναι και κάτι σούπερ ιδιαίτερο οι πολωνοί κακά τα ψέματα. Δεν βάζω την νίκη του Παναθηναϊκού σε κάποια πρόταση άλλα θα ρισκάρω με την ανατροπή 1 ημίχρονο/ 2 τελικό ένα μικρό ποσό.


Στο Μιλάνο δυνατό παιχνίδι με την Μιλάνο να καίγεται περισσότερο από την Ούλκέρ. Κομπλέ οι δύο ομάδες με την Μιλάνο να έχει δυσκολότερο πρόγραμμα πάντως ως το τέλος. Καλή έδρα πάντα το Μιλάνο αν και δεν είναι καυτή έδρα με δυναμικό κοινό. Οι ιταλοί συνήλθαν από τις σφαλιάρες, κέρδισαν εύκολα την Τούροβ και στην ουσία παίζουν τώρα την μισή τους πρόκριση. Με νίκη δική τους και ήττα της Μπάγερν σχεδόν κλειδώνουν μιας και έχουν και το διπλό στο Μόναχο. Με ήττα δική τους και νίκη της Μπάγερν έχουμε περιπέτειες. Και ας έχει ακόμα πολλά παιχνίδια. Παράπονα της διοίκησης για το ντεφορμάρισμα του Μπρουκς και του Κλέιζα. Δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές στο ρόστερ. Η Ουλκέρ έχει στρώσει. Πήρε τρία καλά ντέρμπι με Καρσίγιακα – Μπάγερν εκτός και Γαλατά εντός άλλα το σημερινό παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από αυτό με την Μπάγερν κατά την δική μου άποψη. Σωστές οι αποδόσεις. +1,5 για Μιλάνο πιο σωστό από το εντελώς στα ίσια που βρίσκουμε διαδικτυακά. Περιμένω ντέρμπι. Πάω με τον άσσο.


Πάμε και στην Παρασκευή που δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως.


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Ρεάλ. Κομπλέ οι λιθουανοί, εκτός ο Ρούντι για την Ρεάλ. Ξεκάθαρα πράγματα. Αν η Ρεάλ δεν είχε χάσει από την Εφές θα έβαζα λίγα στο χάντικαπ της Ζαλγκίρις. Πλέον δεν ακουμπάω.


Στην Σαρδηνία η Σάσσαρι με όπλο την έδρα θέλει να κάνει το 2 στα 2 μετά την άνετη επικράτηση επί της Ζαλγκίρις την προηγούμενη αγωνιστική. Η Νίζνι πάντως είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και αυτό το 1,40 της νίκης της Σάσσαρι δεν με καλύπτει. Μία Σάσσαρι που την πίστευα πολύ την προηγούμενη αγωνιστική και με δικαίωσε. Τώρα δεν με καλύπτουν οι αποδόσεις. Αγωνιστικά κομπλέ οι ομάδες και σεβαστή πολύ η έδρα της Σάσσαρι. Σωστά φαβορί οι ιταλοί άλλα προσωπικά αφήνω το παιχνίδι ήσυχο.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την Τσεντεβίτα και η λογική λέει πως μετά τις ήττες από ΤΣΣΚΑ Μακάμπι, κερδίζει σχετικά εύκολα τους κροάτες. Τώρα αυτό λέει η λογική. Τι θα δούμε στο παρκέ δεν ξέρω. Απέχουμε.


Στην Πόλη τέλος η Γαλατά υποδέχεται τον Αστέρα. Οι τούρκοι απογοητεύουν εκτός έδρας άλλα εντός ακόμα έχουν μία σχετική αξιοπιστία. Προέρχονται από εύκολες ήττες με Ολυμπιακό και Ουλκέρ. Ο Αστέρας επίσης είναι ομάδα έδρας και του ήρθε δώρο η εύκολη νίκη με την Λαμποράλ. Πλέον βλέπει πρόκριση ξεκάθαρα και κατεβαίνει με μόνο απώντα τον Γιόβιτς. Στον αντίποδα έχουμε αλλαγές στην Γαλατά. Εκτός οι Πότσιους, Μίκοβ, έφυγε ο Βουγιούκας μετά την δήλωση του Αταμάν που έκαναν λάθος που τον πήραν ενώ η διοίκηση γλυκοκοιτάζει τον Χόμπσον που πέρασε από Εφές και είναι γνωστός στην χώρα. Μέσα σε όλα αυτά η Γαλατά καλείται να κερδίσει. Και έχουμε ερωτήματα. Μπορεί να κερδίσει; Μπορεί ο Αστέρας να κάνει δεύτερο κολλητό διπλό στην Ευρωλίγκα; Το Ιπεχτσί πάντως είναι καυτή έδρα και εύκολα η δύσκολα πιστεύω η Γαλατά κάνει την πολυπόθητη νίκη. Χαμηλό το 1,45 άλλα το κρατάω.




ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


057-311  ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ- ΕΦΕΣ    ΝΙΚΗ ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ
738. (+6,5) ΜΠΑΓΕΡΝ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1  
741. (+1,5) ΜΙΛΑΝΟ- ΟΥΛΚΕΡ    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΟΥΝΙΞ- ΕΦΕΣ  1   ΝΙΚΗ ΟΥΝΙΞ    1,65
ΜΠΑΓΕΡΝ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΓΕΡΝ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΜΙΛΑΝΟ- ΟΥΛΚΕΡ   1   ΝΙΚΗ ΜΙΛΑΝΟ   1,90

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ   1   ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου