Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part5 (Κροατία- Οι απόγονοι του Ντράζεν..)




Τελειώσαμε με τον πρώτο όμιλο και πάμε ευθύς αμέσως στις αναλύσεις του δευτέρου ομίλου ή όπως αλλιώς αρέσκονται τα δημοσιογραφικά κλισέ, «του ομίλου της εθνικής μας ομάδας». Θα ξεκινήσω με την Κροατία αυτόν τον όμιλο. Νομίζω παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη ομάδα.


Μετά από πολλά πολλά χρόνια λοιπόν, η Κροατία μοιάζει να βρίσκει την χαμένη της ταυτότητα. Τα μεγαλεία με Ντράζεν- Κούκοτς- Ράτζα και τα υπόλοιπα παιδιά είχαν ξεκινήσει το 1992 με την παρθενική συμμετοχή της Κροατίας και το ασημένιο μετάλλιο ως ανεξάρτητο κράτος στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και τελείωσαν πρόωρα το 1995 με το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Ελλάδας. Ο πρόωρος χαμός του Ντράζεν δημιούργησε σταδιακά ένα αίσθημα αποχής από της εθνική ομάδα και για τους άλλους πρωτοκλασάτους παίχτες. Το 1995 είπε αντίο και ο Κούκοτς και κάπου εκεί και για 18 χρόνια η Κροατία βολόδερνε ανάμεσα στην μετριότητα και την κακή μετριότητα αδικώντας πραγματικά τις δυνατότητες της που ήταν άλλες αν έπαιζε πλήρης όλα τα χρόνια που πέρασαν.


Πέρσι στα γήπεδα της Σλοβενίας ο κόουτς Ρέπεσα έδωσε κίνητρο στους παίκτες, έπεισε τους περισσότερους να είναι παρών στο παρκέ και ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε με πλάνο τριετίας έδωσε άμεσα αποτελέσματα με την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ και με καλές εμφανίσεις αν μη τι άλλο. Η Κροατία μοιάζει μετά το 1995 να έχει πάλι ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας της. Παίχτες της εμβέλειας του Ντράζεν και του Κούκοτς δεν υπάρχουν βέβαια άλλα ο Ρέπεσα έχει ένα ποιοτικό ρόστερ με πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Ίσως να μιλάμε για την καλύτερη Κροατία μετά το 1995. Ίσως…


Στα γκαρντ υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις με τον Ούκιτς, τον Σιμόν, τον Λαφαγιετ άλλα ακόμα και τον Στίπτσεβιτς.


Στα φόργουορντ δεσπόζει ο μπόμπερ Μπογκντάνοβιτς άλλα και ο καλός Ρουντέζ (Ιντιάνα Πέϊσερς πλέον μετά την εξαιρετική σεζόν με την  Σαραγόσα)  και ο ταλαντούχος Χεζόνια. Στα τεσσάρια επίσης ο ανερχόμενος και υποσχόμενος Σάριτς είναι πολύ καλή λύση ενώ στα σέντερ η τριάδα Τόμιτς- Ζόριτς- Άντριτς δεν αλλάζει αν και οι δύο πρώτοι δεν κάνουν και τις καλύτερες των εμφανίσεων τους με την εθνική. Είναι καλοί παίχτες πάντως και ιδιαίτερα υπολογίσιμοι.


Συνεπώς πληρότητα στα γκαρντ με τρεις καλούς παίχτες.


Ο Μπογκντάνοβιτς στην μέρα του «σκοτώνει» από κάθε απόσταση. Από κοντά και ο Ρουντέζ.


Χεζόνια-  Σάριτς είναι το next big thing. Ειδικά ο Σάριτς.


Και ψηλά είπαμε Τόμιτς- Ζόριτς είναι καλές λύσεις.


Η ομάδα δεν υστερεί κάπου. Οι παίχτες σέβονται τον Ρέπεσα. Έχουν κοπεί οι «καυγάδες των αποδυτηρίων» και παρόλο που οι κροάτες δεν είναι καλή «φάρα» τώρα πλέον δείχνουν πως έχουν βάλει μυαλό. Στον όμιλο με Ελλάδα- Αργεντινή- Πουέρτο Ρίκο- Φιλιππίνες- Σενεγάλη  έχω επιλέξει το γεγονός να τερματίσουν πρώτοι. Διαβάζοντας μελλοντικά και τις αναλύσεις των άλλων μονομάχων νομίζω δεν είναι άσχημη επιλογή ειδικά στο 5,00 απόδοση που βρίσκω διαδικτυακά. Με μία «σακατεμένη» Αργεντινή και ένα Πουέρτο Ρίκο να στηρίζεται σε 2 παίχτες νομίζω με νίκη επί της Ελλάδας η Κροατία δεν χάνει την πρωτιά όντας σοβαρή. Βέβαια όλα θα φανούν στο παρκέ. Απλά πάντα σε συνάρτηση και με την απόδοση που αγοράζουμε νομίζω είναι μία καλή επιλογή.

 Συνεχίζεται…



ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 

ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου