Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part4 (Ισπανία- Η τελευταία ευκαιρία!)




Η φετινή Ισπανία είναι αποφασισμένη. Αποφασισμένη να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου στην τελευταία παράσταση των Πο Γκασόλ, Καλντερόν, Ναβαρο και Ρέγιες σε παγκόσμιο κύπελλο. Λόγω ηλικίας άλλωστε άλλο Μουντομπάσκετ δεν προλαβαίνουν. Τελευταία παράσταση λοιπόν και τι καλύτερο μπροστά στον κόσμο τους. Που είδε πολλές χαρές από αυτήν την χρυσή φουρνιά.

Ο Πο μεγάλωσε. Άλλα ακόμα και τώρα είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Όποτε δεν «κατέβηκε» η Ισπανία δεν έκανε καλά παιχνίδια και φυσικά δεν πήγε τελικό (6η στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και 3η στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας χωρίς τον Πο). Πλέον όλοι διαθέσιμοι για τον κόουτς Ορένγκα στην πιο πλήρη Ισπανία όλων των εποχών ίσως. Κρατήστε ονόματα.


Στα γκαρντ. Καλντερόν- Ναβάρο- Ρούμπιο- Γιούλ- Ροντρίγκεζ. Ένας και ένας κυριολεκτικά.


Στα φόργουορντ. Κλαβέρ- Ρούντι και Ιμπάκα που παίζει άνετα PF


Στα σέντερ. Τα αδέρφια Γκασόλ και φυσικά ο πολύπειρος Ρέγιες.


Εξίσου καλοί παίχτες και οι υπόλοιποι. Δηλαδή ο Χερνάνγκομεζ, ο Ρίμπας, ο Αμπρίνες, ο Ντίεζ.

Όπως καταλαβαίνετε (και με την δύναμη του κόσμου όπου δίνει τεράστιο κίνητρο) το να μιλάμε για χρυσό για την συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι κάτι παράλογο. Βλέποντας μάλιστα και τι θα «κατεβάσει» και το αντίπαλο δέος, δηλαδή οι ΗΠΑ.


Στις προηγούμενες διοργανώσεις δεν ήθελα να μπλέξω με την Ισπανία. Στα ευρωμπάσκετ την άφηνα ήσυχη ή την κόντραρα, σε Ολυμπιακούς όπου συμμετείχαν και οι ΗΠΑ απλά πίστευα πως ακόμα δεν είχε φτάσει η ώρα για την υπέρβαση. Τώρα το πιστεύω. Το μομέντουμ είναι με τους ισπανούς και μάλιστα «βολεύει» πολύ και το τελευταίο κάζο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας όπου αφύπνισε άπαντες.


Εκεί η Ισπανία «κατέβηκε» με υπερβολική σιγουριά άλλα και με απουσίες. Πλήρωσε την αλαζονεία της και πιστεύω πως έμαθε καλά πως η σοβαρότητα είναι το Α και το Ω. Κανείς φέτος δεν επικαλέστηκε «τραυματισμό» ή ξεκούραση. Ακόμα και η επιλογή του Ιμπάκα αντί του Μίροτιτς έγινε με πολύ προσεκτικά κριτήρια, δείγμα πως όλοι στην ομάδα ζουν και αναπνέουν για αυτό το Μουντομπάσκετ.


Δίκαια λοιπόν ο Κρστιτς είπε πως η Ισπανία θυμίζει την πάλαι ποτέ ενωμένη Γιουγκοσλαβία (Πέτροβιτς- Ντιβατς- Κουκοτς- Ρατζα- Βρανκοβιτς- Ζντοβτς, Πάσπαλι, Ντανίλοβιτς, Τζόρτζεβιτς κτλ) από πλευράς ποιότητας, αν και εγώ πιστεύω ότι η φουρνιά εκείνης της Γιουγκοσλαβίας δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ομάδα. Άλλα δεν είναι του παρόντος αυτή η κουβέντα τώρα.
Στον όμιλο που είναι, στον πρώτο, πιστεύω πως μόνο αν αυτοκτονήσει θα βγει δεύτερη. Άλλα 1,25 ως απόδοση δεν παίζω ποτέ. Δεν έχει αξία γιατί ακόμα και δεύτερη να βγει δεν συνέβη κάτι. Τα νοκ άουτ είναι τα κρίσιμα παιχνίδια. Συνεπώς καλύτερο όλων το 3,50 για κατάκτηση τροπαίου που σας έχω δώσει και πιστεύω πως φέτος ήρθε η ώρα…


*Ο Ρούντι υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα. Προσωπικά πιστεύω πως θα παίξει εν τέλει.


Συνεχίζεται…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014


ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 

ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00


ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου