Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τελευταία χαρτιά! (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Για ακόμα μία φορά είχαμε ψηλό ποσοστό στην σύνοψη με 4 στα 6 σημεία να περνάνε άλλα το κομβικό που ήταν η Βιλερμπάν στην προκειμένη δεν πέρασε με αποτέλεσμα να μην πληρωθούμε στις προτάσεις. Τραγική Βιλερμπάν έχει γίνει ο πελάτης της Ντιζόν και με σφραγίδα πλέον. Για την ιστορία πέρασαν ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ.


Πάμε στην Ευρωλίγκα όπως κάθε Πέμπτη για να δούμε όλα τα παιχνίδια.


Ξεκίνημα από το Βελιγράδι όπου ο Ερ. Αστέρας υποδέχεται στην καλή του έδρα την Νεπτούνας  που επίσης είναι ομάδα έδρας κατά 90%. Ισόβαθμες οι ομάδες και ο νικητής κάνει βήμα πρόκρισης. Ο Αστέρας θέλει και +3 γιατί είχε χάσει στην Κλαϊπέντα με 2π. Εκτός ο Γιόβιτς για τους σέρβους. Κομπλέ οι λιθουανοί καθώς ο Σαρακάουσκας είναι μακροχρόνιος απών. Αγωνιστικά ο Αστέρας εντός έδρας είναι καταιγιστικός. Σωστό το χάντικαπ στους 11,5 πόντους. Ένας παθιασμένος Αστέρας μάλλον το καλύπτει. Πάντως θα έχουμε φορτισμένη ατμόσφαιρα στο πρώτο εντός έδρας ματς μετά την δολοφονία του Ίβκοβιτς. Σε καλή κατάσταση οι δύο ομάδες και ο Αστέρας έρχεται από το διπλό στο Ζάγκρεμπ με την Τσεντεβίτα για την Αδριατική λίγκα. Σε ένα ματς θρίλερ. Η Νεπτούνας δεν έχει πρόβλημα στην λίγκα της Λιθουανίας. Στοιχηματικά αφήνουμε την αναμέτρηση. Αν ο Αστέρας πάντως τα δώσει όλα για να τιμήσει τον Μάρκο τότε ο άσσος θα έρθει φυσιολογικά.


Θέμα διάθεσης το χάντικαπ που πρέπει να καλύψει η Ουλκέρ με την Τούροβ εντός έδρας. Δεν μπλέκουμε. Κομπλέ οι τούρκοι. Χωρίς Βισνιέφσκι, Κόλινς και Κοζστρέφσκι οι πολωνοί. Βισνιέφσκι και Κόλινς είναι καλές απουσίες.


Καλό παιχνίδι στο Τελ Αβίβ με τις δύο ομάδες να είναι άνετες βαθμολογικά. Η ΤΣΣΚΑ αήττητη βέβαια και χοτ. Σταθερά εκτός Μαρκοϊσβίλι, Χριάπα και Ζοζούλιν για ΤΣΣΚΑ που δεν την πειράζει πάντως. Εκτός ο Πνίνι και 90% εκτός και ο Ραντλ για την Μακάμπι. Και είναι μεγάλο παιχνίδι γοήτρου άλλα και μίνι εκδίκησης για την ΤΣΣΚΑ που πέρσι στα ημιτελικά η Μακάμπι με επική ανατροπή την απόκλεισε από τον τελικό της διοργάνωσης. Περίπατο στην Μόσχα για την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο ματς. Αγωνιστικά σίγουρα η φετινή Μακάμπι δεν είναι το ίδιο καλή με την περσινή. Η ΤΣΣΚΑ παίζει με μυαλό και η λογική λέει πως ως καλύτερη ομάδα μπορεί το διπλό σήμερα. 1,50 δεν είναι άσχημη τιμή άλλα δεν θα το βάλω σε πρόταση τελικά. Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι ανάμεσα σε μεγαθήρια και θα περιμένω το live. Θυμίζω το Γιαντ Ελιάου είναι καυτή έδρα.


Μεγάλο ντέρμπι στην Ο2 Αρένα του Βερολίνου. Κατ’ αρχήν αμφότερες οι ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Απλά η Άλμπα βαθμολογικά θέλει περισσότερο την νίκη κυρίως για να ξεφύγει μια και καλή από Λιμόζ και Τσεντεβίτα παρά για να απειλήσει Μάλαγα και Μακάμπι. Δυνατή έδρα πάντα και διασυρμός στην Μόσχα σε ένα ματς που παράτησε πάντως και δεν ξόδεψε δυνάμεις. Εκτός ο Ταμπού που δεν επηρεάζει. Η Μάλαγα ρεαλιστικά έχει προκριθεί και πάει για την δεύτερη θέση απλά. Κομπλέ η ομάδα μετά από καιρό και καλό διπλό με την Βαλένθια στην Ισπανία. Ο Πλάθα κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος παρόλο που ττου έφυγε ο Ντράγκιτς στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ντέρμπι και στο ματς του ά γύρου όπου το πήρε η Μάλαγα με +3 στο τέλος κυριολεκτικά. Στην εκπνοή.  Στοιχηματικά είμαι με τον άσσο. Και λόγω βαθμολογικού κινήτρου και βάσει προγράμματος της Άλμπα που έχει στην συνέχεια δύο δύσκολα εκτός με Όλντενμπουργκ και Μακάμπι.


Πονηρό παιχνίδι στην Βιτόρια με την Λαμποράλ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Πρίντεζης- Παπαπέτρου και Λοτζέσκι εκτός για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Χάμιλτον για την Λαμποράλ. Βαθμολογικά καίγεται μόνο η Λαμποράλ ή οποία είναι με τον υπηρεσιακό της ως το τέλος της χρονιάς πλέον μιας και ο Κρέσπι χαιρέτισε πριν μια βδομάδα. Βαρόμετρο ο Βούγιασιτς που ξεκίνησε καλά άλλα δεν έχει διάρκεια όσο θα έπρεπε. Υπάρχει και ατυχία πάντως καθώς τα παιχνίδια με Νεπτούνας και Μπανταλόνα η ομάδα τα έχασε στην λεπτομέρεια και για 1π.!! Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και παίζει καλό μπάσκετ. Έχει ήδη ένα δύσκολο διπλό στην Ισπανία με την Βαλένθια. Δεν καταλαβαίνει από έδρες άλλα δεν έχει και βαθμολογική «κάψα». Και να χάσει δεν συνέβη και κάτι. Στα «σχοινιά» η Λαμποράλ λοιπόν που έχει και δύσκολη συνέχεια ως το τέλος με εκτός έδρας Γαλατά και Αστέρα και εντός την Βαλένθια που λογικά δεν θα παραπαίει μια ζωή. Ίσως είναι τυράκι η νίκη του Ολυμπιακού σήμερα στο δελεαστικό 1,55. Πάμε με το +4,5 της Λαμποράλ (+3,5) ΟΠΑΠ. Εκτιμώ πως αν δεν χάσει ο Ολυμπιακός λογικά θα κερδίσει πολύ οριακά. Ίσως και στην παράταση!


Στην Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται την Ούνιξ. Εκτός ο Ρούντι και ο Καμπάτζο για την Ρεάλ. Εκτός ο Σοκόλοφ για την Ούνιξ. Και επική νίκη στο Καζάν για την «βασίλισσα» με καλάθι του Γιουλ στο μηδέν σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Γενικά η Ρεάλ, ειδικά εντός έδρας δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα. Απλά, πρώτον η Ρεάλ τελευταία δεν ανοίγει μεγάλες διαφορές. Δεύτερον η Ούνιξ με τον Πασούτιν στον πάγκο πλέον δείχνει «μέταλλο» οπότε με την άμυνα αυτό το +12,5 μάλλον δεν θα καλυφθεί. Συνεπώς προς διπλό με χάντικαπ εδώ σε ένα μονό αποδεκτό όμως καλύτερα.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Ενδιαφέρον παιχνίδι στο Νόβγκοροντ με την Νίζνι να υποδέχεται την Ζαλγκίρις. Αμφότερες οι ομάδες με 3 νίκες και η Νιζνι εντυπωσιάζει ως πρωτάρα ειδικά μετά και το διπλό επί της Σάσσαρι στην Σαρδηνία. Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες και στο πρώτο ματς είχαμε περίπατο της Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Καμία σχέση το τότε με το τώρα. Κομπλέ οι ομάδες. Η Νίζνι έχει έδρα άλλα όχι φόβητρο. Αγωνιστικά μιλάμε για ένα ανοιχτό παιχνίδι καθώς η φετινή Ζαλγκίρις έχει βρει χημεία και με κλειδί το τρίποντο μπορεί να κάνει την ζημιά. Δεν παίζω νίκη Νίζνι γιατί ξαφνικά δεν έγινε «ογκόλιθος». Απλά είναι δίκαιο το 1,60 που έχει λόγω έδρας και φόρμας. Πάμε σε ένα μονό αποδεκτό με το +3,5 της Ζαλγκίρις άλλα καλύτερο το live που μπορεί να βρούμε και καλύτερο χάντικαπ πιθανότατα.


Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Σάσσαρι. Μία Εφές που φέτος με τον Ίβκοβιτς είναι σοβαρή και ουσιώδης. Θεωρητικά η Σάσσαρι καίγεται για την νίκη άλλα ρεαλιστικά και βάσει προγράμματος δεν έχει ελπίδες πρόκρισης μετά την ήττα σοκ εντός από την Νίζνι. Εκτός αν κερδίσει την Ρεάλ και βγάλει διπλό στο Κάουνας!!! Χλωμό καθώς είναι ομάδα έδρας. Κομπλέ οι ιταλοί. Χωρίς τον Κρστιτς η Εφές που λείπει καιρό πάντως. Στοιχηματικά δεν ακουμπάμε. Δεν βολεύει και το μομέντουμ δηλαδή η ήττα της Εφές στο Καζάν σε ένα παιχνίδι που έλεγχε για 38 λεπτά. Ο Ίβκοβιτς κάτι τέτοια δεν τα περνάει στο «ντούκου». Συνεπώς δεν μπλέκουμε.


 Παιχνίδι επιβίωσης στο Ζάγκρεμπ με την Τσεντεβίτα να υποδέχεται την Λιμόζ. Ο νικητής συνεχίζει να παλεύει με την Άλμπα. Ο ηττημένος μάλλον ψάχνει το θαύμα για την συνέχεια. Στο πρώτο ματς στο Μπομπλάν είχαμε νίκη για την Λιμόζ με +11. Εκτός ο Τόμας για τους κροάτες. Εκτός ο Αμάγκου για την Λιμόζ που έχει όμως σε εξαιρετική κατάσταση τον Μόερμαν. Πήρε και τον Τσικαμπούντ από την Σαλόν για να καλύψει το κενό του Αμάγκου. Αν πρόλαβε να τον δηλώσει έγκαιρα λογικά ντεμπουτάρει ο παίχτης. Μία Λιμόζ που το πάλεψε ως το τέλος με την Μακάμπι άλλα έχασε στις κρίσιμες επιθέσεις την ψυχραιμία της. Γενικά η ομάδα θέλει το κάτι παραπάνω άλλα προς το παρών δεν μπορεί. Η Τσεντεβίτα είναι σε χρονιά ανανέωσης με χαμηλό μπάτζετ και χωρίς αμερικάνους και ξένους γενικά. Απλά ο Ρέπεσα έχει βρει καλή χημεία και δεν μπορεί κάποιος να ξεγράψει την ομάδα. Βέβαια δεν είναι και για 1,50. Αστεία πράγματα. Στα ίσια έπρεπε να δινόταν η αναμέτρηση καθώς μιλάμε για τελικό επιβίωσης. Για όλα αυτά πάμε με το +4,5 της Λιμόζ (+3,5 ΟΠΑΠ) και περιμένουμε.


Αφήνουμε το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα ήσυχο. Μία Μπάρτσα που είναι χοτ και το Μιλάνο δεν πείθει δυστυχώς. Εκτός και ο Τζεντίλε μέσα σε όλα. Και λογικά το μυαλό είναι από τώρα στην επόμενη αγωνιστική και στον τελικό με την Μπάγερν εντός έδρας.


Πάμε και στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν. Μία Μπάγερν που απογοήτευσε στα τελευταία δύο της εντός έδρας με Ουλκέρ και Μπαρτσελόνα. Ειδικά με την Μπαρτσελόνα ήταν «σκιά». Δεν μπήκε καν στο γήπεδο. Μάλλον κομπλέ ο Παναθηναϊκος καθώς και ο Νέλσον είναι καλά. Εκτός Γκαβέλ και Τέιλορ για Μπάγερν για ακόμα μία εβδομάδα. Οι αθηναίοι παίζουν για την δεύτερη θέση πλέον. Η Μπάγερν για την πρόκριση της άλλα εν πολλοίς την χάνει με την ήττα στην Πολωνία και με την ήττα εντός από την Μιλάνο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ο Παναθηναϊλός εντός βρίσκει ρυθμό και αν το καταφέρει και αύριο τώρα καλύπτει και το χάντικαπ. Η Μπάγερν με βάσει την είκονα της στα τελευταία ματς δεν πείθει.


Πάμε και στο Βαλένθια- Γαλατά. Ένα παιχνίδι με πολύ ιδιαιτερότητα. Κατ’ αρχήν η Βαλένθια είναι σε κρίση διαρκείας και ο Περάσοβιτς θα το φάει το κεφάλι του ίσως και με ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τελευταίο χαρτί εδώ με την Γαλατά άλλα σε αντίθεση με την Σάσσαρι π.χ. η Βαλένθια βάσει προγράμματος αν στρώσει αγωνιστικά μπορεί να προκριθεί. Τραγική και με την Μάλαγα πάντως. Έχασε δίκαια. Ήταν μία ομάδα έκτρωμα. Εκτός μόνο ο Βαν Ρόσομ άλλα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Στον αντίποδα η Γαλατά έχει τα δικά της. Έφυγε ο Αλντεμίρ για το ΝΒΑ. Είναι εκτός ο Πότσιους και ο Μίκοβ. Ο Βουγιούκας παίζει με το πιστόλι στο κρόταφο και αν βρει ομάδα φεύγει. Και γενικά όλοι είναι ελεύθεροι να φύγουν καθώς ο χορηγός δεν τα «χώνει» πια και υπάρχουν ζόρια. Μέσα σε όλα αυτά ο Αταμάν συζητά να φέρει τον Γκόρντον. Έφαγε πάντως ήδη πόρτα από τον Χόμπσον και τον Λαβάλ. Άλλα η ομάδα κέρδισε και την Μπεσίκτας και τον Αστέρα!! Εντός έδρας. Τι περιμένουμε τώρα. Κατ’ αρχην να συνέλθει η Βαλένθια η οποία θέλει και +8 για να έχει την ισοβαθμία. Άλλα δεν μας εγγυάται κανένας πως θα συνέλθει η Βαλένθια. Από την άλλη όσοι κόντραραν Γαλατά επειδή έχει οικονομικά προβλήματα με την Μπεσίκτας και τον Άστέρα απλά έφαγαν τα μούτρα τους. Τι παιζουμε; Live και μόνο. Να δούμε πως θα μπει η Βαλένθια με τα μάτια μας.


Επομένως πάμε με ΑΛΜΠΑ(+1,5)- ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+4,5)- ΟΥΝΙΞ (+13,5)- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+3,5)- ΛΙΜΟΖ (+4,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


740. (+1,5) ΑΛΜΠΑ-ΜΑΛΑΓΑ   1
741. (+3,5) ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1
745. ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΛΙΜΟΖ (+3,5)   2


*ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΑΛΜΠΑ- ΜΑΛΑΓΑ   1   ΝΙΚΗ ΑΛΜΠΑ   2,00
ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΛΑΜΠΟΡΑΛ



**ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΛΙΜΟΖ (+4,5)

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου