Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part10 (HΠΑ- Πάμε για άλλες πολιτείες...)




Πάμε να δούμε και τις ομάδες του τρίτου ομίλου σιγά σιγά. Στον όμιλο αυτό υπάρχουν οι Πολιτείες που είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, σύμφωνα πάντα με τις αποδόσεις, άλλα και η Τουρκία που πάντα ξεκινά με προσδοκίες (άλλα καταποντίζεται) . Γενικά είναι ένας όμιλος με ενδιαφέρον στις προκρίσεις αφού πλην ΗΠΑ μπορεί να έχουμε ιδιαίτερες συγκινήσεις.


Ξεκίνημα λοιπόν με τις Πολιτείες.


Όταν το 1992 αποφάσισαν οι αμερικάνοι πως έπρεπε πλέον να κατεβάζουν την αφρόκρεμα που διαθέτουν στο μπάσκετ δημιουργήθηκε η πρώτη και αυθεντική dream team. Προπονητής ο Τσακ Ντέίλι με ασσίσταντ τον σημερίνο εκλέκτορα Σιζέφσκι και μία πλειάδα αστέρων στο παρκέ που όμοια της δεν θα ξαναδούμε ποτέ. Όλοι τους ή σχεδόν όλοι τους (πλην Λέτνερ) ιερά μπασκετικά τοτέμ. Τζόρνταν- Πίπεν- Ρόμπινσον- Στόκτον- Μαλόουν-Γιούϊν- Μπερντ- Μάτζικ-Ντρέξλερ- Μάλιν-Μπάρκλεϊ. Τα λόγια περιττεύουν. Φυσικά σάρωσε η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και φυσικά ο μόνος παίχτης που τους έπαιξε στα «ίσια» και με «εγωϊσμό» ήταν ο Ντράζεν Πέτροβιτς. Για τον Ντράζεν θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες άλλα το θέμα μας είναι η εθνική ομάδα των ΗΠΑ!!!


Έκτοτε λοιπόν με πολλά ή λιγότερα αστέρια οι ΗΠΑ ήταν πάντα το μεγάλο φαβορί της κάθε διοργάνωσης και όχι άδικα.


Φέτος με τον Σιζέφσκι και πάλι στον πάγκο η ομάδα ξεκίνησε φυσικά με στόχο το χρυσό όπως πάντα απλά από νωρίς είχαμε αρκετές αποχωρήσεις σημαντικών και πρωτοκλασάτων παιχτών. Όχι πως αυτοί που θα «κατέβουν» να παίξουν δεν είναι «παιχταράδες». Απλά όπως και να το δει κανείς, θα ήταν άλλη ομάδα με Τζέϊμς, Καρμέλο, Ντουράντ, Λοβ, Γκρίφιν κτλ.


Ποιοι «κατεβαίνουν» τώρα. Cousins, Curry, Davis, DeRozan, Drummond, Faried, Harden, Hayward, Irving, Korver, Parsons, Plumlee, Rose, Thompson, Gay.

 
Όπως μπορεί να δει κάποιος οι παίχτες είναι καλοί άλλα πλέον η ομάδα δεν είναι στα παλαιότερα επίπεδα της. Νεανική ομάδα κατά βάση. Πλην του Κόρβερ της Ατλάντα που είναι 33 και ίσως κοπεί ως το τέλος, ο επόμενος μεγάλος σε ηλικία είναι ο Γκέι (28)  που κλήθηκε εσπευσμένα να καλύψει την απουσία του Ντουράντ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι το πολύ 26 χρονών.


Επίσης παρατηρούμε πως σε σχέση με άλλες dream team εδώ απουσιάζουν οι παίχτες ορχήστρα (ένας τέτοιος ήταν ο Ντουράντ) ενώ απουσιάζουν και οι παίχτες που είναι «ηγέτες» στην ομάδα τους στο ΝΒΑ. Π.χ. Τζέϊμς, Μπράϊαντ, Άντονι κτλ κτλ 


Στα ευχάριστα η επιστροφή του Ρόουζ. Άλλα με τόσους τραυματισμούς ο συγκεκριμένος παίχτης μάλλον περισσότερο θα «τεστάρει» τον εαυτό του σε αυτό το Μουντομπάσκετ εν όψει ΝΒΑ και ίσως είναι ένα καλό σκαλοπάτι επανόδου στην ενεργό δράση. Αρκεί να μπορεί να αποδώσει. 


Τώρα να αναλύσουμε έναν προς ένα τους παίχτες δεν έχει νόημα. Επέλεξα κατάκτηση Ισπανία και κοντράρω ανοιχτά τις ΗΠΑ για δύο λόγους. Πρώτος. Πολλοί πρωτοκλασάτοι επέλεξαν φέτος να ξεκουραστούν και να αφοσιωθούν στην «εξέλιξη» τους στο ΝΒΑ όπως δήλωσαν (δηλαδή συμβόλαια, αποφυγή τυχόν τραυματισμού τύπου Τζορτζ κτλ). Επομένως ναι μεν έχουμε μία καλή ομάδα άλλα την δεδομένη χρονική στιγμή και μέσα στο σπίτι της η Ισπανία πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει αυτή την ομάδα που βλέπω. Αυτούς τους παίχτες που βλέπω για να είμαι ακριβής. Δεύτερος λόγος που πολλοί δεν λαμβάνουν υπ όψη και παρασύρονται σε λάθος εκτιμήσεις. Οι αμερικάνοι «καίγονται» για το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο άλλα δεν πολυσκοτίζονται για ένα χρυσό στο Μουντομπάσκετ. Ανατρέξτε στο παρελθόν και θα καταλάβετε απόλυτα τι εννοώ.


Για όλα τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ πως σωστά κοντράρω τις ΗΠΑ και είμαι με την Ισπανία σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Η απόδοση άλλωστε των ΗΠΑ για κατάκτηση μόλις αποχώρησε ο Ντουράντ ανέβηκε αμέσως. Δείγμα πως ήταν και ο τελευταίος «ηγέτης» ο συγκεκριμένος παίχτης αυτής της ομάδας. Παρόλο που ως ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να έχουν κάποιον ένα  ηγέτη άλλα πολλούς…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014


ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 


ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου