Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part7 (Πουέρτο Ρίκο- Δίδυμο φωτιά!)





Το Πουερτό Ρίκο είναι μία μικρή άλλα συμπαθής χώρα με παράδοση στο μπάσκετ. Είναι μία ομάδα που παίζει με πάθος και έτυχε και αυτή (όπως και η Αργεντινή) μία καλή φουρνιά παιχτών που κρατούν την σημαία της χώρα ψηλά στις μπασκετικές διοργανώσεις.


Φέτος η προετοιμασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Ο Αρόγιο και ο Σαντιάγκο ξεκουράστηκαν και δεν πήραν μέρος στο Centrobasket, εκεί όπου η ομάδα με ηγέτη τον δαιμόνιο Μπαρέα έφτασε μέχρι τον τελικό όπου και ηττήθηκε από τους οικοδεσπότες μεξικανούς (εξαιρετικός Γκουστάβο Αγιον) δίκαια και σχετικά εύκολα. Πλέον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές λογικά η ομάδα ταξιδεύει για την Ισπανία όπου και θα συνεχίσει το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας της. Αυτή την φορά πλήρης καθώς ενσωματώθηκαν και οι Αρόγιο- Σαντιάγκο. 


Οι ηγέτες είναι σαφώς δύο. Δύο γκαρντ πολύ ποιοτικά. Ο Αρόγιο και ο Μπαρέα. Ο Αρόγιο και φέτος ήταν το Α και το Ω της καλοκουρδισμένης από τον Αταμάν Γαλατασαράϊ. Ο Μπαρέα συνεχίζει να κάνει καλά παιχνίδια στο ΝΒΑ και φυσικά είναι παίχτης που ο καθένας θέλει στο ρόστερ του. Ο Σαντιάγκο, σέντερ,  μεγάλωσε πολύ. Κοντεύει τα 38 άλλα εξακολουθεί να μπορεί να προσφέρει λύσεις. Άλλωστε δεν ξεχνάμε πως στην τεράστια καριέρα του έχει αγωνιστεί στα μεγαλύτερα club και η πείρα του είναι πολύτιμη. Από εκεί και πέρα καλός είναι και ο φόργουορντ Μπάλκμαν όπου έχει εμπειρία από ΝΒΑ ενώ όλοι οι υπόλοιποι που πλαισιώνουν την ομάδα σίγουρα έχουν υπέρμετρο πάθος και δίψα για διάκριση άλλα δεν είναι στο τοπ επίπεδο. Ίσως οι Ριβέρα να ξεχωρίζουν λίγο…


Παρατηρούμε πως ο κόουτς Πάκο Όλμος έκοψε τον θηριώδη σέντερ Ράμος, γεγονός που δυσαρέστησε τον ηγέτη Αρόγιο. Επίσης σημαντικό. Ο Όλμος είναι και προπονητής του συλλόγου Κανγκρεχέρος. Σε αυτή την εθνική βλέπουμε αρκετές επιλογές να έχουν γίνει από τον συγκεκριμένο σύλλογο που προπονεί εκτός τα καλοκαίρια!


Αγωνιστικά τώρα. Οι δυαδά Αρόγιο- Μπαρέα αν συνδυαστεί στο 1-2 δίνει στην ομάδα 2 πολύ καλές λύσεις τόσο στην οργάνωση όσο και στο σκοράρισμα. Λογικά όσο αντέχει ο Σαντιάγκο θα παλεύει κάτω από τα καλάθια ενώ ο Μπάλκμαν αν βρει τον παλιό καλό του εαυτό μπορεί να δώσει σπουδαίες λύσεις. Γενικά το Πουέρτο Ρίκο υστερεί στα τριαροτεσσάρια ενώ οι αλλαγές του Σαντιάγκο στο σέντερ δεν ξέρω πόσο πολύ θα βοηθήσουν. Μακάρι να μπορέσουν. Συνεπώς με κορυφαίους δύο γκαρντ πας καλά άλλα όχι μακριά. Αν είναι σοβαρό το Πουέρτο Ρίκο λογικά προκρίνεται ως τέταρτο και αποκλείεται μετά στα νοκ άουτ από την Ισπανία. Τώρα αν χάσει από Σενεγάλη ή Φιλιππίνες ή κάνει κανένα «μπαμ» με Αργεντινή π.χ. αυτό θα το εξετάσουμε εν καιρώ. Να δούμε και τα φιλικά πως θα κυλήσουν. Γενικά όμως ο δεύτερος όμιλος έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς δεν έχει ούτε ομάδα «τρένο» (π.χ. Ισπανία) ούτε ομάδα «σάκο του μποξ» (π.χ. Αίγυπτος).



Συνεχίζεται…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 

ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου