Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part12 (Τουρκία- Ουκρανία)




Πάμε να δούμε σήμερα και τις δύο ομάδες που μας απόμειναν για να κλείσουμε τον τρίτο όμιλο. Την Τουρκία και την Ουκρανία.


Οι τούρκοι πάντα ξεκινούν με πολλές ελπίδες και όνειρα. Πιστεύουν ότι η εθνική τους μπορεί να φτάσει ψηλά. Και η αλήθεια είναι ότι ως σύλλογοι ρίχνουν λεφτά στο μπάσκετ σε μία προσπάθεια και οι γηγενείς να εξελιχθούν περισσότερο παίζοντας δίπλα σε καλούς ξένους παίχτες και υπό τις οδηγίες κορυφαίων προπονητών. Πάντως μέχρι στιγμής η μεγάλη τους διάκριση ήταν το ασημένιο που πήραν στο Μουντομπάσκετ του 2010 που διοργάνωσαν οι ίδιοι!!! Εκεί όπου η διαιτησία τους πήγε πρίμα και στον ημιτελικό μάλιστα με μία εξόχως μαεστρική κλοπή «οι γκρι» στέρησαν από την Σερβία την θέση στον τελικό με τις ΗΠΑ. Άλλα αυτά ανήκουν στην ιστορία πλέον.


Το πρωτάθλημα τους δυνάμωσε αρκετά. Πλέον και η Μπάνβιτ και η Καρσίγιακα έχουν ανταγωνιστικές ομάδες άλλα και πάλι φέτος είχαμε «παρατράγουδα» καθώς η Γαλατά δεν κατέβηκε στον τελευταίο τελικό με την Φενέρ με αποτέλεσμα να στεφθεί μέσω ενός τεταμένου κλίματος πρωταθλήτρια η Φενέρ του Ομπράντοβιτς και η Γαλατά του Αταμάν να μείνει με την περηφάνια του ένδοξου ονόματος της. Καλή κίνηση πάντως για μένα από την Γαλατά εφ’ όσον πίστευε ακράδαντα ότι αδικούνταν σφόδρα.


Ο Αταμάν τώρα είναι εκλέκτορας της εθνικής. Σίγουρα ο καλύτερος τούρκος προπονητής την στιγμή που μιλάμε και εμπνέει σεβασμό. Με λιγότερα χρήματα από Εφές και Ουλκέρ έκανε μία Γαλατά άκρως ανταγωνιστική που πήγε ψηλότερα στην Ευρωλίγκα από τους δύο άλλους τούρκους μονομάχους και γενικά έπαιζε από τους τρεις το καλύτερο μπάσκετ. Λογικό μετά και τα ευτράπελα των τούρκικων τελικών να προτιμήσει σίγουρα αρκετά δικά του παιδιά στην εθνική. Απλά επειδή η Τουρκία δεν διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, ήθελε δεν ήθελε ο Αταμάν πήρε και παίχτες από την Φενέρ, που αντικειμενικά όμως είναι καλοί παίχτες.


Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα εξελιχθούν τα αποδυτήρια της Τουρκίας. Ο Αταμάν κοουτσάρει στα φιλικά την ομάδα άλλα παράλληλα πετάει και μπηχτές για Ομπράντοβιτς- Ίβκοβιτς δηλαδή τους προπονητές των Ουλκέρ- Εφές που θα βρει μπροστά του την νέα σεζόν. 


Πέντε παίχτες από τους 14 παίζουν σε Ουλκέρ και Εφές. Πέντε από την Γαλατά!!! Ένας Μπεσίκτας, ένας Καρσίγιακα, ένας Τέλεκομ και ο Ασίκ στο ΝΒΑ. Δύο θα κοπούν. Τρείς έχουν μείνει από την Ουλκέρ. Αν κόψει Σαβάζ ή Μαχμούτογλου (ο Πρέλτζιτς δεν κόβεται) το πράγμα θα αρχίσει να «χαλάει». Γενικά η Τουρκία είναι λίγο έκρυθμη κατάσταση άλλα έχει καλό προπονητή και καλό υλικό παρόλο που ο Καντέρ, ο Τούρκογλου και ο Ιλιασόβα (και οι τριες ΝΒΑερς) δεν παίζουν πλέον σε αυτή την ομάδα.


Αγωνιστικά η τούρκοι στον όμιλο που είναι λογικά προκρίνονται. Αν είναι σοβαροί (που με τον Αταμάν μπορεί να είναι) τερματίζουν δεύτεροι. Διαφορετικά θα έχουμε μάχη με Φινλανδία- Ουκρανία- Άγιο Δομίνικο. Έχουν πληρότητα παντού. Στα γκάρντ με Αρσλάν, Τουντσερί, Γκιουλέρ, Μπαλμπάι, Ερμίς, Μαχμούτογλου. Στα φόργουορντ με Ακιόλ, Οσμάν, Χέρσεκ, Γκονλούμ, Πρέλτζιτς και φηλά δεσπόζει ο Ασίκ με βοήθειες από Αντεμίρ και Σαβάζ. Ο Ερντέν δε κλήθηκε. Η καριέρα του έχει πάρει την κατηφόρα. Δύο θα κοπούν είπαμε.


Υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας και σοβαρότητας στην Τουρκία. Απλά φέτος πιστεύω πως θα είναι καλύτεροι από το έκτρωμα το περσινό που είδαμε στην Σλοβενία. Με wild card εδώ μιας και ρίχνουν χρήμα όπως είπαμε. Αν τερματίσουν δεύτεροι έχουν ελπίδες για προημιτελικά. Αν τερματίσουν τρίτοι ή τέταρτοι στον όμιλο δεν τους βλέπω και πολύ καλά!!!


Πάμε και στην Ουκρανία.


Όπου πολιτικά μαστίζεται από το γνωστό πρόβλημα της διαίρεσης. Αθλητικά πάντως έκανε εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ στην Σλοβενία και με το σπαθί της βρίσκεται στο φετινό Μουντομπάσκετ. Ο Φρατέλο μένει και είναι καλός προπονητής. Από εκεί και πέρα οι συνήθεις ύποπτοι δηλαδή Τζέτερ, Γκλαντίρ, Κραβτσόβ, Νατυάζκο, Πούστοβι κτλ. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και πολύ άλλωστε όσο είναι υγιείς. 


Στοιχηματικά δεν ξέρω. Η Ουκρανία είναι γρίφος. Από την μία έχει δεμένη ομάδα με τον Φρατέλο. Από την άλλη και οι αντίπαλοι είναι υποψιασμένοι φέτος περισσότερο άλλα και τα γεγονότα στην χώρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα. Αμερικάνος προπονητής. Παίχτες από όλοι την χώρα. Ποιος εγγυάται ότι δεν θα τα «σπάσουν» μέσα στα αποδυτήρια οι «ρώσοι» με τους «δυτικούς»; Συνεπώς προσοχή. Απλά αγωνιστικά καθαρά η ομάδα μπορεί να προκριθεί έστω και ως τέταρτη. Έχει καλή «χημεία».


Συνεχίζεται…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014




ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 




ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου