Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part11 (Φινλανδία- Νέα Ζηλανδία- Άγιος Δομίνικος)





Συνεχίζουμε τις αναλύσεις μας για τις ομάδες του τρίτου ομίλου και πάμε ευθύς αμέσως να δούμε την Φινλανδία.

Οι σκανδιναβοί φέτος επενδύουν στο μπάσκετ. Έδωσαν έναν σκασμό λεφτά για να εξασφαλίσουν την wild card από την FIBA (αφήνοντας έξω Ρωσία και Κίνα) και επιστράτευσαν ότι καλύτερο διαθέτουν για να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται σε αυτό το Μουντομπάσκετ.


Ο Ντέτμαν κοοουτσάρει χρόνια την ομάδα και η φιλοσοφία του ταιριάζει γάντι στους «ψυχρούς» συμπατριώτες του φινλανδους. Πέρσι στα γήπεδα της Σλοβενίας η ομάδα εξέπληξε ευχάριστα στους ομίλους και κατέληξε στην 9η θέση. Μία πολύ καλή θέση αν αναλογιστεί κανείς πως παραδοσιακές δυνάμεις όπως Ρωσία και Ελλάδα κατέληξαν 22η και 11η αντίστοιχα.


Φέτος η ομάδα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τον ΝΒΑερ Μέρφι (PF Γιούτα), υπάρχει φήμη πως θα φορέσει το εθνόσημο και ο Γκούντεν (C Ουάσινγκτον) και φυσικά υπάρχουν όλα τα γνωστά αστέρια της ομάδας. Άλλωστε οι φινλανδοί ουδέποτε επικαλέστηκαν δικαιολογία για να αποφύγουν την συμμετοχή. Είναι ένας λαός που αγαπά την εθνική ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή των Μότολα- Νίκιλα όντας μπασκετικά γηρασμένοι άλλα πάντα παρών όταν τους ζητήθηκε.


Τρία φιλικά έχει δώσει ως τώρα η Φινλανδία, έχασε τα δύο από την Λιθουανία και κέρδισε στην παράταση την Αυστραλία. Ο Μέρφι δείχνει να νιώθει άνετα σιγά σιγά ενώ από κοντά και με καλές εμφανίσεις είναι ο Κόπονεν της Κίμκι άλλα και οι λοιποί γνωστοί μας πλέον Λι, Χοφ, Κοίβίστο, Κόττι, Ράννικο, Σαλίν.


Η Φινλανδία στον όμιλο που είναι μπορεί να προκριθεί και πάλι σε μία επόμενη φάση διοργάνωσης. Θα γίνουν πάντως καλές μάχες με Ουκρανία- Άγιο Δομίνικο κυρίως και νομίζω πως ο όμιλος αυτός αν έχει και μία απροσδόκητα καλή Νέα Ζηλανδία μπορεί να εξελιχθεί σε «ροντέο».


Μιας και είπα για την Νέα Ζηλανδία ας δούμε εν τάχει και αυτή την ομάδα.


Προπονητής είναι ο Βούτσινιτς. Ο σέρβος έχει ριζώσει στην ομάδα και κάνει καλή δουλειά μιας και λόγω «σέρβικης» φιλοσοφίας δουλεύει με τους ταλαντούχους που κύριο όνειρο τους είναι να φανούν μέσω της εθνικής και να κάνουν το βήμα παραέξω. Αρκετά μεγάλη η προεπιλογή της ομάδας ακόμα, ξεχωρίσει ο Κιρκ Πένι (SG/SF)  που έχει εξελιχθεί σε έναν καλό γυρολόγο της Ευρώπης. Από εκεί και πέρα όπως είπα πολλά ταλέντα και παλιοί γνώριμοι χωρίς πάντως να έχουμε κάτι το εξαιρετικό.

Γενικά γρήγορο μπάσκετ περιφέρειας περιμένουμε από τους Tall Blacks, είπαμε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά φυσικά δεν πρέπει και να υποτιμηθούν.


Πάμε και στο Άγιο Δομίνικο. Που δεν θα έχει τον Αλ Χόρφορντ και τον Βιλανουέβα άλλα θα έχει τον Φραντσίσκο Γκαρσία των Ρόκετς και είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της ομάδας. Από εκεί και πέρα καλές επιλογές με τον Σόσα, τον Βάργκας, τον Γκριρ του Στρασβούργου και τον Μπαέζ.
Σίγουρα θέλει προσοχή η ομάδα κυρίως από τους επιπόλαιους τούρκους. Πιστεύω πως διεκδικεί άνετα πρόκριση με Φινλανδία και Ουκρανία και γενικά πιστεύω πως τα δύο εισιτήρια (πλην ΗΠΑ- Τουρκία δηλαδή) θα παιχτούν στα «ίσια» από Ουκρανία- Φινλανδία- Άγιο Δομίνικο.


Συνεχίζεται…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014



ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 



ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου