Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part8 (Ελλάδα- Η επίσημη αγαπημένη;;;)




Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ κάποτε ήταν η «επίσημη» αγαπημένη. Βέβαια μετά τις επιτυχίες στο ποδόσφαιρο άλλα και την άρνηση ορισμένων παικτών να ενισχύσουν την εθνική ομάδα μπάσκετ δεν ξέρω πλέον κατά πόσο ο κόσμος της θεωρεί «επίσημη αγαπημένη». Ένας ακόμα όρος «δημοσιογραφικό κλισέ» από τα τόσα πολλά που αρέσκονται να μας «ταϊζουν» τα παλικάρια της τέταρτης εξουσίας.


Σε αυτό το Μουντομπάσκετ μπήκαμε από το «παράθυρο» με wild card καθώς η Ελλάδα είναι μεγάλο όνομα μπασκετικά όπως και να το δει κανείς. Πλήρης απογοήτευση στα γήπεδα της Σλοβενίας με τον Τρινκιέρι να κοιμάται ύπνο βαθύ και ήρεμο στον πάγκο και να χρησιμοποιεί λάθος παίχτες στις κρίσιμες στιγμές. Λογικό ήταν να φύγει και να συνεχίσει στην Ούνιξ και πλέον στην Μπάμπεργκ. Το μεροκάματο να βγαίνει. Στην θέση του μετά από ώριμη σκέψη ήρθε ένα δικό μας παιδί, ξενιτεμένο και κάποτε πολλά υποσχόμενο ως «τεχνοκράτης» κόουτς, ο Κατσικάρης. Ο Φώτης παράτησε νωρίς την ενεργό δράση ως παίχτης μιας και πλην της ΑΕΚ δεν είχε να παρουσιάσει και κάτι πολύ θελτικό ως παίχτης και γρήγορα έπεσε με τα «μούτρα» στην προπονητική, αρχικά ως assistant στην ΑΕΚ, έπειτα ως head και αργότερα έφυγε στο εξωτερικό, πρώτα στην Αγία Πετρούπολη και μετά στην Ισπανία. Όνομα έκανε στην Ισπανία βέβαια, αρχικά με την Βαλένθια άλλα πολύ περισσότερο με την Μπιλμπάο. Στην τελευταία σεζόν με την  Μπιλμπάο (πριν αυτή ξεπουλήσει λόγω χρεών) βγήκε και κορυφαίος προπονητής στο Eurocup άλλα είχε και παιχταράδες να τον πλαισιώνουν. 


Προσωπικά δεν μου αρέσει ο Κατσικάρης άλλα είναι καλύτερος από τον Τρινκιέρι σίγουρα. Αντιμετωπίζει τα πράγματα πολύ περισσότερο με το μαρκαδοράκι ενώ χρειάζεται και λίγο φωνή όταν επιβάλλεται να αφυπνιστεί η ομάδα. Θα δούμε τα πεπραγμένα του στο παρκέ. 


Το ρόστερ της ομάδας είναι πλούσιο. Εκτός Σπανούλης- Κουφός άλλα και πάλι οι επιλογές είναι καλές άλλα όχι καλύτερες από παλαιότερες χρονιές.


Στα γκαρντ Ζήσης- Καλάθης λογικά θα ηγηθούν ενώ καλές λύσεις και οι Σλούκας- Μάντζαρης του Ολυμπιακού. Με τον Μάντζαρη μάλλον να χρησιμοποιείται περισσότερο για δυνατές άμυνες. Καλή λύση για το σκοράρισμα ο Βασιλειάδης ενώ ανεβασμένος και ο Αθηναίου που στο Μιλάνο πάντως «γυάλισε» καλά τον πάγκο.


Στα φόργουορντ είμαστε πολύ καλύτερα με Παπανικολάου- Πρίντεζη- Καϊμακόγλου. Λογικά θα βοηθήσει και ο ενθουσιώδης Αντετοκούμπο που ζει ονειρικές στιγμές στο ΝΒΑ για 19 χρονών παιδί. Γιάνκοβιτς- Τσαϊρέλης είναι back up και επειδή κάποιοι πρέπει και να κοπούν είναι υποψήφιοι.

Στα σέντερ μελαγχολία. Ο Μπουρούσης έμεινε μόνος, ο Βουγιούκας προσωπικά δεν με πείθει αν και με την Ούνιξ έκανε καλά παιχνίδια. Γλυνιαδάκης και Μπόγρης (αν δεν κοπεί έστω ένας) απλά συμπληρώνουν. Είναι ένα επίπεδο κάτω του Μπουρούση. Ίσως και δύο.


Τι περιμένουμε τώρα. Λογικά πρόκριση στον όμιλο από πρώτη ως τρίτη. Όλα θα εξαρτηθούν από τα κομβικά παιχνίδια με Κροατία και Αργεντινή. Δυσκολεύομαι να δω πρωτιά πάντως. Στα νοκ άουτ λογικά αποφεύγουμε Ισπανία και θα βρούμε μία εκ των Γαλλία- Σερβία- Βραζιλία. Και οι τρεις ομάδες δύσκολες. Πιστεύω δεν περνάμε γι αυτό και έδωσα στοιχηματικά  φάση αποκλεισμού Ελλάδας τους 16. Δεν μπλέκουμε το συναίσθημα με το στοίχημα. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στο παρκέ.


Συνεχίζεται…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 

ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου