Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part6 (Σενεγάλη- Φιλιππίνες)




Στο τελευταίο μας άρθρο είπαμε για την Κροατία ξεκινώντας έτσι τις αναλύσεις για τον δεύτερο όμιλο. Σήμερα θα συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον. Θυμίζω στον δεύτερο όμιλο συμμετέχει και η Ελλάδα.


Η Σενεγάλη είναι η εκπρόσωπος της Αφρικής σε αυτόν τον όμιλο. Αν εξαιρέσουμε τα «ταραγμένα» πολιτικά που επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας, η ομάδα με χρήματα της ομοσπονδίας πλήρωσε τις ασφάλειες των παικτών και άπαντες προετοιμάζονται εκτός Σενεγάλης φυσικά για να είναι έτοιμοι στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού. Ο Σαρ είναι καλός προπονητής για τα «κυβικά» της Σενεγάλης, η οποία έχει «γαλλική» νοοτροπία δηλαδή παίχτες με πλούσια αθλητικά προσόντα άλλα άτεχνοι αρκετά και χωρίς «καθαρό μυαλό». Λογικά θα δούμε τον γνωστό μας  Φαγιέ (Ελευσίνα) αν δεν κοπεί (16 μείναμε στην προεπιλογή) ενώ ξεχωρίζει σίγουρα ο Εντιαγέ (σέντερ, πρώην Σακραμένο, νυν D- league) άλλα πάνω από όλους είναι ο 24χρονος σέντερ Ντιένγκ των Μιννεσότα Τιμπεργουλφς.


Η ομάδα έχει «βλέψεις» για την τέταρτη προνομιούχο θέση απλά ρεαλιστικά θα πρέπει να κερδίσει σίγουρα τις Φιλιππίνες και να κάνει την μεγάλη υπέρβαση με το Πουέρτο Ρίκο. Λογικά από Ελλάδα, Αργεντινή και Κροατία θα χάσει. Προσωπικά πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό ντέρμπι με τις Φιλιππίνες για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον όμιλο. Βέβαια αν υποτιμήσει κάποιος τα αθλητικά κορμιά της Σενεγάλης (The Lions όπως αποκαλούνται) θα το πληρώσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


Πάμε να δούμε και τις Φιλιππίνες τώρα. Το αντίπαλο δέος της Σενεγάλης στον όμιλο…


Οι Φιλιππίνες  είναι μία ιδιόμορφη περίπτωση. Προπονητής ο Ρέγιες που αν και έχει λατινικό επίθετο είναι φιλιππινέζος! Σαν ομάδα οι Φιλιππίνες κατάφεραν πέρσι να εκτοπίσουν την Κίνα από το βάθρο (μαζί με την Κορέα) και να πάρουν το ασημένιο μετάλλιο στο Πανασιατικό πρωτάθλημα (πίσω από το Ιράν). Μία τεράστια επιτυχία δίχως άλλο. Η ομάδα τρέχει πολύ. Παίζει γρήγορο μπάσκετ με πολλά λάθη, πολλά σουτ και έναν φρενήρη ρυθμό που αρέσει στους φιλάθλους άλλα σε επίπεδο Μουντομπάσκετ δεν έχει και πολύ νόημα. 


Όλοι οι παίχτες έχουν συνηθίσει σε αυτό το στυλ παιχνιδιού καθώς παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα και το θέμα είναι πως θα τους βγει αυτό στο παρκέ με αμυντικές ομάδες όπως η Κροατία και η Ελλάδα π.χ. Γι αυτό και παραπάνω χαρακτήρισα και «τελικό» πέμπτης θέσης το παιχνίδι με την Σενεγάλη. Γιατί από την μία θα έχουμε τα ασιατικά πυροβόλα (run n gun) και από την άλλη τα παλικάρια με τα «ελατήρια» στα πόδια να δεσπόζουν στους αιθέρες. Με μία διαφορά όμως. Σημαντική. Ο Μπλέϊτς (σέντερ – Μπρούκλιν Νετς) φέτος αποφάσισε φέτος να ενισχύσει τις Φιλιππίνες. Και σε ένα άθλημα 5 ατόμων ανά ομάδα, ο ένας αν είναι πολύ ποιοτικός κάνει την διαφορά.  Επίσης δεν ξεχνάμε πως στις Φιλιππίνες σχεδόν όλοι (αν όχι όλοι) είναι αμερικανοθρεμμένοι, δεν είναι οι «τυπικοί» ασιάτες που φέρνουμε στο μυαλό μας και η μπασκετική τους κουλτούρα είναι σεβαστή απλά ακόμα είναι σε επίπεδα street ball και χρίζει πολύς βελτίωσης.


Τόσο η Σενεγάλη, όσο και οι Φιλιππίνες είναι επικίνδυνες ομάδες και όποια εκ των τεσσάρων φαβορί για πρόκριση (Κροατία- Ελλάδα- Αργεντινή- Πουέρτο Ρίκο) τις υποτιμήσει, θα το πληρώσει. Αυτό κρατάμε μόνο.


Συνεχίζεται… 




ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014


ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 


ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00


ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου