Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part1 (Αίγυπτος- Ιράν- Σερβία)



Μετά από κάποιες (αρκετές) μέρες στοιχηματικής ξεκούρασης επιστρέφουμε στην αρχή της  νέας μας στοιχηματικής χρονιάς. Η σεζόν ανοίγει με το Μουντομπάσκετ στην Ισπανία που όπως και να το δει κανείς φέτος αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και στον τελικό! Θα προσπαθήσω να καλύψω όσο καλύτερα γίνεται την διοργάνωση και φυσικά θα σας δώσω τα μακροχρόνια μου αρχής γενομένης από σήμερα για να χρησιμοποιήσετε όπως και όποτε θέλετε. 


Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις δεν θα κάνω παρουσίαση των ομάδων μία προς μία. Είναι επίπονο και δεν αντέχω πλέον. Ότι χρειάζεται πάντως να ξέρετε θα το γράφω στα άρθρα οπότε θα είστε καλυμμένοι. Επίσης την εβδομάδα που θα «μπανιαρίζομαι» σε κάποια ακτή πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν άρθρα. Όπως έλεγαν και οι έλληνες δήθεν σοσιαλιστές «τα μπάνια του λαού είναι ιερό πράγμα».


Πάμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι σιγά, σιγά.


Φέτος αίσθηση μου είναι πως θα έχουμε ένα παγκόσμιο κύπελλο με 2-3 καλές απογοητεύσεις εθνικών ομάδων άλλα και έναν τελικό όπως προείπα πολύ πιο αμφίρροπο σε σχέση με άλλες διοργανώσεις όπου συμμετείχε η εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Άλλα ας τα πάρουμε με την σειρά και ανά όμιλο. Να δούμε τι έχουμε ως τώρα που πάνω κάτω θα ισχύει και μέχρι την έναρξη του τουρνουά αν εξαιρέσουμε τυχόν τραυματισμούς (που είναι πιθανοί).


Στον πρώτο όμιλο έχουμε την Ισπανία, την Γαλλία, την Σερβία, την Βραζιλία, το Ιράν και την Αίγυπτο.

Δεν μας απασχολεί η Αίγυπτος σίγουρα. Δύσκολα θα αποφύγει την έκτη θέση.


Το Ιράν είναι ένα σύνολο με πάθος που αποτελείται από παίχτες εγχώριας παραγωγής. Θέλω απλά να δω τι θα γίνει με τον Χανταντί μέχρι την έναρξη και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται καθώς είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο πιο ποιοτικός της παίχτης και εμπνευστής θέλησης  για όλους τους υπόλοιπους. Δεν νομίζω πάντως πως το Ιράν πάει παραπάνω από την 5η θέση ακόμα και αν ο Χανταντί παίξει και κάνει καλά παιχνίδια.


Η Σερβία φέτος ξεκινά μία νέα προσπάθεια στην μετά Ίβκοβιτς εποχή. Ο Τζόρτζεβιτς αναλαμβάνει, ο όποιος όμως δεν έχει ιδιαίτερη πείρα αν και με την Μπενετόν στην Ιταλία πριν αυτή «βαρέσει» διάλυση έδειξε καλά στοιχεία στο κοουτσάρισμα. Βέβαια η ομάδα τότε δεν είχε βλέψεις και στην ουσία το άγχος ήταν ανύπαρκτο. Τώρα με την εθνική το φορτίο είναι βαρύ άλλα το κλίμα καλό παρά τις απουσίες και πάλι. Νέντοβιτς έξω. Μάτσβαν, Σαβάνοβιτς και Βελίτσκοβιτς δύσκολα θα ξαναπαίξουν στην εθνική. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.


Από εκεί και πέρα. Ο Τεόντοσιτς δείχνει να είναι καλά και είναι σημαντικό αυτό. Επιστρέφει ο Μίκοβ που είναι «εργαλείο» στην περιφέρεια, ο Μπογκντάνοβιτς ανεβάζει στροφές και έχει σούπερ ψυχολογία μιας και από του χρόνου θα ανήκει στην  μεγάλη οικογένεια του Ομπράντοβιτς στην Ουλκέρ. Μπιέλιτσα και Κρστιτς είναι σταθερές αξίες πλέον στην εθνική. Στίματς και Κάτιτς έχουν εμπειρία και θα δίνουν ανάσες στον Κρστιτς. Ενώ και ο έμπειρος Μάρκοβιτς στα γκαρντ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση back up. Αρκετά πιτσιρίκια και φέτος στην Σερβία ενώ θα ήθελα πολύ να είναι παρών και ο Ραντούλιτσα φέτος. Ένα αξιόλογο πεντάρι που γεμίζει την ρακέτα.


Η Σερβία είναι σε δύσκολο όμιλο και μπορεί να πάει από δεύτερη ως τέταρτη. Κομβικά τα παιχνίδια με Γαλλία και Βραζιλία. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς την θέση της καθώς μπορεί να κριθούν όλα ακόμα και στο τέλος και σε τριπλή ισοβαθμία με 3 νίκες τόσο για Γαλλία, όσο και για Βραζιλία- Σερβία. Πιο πιθανή η 3η θέση ίσως. Αν τερματίσει 4η (βάσει του σεναρίου που έχω επιλέξει να ακολουθήσω) κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε στο R16 σούπερ ματς Κροατία- Σερβία με έπαθλο τα προημιτελικά…



Συνεχίζεται….


ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014



ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 


ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00


ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου