Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014: Τέταρτος όμιλος ανάλυση



Πάμε να δούμε και τον τέταρτο όμιλο συνοπτικά που σας τον χρωστάω εδώ και μέρες. Με αυτόν κλείνουμε όλες τις αναλύσεις και περιμένουμε πλέον το τζάμπολ του Σαββάτου.


Ξεκίνημα με την Κορέα. Την Νότια πάντα καθώς η Βόρεια έχει τα «εσωτερικά» της. Ίσως μαζί με την Αίγυπτο να είναι οι δύο ασθενέστερες ομάδες του Μουντομπάσκετ. Όλοι οι παίχτες παίζουν στο πρωτάθλημα της Κορέας. Δεν υπάρχει ψηλός της προκοπής (2,07 το πρώτο μπόι) μιας και ως γνήσιοι κορεάτες είναι κοντοί άνθρωποι και το παιχνίδι της ομάδας στηρίζεται στο γρήγορο περιφερειακό μπάσκετ με βάση το τρίποντο. Στο Λιθουανία- Κορέα ποντάρω να πληρωθούμε ένα από τα μακροχρόνια μας (ευρωπαϊκή ομάδα να σκοράρει 100+ πόντους σε ένα ματς) μιας και οι κορεάτες προσφέρονται για run n gun παιχνίδι πράγμα που λατρεύουν οι λιθουανοί. Τίποτε άλλο από την Κορέα. Λογικά τελευταία στον όμιλο πλην μεγάλης εκπλήξεως.


Η Ανγκόλα είναι η εκπρόσωπος της Αφρικής. Και η πιο έμπειρη από τις αφρικανικές ομάδες. Πάντα μαχητική, παρουσιάζει ομοιογένεια και ο Μασέδο (που πέρασε και από την 1η Αυγούστου, τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας) έχει χτίσει την ομάδα με την μισή 1η Αυγούστου. 6 παίχτες!!! Ο Τσιπριάνο μεγάλωσε λίγο (32) άλλα εξακολουθεί να είναι ποιοτικός για τα δεδομένα της ομάδας και όλη η ομάδα είναι μία γροθιά. Λογικά με το Μεξικό θα παιχτεί το τέταρτο εισιτήριο πρόκρισης και το παιχνίδι αυτό αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσοχή. Σαν μέγεθος η Ανγκόλα μπορεί να υποτιμηθεί από κάποιον αντίπαλο. Αν συμβεί αυτό τότε μεγάλα χάντικαπ που θα έχει υπέρ της δεν θα καλυφθούν ποτέ. Η Ανγκόλα θέλει ιδιαίτερη στοιχηματική μεταχείριση και στο live.


Το Μεξικό αν είναι σοβαρό μπορεί την πρόκριση. Έρχεται με σούπερ ψυχολογία καθώς πήρε το χρυσό στο Centrobasket που διοργάνωσε πριν 25 μέρες περίπου. Δεσπόζει ο Γουστάβο Αγιόν που είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Που έκανε παλαιότερα εκπληκτικά παιχνίδια με την Φουενλαμπράδα στην Ισπανία. Τόσο εκπληκτικά που τα γεράκια της Ατλάντα τον πήραν στον μαγικό κόσμο. Μαζί με τον Γκουτιέρεζ (Μπρούκλιν Νετς) στα γκάρντ λογικά θα αποτελούν την δύναμη πυρός της ομάδας. Επαναλαμβάνω. Το σοβαρό Μεξικό περνά στα νοκ άουτ. Και είναι εθνική ευκαιρία τώρα με Ανγκόλα και Κορέα. Νομίζω δεν θα την χάσει…


Η Αυστραλία και φέτος παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Μπορεί ο Μιλς και ο Μπόγκουτ να απουσιάζουν άλλα υπάρχει καλό υλικό με τέσσερις ΝΒΑερς (Ντελαβεντόβα- Έξουμ- Μπέρστοουν-Μπέϊνς) και έμπειρους «ευρωπαίους» όπως ο Ίνγκλις, ο Άντερσεν, ο Νιούλεϊ, ο Τζαγουάϊ. Λογικά η ομάδα προκρίνεται στα νοκ άουτ σχετικά εύκολα. Και εκεί με Ουκρανία- Φινλανδία- Τουρκία λογικά έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά. Μένει να το δούμε να συμβαίνει κιόλας. Δύο μικρά προβλήματα βλέπω μόνο. Αν κουράζεται ο Μπέϊνς στην ρακέτα ο ανέτοιμος Τζαγουάϊ δεν μπορεί να αναπληρώσει επάξια. Ντελαβεντόβα και Έξουμ είναι δύο ταλαντούχα PG άλλα παίζουν ακόμα με πολύ ενθουσιασμό και αυτό μπορεί να «καταστρέψει» την οργάνωση της ομάδας στις κρίσιμες στιγμές.


Η Σλοβενία έκανε ένα υπέροχο Ευρωμπάσκετ στο σπίτι της και δίκαια βρίσκεται εδώ σήμερα. Είχε λίγο και την βοήθεια των «γκρι» άλλα όχι κραυγαλέα πράγματα. Με τον Ζντοβτς πλέον στον πάγκο αντί του Μάλκοβιτς. Αμυντική φιλοσοφία πάλι και πάλι εκτός ο Έραζεμ Λόρμπεκ που θα ήταν μία καλή λύση ψηλά. Κατά τα άλλα σχεδόν η ομάδα που είδαμε στο Ευρωμπάσκετ πέρσι θα είναι και φέτος. Με τα αδέρφια Ντράγκιτς να είναι τα πρώτα βιολιά και από εκεί και πέραν ένα μείγμα μικρών και μεγάλων ηλικιακά παιχτών σε όλες της θέσεις. Αίσθηση μου είναι πως πέρσι έκανε την υπέρβαση η Σλοβενία. Φέτος πάει για χαμηλές πτήσεις. Με βασικό ψηλό τον Σλόκαρ ψηλά δεν έφτασε κανείς!!!


Πάμε και στην Λιθουανία. Που είναι το φαβορί του ομίλου και δίκαια. Μία Λιθουανία που αγαπά το μπάσκετ και το λατρεύει σαν θρησκεία. Όλοι παρόντες πλην του Καλνιέτις που τραυματίστηκε τελευταία στιγμή. Εκτός οι «παππούδες» Γιαφτόκας και Γιασικαβίτσιους άλλα και ο Κλέιζα που είναι ντεφορμέ. Γεμάτη ομάδα άλλα πονάει πλέον στο PG. Κατά τα άλλα πάρτι στην ρακέτα με Βαλανσιούνας- Μοτεγιούνας- Αφοί Λαβρίνοβιτς. Και στα φόργουορντ πλουραρισμός με Μασιούλις- Γιασάϊτις- Γιανκούνας- Κουζμίνσκας. Πραγματικά εξαιρετική ομάδα. Μπορεί φυσικά να φτάσει ψηλά (τετράδα ίσως!!!) μιας και όπως προείπα οι λιθουανοί ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ και μια ολόκληρη χώρα είναι πίσω από την αγαπημένη Lietuva.


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ    :    ΠΟ ΓΚΑΣΟΛ     (ΙΣΠΑΝΙΑ)    3,00  // 5,00  ΟΠΑΠ  (ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΟΠΑΠ)


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ   :  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ    20,00  ΟΠΑΠ


USA UNBEATEN :    ΟΧΙ    2,05

SPAIN UNBEATEN:    ΝΑΙ      3,60

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ 100+   :   ΝΑΙ    2.30 (ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ)

ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ   ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ     2,70
ΒΡΑΖΙΛΙΑ      3η    7,00     ΚΑΙ   4η     6,00      ΙΣΟΠΟΣΑ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ     3η    5,50     ΚΑΙ     4η     4,80      ΙΣΟΠΟΣΑ
ΜΕΞΙΚΟ      R16       2,30

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014



ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 



ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (1,90-2,30)





Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου