Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταία αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Η ανάλυση όλων των παιχνιδιών!




Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική της ευρωλίγκα. Πολλοί επειδή κάποια σημεία είναι προφανή αποφασίζουν να στοιχηματίσουν «χοντρά» σε τελευταίες αγωνιστικές. Προσωπικά δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας γιατί οι εταιρίες όταν προσφέρουν ένα χάντικαπ, ξέρουν τι τους γίνεται. Ειδικά σε τόσο εμπορικές διοργανώσεις. Αποφάσισα την ανάλυση της ευρωλίγκα να την γράψω από σήμερα και να μην περιμένω μέχρι την Πέμπτη για δύο λόγους. Πρώτον για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα από νωρίς ώστε αν θέλετε να συνδυάσετε σημεία με άλλες διοργανώσεις να μπορείτε. Δεύτερον, για να μην παρασυρθείτε από τον κάθε «ειδικό» της τελευταίας αγωνιστικής που βλέπει καλά σημεία τα … αυτονόητα!


Στον πρώτο όμιλο η Ρεάλ κερδίζει την Ολίμπια και περιμένει την βοήθεια της Κίμκι για να τερματίσει πρώτη. Το χάντικαπ της Ολίμπια δεν είναι μικρό άλλα δεν είναι και μεγάλο (αν πιάσει το γνωστό γρήγορο ρυθμό της η Ρεάλ που συνηθίζει στα εντός έδρας) συνεπώς καλό είναι να μην ασχοληθούμε. Στα περίχωρα της Μόσχας, η Κίμκι υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και με νίκη τερματίζει στην δεύτερη θέση καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία των «πρασίνων» (δεδομένου πως η Ρεάλ δεν χάνει από την Ολίμπια). Το παιχνίδι είναι δύσκολο πάντως και η νίκη της Κίμκι οριακή (1,65 τώρα). Θα την ήθελα λίγο παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση άλλα και η Κίμκι εντός έδρας αήττητη και σοβαρή. Κρατάω την νίκη της Κίμκι, δεν βλέπω νίκη Παναθηναϊκού.


Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στοιχηματικά από τον όμιλο βάσει ενδιαφέροντος είναι αυτό της Ουλκέρ με την Καντού. Οι ιταλοί θέλουν μία απλή νίκη με 1π. καθώς έχουν την ισοβαθμία με την Ουλκέρ. Οι τούρκοι επίσης θέλουν μία απλή νίκη με 1π. καθώς έχουν μία νίκη παραπάνω από την Καντού. Σε συνδυασμό μάλιστα με ήττα της Κίμκι τερματίζουν τρίτοι! Το +8,5 της Καντού φαντάζει τεράστιο δώρο με την λογική πως η Καντού θα τα δώσει όλα σε αυτό το παιχνίδι- τελικός και ότι βγει. Το χάντικαπ ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ουλκέρ δεν άρεσε στα τελευταία της παιχνίδια με Ρεάλ και Παναθηναϊκό και δείχνει αγωνιστικά να μην … μπορεί. Αρέσει όμως η Καντού; Επίσης άλλο ειδικό βάρος έχουν η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός (ειδικά στην έδρα τους) και άλλο η Καντού εκτός έδρας (που δεν έχει νίκη μέχρι τώρα). Για όσους έχουν περιέργεια και πιστεύουν πως η Καντού μπορεί να χτυπήσει αυτόν τον τελικό καλό θα ήταν να προτιμήσουν απλή νίκη της Καντού βάσει απόδοσης ( κοντά 5 μονάδες) άλλα σε μονό αποδεκτό στοίχημα αυστηρά, Επίσης το +8,5 της Καντού καλό είναι να μην μπλεχτεί σε παρολί για μένα. Ίσως αποδειχθεί παγίδα! Προσωπικά άσσο με -8,5 για Ουλκέρ θα έπαιζα για την δική μου περιέργεια. 


 Στον δεύτερο όμιλο όλα ξεκάθαρα. Η Μακάμπι με μία απλή νίκη επί της Άλμπα τερματίζει πρώτη. Η Μάλαγα αν κερδίζει εύκολα η Μακάμπι μπορεί και να χάσει από την Σαλόν καθώς πάλι δεύτερη θα είναι. Η Σιένα, επίσης αν κερδίζει η Μακάμπι εύκολα, χάσει- κερδίσει θα είναι τρίτη. Η Άλμπα έχει προκριθεί καθώς έχει την ισοβαθμία με την Σαλόν. Αν κερδίσει την Μακάμπι και παράλληλα κερδίσει και η Πρόκομ την Σιένα τερματίζει τρίτη (ακραίο- ουτοπικό!). Στα αμιγώς στοιχηματικά, η Μαλάγα μετά το εντός έδρας κάζο από την Ομπραντόϊρο για την ισπανική λίγκα μάλλον σοβαρεύεται και κερδίζει εύκολα. Η Μακάμπι δεν πολύ πείθει άλλα και η Άλμπα δεν έχει λόγο να «σκιστεί» συνεπώς δεν μπλέκουμε. Επίσης θέμα διάθεσης καθαρά το χάντικαπ που πρέπει να καλύψει η Σιένα και δεν μας αφορά.


Στον τρίτο όμιλο υπάρχει ενδιαφέρον. Ζαλγκίρις και Ολυμπιακός αγωνίζονται για την πρωτιά. Η Ζαλγκίρις έχει την ισοβαθμία υπέρ της. Η Κάχα μετά το τεράστιο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής στην Πόλη, παρά τις κάκιστες εμφανίσεις της, κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς έχει την ισοβαθμία με την Μιλάνο αν χρειαστεί. Ρεαλιστικά χρειάζεται μία απλή νίκη με την Τσεντεβίτα και είναι στο Τοπ 16 (πολύ εφικτό). Αν τώρα αυτοκτονήσει η Κάχα και ο Ολυμπιακός κερδίσει (όπως είναι το λογικό) πάμε σε τριπλή ισοβαθμία και εκεί βγαίνουν τα κομπιουτεράκια. Η Τσεντεβίτα έχει κίνητρο συνεπώς άλλα εδώ που φτάσαμε δεν πιστεύω η Κάχα να μην καθαρίσει την πρόκριση από νωρίς. Εξ’ ου και το +11,5 για την Τσεντεβίτα το οποίο μοιάζει σαν «στυλ» με το +8,5 της Καντού άλλα για μένα είναι δίκαιο καθώς περιμένω μία Κάχα σοβαρή επιτέλους! Η Εφές είναι η μόνη εντελώς αδιάφορη στην υπόθεση καθώς ότι και να συμβεί θα τερματίσει στην τρίτη θέση.


Οι τούρκοι μοιάζουν να είναι σε κρίση μετά και την ήττα χθες στα εγχώρια από την Άνκαρα. Έχασαν και εντός από την Κάχα την προηγούμενη αγωνιστική. Το κακό με τις τουρκικές ομάδες (παρατηρημένο χρόνια) είναι πως όταν πιστεύεις πως θα παλέψουν κάτι γιατί έχουν κίνητρο, χάνουν αμαχητί. Όταν είναι εντελώς αδιάφορες και λές «θα το παρατήσουν εντελώς» εκεί βγάζουν απρόσμενες νίκες χωρίς λογική. Στο παιχνίδι του Κάουνας, η Ζαλγκίρις θέλει την νίκη. Η λογική λέει θα την πάρει (αν κρίνουμε και από την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων εώς τώρα). Αυτό το 1,30 της Ζαλγκίρις ίσως «φορεθεί» πολύ από τους «πακετάδες» για τους λόγους που προανέφερα. Εγώ δεν το ακουμπάω. Έχω την αίσθηση πως το χάντικαπ της Εφές δεν θα καλυφθεί και η νίκη των τούρκων στις 4 μονάδες μου άρεσε ανεξήγητα. Όσοι βαδίσετε την πεπατημένη καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας πως η Ζαλγκίρις μετά την ήττα από την Τσεντεβίτα την 6η αγωνιστική δεν είναι τόσο «τρένο» όσο στην αρχή. Σε συνδυασμό και με τους κατά καιρούς τραυματισμούς σημαντικών παικτών έχει χάσει την αρχική της φλόγα! Συνεπώς προσοχή!!!


Στο ΣΕΦ ο «καυτός» Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει περίπατο με την άμυνα του απέναντι σε μία Μιλάνο που παίζει αναλόγως τα κέφια. Ακόμα και χθες στο Πέζαρο θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει (σας δόθηκε ο άσσος της Σκαβολίνι στα χάντικαπ) απλά κέρδισε στο τέλος με επική ανατροπή. Θεωρητικά η Μιλάνο έχει μεγαλύτερο κίνητρο άλλα αυτός ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν αστειεύεται. Δεν θέλω να μπλέξω. Δεν παίζω φανατικά άσσο. Ίσως το αφήσω στην ησυχία του το παιχνίδι και ασχοληθώ μόνο με σύνολο πόντων ή ειδικά στοιχήματα όταν έρθει η μέρα.


Στον τέταρτο όμιλο υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τρείς ομάδες παλεύουν για ένα εισιτήριο, μία ομάδα είναι αδιάφορη εντελώς (πάλι τουρκική!) και μία τιτανομαχία λαμβάνει χώρα στην Βαρκελώνη. Καταρχήν το χάντικαπ της ΤΣΣΚΑ είναι από τα καλύτερα σημεία της αγωνιστικής για μένα όπως και η νίκη των ρώσων σε τιμές 2,70+. Το πρεστίζ της «αρκούδας» την υποχρεώνει να αναζητήσει εκδίκηση για την εύκολη ήττα με κάτω τα χέρια στην Μόσχα. Συν το γεγονός πως στατιστικά σπάνια έχουμε αήττητη ομάδα σε φάση ομίλων (ειδικά σε αυτή την ευρωλίγκα πολλαπλών ταχυτήτων φέτος). Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη 9 στα 9. Κάπου θα την κάνει και ρεαλιστικά η ΤΣΣΚΑ έχει την ποιότητα να βγάλει νίκη στην Ισπανία. Κάτι τελευταίο. Η Μπαρτσελόνα τερματίζει πρώτη ακόμα και με ήττα 20 πόντων!!!


Τα άλλα δύο παιχνίδια θέλουν πολύ σκέψη. Η Μπεσίκτας είναι αδιάφορη και το χάντικαπ της Λιέτουβος μόλις +3,5. Διαβασμένο πολύ έξυπνα το παιχνίδι από τον ΟΠΑΠ. Στην Γερμανία τόσο η Μπάμπεργκ, όσο και η Παρτίζαν θα παίξουν για την νίκη σε έναν πραγματικό τελικό. Καλό το +5,5 των σέρβων που κυριολεκτικά θα τα δώσουν όλα  και ότι βγει. Στις ισοβαθμίες αν υποθέσουμε πως η Ρίτας κερδίζει στην Πόλη τότε αν ισοβαθμίσει με την Παρτίζαν περνά η Ρίτας, αν ισοβαθμίσει με την Μπάμπεργκ περνούν οι γερμανοί. Συνεπώς η Μπάμπεργκ με μία απλή νίκη έχει προκριθεί. Η Παρτίζαν θέλει νίκη δική της και ήττα της Ρίτας. Η Ρίτας θέλει νίκη δική της και νίκη της Παρτίζαν. Χαμός!


ΣΥΝΟΨΙΖΩ


ΚΙΜΚΙ ΝΙΚΗ   1,65

ΟΥΛΚΕΡ (-8,5) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΕΦΕΣ (+7,5)  

ΤΣΣΚΑ (+4,5)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (+5,5)

ΒΟΜΒΕΣ


ΕΦΕΣ      ΝΙΚΗ   4,00

ΤΣΣΚΑ    ΝΙΚΗ   2,70+


 *Προτάσεις θα έχουμε την ώρα που πρέπει. Απλά από το αναλυτικότατο άρθρο πιστεύω μπορείτε να καταλάβετε που στοχεύουμε. Under/ over θα δοθούν σε άλλο άρθρο.


** Τα χάντικαπ είναι με γνώμονα τον ΟΠΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου