Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Φουλ από "τελικούς" στο Eurocup (τελευταία αγωνιστική)




Πληρώθηκαν διπλά χθες όσοι μας εμπιστεύθηκαν στο eurochallenge. Σε μία διοργάνωση με αρκετές άσημες ομάδες (ειδικά στην πρώτη φάση) που πρέπει να αγαπάς πολύ το μπάσκετ για να ασχοληθείς… Ταμείο λοιπόν η πρώτη πρόταση με την Τόφας (δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ) και την νίκη της Σζολνόκι. Ταμείο ξεκούραστο και η δεύτερη πρόταση με την Άαλσταρ (επίσης δεν χρειάστηκε το χάντικαπ) και την νίκη της Χιμίκ. Σήμερα είναι η μέρα αφιερωμένη στο Eurocup.

 Σε ένα  eurocup που έχουμε την τελευταία αγωνιστική και οι εταιρίες βγήκαν πολύ διαβασμένες. Στις ομάδες με κίνητρο προσφέρουν μικρό ή λίγο μεγαλύτερο φαβοριτισμό και γενικά συναντάμε χάντικαπ σε ομάδες «θηρία» που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν σκέτα «λουκούμια». Ζορίστηκα πολύ για να αποφασίσω τι πρέπει να αποφύγω τελικά. Ελπίζω να τα πάμε καλά.

Στον πρώτο όμιλο χαμός. Καταρχήν σε ενδεχόμενο τετραπλής ισοβαθμίας βάσει τις διαφορές πόντων ευνοούνται Νίμπουργκ και Μπουντιβέλνικ. Τα λοιπά σενάρια πολλά. Για να μην κουραζόμαστε αδίκως όμως λογικά η Νίμπουργκ μπορεί την νίκη με την Χάποελ και η ενθουσιώδης και πολύ καλή εντός Πριενάϊ επίσης μπορεί την νίκη στο σπίτι της με την Μπουντιβέλνικ. Σεναριακά οι ουκρανοί βολεύονται και με ήττα 26 πόντων ενώ η Χάποελ χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί. Λογικά Νίμπουργκ και Μπουντιβέλνικ θα προκριθούν εύκολα ή δύσκολα.

Στον δεύτερο όμιλο αδιάφορο το Μπιλμπάο- Σαρλερουά και τελικός το Ακαντέμικ- Μπουντούσνοστ με τους βούλγαρους να θέλουν νίκη με 4π και πάνω διαφορετικά περνάνε οι φιλοξενούμενοι. Οτιδήποτε  και να παίξει κάποιος εδώ  δεν παίζει επ’ ουδενί λάθος. Το παιχνίδι είναι τελικός και πάει παντού. Η φετινή Ακαντέμικ είναι πεισματάρα ομάδα άλλα η χαμηλή απόδοση της νίκη της με το σκεπτικό ότι θα κυνηγήσει και το +4 δεν με καλύπτει. Προτιμώ προσωπικά το χάντικαπ των μαυροβούνιων που κακά τα ψέματα διαθέτουν περισσότερο ταλέντο και είναι πολύ επικίνδυνοι εκτός έδρας φέτος.

Στον τρίτο όμιλο τελικός επίσης το Λε Μαν- Ρίγα. Ανεκτή  η νίκη των έμπειρων γάλλων στο 1,50 και αρκετά πιθανή. Μην ξεχνάμε πως η Λε Μαν ξεκίνησε από τα προκριματικά της ευρωλίγκα φέτος, έχει καλό υλικό, καλή έδρα και εμπειρία φυσικά καθώς είναι στα ευρωπαϊκά σαλόνια πολλά συνεχόμενα χρόνια (παλαιότερα ευρωλίγκα και τελευταία eurocup). Δεν θέλω να μπλέξω με το χάντικαπ πάντως καθώς δεν περιμένω και περίπατο των γάλλων. Το παιχνίδι της Άρτλαντ με την Τριουμφ είναι αδιάφορο άλλα το χάντικαπ των ρώσων από +1,5 που άνοιξε έχει φτάσει μέχρι +7,5 προφανώς επειδή οι ρώσοι «ξεκουράζουν» κάποιους. Το θέμα είναι πως και η Άρτλαντ δεν είναι στα καλύτερα της, έχασε εκ νέου και στην Γερμανία και όντας αδιάφορη δεν πείθει οπότε το αφήνουμε.

Στον τέταρτο όμιλο αδιάφορο το παιχνίδι στην Βαλένθια και επίσης τελικός το Βουρτζμπουργκ- Μπάνβιτ. Με τους τούρκους πάντως να είναι πιο «δεμένη» ομάδα και οριακά πάμε προς το διπλό σε απλή νίκη. Καλύτερο όλων το under 151,5π. πάντως καθώς οι γηπεδούχοι αν θέλουν να ελπίζουν σήμερα πρέπει να παίξουν πολύ καλή άμυνα αναμφίβολα.

Στον πέμπτο όμιλο η Γαλατά έχει προκριθεί άλλα η Κούμπαν μετά την εντός έδρας ήττα από την Ντόνετσκ κινδυνεύει λίγο… Οι ρώσοι μένουν εκτός αν χάσουν και στην Πολώνία και παράλληλα κερδίσει η Ντόνετσκ την Γαλατά. Λογικά η τούρκοι θα παίξουν στα ίσια το παιχνίδι άλλα οι ουκρανοί είναι ανεβασμένοι και είναι ακριβή ομάδα που απλά πιο πριν δεν είχε «δέσει». Η νίκη της Ντόνετσκ δεν είναι πάντως για «φόρτωμα» ενώ λίγο δύσκολα να αυτοκτονήσει εκ νέου η Κούμπαν. Χαμηλό το 1,25 άλλα πολύ πιθανό.

Στον έκτο όμιλο όλα έχουν κριθεί. Απλά με νίκη η Ούνιξ είναι πρώτη. Με ήττα και νίκη της Ζιελόνα τότε οι πολωνοί είναι πρώτοι. Δεν θα κρατήσω κάτι φανατικά. Απλά λίγο χάντικαπ για Πανιώνιο μόνο σε μονό αποδεκτό που δείχνει να στρώνει σιγά- σιγά.

Στον έβδομο όμιλο η Σολέ με το τεράστιο διπλό στο Ουλμ κρατά την τύχη της πρόκρισης στα χέρια της άλλα η Σπαρτάκ παίζει όλα τα παιχνίδια της στα ίσια και έχουμε θέμα. Σε ένα παρολί περιέργειας όμως  χωρά η νίκη της Σολέ που βολεύεται πάντως και με ήττα αρκεί να χάνει και η Ούλμ στο Ζάγκρεμπ. 

Στον όγδοο όμιλο τέλος, ο Ερυθρός Αστέρας έχει προκριθεί και εδώ που φτάσαμε η Σάσαρι στην έδρα της δύσκολα θα αυτοκτονήσει με την Ορλεάν. Δεν αξίζει πάντως το φτωχό 1,20.


ΣΥΝΟΨΙΖΩ

ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ  1,30   74-82

ΟΥΝΙΞ ΝΙΚΗ  1,28   67-74
ΚΟΥΜΠΑΝ   ΝΙΚΗ  1,25    70-87


ΑΠΟ ΝΙΚΕΣ

ΠΡΙΕΝΑΪ     1,90    73-84

ΛΕ ΜΑΝ    1,50   67-69

ΝΤΟΝΕΤΣΚ    1,85   88-81


ΑΠΟ ΧΑΝΤΙΚΑΠ


ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ    +3,5    55-74

ΑΠΟ ΣΥΝΟΛΑ ΠΟΝΤΩΝ

ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΝΒΙΤ   UNDER   151,5   62-81

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΜΠΑΝΒΙΤ  ΝΙΚΗ   1,70   62-81

ΤΡΕΦΛ (+8,5)   70-87

ΤΣΙΜΠΟΝΑ (+5,5)    81-86

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (+9,5)   84-85

ΣΟΛΕ    ΝΙΚΗ    1,50    68-76


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



722. ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ- ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ (+3,5)    2

728. ΠΡΙΕΝΑΪ- ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (+1,5)    1

752. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΤΣΚΚΑ (+4,5)    2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΝΒΙΤ UNDER   151,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΛΕ ΜΑΝ- ΡΙΓΑ   1   ΝΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου