Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Eurocup το κυρίως πιάτο (Μπάσκετ Τετάρτης)



Τα μισά σημεία πιάσαμε χθες. Χάσαμε Ρίγα και Βιλερμπάν. Πιάσαμε Παρί και Σζολνόκι. Ένα ταμείο διαδικτύου με δυάδα Σζολνόκι- Παρί έγινε σε μία μέτρια μέρα. Πάμε σήμερα χωρίς χασομέρι να δούμε το υπόλοιπο πρόγραμμα του Eurocup.


Ξεκίνημα με τον ρώσικο εμφύλιο όπου η Ζενίτ υποδέχεται την Κίμκι. Σαφώς φαβορί η Κίμκι άλλα ανάμεσα σε ρώσικες ομάδες πάντα έχουμε εκπλήξεις. Προ ημερών για την vtb λίγκα είχαμε Κίμκι- Ζενίτ  81-76 σε ένα καλό παιχνίδι ρυθμού. Στην ουσία αλλάζουμε έδρα και διοργάνωση άλλα η Ζενίτ σίγουρα θα θέλει την ρεβάνς. Μία Ζενίτ που πέρασε 2 δύσκολα οικονομικά χρόνια άλλα και πάλι βρίσκεται σε ανοδική πορεία με καλές κινήσεις. Διέλυση την Μινσκ εκτός έδρας για την vtb. Η Κίμκι ήθελε Ευρωλίγκα άλλα εφ’ όσον η Νίζνι έκανε την υπέρβαση πέρσι, περιορίζεται στο Eurocup. Μεγάλο διπλό με την Κούμπαν για την vtb και η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Στοιχηματικά περιμένω ένα ντέρμπι και σήμερα. Προτιμώ το +5,5 της Ζενίτ που έχει και την έδρα από το 1,40 της νίκης της Κίμκι.


Αφήνουμε το παιχνίδι της Κούμπαν που μετά την ήττα από την Κίμκι αν θέλει να ξεσπάσει καλύπτει και το χάντικαπ.


Καλό παιχνίδι στην Πυλαία Θεσσαλονίκης με τους γηπεδούχους να είναι φορμαρισμένοι και τους μαυροβούνιους να είναι επικίνδυνοι εκτός έδρας και βαθμολογικά να καίγονται περισσότερο. Ανοιχτό ματς είναι για μένα. Υπολογίζω την δουλειά που έκανε ο Μαρκόπουλος και την χημεία που δημιούργησε άλλα δεδομένου πως έρχεται και το ματς με τον Παναθηναϊκό εντός είμαι οριακά προς το διπλό με +2,5.


Η Παρτίζαν παραπαίει φέτος άλλα ήταν γνωστό αυτό από την αρχή. Τελευταία πάντως με την άμυνα είναι πιο μαχητική και μέσα στο Βελιγράδι πάντα πιο δυνατή. Το κίνητρο είναι η πρώτη  νίκη στον όμιλο. Που δεν διεκδικεί πιθανότητες πρόκρισης άλλα ως Παρτίζαν πάντα εντός παίζει για την νίκη και μόνο. Ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι οι ρουμάνοι από το Πλοϊέστι. Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έγινε η πρώτη δύναμη της χώρας (προσπερνώντας Οραντέα- Μούρες- Kλουζ- Γκας Μετάν τα τελευταία χρόνια) και ειδικά για το Eurocup φέτος ενισχύθηκε σημαντικά για τα κυβικά της. Δύναμη η έδρα της πάντως και εκεί την προτιμούμε. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάω με τον άσσο της Παρτίζαν γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί. Απλά θεωρώ πως είναι στα μέτρα της ομάδας αυτό το εντός έδρας παιχνίδι για να κάνει σεφτέ.


 Αφήνουμε την Μπάνβιτ που προέρχεται από 2 κολλητές ήττες και ίσως ξεσπάσει με την Βολγκογκραντ. Ο Μπάουερμαν πάντως εξακολουθεί να είναι μετριότητα στον πάγκο των ρώσων.


Η Ζιελόνα ψάχνει προπονητή καθώς παρά το συμπαθητικό ρόστερ είναι «σκιά» με όλη την σημασία της λέξης. Ακούγεται το όνομα του Φιλιπόφσκι και μάλλον θα κλείσει ο σλοβένος κόουτς οπότε όπως καταλαβαίνετε είμαστε σε δύο δρόμους. Ή που θα παίξουν καλά τα παιδιά και θα κερδίσουν την Βέντσπιλς για να δείξουν καλό πρόσωπο στον κατά πάσα πιθανότητα νέο προπονητή τους. Ή που η ομάδα «δεν στρίβει» με τίποτα και χρειάζονται και αλλαγές παιχτών. Η Βέντσπιλς προσφέρεται ως αντίπαλος πάντως μιας και είναι ομάδα έδρας και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν ακουμπάω πάντως την αναμέτρηση γιατί η Ζιελόνα αγωνιστικά είναι τραγική ως τώρα.


Λογικά με την έδρα ίσως κερδίσει και η Μπάμπεργκ άλλα το ματς με την Σαραγόσα είναι ανοιχτό και απέχουμε.


Καλό παιχνίδι στο Κουακενμπρουκ της Γερμανίας με την Άρτλαντ να υποδέχεται την Ντιζόν. Το -1,5 του ΟΠΑΠ είναι το χαμηλότερο. -3,5 παίζεται η Άρτλαντ διαδικτυακά. Και είναι σωστό φαβορί για την νίκη καθώς η Ντιζόν είναι ομάδα έδρας κατά 90%. Απλά ασταθής η Άρτλαντ, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη αν και με τα τελευταία της αποτελέσματα δείχνει να στρώνει. Προς άσσο είμαι άλλα όχι φανατικά.


Η Χάποελ δεν κάνει τόσο καλά παιχνίδια στο Eurocup, όσο στην λίγκα του Ισραήλ. Απλά πάντα εντός έδρας είναι υπολογίσιμη. Και αυτή την φορά η νίκη χρειάζεται και για βαθμολογικούς λόγους. Μία Χάποελ που διέσυρε την Μακάμπι στο Ισραήλ. Είπαμε από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα πως φέτος έχει καλή ομάδα με έμπειρους παίχτες, απλά στο Eurocup δείχνει ασόβαρη ως τώρα και το έχει πληρώσει φυσικά. Η Ρίτας είναι σε ανοδική πορεία. Παίζει καλό μπάσκετ και ήδη τρέχει ένα 5/5 σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Πάω με την απλή νίκη της Χάποελ στο 1,50 περίπου. Και εξαιτίας του βαθμολογικού κινήτρου πλέον άλλα και επειδή μετά το μπαμ με την Μακάμπι η ομάδα δείχνει να σοβαρεύεται.


Αφήνουμε το Καντού- Οστανδη καθώς η Καντού ως τώρα δείχνει να μην πολυενδιαφέρεται για το Eurocup.


Αφήνουμε και το Ρετζιάνα-Βόννη μιας και η Βόννη είναι σε φόρμα άλλα οι ιταλοί έχουν καλή έδρα.


Σίγουρα αφήνουμε την Σεβίλλη που έκανε την πρώτη της νίκη στην Ισπανία άλλα δεν έχει διάρκεια και η Νίμπουργκ είναι επικίνδυνη και έμπειρη ομάδα.


Αφήνουμε και την Ρόμα που είναι ο ορισμός της αστάθειας.


Και πάμε λίγο με +3,5 στον άσσο της Σαρλερουά. Απλά για την περιέργεια καθώς οι βέλγοι είναι σε καλό μομέντουμ και ίσως έχουμε θριλεράκι εδώ.


Συνεπώς πολλά παιχνίδια κλασικά και δύσκολες επιλογές. Γενικά σας το έχω ξαναπεί πως το Eurocup φέτος είναι δύσκολη στοιχηματικά διοργάνωση με τόσους ομίλους και ομάδες πχ όπως οι ιταλικές που αδιαφορούν σε κάποια παιχνίδια. Πάμε συγκρατημένα στις προτάσεις μας.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


711. (+5,5) ΖΕΝΙΤ- ΚΙΜΚΙ    1
714. ΠΑΡΤΙΖΑΝ- ΠΛΟΪΕΣΤΙ (+1,5)   1
718. ΑΡΤΛΑΝΤ- ΝΤΙΖΟΝ (+1,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  


ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ     1   ΝΙΚΗ ΧΑΠΟΕΛ  1,50

ΖΕΝΙΤ- ΚΙΜΚΙ  1  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΖΕΝΙΤ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου