Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ 2014 part9 (Αργεντινή- Το τελευταίο Τανγκό!)




Κλείνουμε τον δεύτερο όμιλο με τους «γκαούτσος» από την γη του πυρός! 

Η Αργεντινή ευτύχισε να έχει μία χρυσή κυριολεκτικά πεντάδα παικτών για αρκετά χρόνια και βασισμένη σε αυτή την πολύ ποιοτική φουρνιά έκανε πράγματα και θαύματα στα παρκέ με αποκορύφωμα το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις το 2002, και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. 


Αν θα έπρεπε να ιεραρχήσω σε σημαντικότητα τα πέντε αυτά αστέρια θα τα ιεραρχούσα ως εξής: 1. Τζινόμπιλι, 2. Σκόλα, 3. Ντελφίνο, 4. Νοτσιόνι, 5. Πριτζιόνι.


Ο Μανού είναι ο αναμφίβολα εμβληματικός ηγέτης. Ο Σκόλα είναι ο υπέρτατος μαχητής κάτω από τις ρακέτες. Ο Ντελφίνο είναι ένας καταπληκτικός φόργουορντ, ο Νοτσιόνι στα νιάτα του έκανε κάποιες εκπληκτικές χρονιές ως τριαροτεσσάρι και ο Πριτζίονι μόνο για το γεγονός ότι στα 36-37 επιλέχθηκε από την Νέα Υόρκη για να συνεχίσει την πλούσια καριέρα του στο ΝΒΑ τα λέει όλα.


Συγκινητικός και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μέχρι πρότινος. Με τους πέντε να παίζουν για 35 λεπτά σε κάθε μεγάλο ματς μίνιμουμ και τους άλλους επτά της αποστολής να τους καμαρώνουν και να τους ξεκουράζουν όποτε χρειαζόταν.


Φέτος δυστυχώς όμως το νούμερο ένα δηλαδή ο Μανού και το νούμερο τρία δηλαδή ο Ντελφίνο θα απουσιάζουν. Και είναι πλήγμα αυτό μεγάλο ειδικά του Τζινόμπιλι που όπως προείπα ήταν ο φυσικός ηγέτης. Και ρεαλιστικά τον χρόνο δεν το νίκησε κάνεις οπότε ο Πριτζίονι στα 38, ο Σκόλα στα 34 και ο Νοτσίονι στα 35 πόσο ψηλά μπορούν να πάνε την Αργεντινή φέτος;


Ο Λαπροβίτολα που έκανε καλή χρονιά με την Φλαμένγκο προορίζεται βασικότατος. Λέει πως θα τα καταφέρει. Να καταφέρει τι; Να «ταϊζει» τον Σκόλα στην ρακέτα μέχρι ο αρχηγός να «σκάσει» από κούραση; Κακά τα ψέματα όσο καλός και να είναι ο Λαπροβίτολα φέτος η Αργεντινή καλείται να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού της και αυτό μπορεί να της στοιχίζει αρκετά. Ο Μάτα, ο Καμπάτζο, ο Χερμάν θα χρειαστεί να βοηθήσουν πολύ πλέον. Ο Χερμάν είναι πολύπειρος με θητεία στο ΝΒΑ και σε μεγάλους συλλόγους άλλα μεγάλος σε ηλικία επίσης. Ο Καμπάτζο ανερχόμενος γκαρντ, μικρός άλλα με θητεία μόνο στην Πενιαρόλ! Ο Μάτα έκανε ένα πέρασμα από την Σεβίλλη στην Ισπανία άλλα δεν έπιασε. Συνεπώς μόνο το πάθος φτάνει;


Γενικά η Αργεντινή είναι μία γηρασμένη ομάδα που βλέπει την χρυσή φουρνιά της να αποσύρεται και διάδοχη κατάσταση να μην υπάρχει. Σε μια πενταετία το ρόστερ της Αργεντινής θα είναι για κλάμματα… Και δεν κάνω πλάκα.


Αγωνιστικά τώρα. Προκρίνεται από τον όμιλο, πιστεύω όχι ως τέταρτη μιας και το Πουέρτο Ρίκο πιστεύω πως το «έχει». Με τους ευρωπαίους δηλαδή Ελλάδα και Κροατία εκεί θα υπάρχει πρόβλημα και πιστεύω πως υστερεί. Όλα θα φανούν στο «χειροκρότημα» πάντως με πιο πιθανή για μένα την τρίτη θέση. Στα νοκ άουτ δεν αποκλείω να έχουμε ένα Βραζιλία- Αργεντινή όπου θα μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις…


Συνεχίζεται…




ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ  05/08/2014

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)    ΟΠΑΠ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ    3,50 

ΚΡΟΑΤΙΑ  ΝΙΚΗΤΗΣ    Β    ΟΜΙΛΟΥ      ΟΠΑΠ   3,40   ΙΝΤΕΡΝΕΤ   5,00

ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  : ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (δεν έχω αποδόσεις εδώ)




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου