Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ανάλυση της Ευρωλίγκα ( προτελευταία στροφή)




Αγκάθι η ήττα της Αζόβμας χθες. Μας χάλασε το ταμείο της Τρίτης που περιμέναμε με Κεραυνό. Πέταξε «έξω» και την πρόταση διαδικτύου μας ενώ πέρασαν Χάποελ και Σολέ. Στα θετικά της ημέρα η Σολέ που όχι μόνο πέρασε εύκολα στο χάντικαπ της άλλα μας καλοπλήρωσε και μία τεράστια απόδοση με την νίκη της επί της Ουλμ. Σήμερα τα φώτα όλα στρέφονται στην ευρωλίγκα. 


Προτελευταία αγωνιστική στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με αρκετά να έχουν κριθεί και πολλές ομάδες να παίζουν χωρίς άγχος που άλλες φορές είναι καλό και άλλες κακό. Από τους ήδη αποκλεισμένους είχαμε και μερικές αποδεσμεύσεις παικτών καθώς είναι πολυτέλεια για τα εγχώρια πλέον.


Στον πρώτο όμιλο μου αρέσει πολύ το +4,5 της Ουλκέρ. Οι τούρκοι κατέρρευσαν στην Μαδρίτη στο τέλος άλλα πλέον με φουλ ρόστερ ετοιμοπόλεμο εκτιμώ πως θα έχουμε θριλεράκι  στον ΟΑΚΑ και όχι περίπατο του κομπλέ Παναθηναϊκού (μετά από καιρό κομπλέ). Αμφότερες οι ομάδες έχουν προκριθεί (πρέπει να συμβούν απίστευτα για να μείνει εκτός η Ουλκέρ) απλά υπάρχει και το πρεστίζ σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια και αναμένεται οι δύο ομάδες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στο Ιταλία, η Ρεάλ θα παίξει χωρίς τον Ρούντι σήμερα  άλλα η οικοδέσποινα Καντού βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (έχασε και από την Καζέρτα για το πρωτάθλημα) και γενικά υπάρχει απογοήτευση από τις κακές εμφανίσεις τελευταία. Το χάντικαπ πάντως για μία Ρεάλ που είναι «χοτ» είναι πονηρό και με το +8,5 για την περιέργεια θα πήγαινα με τον άσσο.


Ενδιαφέρον παιχνίδι και στην Σλοβενία, με την Ολίμπια να θέλει την νίκη για το γόητρο περισσότερο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για την ευρωλίγκα. Δεν είναι ανέφικτη αυτή η νίκη καθώς η Κίμκι αν και έχει καλό υλικό, εκτός έδρας έχει τις αδυναμίες της και καθόλου πίεση σήμερα όντας εξασφαλισμένη. Με το +7,5 των σλοβένων είμαι απλά για την περιέργεια και εδώ.


Στον δεύτερο όμιλο η Μακάμπι έχει τα εσωτερικά της με τον Πνίνι που τα έλυσε δραστικά όμως και ταξίδεψε στην Πολωνία φυσικά χωρίς αυτόν. Καλό εργαλείο πάντως ο συγκεκριμένος παίχτης. Γενικά προσέχουμε την Μακάμπι πως τελευταία δυσκολεύεται να καλύψει χάντικαπ άλλα και η Πρόκομ είναι τραγική όταν αντιμετωπίζει τους «μεγάλους» φέτος. Ενδιαφέρον παιχνίδι στο Βερολίνο, με την Άλμπα να έχει ήδη προκριθεί και θα είναι χωρίς άγχος. Η Μάλαγα ίσως κυνηγήσει την πρωτιά στον όμιλο μέχρι τέλους (πιθανό), είναι πιο γεμάτη ομάδα από τους γερμανούς,  οπότε εμείς πάμε με το διπλό. Αίσθηση μου είναι πως η Άλμπα τα έδωσε όλα στο προηγούμενο παιχνίδι- πρόκριση εντός με την Πρόκομ.


Αδιάφορο εντελώς το Σαλόν- Σιένα. Προσέχουμε μόνο πως η Σιένα είναι σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας επιθετικό μπάσκετ. Το χάντικαπ μοιάζει πανεύκολο να το καλύψει (-4,5 διαδικτυακά!!!). Αν δεν υπάρχει κάτι πονηρό ή μαγικό ( να δούμε γάλλους από άλλο πλανήτη ή ιταλούς που ξέχασαν να παίζουν μπάσκετ…) είναι «δώρο» το διπλό. Προσωπικά ΦΟΒΑΜΑΙ το παιχνίδι και δεν θα ακουμπήσω πάντως.


Στον τρίτο όμιλο ο Ολυμπιακός είναι σε τοπ φόρμα και η απλή λογική, όπως παραπάνω και με την Σιένα, λέει πως περνάει σαν σίφουνας από το Ζάγκρεμπ. Διαφωνώ! Το +7,5 της Τσεντεβίτα μου αρέσει σήμερα και γλυκοκοιτάζω και το under 155,5 που βρίσκω διαδικτυακά. Γρίφος το Μιλάνο- Ζαλγκίρις και δεν θέλω να το ακουμπήσω ενώ μου αρέσει το under 151,5 στο Εφές- Κάχα και με το μαχαίρι στο λαιμό σε χάντικαπ θα προτιμούσα το +6,5 της Κάχα.


Στον τέταρτο όμιλο η Μπεσίκτας είναι αδιάφορη άλλα και ντεφορμέ. Έχασε και από την Γαλατασαράϊ στο τουρκικό ντέρμπυ πρωταθλήματος και ψάχνει 1-2 παίχτες εν’ όψει τοπ 16. Το χάντικαπ είναι προς αποφυγή πάντως καθώς και η ΤΣΣΚΑ ακόμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και υπάρχει σκεπτικισμός. Στο Βελιγράδι η Παρτίζαν θα τα δώσει όλα απέναντι στην ακριβή Μπαρτσελόνα και η αίσθηση μου είναι πως θα έχουμε repeat του παιχνιδιού που έγινε τον Φεβρουάριο του 2010 όταν τότε οι Σέρβοι κέρδισαν στην παράταση τους υπερόπτες «μπλαουγκράνα» με 1π. και δραματικό φινάλε. Κρατάω αυτό το +6,5. Στα θετικά η απουσία του Λόρμπεκ.


Τέλος στον πιο ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστικής η Λιέτουβος υποδέχεται την Μπάμπεργκ και αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη. Η Ρίτας ίσως λίγο παραπάνω γι’ αυτό και δίδεται φαβορί. Δεν παίζω νίκη Λιέτουβος. Το παιχνίδι ειλικρινά πάει παντού και καλύτερο όλων εδώ είναι το live αν υπάρχει κάπου.



ΣΥΝΟΨΙΖΩ



ΟΥΛΚΕΡ +4,5

ΚΑΝΤΟΥ +8,5  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ- ΛΙΓΑ

ΟΛΙΜΠΙΑ +7,5  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ- ΛΙΓΑ

ΜΑΛΑΓΑ ΝΙΚΗ  1,90

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ +7,5

ΚΑΧΑ +6,5  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΕΦΕΣ- ΚΑΧΑ  UNDER   151,5

ΠΑΡΤΙΖΑΝ +6,5

ΠΑΡΤΙΖΑΝ  ΝΙΚΗ 3,60+




ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


759. (+7,5) ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1   62-84

763. (+6,5) ΠΑΡΤΙΖΑΝ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    1    67-68 παρ.

777. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ (+4,5)          69-55


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Διαλέγετε από τα «συνοψίζω» ποια σας αρέσουν και τα βάζετε δυάδα ή μονά αποδεκτά καθώς με το θολό τοπίο που υπάρχει με τις εταιρίες δεν ξέρω αν θα πρέπει κιόλας να δίνουμε πρόταση ίντερνετ…


update Παρασκευή 14.40 με πρόταση ΟΠΑΠ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ( για λίγα)


773. ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   UNDER   150,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ    67-62
775. (+7,5) ΟΛΙΜΠΙΑ Λ.- ΚΙΜΚΙ    1     74-72
777. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ  (+4,5)    2


**ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ UNDER ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΕΦΕΣ- ΚΑΧΑ

***ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΤΟ +6,5 ΤΗΣ ΚΑΧΑ

****ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ +4,5 ΤΗΣ ΟΥΛΚΕΡ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου