Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Revenge! (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)



Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν υπέροχο. Μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Ως τότε είχαμε το απόλυτο στον ΟΠΑΠ με 11 στα 11 σημεία !!! (ναι καλά διαβάζετε) και είχαμε το σχεδόν απόλυτο στο διαδίκτυο με 10 στα 11 σημεία. Και ξεκίνησε το Βαλένθια- Μάλαγα. Και μας μαύρισε την ψυχή…


Σύμφωνα με την σύνοψη σημείων που έγραφα στο άρθρο του Σαββάτου χάσαμε την Βαλένθια, πήραμε την Καζέρτα στον ΟΠΑΠ άλλα την χάσαμε στο διαδίκτυο και ξεκινάμε…


Πήραμε, ΠΑΝΙΩΝΙΟ- ΡΕΘΥΜΝΟ- ΑΕΚ- ΡΟΥΕΝ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ- ΠΙΣΤΟΙΑ- ΠΕΖΑΡΟ. Μία δεκάδα όνειρο!!!


Αυτά από ένα Σαββατοκύριακο που στις προτάσεις δεν ευτυχίσαμε να κάνουμε πάρτι ελέω Βαλένθιας…


Πάμε στα φρέσκα όπου έχουμε παραδοσιακά Τετάρτη το Eurocup στο προσκήνιο. Το έχω γράψει και παλαιότερα θα το γράψω και σήμερα. Πολλά παιχνίδια και αρκετές ομάδες έχουν περίεργη συμπεριφορά (κυρίως οι ιταλικές) ενώ προσέχουμε πως δεν ισχύει για όλους εξ’ ίσου το βαθμολογικό κίνητρο. Ορισμένες ομάδες δεν θα στεναχωρηθούν και αν αποκλειστούν…


Θα σταθώ αναλυτικά μόνο στα σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον απλά μία σύντομη γνώμη θα πω για όλα.


Ξεκίνημα με το Κίμκι- Ολίμπια όπου έχουμε τεράστιο χάντικαπ για την Ολίμπια και ορθώς είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι μόνο η διαφορά ποιότητας και η έδρα άλλα και το γεγονός πως οι σλοβένοι παρουσιάζουν μία «κοιλιά» στην απόδοση τους τελευταία. Δεν μπλέκουμε.


Η Βολγκογκραντ δείχνει να στρώνει. Ο Μπάουερμαν (αν και τον έκραξα στο ξεκίνημα του) δείχνει να βρίσκει αυτοματισμούς και η ομάδα έφτασε αισίως τις 3 σερί νίκες. Άκρο αντίθετο η Χάποελ που έχει καλύτερο υλικό άλλα δεν έχει πάρει σοβαρά το Eurocup φέτος και δίκαια έχει μία νίκη μόνο. Θολό παιχνίδι με την έννοια πως πάντα η καλή Χάποελ κερδίζει άλλα δυστυχώς την καλή Χάποελ την συναντούμε μόνο στο Ισραήλ ως τώρα.


Θέμα διάθεσης της Κούμπαν η διαφορά με την Βεντσπιλς. Επίσης δεν μπλέκουμε σοβαρά. Απλά να πούμε πως η Βεντσπιλς  έκλεισε τον διεθνή λετονό Τζανικένοκς για 3 χρόνια. Καλή κίνηση. Θα βοηθήσει. Λίγο άσσο με +10,5.


Αφήνουμε την Ρίτας που ως γνήσιοι λιθουανοί τα δίνουν όλα σε κάθε ματς. Οι ρουμένοι τις Πλοϊέστι είναι ομάδα έδρας περισσότερο.


Αφήνουμε και το Μπάνβιτ- Παρτίζαν. Τούρκοι και Σέρβοι εκ νέου μετά το τραγικό συμβάν στην Πόλη. Ατμόσφαιρα μπαρούτι; Eκκλησία; Οι Γκρόμπαρι θα είναι εκεί; Αγωνιστικά η Μπάνβιτ, ειδικά εντός, είναι ανώτερη κατά πολύ φέτος. Δεν θέλω να ασχοληθώ. Τέλος ο Σάλιτς από την Παρτίζαν.


Δεν μπλέκω με την Μπεσίκτας που οφείλω να ομολογήσω πως είναι πολύ σταθερή φέτος. Παράδοξο για την Μπεσίκτας που πλην της χρονιάς που πήρε το πρωτάθλημα Τουρκίας, τα τελευταία χρόνια είναι ομάδα μέρας περισσότερο. Σταθερή και η ανανεωμένη Ζενίτ. Οπότε όλα ανοιχτά εδώ.


Προσέχουμε το +8,5 της Μπουντούσνοστ που είναι πονηρό. Η Καρσίγιακα έχει δυνατή έδρα άλλα οι μαυροβούνιοι είναι φορμαρισμένοι τελευταία και ίσως εδώ να μην καλυφθεί το χάντικαπ. Λίγο +8,5 επομένως στο διπλό.


Ομάδα έδρας οι ούγγροι της Σζολνόκι και έχουμε «βατό» παιχνίδι με την Ρίγα. Με -5,5 πάντως οριακό πολύ και νίκη Σζολνόκι δεν μπορώ να παίξω στο 1,40. Καλή προσθήκη πάντως ο Γκίμπσον. Δεν έχουμε να κάνουμε με κανένα μεγαθήριο όμως …


Πάμε στον γερμανικό εμφύλιο. Προ ημερών για το πρωτάθλημα Βόννη- Μπάμπεργκ  85-80. Πριν ένα μήνα Μπάμπεργκ- Βόννη 104-79 για το Eurocup. Τότε η Βόννη ψάχνονταν ακόμα και η Μπάμπεργκ έπαιζε εντός που είναι δυνατή. Το παιχνίδι στην Βόννη προ ημερών είναι πιο χαρακτηριστικό δείγμα. Και δίκαιες αποδόσεις καθώς την Μπάμπεργκ δεν μπορείς να την δώσεις αουτσαϊντερ με την Βόννη. Και δεν «παίζει» να χαριστεί η Μπάμπεργκ στην Βόννη για να περάσουν χέρι- χέρι. Η Μπάμπεργκ θα προσπαθήσει να πάρει την ρεβάνς. Και πιστεύω έστω και δύσκολα θα τα καταφέρει. Νίκη Μπάμπεργκ επομένως στο 1,60.


Αφήνουμε την Νανσί με την Ρόμα. Σε καλή κατάσταση οι γάλλοι άλλα η Ρόμα είναι αλλοπρόσαλλη και φέτος.


Η Όλντενμπουργκ έχει καλή έδρα. Μας πλήρωσε και με την Μπάμπεργκ το Σάββατο. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως αδιαφορεί για το Eurocup. Είναι σε όμιλο όπου πλην Σαρλερουά οι υπόλοιπες ομάδες είναι σχεδόν στα ίδια. Άντε η Σεβίλλη ως ισπανική να ξεφεύγει λίγο. Είχε δύσκολο πρόγραμμα. Τώρα έχει συνεχόμενα εντός έδρας. Κάπου θα την κάνει την γκέλα, απλά πιστεύω δεν θα είναι σήμερα. Η Νίμπουργκ είναι περισσότερο ομάδα έδρας. Λίγο νίκη Όλντενμπουργκ στο 1,50.


Γαλλικός εμφύλιος με ενδιαφέρον. Και ίσως το μοναδικό παιχνίδι που με «κεντρίζει» να ασχοληθώ σοβαρά μαζί του από το Eurocup σήμερα. Τα δεδομένα. Η Ντιζόν έχει την καλύτερα έδρα στην Γαλλία μακράν. Οι μόνες ήττες που έχει εντός εδώ και ένα χρόνο είναι μόνο για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα δεν χάνει εντός.  Μετρά ήδη ένα 2-0 απέναντι στην Βιλερμπάν. Μία νίκη για το πρωτάθλημα εντός εύκολη και ένα καλό διπλό στο Αστρομπάλ για το Eurocup σε ματς θρίλερ. Οι νίκες αυτές έγιναν πριν την αλλαγή του προπονητή και γενικά όταν η Βιλερμπάν ήταν «σκιά». Τα πράγματα άλλαξαν από τότε. Οι «λυωνέ» είναι φορμαρισμένοι πλέον με 3 στα 3, παίζουν καλό μπάσκετ (σε σχέση με το χάλι που ήταν τουλάχιστον) και η λογική μου λέει πως μέσα σε ένα μήνα να κάνουν τρεις ήττες από την Ντιζόν, πάει πολύ. Βέβαια δεν είναι σημείο για να φορτώσεις. Μιλάμε για γάλλους και Eurocup. Άλλα το +5,5 διαδικτυακά για την Βιλερμπάν είναι πολύ καλό χάντικαπ πιστεύω.


Η καλή Σαραγόσα εντός μπορεί την νίκη με το Στρασβούργο στο 1,60. Πιθανότατα ντεμπουτάρει ο Ζελαμπάλ με το Στρασβούργο.


Δεν ακουμπάμε Σεβίλλη και Γκραν. Με Φράνσις η Σαρλερουά, με Γουντσαϊντ η Σεβίλλη.


Επομένως λίγο ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (+10,5)- ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ (+8,5)- ΝΙΚΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΝΙΚΗ ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΝΙΚΗ ΣΑΡΑΓΟΣΑ- ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (+5,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


717. (+2,5) ΒΟΝΝΗ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   2
720. ΝΤΙΖΟΝ- ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (+3,5)   2
740. (+1,5) ΑΛΜΠΑ- ΜΑΛΑΓΑ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΝΤΙΖΟΝ- ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ  2  ΜΕ  5.5π. ΥΠΕΡ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΒΟΝΝΗ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   2   ΝΙΚΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  1,60



**ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου