Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part3 (Βραζιλία)




Η Βραζιλία έρχεται στο παγκόσμιο αυτό ραντεβού μετά την «σφαλιάρα» στους παναμερικανικούς που έγιναν στην Βενεζουέλα το 2013 όπου και τερμάτισε ένατη. Μία θέση άκρως ντροπιαστική καθώς οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν και λογικά η ομάδα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στην τετράδα. Φυσικά συμμετέχει εδώ με wild card καθώς είναι μεγάλο όνομα και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Οι απόγονοι του Όσκαρ Σμιντ λογικά θα «κατεβάσουν» το δυνατόν καλύτερο σε έμψυχο δυναμικό και φιλοδοξούν πλην των ΗΠΑ να είναι από τις τοπ ομάδες της αμερικανικής ηπείρου φέτος.


Ο αργεντίνος Μανιάνο κοουτσάρει χρόνια την ομάδα και έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τους περισσότερους αστέρες. Είναι καλός προπονητής άλλα δεν το βοηθά η συνοχή της ομάδας καθώς έχει καλά «όπλα» στα γκαρντ και στα σέντερ άλλα στα φόργουορντ η ομάδα είναι «να σε πάρω να φύγουμε».


Αν δεν συμβεί κάτι μέχρι το τέλος του μήνα η Βραζιλία έχει μία εξάδα παικτών πολύ ποιοτική. Στα γκαρντ ξεχωρίζουν ο έμπειρος Μπαρμπόσα και ο φορμαρισμένος Χουέρτας. Μέσα στην ρακέτα πλουραλισμός με Σπλίτερ- Βαρεχάο- Χιλάριο (Νενέ)- Χετσχάϊμερ. Από εκεί και πέρα μετριότητες. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο ο καταπονημένος Λεάντρο Μπαρμπόσα θα έχει το «καθαρό» μυαλό να κατευθύνει την ομάδα. Και ακόμα κατά πόσο οι «γίγαντες» Βαρεχάο και Χιλάριο θα κάνουν καλά παιχνίδια ώστε να εξοντώνουν τα αντίπαλα σέντερ και να κυριαρχούν στους αιθέρες. Ο Χουέρτας λογικά θα είναι πολύ καλός σε αυτό το τουρνουά ενώ ο Σπλίτερ διανύει εξαιρετική περίοδο και δεν τίθεται θέμα ντεφορμαρίσματος. Ο Τιάγκο Σπλίτερ είναι ίσως και από τους πιο ολοκληρωμένους ψηλούς πλέον καθώς δεν είναι «βαρύς», έχει πολύ καλές τοποθετήσεις και μεγάλη γκάμα κινήσεων. Άλλα μόνος του δεν φτάνει. Συνεπώς αν υποθέσουμε πως ο Σπλίτερ αποδίδει τα αναμενόμενα, ο Μπαρμπόσα κάνει τα απαραίτητα, τότε με καλά παιχνίδια από Βαρεχάο- Χιλαριο- Χετσχάϊμερ εναλλάξ, όπως καταλαβαίνετε η Βραζιλία μέσα στην ρακέτα θα είναι υπερδύναμη.


Στον πρώτο όμιλο λογικά με την Ισπανία δεν θα ευτυχίσει εκτός αν το επιτρέψει η Ισπανία και μόνο. Με Γαλλία και Σερβία πάντως μπορεί ακόμα και 2 νίκες αν παίξει έξυπνα. Δηλαδή να χτυπήσει με τους ψηλούς μιας και η Γαλλία πάσχει εκεί άλλα και η Σερβία έχει ποιοτικό μόνο τον Κρστιτς (ο Κούζμιτς δεν κατεβαίνει και οι Κάτιτς – Στίματς είναι πολύ βαριά κορμιά ειδικά αν πέσουν πάνω στον αέρινο Σπλίτερ).


Στους 16 αν η Βραζιλία τερματίσει δεύτερη τότε θα αντιμετωπίσει τον τρίτο του δεύτερου ομίλου. Και αν έχει στρωμένη ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα πιστεύω να προχωρήσει. Συνεπώς η Βραζιλία είναι από τις ομάδες που περιμένω κάτι καλό φέτος αρκεί οι «ρολίστες» να μην αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων…


Συνεχίζεται…


ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014


ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 

ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00


ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου